jego przygotowanie i wymyśliłam sobie taki, który nie jest zbyt pracochłonny. Jednego wieczoru upiekłam biszkopt i zrobiłam budyń do kremu, a następnego dnia zrobiłam krem, galaretkę i złożyłam tort w całość. Efekt bardzo zadowalający. Polecam serdecznie! Składniki (tortownica 23-26cm): Biszkopt: 6 jajek 10 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku(...)lekkiego stężenia. 4. Przełożyć torta: każdy blat należy nasączyć syropem z ananasów, przełożyć kremem straciatella z ananasami. Wierzch i boki posmarować pozostałą masą budyniową bez dodatków. Na wierzchu ułożyć krążki ananasa, zalać tężącą galaretką. Po stężeniu boki tortu obsypać tartą gorzką czekoladą. Tort schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego
Kuchnia domowa Anipucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone Jeżeli krem chcecie wykorzystać do przełożenia i ozdobienia tortu, który ma być transportowany, lub ‘wytrzymać ‘ jakiś czas poza lodówką- warto do cukru pudru dodać śmietan-fix, który utrzymuje właściwą konsystencję śmietany. Przygowowanie kremu : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę(...)puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do powstania gęstej, kremowej masy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem śmietankowy z mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyidealny na zbliżające się walentynki, przyjęcie komunijne czy urodziny. Smak kokosowy można zamienić na waniliowy (zamiast likieru dodaj do masy 2 łyżeczki esencji waniliowej i pomiń wiórki kokosowe). Zdjęcia krok po kroku przygotowałam w maju 2014. To waniliowa wersja tortu i z biszkoptem o średnicy 20 cm. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy AleksandryZapraszam Was dzisiaj po przepis na pyszny i bardzo prosty do wykonania torcik truskawkowy. Delikatny biszkopt przełożony masą z mascarpone i śmietany. Na wierzchu truskawki zatopione w przezroczystej galaretce. Smaczny i prosty przepis dla tych, którzy nie potrafią piec tortów. To także idealny przepis na niedzielne ciasto lub po prostu jako pyszny deser dla wszystkich łasuchów i wielbicieli truskawek. Torcik
To co lubię - gotuję i polecamskładniki na ciasto makowe: 840 g masy makowej 6 jajek 120 g mąki 90 g cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę przesianą z prosakiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy gotową masę makową i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem(...)Krem dzielimy na trzy części. Dwoma częściami przekładamy krążki makowe a trzecią smarujemy wierzch i boki. Całość schładzamy w lodówce. Dowolnie dekorujemy, ja użyłam dripu czekoladowego i żywych kwiatów. Tort najlepiej przygotować 1-2 dni przed podaniem. składniki na drip: 40 g czekolady 40 g śmietanki kremówki 30% wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy połamaną czekoladę, odstawiamy
Domowy Smak Jedzeniagruszek z syropu ( przepis ), osuszonych wykonanie: Serek mascarpone, śmietankę oraz masę kajmakową miksujemy na gładki krem, który po ubiciu nie powinien spływać po łyżce. Odkładamy ok. 3-4 łyżki kremu na pokrycie wierzchu trzeciego blatu. Gruszki kroimy w kostkę. składniki na obłożenie tortu: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 2 gruszki, świeże cukier(...)piekarnika i jeszcze ciepłe delikatnie odrywamy od papieru, i układamy na papierze. Powinny stwardnieć. wykonanie tortu: Pierwszy blat układamy na paterze, nasączmy go, wykładamy 1/2 cz. kremu. Na kremie układamy 1/2 cz. pokrojonych w kostkę gruszek. Układamy drugi blat, nasączmy go, wykładamy pozostałą część masy oraz pozostałe gruszki i układamy trzeci blat, który również nasączamy a na wierzchu rozsmarowujemy odłożony
Domowy Smak Jedzeniajestem w stanie podać przepisów na te torty... Bardzie się chyba skupiałam co na nich a nie co w środku :)Jeden był na pewno na bazie murzynka z masą czekoladową (ten ze świnkami w błocie), pomysł zaczerpnięty z galerii GW.Czerwony koszmarek na dwa latka też był z ciemnego ciasta (raczej biszkopt, ale glowy nie dam).Mam mocne postanowienie
bistro mamaKREM Z LIKIEREM BAILEYS: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 500 g. serka mascarpone pół szklanki likieru szklanka cukru pudru Przygowowanie kremu : Do serka mascarpone dodajemy likier i dokładnie mieszamy mikserem, do momentu połączenia się składników w jednolitą masę(...)oddzielnym, dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder oraz masę z serka mascarpone i likieru. Ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Gotowy krem nakładamy do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. [ Polecana końcówka : duża, wpół otwarta gwiazdka]. Przechowujemy w lodówce ! Smacznego!!! Artykuł Krem z likierem Baileys pochodzi z serwisu
Domowe Tortysię bardzo ładnie i skromnie, a smakuje… cóż, trudno opisać w kilku słowach. W każdym razie nie został nawet okruszek! Składniki na mały tort: Biszkopt czekoladowy • 6 jajek • 1,5 szklanki cukru • 3/4 szklanki kakao • 2 szklanki mąki • 1 cukier waniliowy • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody • 1/2 łyżeczki soli(...)będzie mokry, to piec jeszcze po 5-10 minut. Krem śmietankowy • Serek mascarpone rozmiksować na gładką masę. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. • Połączyć mascarpone ze śmietaną bez zbędnego ubijania. Składanie tortu • Jeden blat ułożyć na tortownicy, rozłożyć 1/2 dżemu żurawinowego, na to 1/3 kremu śmietanowego. Położyć drugi blat
To co kochamZnacie cukierki Schoko Bons?;) Pycha są.A może dołożyć je do tortu? No PEWNIE!:)Zapraszam Was na mój drugi w życiu, samodzielnie przygotowany tort.Przygotowanie nie jest skomplikowane, wymaga tylko trochę cierpliwości- jak chyba każdy tort.Ale zachęcam Was do spróbowania bo świetnie wygląda, a co ważniejsze smakuje jeszcze lepiej niż wygląda ;)Przepis pochodzi ze strony Pokochaj gotowanie, z moimi niewielkimi(...)ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy (16g)1,5 łyżeczki octu winnegoszczypta soliKrem biały:250g serka mascarpone125ml śmietany 30%2 łyżki cukru pudru Krem karmelowy:250g serka mascarpone125g masy krówkowejłyżka soku z cytrynyDodatkowo:ananasy w puszcze- pół puszkigalaretka wiśniowaopakowanie cukierków Schoko Bons100g dżemu z czarnej porzeczki150g posiekanych orzechów włoskichstarta czekolada Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu
Czerwona Porzeczkalekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorciklekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikłączymy z wiórkami kokosowymi a drugą z kakao. Pierwszą część biszkoptu smarujemy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugim biszkop tem, którego smarujemy masą kakaową. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy pozostałą częścią kremu kokosowego . Górę tortu posypujemy startą czekoladą oraz ozdabiamy kulkami kokosowymi. Torcik jest bardzo delikatny w smaku i rozpływa się w ustach. To pyszna propozycja
Health-Fit-LifeByło ciasto krówka ( klik ), ostatnio był też tort krówka ( klik ), więc teraz jest i sernik krówka :) Na maślanym, ciasteczkowym spodzie, z masą krówkową i puszystą chmurką z kakaowej bitej śmietany, przyprószony gorzkim kakao dla przełamania smaku (możecie zastąpić je gorzką czekoladą). Rozpływający się w ustach i idealnie zrównoważony pod względem słodyczy. Składniki Spód 250 g maślanych ciasteczek 60 g masła
Słodkie inspiracjegłowie ciągle mam 101 pomysłów, tylko doba ciut za krótka by je wszystkie zamieścić ;) Z okazji dzisiejszego święta zapraszam Was na tort, ale inny niż wszystkie - Marcinek, to specjał z okolic Hajnówki, kruche blaty i masa śmietanowa. Wykonanie jest dość czasochłonne ale naprawdę warto spróbować choć raz :) Wybaczcie, że nie wygląda idealnie, ale przeżył podróż w upale z przed
Cynamonowe szczęścieWidzieliście kiedyś zielone ciasto? Nie od barwnika, naturalnie! Musiałam spróbować. Jak można wsadzić tyle zielska, którym straszą dzieci i nazwać to ciastem? A no
W kuchni bez szafekfanów naleśników i tortów jest to idealna kombinacja.Tort Naleśnikowy - Składniki:naleśniki:2 jajka1 szklanka mleka1 szklanka wody gazowanej1,5 szklanki mąkiłyżka olejuszczypta soli3 łyżki cukrubarwnik różowy i fioletowykrem:330 ml śmietanki 30%250 g mascarpone3 łyżki cukru pudrucukier waniliowyTort Naleśnikowy - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki na naleśniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy. Masę dzielimy na dwie części
Słodka StronaPrzypominam przepisy na ciasta z mojego bloga. Pora na odgrzebywanie zapomnianychBananowe.Przepyszny tortBez pieczeniaPlacek amerykańskiMakowiec owocowo-cytrynowyTyramisu z wiśniamiCiasto z masą jabłkowąSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewydrugim krążkiem ciasta, nasączyć i wyłożyć masę agrestową. Pierniczki zanurzyć w ponczu, ułożyć na masie agrestowej. Przykryć masą z czarnej porzeczki. Na masie ułożyć 3 krążek ciasta, nasączyć i wyłożyć piankę truskawkową, rozsmarować wierzch i boki tortu. Udekorować tort galaretkami z woreczka
Kuchnia Danusi