łososia (dowolnej wielkości kawałki) - musztardę sarepską - jogurt grecki Musztardę z jogurtem wymieszać w proporcji 2:1 (2 łyżki musztardy i 1 łyżka jogurtu). Kawałki łososia nacierać tak przygotowaną marynatą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć papier do pieczenia a na nim rybę. Zapiekać 30 minut w 200 stopniach
Szybko Tanio Smaczniesosem. Kurczaka kroimy w kostkę lub plastry. Wkładamy do miseczki obsypujemy łyżeczką słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego i szczyptą soli. Dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Mieszamy, aby nasza "marynata" pokryła w całości kurczaka. Ostawiamy na chwilę do lodówki (w tym czasie przygotowujemy resztę farszu). Wyciągamy i smażymy na oliwie z oliwek. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy
Słodkie okruszkiSezon na obiadki na balkonie trwa w najlepsze... Dziś grillujemy :D niestety nadal na grillu elektrycznym... SKŁADNIKI: 4 kawałki karkówki marynata: oliwa z oliwek, zioła prowansalskie, majeranek, sól, pieprz, ostra papryka kilka ziemniaków sól, rozmaryn 4 pomidorki 1 cebula kilka oliwek 1/4 fety oliwa z oliwek z czosnkiem, sól Pokroić ziemniaczki w krążki, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić rozmarynem
MarciochaKucharzywyjazd..a rano na wspólne śniadanko Bułka z kurczakiem i camembertem SKŁADNIKI 4 zwykłe bułki 4 piersi z kurczaka 1 camembert 2 pomidory sól, pieprz, zioła do marynaty, oliwa z oliwek, świeża bazylia, czosnkowa oliwa z oliwek Oczyścić kurczaka, delikatnie utłuc. Zamarynować w soli, ziołach i oliwie z oliwek. Grillować na 4 do pięknego zarumienienia. Jeśli macie "wczorajsze" bułki
MarciochaKucharzygęsi kilka ziemniaczków 1 por śmietana 2 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, majeranek, pieprz ziołowy, lubczyk Pierś gęsią myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nakrawamy skórkę Z podanych składników przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez praskę, ucieramy z łyżką soli oraz suszonymi i świeżymi posiekanymi. Zamarynowana pierś pozostawić na kilka godzin w lodówce. Włożyć do teflonowego rondla skórą do dołu i smażyć
MarciochaKucharzynutą słodyczy, która świetnie podkreśla smak. Ketchup w naszym domu używany jest nie tylko jako dodatek do kanapek, czy sałatek ale świetnie sprawdza się również do marynat, pieczonych mięs, rolad czy wszelakich potrawek. Produkt ten polecamy wszystkim i z pewnością niejednokrotnie sięgniemy po niego robiąc spożywcze zakupy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiszczypiorek wiadomo jak ..... drobno. Wszystkie warzywa wymieszałam w sosem jogurtowym czosnkowo - bazyliowym. W międzyczasie obsmażyłam mięso, nie za długo aby pozostało soczyste. Nie dodawałam dodatkowej porcji oleju, bo w marynacie już ten olej przecież jest. Po usmażeniu mięso odsączyłam z tłuszczu na papierowym ręczniku. Plaski tortilli odgrzałam na suchej rozgrzanej patelni, z obu stron, następnie na część każdego placka wyłożyłam
Blondynka Gotujetłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. frytki, surówki, sos czosnkowy lub w bułce z sałatą i sos/keczupem. Wersja pikantna: Kawałki kurczaka po delikatnym rozbiciu tłuczkiem wkładamy do worka z marynatą (słodka i ostra papryka, sól i oliwa z oliwek). Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do lodówki na około 40 minut. Po tym czasie wyciągamy kurczaka i postępujemy analogicznie jak w wersji
Słodkie okruszkisztuki - miód - 1 łyżeczka - musztarda - 1 łyżeczka - chilli - sok z cytryny - 2 łyżki Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w paski, a następnie obtoczyć w marynacie z miodu, curry, pieprzu i oliwy, pozostawić na 30 minut. Mango, miód, musztardę, sok z cytryny oraz chilli razem zblendować, tak aby powstał gładki sos. Pierś z kurczaka grillować
Fit-aminałyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek pół pomarańczy Wykonanie: Miód wymieszać z oliwą, solą, papryką, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Do gotowej marynaty dodać umyte i osuszone mięso, dokładnie wymieszać. Marynować w lodówce przez całą noc. Zamarynowane mięso wyłożyć na blaszkę i piec w 180 stopniach przez około godzinę. Sos: 150 g żurawiny
Krakowskie smaki Anibalsamiczny i miód wymieszać, dodać lekko zgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz. Kurczaka kroimy w poprzek na cieńsze kawałki (chodzi o to, aby się szybciej usmażyły) i zanurzyć w marynacie. Marynować przez godzinę (a najlepiej przez noc). Smażyć na rozgrzanej patelni, warto przykryć siatką, bo pryska:) Po wystudzeniu pokroić kurczaka w cieniutkie paseczki. Osiem kromek chleba tostowego posmarować obficie serkiem
Kulinarne Inspiracjezapakowanych i bardzo dokładnie opisanych: 01. Chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi 100g 02. Jagody goji 100g 03. Marynata staropolska 50g 04. Mieszanka warzyw grys 70g 05. Młody jęczmień proszek 100g 06. Ostropest plamisty 100g 07. Pieprz
Kto ugości moich gości?łyżeczka czerwonej papryki słodkiej, 1 łyzeczka soli, olej, 1 główka czosnku Wykonanie; Skórę umytego i wysuszonego boczku naciąć co 4 mm. wszystkie przyprawy zmieszać, dodać trochę oleju i natrzeć marynatą cały boczek. czosnek wycisnąć i równiez rozprowadzic na boczku. tak przygotowane mieso owinąć w folie aluminiową lub spożywczą i odstawić na noc do lodówki. Boczek najlepiej piec w rekawie
Anioły w kuchninocy po pracy przygotowałam marynatę na boczek... Dzisiaj piekę...jutro przepis
Anioły w kuchnimarchew, korzeń pietruszki, kawałek selera ścieram na tarce na grubych oczkach a resztę drobno szatkuję, owoce jałowca lekko rozgniatam. Oliwę z oliwek mieszam z przyprawą klasyczną do mięs robiąc marynatę którą nacieram polędwicę a co zostanie mieszam z warzywami. Do hermetycznego pojemnika wkładam trochę warzyw na dno, układam na nich polędwicę i przykrywam resztą warzyw. Zamykam w wkładam do lodówki
Mechanik w kuchni