Smalec domowy ze słoniny i boczku z cebulą

Smalec domowy ze słoniny i boczku z cebulą

Smalec domowy ze słoniny i boczku z cebulą

Taki smalec robiła moja babcia i mama, zajadaliśmy się nim, aż nam się uszy trzęsły. Teraz ja go robię i nie muszę nikogo namawiać do jedzenia. Domownicy sami mnie proszą, żebym im dała :) Co potrzeba: 1 kg słoniny bez skóry, 1 kg boczku surowego bez żeber i skóry, 700 g cebuli, 2 płaskie łyżeczki soli, 2 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego Wykonanie: Słoninę i boczek mielimy bez skóry przez maszynkę na grubych oczkach, przekładamy do szerokiego garnka z powłoką nieprzywierającą, wytapiamy na bardzo małym pło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.