Prosty przepis na pieczoną białą kiełbasę. Tym razem w marynacie z piwa, musztardy i miodu. Składniki: 5 białych kiełbas surowych 2 cebule 300 ml jasnego piwa 2 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 2 gwiazdki anyżu majeranek, tymianek, rozmaryn, sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Piwo, musztardę, miód, anyż i przyprawy mieszamy razem. Kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym z cebulą pokrojoną
e-PrzepisyKulinarnełyzki oleju rzepakowego 800 g ziemniaków Kurczaka dokładnie umyć z każdej strony i osuszyć. W moździerzu rozetrzeć obrany czosnek z odrobiną soli, ziołami i papryką. Dodać olej, wymieszać. Przygotowaną marynatą natrzeć kurczaka, przełożyć w zamkniętym pojemniku do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Ziemniaki umyć, osuszyć i jeżeli trzeba pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą. Z butelki zdjąć etykiety
Pełny talerzkolejnymi plackami. Quesadillas można podawać z guacamole, pico de gallo lub inną ostrą salsą,a na złagodzenie smaku polecam gęstą śmietanę doprawioną odrobiną soku z limonki i solą. Marynata do mięsa: 350 g piersi kurczaka 1 łyżeczka czerwonej papryki mielonej ½ łyżeczki mielonego kuminu duża szczypta mielonego cynamonu szczypta pieprzu kajeńskiego szczypta pieprzu czarnego sól według uznania (ja daję ciut więcej
Pełny talerzpomidory 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 50 g zielonych oliwek nadziewanych papryką 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżka kaparów 1 łyżka pokrojonej papryczki jalapeno z marynaty sok z 1 limonki sól i pieprz mąka do obtoczenia ryby posiekana natkap pietruszki Rybę oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Skropić sokiem z limonki, przyprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć
Pełny talerzporcje (równo nie zawsze znaczy sprawiedliwie ;) ). Sok z cytryny wymieszać z miodem, olejem, octem balsamicznym oraz solą i pieprzem. Do szczelnie zamykanego pojemnika wsadzić kawałki ryby. Zalać przygotowaną marynatą. Pojemnik zamknąć, odstawić do lodówki na 2 godziny. Od czasu do czasu odwrócić na chwilę pojemnik do góry dnem. Zamarynowanego łososia grillować po 3-4 minuty z obu stron. Sałatka
Pełny talerzPiekranik rozgrzać do 180°C. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem, pokroić w kostkę. 2 ząbki czosnku rozetrzeć w moździerzu z solą, tymiankiem i oregano. Dodać 2 łyżki oleju rzepakowego, wymieszać. Marynatą natrzeć mięso, odstawić na 45 minut. Boczek pokroić w kosteczkę. Pomidory przekroić na połówki wymieszać z 2 łyżkami oleju, dodać pozostałe 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, rozłożyć na blasze
Pełny talerzgałązki tymianku 3 lekko rozgniecione ziarna czarnego pieprzu 40 g masła ½ ząbka czosnku Whiskey wymieszać z olejem, dodać 3 gałązki tymianku i pieprz. Steki ułożyć w naczyniu, zalać marynatą, wetrzeć ją w mięso. Przykryć, odstawić do lodówki na noc. Steki wyjąć min. 2 godziny przed grillowaniem. Masło rozetrzeć z listkami z czwartej gałązki tymianku i czosnkiem, doprawić solą. Mocno schłodzić
Pełny talerzczosnku 3 łyżki oleju 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka płynnego miodu 3/4 szklanki piwa PRZYGOTOWANIE Szynkę myjemy i usuwamy tłuszcz i żyłki. Wszystkie składniki marynaty (oprócz piwa) mieszamy i zalewamy mięso. W zamkniętym pojemniku wstawiamy na noc do lodówki. Przed pieczeniem przekładamy do rękawa i wlewamy piwo. Wstawiamy zamknięty rękaw do naczynia żaroodpornego lub blaszki
Moje Kuchenne Rewelacjekotletów nadmiar sosu i obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 2 minuty. Zmiejszyć ogień i smażyć kolejne 4-5 minut. Posmarowć mięso przy pomocy pędzla pozostałą marynatą kotlety zdjąć z patelni, trzymać w cieple. Na tłuszczu ze smażenia kotletów usmażyć pokrojonego w plasterki ananasa. Podawać z natką koledry lub zielonej pietruszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!solą oraz pieprzem, a na sam koniec dodać plasterki czosnku. Na dno naczynia żaroodpornego wsypać suszone warzywa, dodać przyprawione mięso. W miseczce wymieszać: ketchup, koncentrat pomidorowy i oliwę. Przygotowaną marynatą posmarować udka z kurczaka. Na samym końcu posypać suszonym koperkiem. Piec pod przykryciem około 40-45 minut w 180°C. W międzyczasie przygotować sałatę: warzywa umyć i osuszyć. Sałatę rozerwać
Ugotowaćoliwek wraz z przyprawami. Przygotowaną zalewą polać udka z kurczaka. Mięso odstawić na niecałą godzinę, aby mogło przejść przyprawami. Na rozgrzanej patelni (nie musicie dolewać tłuszczu, bo w marynacie jest już oliwa z oliwek) przesmażyć udka z kurczaka. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w piórka cebulę i sparzoną, pokrojoną w półplasterki cytrynę. Całość
Ugotowaćwłasnej skórze przetestowaliśmy przepis na pieczonego karpia. Pamiętajmy, że karp ma złą sławę dotyczącą posmaku mułu. My jednak idealnie sobie z tym poradziliśmy. Niesamowita i bardzo skuteczna jest marynata z mleka i ziół. Karp idealnie wyzbywa się ów posmaku, który już nie wraca po upieczeniu. Zapraszamy na przepyszny przepis poniżej: Składniki: Karp cały patroszony oliwa z oliwek (tutaj użyliśmy oliwy
KreatywnePinymałe garstki Przygotowanie: Kurczaka pokrój na duże kawałki. Włóż do miski. Polej kurczaka sosem sojowym, dodaj miód, pieprz i sól, papryczkę chilli. Dokładnie wymieszaj kurczaka i pozostaw w marynacie przez 10-20 min. Po tym czasie posyp kurczaka obficie sezamem po obu stronach. Na patelnie ( my wybraliśmy patelnię grillową) polej odrobinę oleju sezamowego. Smaż kurczaka na małym ogniu aż się
KreatywnePinynaturalnej 1/2 szklanki keczupu 100 g krakersów szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia przepis Do miski wlewamy maślankę i keczup, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem . Do marynaty wkładamy umyte i delikatnie rozbite piersi z kurczaka i marynujemy je około 1 godziny. Krakersy kruszymy w dłoniach a następnie panierujemy w nich zamarynowane piersi z kurczaka i od razu
Smakowite Daniaprzyprawę do grilla, czosnek granulowany, cukier , mieloną ostrą paprykę całość doprawiamy solą i pieprzem, na końcu wlewamy olej i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Umyte skrzydełka przekładamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy je w przygotowanym sosie. Tak przygotowane skrzydełka wkładamy na 2 godziny do lodówki . Następnie skrzydełka przekładamy do rękawa do pieczenia, rozkładamy je równomiernie w rękawie
Smakowite Dania