tradycyjne torty, które zawsze przygotowujemy. Natomiast to przekrojeniu zaskakuje nas kolorowym wnętrzem. Tort składa się z kilku warstw. Każda warstwa posiada biszkopt innego koloru. Stąd właśnie nazwa tęcza. Przygotowanie tortu wymaga trochę cierpliwości i czasu, ponieważ każdy biszkopt należy przygotować oddzielnie. Warto jednak go zrobić, ponieważ jest przepyszny. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki na biszkopt(...)krem. Do miski dodajemy zimną śmietanę oraz zimny serek mascarpone. Miksujemy całość na gładką i puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Na paterze układać po kolei blaty: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy oraz czerwony i przekładać je kremem. Na końcu cały tort obłożyć resztą kremu. Następnie górę tortu dekorujemy kolorowymi groszkami wedle uznania. Artykuł Tort tęcza pochodzi
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekokosa po prostu będą zachwyceni jego smakiem. Jak zrobić taki tort kokosowy pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative , to będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT KOKOSOWY SKŁADNIKI: Biszkopt orzechowy : (składniki na biszkopt powinny być w temperaturze(...)misie miksujemy mascarpone na gładką masę. Dodajemy rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Można też dodać opcjonalnie ekstrakt kokosowy . W drugiej misce ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Ubitą śmietankę dodajemy do masy mascarpone, wsypujemy wiórki kokosowe, mieszamy i wstawiamy do lodówki na około pół godziny, żeby krem się schłodził. 3.) Składanie tortu i dekoracja . Jeden blat biszkoptu układamy
RITA food channelpoza moimi ciastami były też lody, dwa rodzaje brownie i urocze, malutkie desery Sarah Bernhard (kiedyś Wam pokażę, bo to duńska klasyka), uznaję to za pełen sukces. Tort piłka czekoladowy Składniki: (na miskę o pojemności 3 l) 65 g surowego marcepanu 65 g cukru pudru 85 g miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej(...)wyłożyć mus z ciemnej czekolady, przykryć krążkiem ciasta. Schłodzić przez noc w lodówce. Masło utrzeć na puszystą, jasną masę. Partiami dodawać cukier puder, cały czas miksując. Dodać ekstrakt i sól, połączyć. Powoli wlewać mleko, cały czas miksując. Kremem maślanym obłożyć tort. Jeśli miska nie była idealnie okrągła, skorygować kształt tortu. Obłożyć białym marcepanem. Część pozostałego marcepanu zafarbować na czarno. wyciąć
Pożeraczka, czyli raz adobrzezestawionych ze sobą warstw (z porzeczkowo-śmietankowej masy, konfitury z czarnej porzeczki, galaretki oraz domowego biszkoptu), składa się na delikatną, pyszną i efektowną całość. Porzeczkowiec jest nie tylko bardzo smacznym, ale i eleganckim ciastem! Ciastem w tortowym wydaniu! 🙂 Zobaczcie tylko jak pięknie prezentuje się […] Artykuł Porzeczkowiec pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyukładając kolory biszkoptu naprzemiennie. *250 ml śmietany ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masą smarujemy boki i wierzch. Z pozostałych ciastek kilka przekrawamy na połówki, na dekorację na wierzch, resztę drobno siekamy, obsypujemy nimi boki tortu. Odstawiamy do lodówki do stężenia
Z Majeczką w kuchnisię wchłonąć. W międzyczasie odcedzamy połówki brzoskwiń z puszki zachowując syrop i odkładając dwie połówki do dekoracji wierzchu tortu. Brzoskwinie kroimy na niewielką kostkę. Do blendera z ostrzem S, przekładamy zawartość garnka i miksujemy (ja robię to w dwóch turach). Zmiksowaną masę przekładamy do dużej miski, dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. Takie nadzienie wykładamy na przygotowany wcześniej spód. Na wierzchu(...)jakiś czas mieszam. Gdy zauważymy, że galaretka tężeje, ostrożnie wylewamy ją na jaglane nadzienie ciasta. Ja robię to polewając galaretką łyżkę i pozwalając jej spływać na wierzch tortu (w ten sposób nie zrobimy w nim “dziury” :D). Wstawiamy do lodówki i czekamy aż galaretka stężeje. Smacznego! Spodobał Ci się przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz
Lamarida.plKremówka zwana też napoleonką jest ulubionym ciastem z czasów mojego dzieciństwa, cienkie warstwy ciasta przełożone pysznym kremem, któż nie lubi tego połączenia.. Moja wersja zamiast
Słodki BlogPrzepis na tradycyjną karpatkę z podkręconą nieco masą budyniową z dodatkiem bitej śmietany. Ciasto pęknie wyrosło a masa wyszła bardzo lekka i puszysta. Tą karpatkę zrobiłam
Słodki Blogwarto bowiem wykorzystać również przy innych okazjach. Póki co, więcej piątków z piłką nie będzie. Ale kto wie, jak się życie ułoży; może jeszcze kiedyś do tematu wrócimy. Tort piłka truskawkowy Składniki: (na miskę o pojemności 3 l) 65 g surowego marcepanu 65 g cukru pudru 85 g miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki(...)ciasto, resztę kremu i przykryć ostatnim blatem ciasta. Schłodzić przez noc w lodówce. Masło utrzeć na puszystą, jasną masę. Partiami dodawać cukier puder, cały czas miksując. Dodać ekstrakt i sól, połączyć. Powoli wlewać mleko, cały czas miksując. Kremem maślanym obłożyć tort. Jeśli miska nie była idealnie okrągła, skorygować kształt tortu. Obłożyć białym marcepanem. Część pozostałego marcepanu zafarbować na czarno. wyciąć
Pożeraczka, czyli raz adobrzekażdy. Ciasto biszkoptowe jest „bazą” do moich tortów, torcików z owocami, czy też rolad. Biszkopt wychodzi równy, delikatny i puszysty, zawsze się udaje, biszkoptu z tego przepisu nie da się spieprzyć! Dzisiaj przygotowałam biszkopt w tortownicy więc wyszedł wysoki, musiałam go przekroić na pół, bo ten dzisiejszy biszkopt wygląda jak tort. Na blogu znajdziecie m.in przepisy na biszkopt z bitą(...)dodać też 1 łyżkę cukru pudru, ja nie daję. Wlewamy lekko tężejące galaretki, miksujemy i wsypujemy mrożone maliny, mieszamy, masa jogurtowa zacznie szybko tężeć od mrożonych malin, więc wylewamy całość na biszkopt, wyrównujemy i przykrywamy biszkoptem. Wierzch i boki tortu będą posmarowane bitą śmietaną, więc ubijamy śmietanę z 1 łyżką cukru w wysokim naczyniu, uważamy, aby nie przebić śmietanki podczas
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli szukacie ciekawych inspiracji i przepisów na nietypowy tort urodzinowy, to jesteście w dobrym miejscu. W tym wpisie zaprezentuję Wam tort, który upiekłam mojemu mężowi na urodziny. Był zachwycony! Tort słonecznikowy w kształcie beczki wygląda bardzo ciekawie i nietuzinkowo. Możemy go przygotować także w kobiece wersji. Wszystko zależy od dekoracji, jakie wybierzemy. Składniki: BISZKOPT: 5 jajek(...)formy i pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach. MASA KARMELOWA Masę kajmakową oraz masło ubijamy przy użyciu miksera do uzyskania puszystej konsystencji. MASA ŚMIETANKOWA Schłodzoną śmietankę z cukrem ubijamy mikserem do uzyskania sztywnej piany. Układamy kolejno warstwy: Biszkopt Połowa masy karmelowej Warstwa słonecznikowa Masa karmelowa Biszkopt Masa śmietanowa Po ułożeniu warstw wkładamy do lodówki
Przepiski.plParyżu. Dzięki marchewce, która mięknie w czasie pieczenia, ciasto marchewkowe skrywa gesty i wilgotny środek. Marchewkowiec zwyczajowo wykańcza się masą serową, a samo ciasto doprawia się mieszanką korzeni. Ciasto przygotowuje się szybko, z podanej ilości produktów wychodzi dość sporej wielkości tort, można również zmniejszyć o połowę ilość podanych składników i upiec ciasto w foremce(...)najlepiej za pomocą miksera, olej, jajka, maślankę, cukier i nasiona wyłuskane z laski wanilii, miksujemy aż składniki się połączą, dodajemy startą marchewkę i łączymy całość 5. Stopniowo do masy marchewkowej dodajemy mąkę, mieszamy do całkowitego połączenia, na koniec dorzucamy posiekane orzechy włoskie lub pekan 6. Przekładamy masę do przygotowanej tortownicy i pieczemy ok 60 min, aż wetknięty w ciasto
Słodki KompromisDzisiaj zatem coś dla miłośników mleka w proszku ale niekoniecznie. Wafle kawowo kajmakowe z mlekiem w proszku. Przepis powstał z konieczności, kiedy musiałam zużyć połowę opakowania mleka i resztę masy kajmakowej. Padło zatem na krem. A jak krem, to czemu w sumie nie wafle? Słodycz i mdłość kajmaku, niwelujemy dodatkiem kawy. Ponieważ nie mam kawy mielonej, do kremu dodałam parzone(...)ozdobione orzechami. W ten sposób mamy wersję de-lux, która może w tłumie ujść nam za tort A tort gotowy w 15 minut, to nie lada gratka. Jeśli macie wystarczającą ilość kremu, to wierzch możecie smarować kremem, albo zostawić suchy. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możecie dodać kilka łyżek zwykłego mleka. Ja na kilka godzin obciążam wafle, aby ładnie się
Mieszam w Garnku