masa do tortu - 6951 przepisów (strona:290/464)

Placek ze śliwkami 238

Proste i pyszne ciasto z polskimi śliwkami. Przepis jest bardzo łatwy i szybki do wykonania. Dzięki dodatkowi śmietany i oleju ciasto na długo pozostaje świeże i

Słodki Blog
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 136

mojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto

moj przepis na
Borówkowy sernik na zimno 118

mojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który

moj przepis na
Torcik bezowy z owocami 175

Słodycz bezy wysuszonej na zewnątrz, mokrej i ciągnącej w środku, została zneutralizowana przez dodatek owoców. Torcik ładnie się prezentuje dzięki narysowaniu widelcem wzorków

To co kocham
Kakaowy torcik pianka 121

Pyszny i lekki bo to sam biszkopt przełożony owocową pianką. Idealny deser nie tylko na weekend. Spróbujcie bo robi się go szybko, a znika z talerzy

Magiczne Życie Marty
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 188

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).  W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na serniki z mlekiem i olejem, ale swój stworzyłam samodzielnie

Di gotuje
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 205

mojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto

moj przepis na
Borówkowy sernik na zimno 239

mojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który

moj przepis na
z jagodami na zimno 172

Na formę 20-24 cm. Czas wykonania 20-30 minut.  - 1/2 l kremówki - 2 duże jogurty greckie - 1 i 1/2 łyżki żelatyny  - 2 śmietan

Pasje Jolki
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i suszonymi figami 286

Składniki:Ciasto czekoladowe:250 g masła250 g mlecznej czekoladyłyżka kawy rozpuszczalnej180 ml mleka120 ml jogurtu naturalnego300 g mąki pszennej70 g kakaoszklanka brązowego cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1

kuchcikownia
Szybkie ciasto Lion bez pieczenia 120

Szybkie ciasto Lion bez pieczenia z ryżem preperowanym w masie kajmakowej i obowiązkową warstwą delikatnego kremu śmietankowego. Całość obsypana orzechami ziemnymi i polana czekoladą, czyż samo to już nie brzmi przepysznie? Ogromną zaletą tego ciasta jest jego szybkość i prostota przygotowania. Nie potrzeba do niego piekarnika, wyłącznie mikser i lodówkę. Ciasto od razu po przygotowaniu ma mocno chrupiący spód herbatnikowy(...)bardzo nam przypadły do gustu Koniecznie sprawdź przepis na poprzednią wersję ciasta Lion bez pieczenia przekładaną masą budyniową! Zobacz również więcej przepisów na ciasta , lub na ciasta bez pieczenia Przepis na szybkie ciasto Lion bez pieczenia Składniki 14 herbatników (70 g) pół puszki masy kajmakowej (200 g) 4 szklanki ryżu preperowanego (80 g) 200 g śmietanki 30% 250 g mascarpone

WegePrzepis
Szybkie ciasto Lion bez pieczenia 133

Szybkie ciasto Lion bez pieczenia z ryżem preperowanym w masie kajmakowej i obowiązkową warstwą delikatnego kremu śmietankowego. Całość obsypana orzechami ziemnymi i polana czekoladą, czyż samo to już nie brzmi przepysznie? Ogromną zaletą tego ciasta jest jego szybkość i prostota przygotowania. Nie potrzeba do niego piekarnika, wyłącznie mikser i lodówkę. Ciasto od razu po przygotowaniu ma mocno chrupiący spód herbatnikowy(...)bardzo nam przypadły do gustu Koniecznie sprawdź przepis na poprzednią wersję ciasta Lion bez pieczenia przekładaną masą budyniową! Zobacz również więcej przepisów na ciasta , lub na ciasta bez pieczenia Przepis na szybkie ciasto Lion bez pieczenia Składniki 14 herbatników (70 g) pół puszki masy kajmakowej (200 g) 4 szklanki ryżu preperowanego (80 g) 200 g śmietanki 30% 250 g mascarpone

WegePrzepis
WIŚNIOWY CURD – krem z wiśni 211

Wiśniowy curd to pyszny krem wiśniowy do tortów, ciast i deserów. Curd z wiśni ma konsystencję budyniu, dlatego można nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z wiśni do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki(...)pozbyć się skórek. Do lekko przestudzonego soku wiśniowego (ok 160-170 ml) dodajemy sok z cytryny, rozbełtane jajko i żółtko. Za pomocą rózgi kuchennej dokładnie mieszamy, aż otrzymamy jednolitą masę. Miskę umieszczamy na wysokim rondelku z małą ilością gotującej się wody (woda nie może dotykać dna miski). Cały czas mieszając, za pomocą rózgi kuchennej, podgrzewamy masę na bardzo małym ogniu

Słodki Pomysł
Tradycyjne naleśniki z serem 174

rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni i smażymy, aż się lekko zrumieni z obu stron. Usmażone przekładamy na talerz i przykrywamy drugim (naleśniki będą sprężyste). Na gotowe naleśniki nakładamy porcję masy serowej (ilość według gustu – jedni lubią więcej, inni mniej) i składamy lub rolujemy. Podsmażamy na patelni z rozgrzanym masłem. Podajemy oprószone cukrem pudrem, z owocami, kleksem z jogurtu lub śmietany(...)naleśniki znajdujące się na blogu: Naleśniki biszkoptowe z serem Naleśniki z kaszy jaglanej Naleśniki biszkoptowe z musem jabłkowym Naleśniki na maślance, z jabłkami Mini niemieckie naleśniki Naleśniki na serwatce Tort naleśnikowy Wydrukuj przepis The post Tradycyjne naleśniki z serem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Curd z marakui prosty przepis na krem 243

curd z marakui chodził za mną od dawna. Marakuja to owoc o niezwykłym smaku, który uwielbiam. Curd z marakui można wykorzystać do deserów, lodów i jako krem do tortów. Odkąd zrobiłam pierwszą porcję curdu , nie upłynęło kilka dni i już następna porcja chłodziła się w lodówce. Curd z marakui jest niebywale smaczny. Wyjadam curd prosto ze słoika. Spróbujcie! Curd(...)ugotowane owoce na sito i przetrzyj. Umieść puree z powrotem w garnuszku. Rozpuść kukurydzianą skrobię w reszcie soku z cytryny, dodaj żółtka, białko i energicznie wymieszaj. Następnie dodaj jajeczną masę do owocowego puree i cały czas mieszając podgrzewaj curd, nie gotuj! Kiedy krem zacznie gęstnieć dodaj masło mieszając. Gotowy curd jest gęsty i błyszczący. Wylej curd na miseczkę, przykryj folią

codojedzenia
prowansalski tort 228

ciast potrzeba aż 38(!!!) białek - może kiedyś się skuszę i taki upiekę...Z pewnością zaś jeszcze nie raz tu zerknę:) Trudny miałam wybór, ale zdecydowałam się ta ten; prowansalski tort. Bezowo-migdałowe, cienkie i zwarte blaty przełożone migdałowym kremem. Przepis oryginalny zakładał przygotowanie kremu na bazie masła, z dodatkiem migdałowego olejku. Zamieniłam go na delikatny krem na bazie serka mascarpone(...)zmielić dość drobno. wymieszać z połową cukru pudru. Białka ubić (dodałam szczyptę soli) na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Delikatnie wymieszać z migdałami. Masę podzielić na pół, wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (piekłam w dwóch jednakowych tortownicach, na dwóch poziomach piekarnika, z termoobiegiem). Blaszki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

6niebo
Tort z pianką cytrynową i kremem toffi 193

Tort, w którym mieszają się smaki słodyczy z kwaskowatością. Z jednej strony słodki krem toffi z drugiej cytrynowa pianka i wiśnie.   Tort zaspokoi nawet wybredne podniebienia. Tort podałam na talerzyku  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Pianka cytrynowa: 2 jajka 200 g cukru pudru(...)ubijamy na sztywno, stopniowo dosypujemy cukier.  Gdy piana jest lśniąca i błyszcząca dodajemy kolejno po jednym żółtku, miksujemy na wolnych obrotach. Mąki przesiewamy przez sitko, wsypujemy partiami do masy. Mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Robimy to delikatnie, aby masa nam nie opadła. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm. Wyrównujemy i wstawiamy

VioletoweKucharzenie
Pierwsze urodziny bloga i torcik czekoladowy z trusawkami 158

soli na sztywną pianę. Do piany dodajemy partiami cukier i ubijamy jeszcze przez ok 2 minuty, aż piana zrobi się błyszczaca i lekko ciągnąca. Pianę z białek łączymy z masą żółtkowo-czekoladową (możemy odłożć 1-2 łyżki czekolady do dekoracji) i ostudzoną rozpuszczoną żelatyną, mieszamy krótko i delikatnie, aby nie zniszczyć puszystej struktury. Gotowy mus wylewamy na ostudzony spód podsypany(...)czarnego bzu listki mięty wiórki czekoladowe Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i wkładamy do miseczki. Dodajemy syrop z czernego buz i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane truskawki układamy na powierzchni tortu, wtykajac gdzieniegdzie listki mięty. Boki tortu obsypujemy wiórkami czekolady

Zawsze głodna!
Biszkopt I 189

spychając ciasto ze środka ku brzegom, ciasta mają tendencję do wyrastania do góry po środku w ten sposób biszkopt będzie płaski i nie będzie trzeba wyrównywać góry przed robieniem tortu :). Należy jednak uważać by nie przesadzić w drugą stronę, ciasto ma być rozprowadzone równomiernie- nie róbmy więc dołka na środku ciasta :D 3. By sprawdzić czy biszkop się upiekł, należy(...)był wyższy/miał podwójną porcję- musisz podwoić składniki Przygotowanie: 1.Mąki przesiać przez sito i połączyć z proszkiem do pieczenia 2. W osobnej misie ubijać białka na sztywną masę, pod koniec dodać sok z cytryny oraz cukier puder- dodawać go należy po łyżce cały czas miksując. 3. Dodać po jednym żółtku nadal miksując. 4. Na koniec gdy masa będzie

KreatywnePiny
Tort Ferrero Rocher 377

Znalazłam wiele ciekawych przepisów i na pewno będę systematycznie je publikować. Jako pierwszy zrobiłam bardzo ciekawy torcik orzechowy- Ferrero Rocher. Moi najbliżsi stwierdzili, że faktycznie smakuje jak czekoladki. Wypróbujcie! Tort Ferrero Rocher   Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki pszennej, kostka miękkiego masła, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek kremu czekoladowego, 4 wafelki orzechowe(...)minut (do suchego patyczka). Pierwszą tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy. Do czekolady dodajemy miękkie masło oraz krem czekoladowy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy mocno pokruszone wafelki i mieszamy z czekoladową masą za pomocą drewnianej łyżki. Na wystudzony biszkopt wylewamy masę czekoladową, wyrównujemy powierzchnię i wkładamy na godzinę do lodówki. Drugą tabliczkę czekolady

paapilotkaa
Tort piwno-rumowy 225

Cześć dziś mam dla Was tort piwno-rumowy. Zdecydowanie nie jest dla dzieci. Tort miałam okazje upiec na święto urodzin mojego taty. Ciasto jest wilgotne a dzięki ciemnemu piwu czekoladowe blaty mają wyjątkowy smak. Przeplatający się z nimi krem serkowo - rumowy jest idealny dla każdego mężczyzny, ale nie tylko. Ciasto zwięczony jest kulkami z białej i ciemnej czekolady z rumem(...)nagrzać do 170 stopni. Blachy wyłożyć papierem a boki wysmarować masłem. Masło z piwem podgrzać, ale tylko do rozpuszczenia masła. Następnie dodać kakao i mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. W misce połączyć mąkę, cukier i sodę. W innym naczyniu połączyć jaja i jogurt a następnie dodać przestudzone piwo. Do powstałej masy dodać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć

Panda i jej świat