KURCZAK TANDOORI MASALA Z PIECZARKAMI I CZERWONĄ FASOLĄ
KURCZAK TANDOORI MASALA Z PIECZARKAMI I CZERWONĄ FASOLĄ
Kurczak tandoori masala to indyjsko-arabsko-pakistańskie danie z mnóstwem aromatycznych (jak większość w kuchni indyjskiej) przypraw. Przyprawę tandoori masala używa się głównie do dań z kurczaka, który dzięki przyprawie nabiera intensywnie czerwonego koloru, co nie ukrywam, że troszkę mi przeszkadza :( Warunkiem, aby potrawa była pyszna oprócz przypraw jest jogurt naturalny, w którym marynuje się kurczaka oraz ... gliniany piec tandoori - w którym kurczaka wypieka się w bardzo wysoki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie
Autor
Walijskie Pichcenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, jogurt, mielone, filet z kurczaka, marynaty, bagietka, ryż, fasola, pieczarki, pieczenie, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, indyk, kaczki, kurczak w marynacie, filet z kurczaka w marynacie , potrawy z kurczaka, kurczak z pieczarkami, kurczak z czosnkiem, ryż smażony, kurczak w zalewie, pieczarki z ryżem, kurczak z ryżem, pieczeń z mielonego, mielone pieczarki, czerwona fasola, fasola czerwona
Inne przepisy z Walijskie Pichcenie
Dodaj komentarz