marynaty - 6066 przepisów (strona:284/405)

Pikantne skrzydełka z kurczaka 358

skrzydełka obracamy kilkukrotnie. Do grillowania tych skrzydełek grilla rozgrzewamy do średniej temperatury i grillujemy po 7 minut z każdej strony. Skrzydełka na ruszt powinno się wykładać bezpośrednio wyjęte z marynaty. Pikantne skrzydełka z kurczaka is a post from: naRuszcie.pl The post Pikantne skrzydełka z kurczaka appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Polędwiczka miodowo-musztardowa 227

łyżeczki oregano sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Polędwiczkę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry około 1 cm. Każdy plasterek ugnieść dłońmi, posypać solą i pieprzem. Przygotować marynatę. W miseczce wymieszać miód, musztardę, oliwę,tymianek,paprykę,oregano i zalać plastry polędwiczki. Odstawić w chłodne miejsce na około 1h. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron

O kuchni z uczuciem
Dietetyczna kolacja romantyczna i rzecz o operacjach plastycznych 188

Pieczarki delikatnie czyścimy wilgotną ściereczką, nie obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na rozgrzane masło i rumienimy. Polędwiczkę układamy na patelni grillowej. Bez tłuszczu, bo olej już jest w marynacie. Smażymy na mocnym ogniu z każdej strony pamiętając o bokach. Jak już się polędwiczka zrumieni podlewamy wodą i dusimy. Polędwiczka ma być w środku różowa, ale nie surowa. Taka

ladykitchen
Jajka marynowane w zalewie buraczkowej 136

kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka.  Dodajemy liście laurowe, pieprz, sól i cukier. Całość zalewamy wodą z octem.Gotujemy ok. 10 minut na minimalnym ogniu. Po tym czasie marynatę odcedzamy. Jeszcze gorącą zalewamy nasze jajka w słoiku. Jak ostygnie wstawiamy do lodówki na 3 dni. Można krócej ale wówczas buraczkowa część będzie stanowiła tylko obwódkę. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Jem zdrowo: Dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach 169

układamy w misce, dodajemy oliwę, sok z cytryny sól, pieprz i gałązki tymianku (najlepiej dwie pokroić). Ładnie nacieramy każdy kawałek i zostawiamy na 2 godziny. Następnie filety odciskamy z marynaty, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy oliwą, na każdym kawałku kładziemy gałązkę tymianku i pieczemy z termoobiegiem około 20 minut w 180 stopniach. Warzywa wg instrukcji smażymy

CoolinarniePL
Miodowy kurczak na butelce 321

łyżki suszonego rozmarynu sól, pieprz do dekoracji: gałązki rozmarynu, cytryny Sposób przygotowania Pól kostki masła rozpuścić, wymieszać z olejem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem, solą i świeżo mielonym pieprzem. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie natrzeć nim kurczaka (także wewnątrz). Kurczaka pozostawić w lodówce na noc (a najlepiej na cała dobę). Przed pieczeniem kurczaka nabijamy na butelkę od piwa wypełnioną

Pyry na Gaz
Domowe wyroby 246

Szynka peklowana z szynkowara Szynka z indyka z szynkowara Szynka wieprzowa w marynacie Schab z gorczycą i kolendrą Pieczeń z kukurydzą i marchewką Szynka wieprzowa Pieczeń z cukinią i bobem Pasztet domowy Schab z jabłkami i pomarańczą

Ala piecze i gotuje
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 2326

Mozzarella - 1 sztuka  - bazylia, oregano, zioła prowansalskie, pieprz, sól - oliwa - 1 łyżka  Sposób przygotowania:  Mięso umyć, pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z przyprawami, w marynacie obtoczyć pierś, pozostawić na 30 minut, a następnie grillować na patelni. Makaron ugotować w wodzie. Pomidory wraz z posiekaną cebulą i pieczarkami lekko poddusić na patelnie, następnie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek

Fit-amina
"SAŁATKA DO RYBY" I FILET Z TILAPII 120

ocet oliwa A jak to zrobić: Filety rybne zamarynować w przyprawach wymieszanych z sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Jak już nabiorą smaku z marynaty, panierować je w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Ziemniaki zagotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Pokroić na półplasterki. Cebulę

Kuchnia w opałach
GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA 113

sojowy ocet balsamiczny pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i oczyścić z błonek. Jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Z sosu sojowego, octu i pieprzu przygotować marynatę. Przełożyć do niej mięso i dobrze  wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, najlepiej na całą noc. Tak zamarynowane mięso układamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej

Kuchnia w opałach
SCHAB GRILLOWANY Z CAMEMBERTEM 136

sojowy 12 plasterków sera camembert A jak to zrobić: Kotlety zamarynować w sosie, occie i przeciśniętym przez praskę czosnku. Odstawić do lodówki na dwie godziny. Kotlety wyciągnąć z marynaty i oprószyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron na rozgrzanej patelni. Pod koniec na wierzchu ułożyć ser. Schab podałam ze smażonymi ziemniakami i sałatką z kiszonych  ogórków

Kuchnia w opałach
GRILLOWANY KARCZEK 97

łyżki ketchupu 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżeczka papryki w proszku przyprawa do grilla sól  pieprz 2 ząbki czosnku A jak to zrobić: Ze wszystkich składników przygotować marynatę, w której bardzo dobrze obtoczyć mięso. Przełożyć do szklanej miski, zakryć folią i włożyć do lodówki na kilka godzin. Patelnię dobrze rozgrzać i smażyć mięso z obu stron

Kuchnia w opałach
OPOLSKIE FIT - PIKNIK PLENEROWY 117

błonek. Zamarynować w sosie sojowym, occie balsamicznym, przeciśniętym przez praskę czosnku, doprawiając solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej na całą noc). Pierś wyjąć z marynaty i grillować na patelni (grillowej) po 3-4 minuty z każdej strony. Aby nie była surowa, można ją wcześniej przeciąć wzdłuż. Do miseczki nałożyć liście szpinaku i rukoli, dodać pokrojoną

Kuchnia w opałach
ŻEBERKA W MIODZIE 92

czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz A jak to zrobić: Żeberka umyć, pokroić i oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka. Z miodu, ketchupu, oleju i czosnku przygotować marynatę, którą dokładnie natrzeć żeberka. Mięso odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przekładając je cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i uzbroić

Kuchnia w opałach
Pierś indyka duszona w piwie 164

łyżki sosu sojowego pół paczki przyprawy do indyka sól , pieprz do smaku WYKONANIE: Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić  w plastry. Z sosu sojowego i przyprawy zrobić marynatę i obtoczyć w niej indyka, Zostawić na ok. 2-3 godz. Następnie indyka obtaczamy w mące wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Zalewamy szklanką  jasnego piwa ,dodajemy również szklankę

W kuchennym oknie Ewy