masa do tortu - 6951 przepisów (strona:174/464)

Ciasto brzoskwiniowe na zimno (z serkami homogenizowanymi i galaretką) 219

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).   Ciasto jest lekkie, puszyste i po prostu smakuje rewelacyjnie. Dodatek mleka w proszku sprawia, że masa

Di gotuje
Ciasto z bitą śmietaną,mascarpone i truskawkami 217

Uwielbiam ciasta z sezonowymi owocami , a teraz jest czas na truskawki, a więc i ciasto z ich udziałem. Biszkopt się pięknie upiekł, masa ubiła, a truskawki

Gosia gotuje
Tort Oreo 168

należy nasączyć i znów nałożyć porcję kremu przykryć ostatnim wcześniej nasączonym blatem. Pozostałym kremem udekorować boli i wierzch tortu. Ciasteczka rozdzielić można przeciąć nożem w ten sposób ładnie się rozdzielą, połówkami ciastek obłożyć brzegi tortu, pozostałymi całymi ciastkami udekorować wierzch tortu. Tort przechowywać pod przykryciem w lodówce. 💭 Wskazówki Przepis jest bardzo łatwy i na pewno spodoba się wszystkim, którzy lubią(...)się więc w dużą paczkę! Pięknie, ale prosto udekorowany tort zachwyci każdego i mam nadzieję, że będzie również wszystkim smakował . 🎂 Biszkoptowe wariacje Jeśli szukacie inspiracji na torty lub ciasta urodzinowe to zapraszam skorzystajcie z poniższych przepisów. Tęczowy tort Biszkopt z musem truskawkowym i śmietaną Tort z pianką malinową 📖 Przepis Print Tort oreo .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

SprawdzonaKuchnia.pl
Makowiec japoński 224

makowiec ma wszystko co lubię. Dobrą, wilgotną masę dzięki jabłkom, dodatek bakalii. Przy pieczeniu jest mniejszy stres niż przy klasycznym makowcu. A jak patrzę na mijający rok, to widzę, że żadnego skomplikowanego ciasta nie upiekłam. Ani nawet pół! Piekłam ciasta proste, najwięcej marchewkowego albo z odpadów z owoców z wyciskarki. Żadnego tortu, żadnych ciast przekładanych, biszkoptów rzucanych... Co się stało(...)stopniowo dodajemy mak i starte jabłka, nie przerywając ucierania. Następnie dodajemy kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatne łączymy ją z masą makową. Na samym końcu dodajemy bakalie.  Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary ok. 30 x 20 cm) lub tortownicę o średnicy

bistro mama
KOKOSOWO – WIŚNIOWY NAKED CAKE – ” NA SŁODKO ZE SWEET DECOR „ 150

Jakiś czas temu obiecywałam, że na blogu zaczną pojawiać się torty – obietnicy więc dotrzymać wypada! Tą tortową serię zaczynam od najprostszego NAKED CAKE – czyli tortu w minimalistycznym stylu z prześwitującymi blatami ciasta biszkoptowego. Przygotowałam go oczywiście w ramach weekendowego cyklu „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR”. Lekki i puszysty biszkopt przełożony lekko kwaśną frużeliną z wiśni(...)robiące torty! ) A przy okazji zazdroszczę talentu! Do przygotowania tortu oczywiście wykorzystałam rzeczy dostępne w sklepie SWEET DECOR. M.in . Do upieczenia idealnie równego biszkoptu użyłam RANTU 16 cm. W rantach możemy zarówno piec biszkopty, jak i składać torty. Podczas pieczenia w wysokich rantach mamy możliwość upiec nawet bardzo wysoki biszkopt – co zdecydowanie ułatwi i uprawni nam zrobienie tortu. Składanie

Ostra na Słodko
Carbonara z piekarnika 369

Carbonara z piekarnika to nietypowy pomysł na makaronową zapiekankę. Pieczona carbonara (a raczej a’la carbonara, bo składniki nie są tradycyjne) przypomina nieco makaronowy tort. Jak na tort przystało zapiekanka jest dość kaloryczna, ale za to grzesznie pyszna. Idealny wybór dla tych, którzy ze wszystkich słodyczy najbardziej lubią boczek! Na zewnątrz jest przyjemnie chrupiąca, a w środku wilgotna. Kawałek(...)szynka są już same w sobie słone. Do masy dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Przekładamy do przygotowanej tortownicy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30-35 minut, aż zrobi się chrupiąca na zewnątrz. Po wyjęciu z piekarnika odczekujemy 2-3 minuty, odkrajamy nożem brzegi od rantu i wyjmujemy nasz tort na deskę. Podajemy ze świeżą sałatą skropioną winegretem. Przepis

Poezja smaku
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 199

Poczekać 2 minuty, wymieszać dokładnie żeby powstała jednolita masa, ostudzić, wstawić do lodówki, tak aby zaczęła lekko tężeć, ale ma być nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 270

Poczekać 2 minuty, wymieszać dokładnie żeby powstała jednolita masa, ostudzić, wstawić do lodówki, tak aby zaczęła lekko tężeć, ale ma być nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej

moj przepis na
tort straciatella 264

wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mieszamy szpatułką. Pod koniec dodajemy olej i mieszamy do połączenia się z masą. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 22 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30-40 min. w 160-170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia(...)mieszamy szpatułką. krem dzielimy na trzy części. dodatkowo: powidło śliwkowe ok. 5-6 łyżek ok. 150 ml mocnego naparu kawy, posłodzonego ok. 50-70 g czekolady, startej wykonanie tortu: Na paterze układamy jeden blat, nasączamy go. Smarujemy powidłem śliwkowym i wykładamy ok. 1/3 cz. kremu. Układamy drugi blat, nasączamy go, smarujemy powidłem i wykładamy część kremu. Przykrywamy trzecim blatem, który

Domowy Smak Jedzenia
Krem mandarynkowy. 220

nasiąkać. Natomiast nigdy nie stosowałam go jako tynk pod masę cukrową, podejrzewam że nie rozpuści jej, ale nie mogę być w 100% pewna. Może wy macie jakieś doświadczenia lub przemyślenia z tym związane? Jeśli tak to proszę podzielcie się nimi w komentarzu. Krem możemy stosować również jako wypełnienie różnego rodzaju tortów , ciast , ciasteczek , makaroników . Krem ma stabilną konsystencję(...)czas mieszaj intensywnie. Letni krem przykryj folią. Tak aby folia skleiła się z całą powierzchnią kremu. Odstaw do lodówki na ok.2h. Ochłodzony krem mandarynkowy ubijaj, aż utworzy gładką jednolitą masę. Dodawaj do niego po łyżce serka mascarpone. Notes Jeżeli po wymieszaniu z serkiem uznasz, że Twój krem jest nadal za rzadki dodaj łyżkę napęczniałej i ogrzanej (rozpuszczonej) żelatyny. Nutrition Kalorie

SmartBake.pl
Babka z szampanem 219

śmietanę można zastąpić mlekiem z dodatkiem kilku kropli soku z cytryny. Po dodaniu soku do mleka czekamy ok 5 minut, zanim dodamy je do masy. Aby babka z szampanem ładnie się prezentowała można ściąć jej pęknięty wierzch. Lepiej jednak zrobić to przed nakłuwaniem ciasta. Szampana można zastąpić bezalkoholowym winem musującym. Po dodaniu(...)mieszamy zbyt długo, aby nie napowietrzyć ciasta. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 175ºC. Z termoobiegiem ustawiamy temperaturę niższą o 15ºC. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej sprawdzonych słodkich pomysłów

Słodki Pomysł
Tort komunijny 225

prawda wiele rzeczy mi nie wyszło tak jak bym chciała, ale nie mam żadnych zastrzeżeń co do smaku tortu, jedynie do moich zdolności plastycznych, a raczej ich braku:)) Tort był wystarczająco słodki, odpowiednio wilgotny, wszystkim bardzo smakował. Oczywiście polecam go na wiele różnych okazji... Biszkopt: 6 jajek,  szklanka cukru,  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,  1/3 szklanki(...)dosypywać cukier. Następnie dodawać po łyżce masy budyniowej, stale ucierając. Całość ucierać ok. 15-20minut. Pod koniec dodać stopioną na parze przestudzoną białą czekoladę. Pierwszy blat ciasta nasączyć ponczem, posmarować cienką warstwą dżemu oraz kremu, przykryć drugim blatem. postąpić tak samo. Przykryć ostatnim blatem ciasta, nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem. Udekorować według uznania

Z miłości do słodkości
Sernik bajaderka czyli jak wykorzystać nieudane ciasto 324

porcje i zamroziłam z zamiarem wykorzystaniem jej kiedyś na spód do ciasta czy tortu. Długo nie musiałam czekać i upiekłam sernik bajaderka. Poza tym piekłam jeszcze ciasteczka bajaderkowe, którymi udekorowałam sernik. Nic się nie zmarnowało! Jestem bardzo zadowolona z tego sernika. Wygląda jak sernikowy tort i wydaje mi się, że może to być smaczne ciasto na święta. Uwielbiam sernik(...)czekoladą i polewą czekoladową. Spód do sernika wyszedł kruchy. Z części ciasta na spód zrobiłam kuleczki, które zatopiłam w masie serowej. Krojąc sernik na porcje kuleczki bajaderki dodają mu wdzięku. Trochę inny sernik niż zazwyczaj. Sernik upiekłam z kremowych serków naturalnych przypominających w smaku twaróg sernikowy. Niestety na obczyźnie nie zawsze mam dostępu do polskiego twarogu zwłaszcza teraz. Dlatego

codojedzenia
KREM Z NUTELLĄ 1844

przepisie można pominąć. Na bazie tego kremu można zrobić krem Rocher do tortu. Krem polecam fanom kremu Nutella i czekolady! Składniki: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 130 g kremu Nutella 50 g mlecznej czekolady (opcjonalnie)* Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia, uważając przy tym, aby masa czekoladowa nie zgęstniała za bardzo. Czekolada nie może być ciepła, ponieważ krem

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania