masa do tortu - 6951 przepisów (strona:127/464)

Wafelki serowe toffi 116

Wafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone

Kuchnia MagdaLeny
Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone. 132

nadaje się do tortów. Można z niego wykonać zarówno ozdoby śmietanowe jak i wypełnić wnętrze tortu. Bazą tego kremu jest bita śmietana. Użyj takiej, która ma przynajmniej 30% tłuszczu. Śmietana o mniejszej zawartości nie ubije się. Po ubiciu powinna być kremowa i puszysta. Zaletą masy śmietanowej z mascarpone jest to, że możemy do niej dodać większość znanych nam owoców. Doskonale

SmartBake.pl
Torcik winogronowy 137

dają radę. Składniki: Biszkopt • 2 jajka • 2 czubate łyżki mąki • 2 łyżki cukru Masa śmietanowa • 4 jajka • 1 szklanka cukru • cukier waniliowy • 1 szklanka białego wina wytrawnego lub soku winogronowego • 2 plastry cytryny • 2 gożdziki • 1/2 laski cynamonu • 400 g śmietanki 30% • 8 łyżeczek żelatyny Wierzch tortu • 2 galaretki cytrynowe • kiść winogron zielonych i ciemnych Wykonanie: Biszkopt • Ubić białka(...)czym odcedzić, aby było bez dodatków. • Jajka ubijać z cukrem w misce położonej na garnku z gotującą się wodą. Ubić na sztywną masę, uzyska się taką po ok. 10-15 minutach. • Potem wlać gorące wino i ubijać jeszcze z 5 minut. Gotowy krem odstawić aby przestygł. • Śmietanę ubić na sztywno, dodąć

To co kocham
Torcik Herbaciany 178

przelewamy napar do pojemnika i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia, a następnie do lodówki aby galaretka zastygłą. Złożenie torcika 6. Większą część masy wykładamy na dolny blat biszkopta, następnie równo rozsmarowujemy i przykrywamy drugim blatem. 7. Resztą kremu obkładamy tort dookoła i na wierzch. Możemy użyć tutaj grzebień do dekoracji tortów i ozdobić nim  boki ciasta. 8. Zastygniętą galaretkę kroimy

Gotowanie...to proste !
92. Tort bezowy z brzoskwiniami na I Komunie Św. 376

kosteczkę. Kremówkę ubić. Odłożyć ok. 2 szklanek do dekoracji. Pozostałą ubitą śmietanę wymieszać z brzoskwiniami i tężejąca galaretką. Szybko przełożyć masą blaty bezowe. Żelatynę rozpuścić w ok. ¼ szklanki gorącej wody. Zimną i tężejącą wymieszać z odłożoną kremówką. Posmarować nią tort, udekorować brzoskwiniami, a boki obsypać wiórkami kokosowymi. Na brzoskwinie można jeszcze ewentualnie wylać cienką warstwą galaretkę brzoskwiniową

Jadło i czytadło
TORT SERNIKOWO-MAKOWY (bez glutenu i białego cukru) 76

rodziną z powodu braku tego trzeciego ale mimo to cieszymy się spokojem. Pogoda oraz pyszne jedzonko całkiem przyjemnie poprawia humorki, więc podrzucamy tutaj przepis na coś słodkiego 😉  Stworzyłyśmy tort, który łączy w sobie vibe sernika i makowca. Świetnie sprawdzi się na różne okazje 😍       Składniki (śr: 20cm): Kakaowy biszkopt -5 jajek -80g mąki ryżowej(...)Posiekać orzechy włoskie i również dodać do masy. 13. Masę wlać do garnka i zagotować całość. Ciągle mieszając, aby masa się nie przypaliła gotować na średnim ogniu ok 15 minut. 14. Gotową masę serowo- makową wlać do dużego naczynia, aby ją zważyć. Następnie podzielić ją na 4 równe części. SKŁADANIE TORTU 15. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w tortownicy i rozłożyć

Candy Pandas
Tort szpinakowy z jogurtowo-jagodowym kremem. 168

łyżki cukru 3 płaskie łyżki żelatyny spożywczej 5 łyżek gorącej wody Dodatkowo: jadalne kwiaty ( u mnie bratki ) Wykonanie pysznego szpinakowego tortu: 1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajka miksujemy mikserem z cukrem na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Następnie wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, miksujemy na najmniejszych obrotach, na koniec dodajemy(...)Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Przestudzoną wlewamy do jogurtu i dokładnie miksujemy. 6. Przekładanie: Następnie kremem przekładamy krążki ciasta smarując również cieniutko wierzch i boki. 7. Dekoracja: Tort dekorujemy pokruszonym ciastem i kwiatami. Następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. 8. Podanie: Dobrze stężony tort kroimy i podajemy, a ja smacznego życzę. Moje rady: Można dać

Izabelawkuchni
Tort brzoskwiniowy na zimno 108

średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy i ubijamy. Gotowy spód wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania masy, odsączone brzoskwinie z syropu blendujemy na gładką masę, dobrze schłodzoną śmietanę wraz z mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywną masę, w międzyczasie żelatynę przesypujemy do szklanki/miseczki, zalewamy 120 mililitrami zimnej wody, mieszamy i odstawiamy chwilę aż spęcznieje. gdy śmietana będzie(...)uważać aby jej nie zagotować!, do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę lub dwie masy aby ją zahartować, mieszamy i przelewamy do masy brzoskwiniowej, miksujemy aż składniki się połączą, gotową masę brzoskwiniową przelewamy i rozprowadzamy w tortownicy, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia na całą noc. po tym czasie tort wyciągamy z torownicy i dekorujemy wg własnych upodobań (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym 201

Oto pyszny przepis na fit ciasto marchewkowe przełożone rozpływającą się w ustach masą kokosową i posypane prażonymi migdałami. Wilgotne, mięsiste, szybkie do wykonania… no, po

A to pestka
Kakaowy krem maślany na bezie szwajcarskiej 641

wyjadać z miski łyżkami! W przypadku tego kremu nie miałam żadnego problemu ze zjedzeniem całego kawałka tortu ;). Do kakaowego kremu maślanego radzę nie zmieniać ilości masła podanego w przepisie. Kakao trochę rozrzedza masę i z mniejszą ilością może być luźniejszy, mniej stabilny przy dekorowaniu wypieków. Za pierwszym Więcej... Artykuł Kakaowy

Słodki Pomysł
Tarta migdałowa z gruszką 164

brandy, mielone migdały oraz mąkę, połączyć składniki mieszając łyżką. Pieczenie: Piekarnik nagrzać do 180*C. Spód z ciasta podziurkować widelcem. Wyłożyć masę migdałową, na wierzchu położyć odsączone gruszki (rozcięciem do dołu). Pozostały syrop można wykorzystać do nasączenie tortu lub do herbaty, bo  pyszny jest. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 30 min. na złoty kolor. Wyjąć

Proste Potrawy
Zielony tort warzywny 205

odciśniety szpinak. • Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. • Do tortownicy wlać masę jajeczną. • Na wierzchu położyć ozdobnie szparagi. • Piec w temperaturze 180 st.C przez 30 minut. • Ostawić tort do wystudzenia, bo wtedy lepiej się kroi. • Wymieszać wszystkie składniki sosu ze zmiażdżonym czosnkiem. My jedliśmy porcje tortu odgrzane

To co kocham
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 194

Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie. 4. Na krem układać plasterki truskawek 5. Położyć drugą część biszkoptu. 6. Wierzch

KreatywnePiny
Torcik malinowy 398

ważne, w mojej rodzinie świętować trzeba, Obowiązkowo!  Na nic więc wszelkie noworoczne postanowienia o odchudzaniu, porzuceniu słodyczy, czy byciu wege. Tort jest pozycją obowiązkową! Nie musi być zbyt słodki, nie może być lukrowany ani obłożony cukrową masą. Smak i prostota- to jest najważniejsze...  Biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki

Zapiski Młodej Żony
Pralinki Amanda 150

tortów, a czekoladki powinny być całkiem sztywne i dobrze odchodzić od papieru do pieczenia) - wyciągamy je z lodówki. Szprycę do dekoracji tortów z końcówką w kształcie gwiazdy napełniamy kremem i wyciskamy go na czekoladowe kółeczka, tak aby masa sięgała do wysokości około 1,5 cm a jej kształt przypominał różyczkę (fot.3). Ponownie wstawiamy całość do lodówki - tym razem na około

Świat Ciasta