masa do tortu - 6951 przepisów (strona:183/464)

Najprostsze muffinki czekoladowe 193

uzyskania jednolitej konsystencji (nie trzeba zbyt długo mieszać) . Gotową masę nakładaj łyżką do foremek. Ja używam silikonowych, ale możesz użyć formy stalowej lub dodatkowo włożyć w nie papierowe papilotki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone muffiny możesz udekorować kremem do tortów, posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową.     (adsbygoogle

Kulinarne S.O.S.
Najprostsze muffinki czekoladowe 193

uzyskania jednolitej konsystencji (nie trzeba zbyt długo mieszać) . Gotową masę nakładaj łyżką do foremek. Ja używam silikonowych, ale możesz użyć formy stalowej lub dodatkowo włożyć w nie papierowe papilotki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone muffiny możesz udekorować kremem do tortów, posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową.     (adsbygoogle

Kulinarny S.O.S.
Sernik malinowy z kaszą manną na biszkoptach (pieczony z sera z wiaderka) 201

Sernik jest przepyszny! Jego puszysta, lekka i delikatna konsystencja idealnie współgra z malinowym smakiem. Kwaskowatość malin fantastycznie wkomponowała się w masę serową oraz połączyła ze słodyczą

Di gotuje
Piernikowy torcik świąteczny 220

Piernikowy torcik świąteczny Pyszny, aromatyczny i przepięknie pachnący torcik Bożonarodzeniowy. Słodka masa grysikowa rewelacyjnie komponuje się z ciastem piernikowym oraz kwaskowatym dżemem tworząc smaczną kompozycję świąteczną

Blog z Apetytem
TORT KAWOWA POKUSA 251

Tort dla wszystkich miłośników kawowych ciast. Jest bardzo delikatny, nie za słodki. Smakuje wyśmienicie i na jednym kawałku na pewno się nie skończy :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT 4 jajka szklanka cukru i mąki łyżeczka proszku do pieczenia i octu NA MASĘ KAWOWĄ 2 szklanki mleka po 2 kopiate łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki kawy zbożowej

Pani na deser
Torcik lodowy. 206

potrzeba zaledwie czterech składników i ok 10 minut. Co najważniejsze tort lodowy przygotowuje się z gotowych lodów i w tym tkwi cała prostota jego wykonania. U nas w okresie letnim taki torcik, na stałe gości w zamrażalce. Torcik lodowy - składniki. 2 litry ulubionych lodów, owoce np. truskawki, 1 opakowanie masy kajmakowej, 1 opakowanie herbatników. Torcik lodowy - sposób przygotowania. Przygotowanie jest

Pani domowa
Christmas cake – tort bogaty w suszone owoce z dużą ilością sherry 262

Christmas cake to tradycyjny bożonarodzeniowy tort w Wielkiej Brytanii. Zawiera duże ilości suszonych owoców takich jak rodzynki, żurawina oraz kandyzowane wiśnie zalane wcześniej sherry. Najlepiej przygotować to ciasto parę tygodni przed świętami i zostawić by dojrzało (trochę tak jak z naszymi pierniczkami) Całość ozdobiłam masą cukrową ale można zamiast tego posmarować wierzch dżemem pomarańczowym i posypać orzechami i suszonymi owocami

wysmienity
Tortowa kostka owocowa 468

Mój ideał pysznego tortowego ciasta, wilgotne i dobrze nasączone blaty kakaowe, śmietanowo-owocowa masa i orzeźwiająca galaretka z owocami.  Smakuje dobrze o każdej porze roku

Wanilia i Kardamon
Torcik serowy z winogronami 277

Sezon winogronowy w pełni. Pomysłów na pyszności z ich wykorzystaniem  nie brakuje. U mnie  kolorowe kuleczki wskoczyły  do masy  serowej  i

Zakamarki mojej kuchni
Najlepszy biszkopt mojej mamy 189

upieczemy, tak wysokie ciasto uzyskamy. Idealnie sprawdzi się przy tortach ale i do innych ciast przekładanych.  Składniki : * 6 jajek * szklanka cukru kryształ * 2 szklanki maki pszennej * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka ubijać  przez 2-3minuty po czym dodać cukier i cały czas ubijać aż masa zgęstnieje - u mnie całość ubijania trwa 5 minut. Przesiać

Magiczne Życie Marty
Tort czekoladowy 243

Ciasto biszkoptowe x 2 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno z cukrem, potem dodajemy żółtka, do masy

Apetyczna babeczka
Torcik owocowy a'la kopiec kreta 176

blaty. Do pokrojenia biszkoptu użyłam obręczy Zenker do tortów  ze sklepu redcoon.pl Użyłam 2 blaty do zrobienia mojego torcika. Jeden przekroiłam na pół i powstały mi dwa małe blaty.Poncz: W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, energicznie mieszając. Następnie wlewamy sok z cytryny.  Pierwszą połówkę nasączyłam ponczem, nałożyłam masę z owocami, położyłam drugą połówkę i przykryłam kremem. Cały torcik

Aga w kuchni
podwójnie czekoladowy tort po przejściach 191

możecie sobie tylko wyobrazić. Nie opiszę wam więc smaku tortu ale pomyślałam, że si podzielę tym moim autorskim przepisem może komuś innemu nie przyniesie takiego pecha.  Składniki na  tortownice o średnicy 34 cm biszkopt: 6 jajek szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki łyżeczka proszku do pieczenia masa: 250 g masła budyń czekoladowy 0,5 l mleka

ciastkarnia na kruchym spodzie
Truskawkowa fantazja 263

pozostawiam Wam. Tort wygląda zachwycająco, a co ze smakiem? Jest słodki i delikatny, leciutki niczym chmurka. Wszystkie warstwy świetnie się uzupełniają, a chałwowa chrupka zdecydowanie dodaje charakteru. Jeśli szukacie tortu na letnie urodziny - oto on, ideał . Polecam Wam ogromnie! Dzisiaj u Ani ,  Lejdi , Mirabelki , Mopsika  i Panny Malwinny również możecie obejrzeć słodkości z truskawkami, zajrzyjcie do nich koniecznie(...)się rozpuści i powstanie gładka, jednolita masa. Dodać barwnik, wymieszać (kolor zblednie po dodaniu czekolady, więc powinien być nieco intensywniejszy od oczekiwanego). Zdjąć z palnika, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, aż do jej rozpuszczenia. Zalać mieszaniną czekoladę, wymieszać. Ostudzić do temperatury 28 st. C. Brzegi formy oddzielić od ciasta ostrym noże, zdjąć obręcz tortownicy. Tort polać ostudzoną polewą

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania