masa do tortu - 6951 przepisów (strona:114/464)

Tort z musem i ganache czekoladowym (biszkopt genueński) - warsztaty z Twardym Szparagiem 233

Schellera). Relację zdam w osobnym poście (było suuuper), tak samo jak zdradzę Wam kilka trików, które w prosty sposób ułatwiają  przygotowanie - nie tylko tortu. Poniżej podaję przepis na tort, który wyczarowałam na warsztatach. (Co prawda robiliśmy odrobinę mniejsze.) Jest przepyszny i jednocześnie tak prosty w przygotowaniu, że nawet osoba początkująca poradzi sobie z nim bez problemu. Sprężysty biszkopt pięknie(...)mocno podgrzanej śmietance. (Nie gotować, bo się zważy.)  Po zdjęciu z ognia - dodać masło (zimne) i ponownie całość delikatnie wymieszać.  Gotową masą polać (ciepłą, ale nie gorącą) po wierzchu ciasta. (Późnij w lodówce stężeje.) Tort udekorować wg uznania. (Użyłam m.in. posiekanej czekolady, owoców w czekoladzie, migdałów - całych pozłacanych i posiekanych, żelki owocowej

Di gotuje
Sernik z niespodzianką 175

boków - wyrównać wierzch. Wstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki.Przed podaniem zdjąć obręcz z tortu, boki i wierzch udekorować truskawkami i bezami.Smacznego!Do przepisu Kasi dodałam trochę od siebie - inny spód, inne owoce, inne proporcje masy serowej. Całość wyszła znakomita, i z pewnością jeszcze to ciasto powtórzę - i tym razem z pewnością zrobię zdjęcia środka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort piankowo truskawkowy 454

pieczenie, ale głównie na dekorację. Produktem wyjściowym jest biszkopt, reszta zależy od fantazji. Tort piankowo truskawkowy to propozycja dla osób, które sądzą, że nie mają zdolności do zdobienia ciast. Tym razem obejdziemy się bez dekoratora, worka cukierniczego, nie będzie żadnych rozetek, ani tego typu zdobień. Masa też będzie bardzo prosta i lekka. Całą pracę wykonają za nas… truskawki. Przepis(...)smarujemy konfiturą jagodową. Nakładamy masę cytrynową – równamy powierzchnię. Kładziemy drugą połowę ciasta. Również nasączamy sokiem i smarujemy konfiturą. Szykujemy masę wiśniową tak samo, jak cytrynową. Wykładamy na wierzch ciasta i smarujemy też boki, które następnie oprószamy wiórkami kokosowymi. Tort ozdabiamy kropelkami czekoladowymi i połówkami truskawek. Chłodzimy w lodówce. Torty zawsze przyciągają wzrok swoim wyglądem. Tort piankowo truskawkowy to propozycja

mojewypiekiinietylko
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 288

też z  wzorkiem kwiatowym  ręcznie malowanym) .  Osobiście nie jestem zwolennikiem różnych kolorowych sztucznych pomad, zdjęć, figurek z masy cukrowej, różnych sztucznych groszków itd. ( oczywiście, to rzecz gustu ), decyzja zawsze należy do  Was. Pierwsze kawałki tortu kroi Para Młoda. Najpierw kroi Pan Młody i podaje go swojej żonie, a następnie Ona kroi i jemu podaję.  Kolejne

Kulinarny karnet Christophera
Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową 154

Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Mojprzepisna.pl | Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Tort, który ostatnio bije rekordy popularności wśród zamawianych tortów. Tort wygląda zjawiskowo, a składniki wcale nie są wyszukane. Proszę nie zrażajcie się długim opisem. Po prostu bardzo dokładnie opisałam każdy krok. Najchętniej wybierany smak, najbardziej zachwalany. Przepyszne połączenie czarnych i czerwonych, kwaśnych porzeczek(...)gorzkiej czekolady, firmy Cellebaut oraz kakaowego, mocno nasączonego biszkoptu. Tort zwieńczony polewą na bazie gorzkiej czekolady z bezikami/lizakami bezowymi. Dla fanów czekolady tort idealny, chociaż smakował również mniejszym czekoladożercom ;) Tort jest bardzo podzielny, dobrze się kroi. Tort można zacząć przygotowywać 2 dni wcześniej, wówczas można upiec biszkopt i lizaki bezowe/beziki. Tort najlepiej złożyć dzień przed podaniem, tak aby składniki dobrze

moj przepis na
Tort z letnimi owocami: biszkopt z mleczną masą 163

Jest taki dzień w roku, kiedy nie zależnie od ilości wiosen świętować należy hucznie i smacznie przede wszystkim. Z tej okazji prezentuję Wam mój tort w całej okazałości.  Częstujcie się do woli! Składniki na biszkopt: 6 jaj 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki(...)suchego patyczka ustawiając piekarnik góra- dół. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy 2 lub 3 blaty. Mój tort ma tym razem 2 blaty. Krem: Masło, wodę, cukier gotujemy. Następnie zostawiamy do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki do schłodzenia na 1 godzinę minimum, ale czym dłużej tym lepiej

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto Parada 242

Rewelacyjne ciasto przekładane, wielowarstwowe o nazwie "Parada". Jest efektowne, widowiskowe i składa się z różnorodnych warstw - stąd pewnie jego nazwa. Przepis znalazłam w starych zapiskach mojej

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Parada 243

Rewelacyjne ciasto przekładane, wielowarstwowe o nazwie "Parada". Jest efektowne, widowiskowe i składa się z różnorodnych warstw - stąd pewnie jego nazwa. Przepis znalazłam w starych zapiskach mojej

Kuchnia MagdaLeny
Torcik z mlekiem w proszku 138

Kakaowe wilgotne blaty ciasta przełożone masą z mleka w proszku oraz musem malinowym, a całość oblana czekoladą.  Składniki  Ciasto: 200 g mąki, 2 łyżeczki

słodki bratek
Moda na czarne jedzenie 233

Świat opanowała moda na dania w kolorze czerni. Nasze mamy czy babcie zawsze nam powtarzały, że człowiek je oczami. Od najmłodszych lat uczymy się nie tylko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży 121

wyłożonej papierem do pieczenia (26cm). Piec w temp.170C przez 40min. Przestudzony biszkopt podzielić na 3 blaty. Każdy z blatów nasączyć herbatą z cytryną. masa : W naczyniu zmiksować serek mascarpone z cukrem, śmietanką, ekstraktem i cappuccino. tort: Na paterze lub spodzie tortownicy umieścić pierwszy blat, dokładnie rozsmarować konfiturę, nałożyć porcję kremu cappuccino. Podobnie postąpić z drugim blatem. Po przykryciu tortu ostatnią

Raj dla Podniebienia
Trójkolorowy torcik serowy z truskawkami i polewą czekoladową 227

całkowitego stężenia. Aby otrzymać polewę rozpuszczamy czekoladę razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. Mieszamy, aż składniki dokładnie połączą się w jednolitą, lśniącą masę. Gdy polewa ostygnie (ale nadal będzie płynna) nakładamy ją na wierzch tortu wyrównując jej powierzchnię. Na środek kładziemy truskawkę. Torcik przechowujemy w lodówce, gdzie zachowa świeżość przez kilka dni. Smacznego

MyCookBook.pl
Tort kokosowo - orzechowy 138

tego  przepisu. Z dodatkiem kokosa i siekanych orzechów włoskich. Jest pyszny, mięciutki, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Jedyną wadą tego tortu jest to, że tak szybko się  kończy! :) Biszkopt czekoladowy (przepis  tutaj ) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 250 g. wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru 250 g. masła 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Masa toffi: 1 puszka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
" Mała Misia " 193

Misiowy tort na roczek dla Lilianki :)  Na górze bita śmietana i dekoracje z masy cukrowej  A w środku owoce leśne i śmietana z orzechami włoskimi. Ps. Chyba po raz pierwszy efekt końcowy jest taki jak na początku zakładałam , albo i lepszy ;) Polecam

Malinowa Kawiarenka