KURCZAK TANDOORI MASALA Z PIECZARKAMI I CZERWONĄ FASOLĄ

KURCZAK TANDOORI MASALA Z PIECZARKAMI I CZERWONĄ FASOLĄ

KURCZAK TANDOORI MASALA Z PIECZARKAMI I CZERWONĄ FASOLĄ

Kurczak tandoori masala to indyjsko-arabsko-pakistańskie danie z mnóstwem aromatycznych (jak większość w kuchni indyjskiej) przypraw. Przyprawę tandoori masala używa się głównie do dań  z kurczaka, który dzięki przyprawie nabiera intensywnie czerwonego koloru, co nie ukrywam, że troszkę mi przeszkadza :( Warunkiem, aby potrawa była pyszna  oprócz przypraw jest jogurt  naturalny, w którym marynuje się kurczaka oraz ... gliniany piec tandoori - w którym kurczaka wypieka się w bardzo wysoki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, jogurt, mielone, filet z kurczaka, marynaty, bagietka, ryż, fasola, pieczarki, pieczenie, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, indyk, kaczki, kurczak w marynacie, filet z kurczaka w marynacie , potrawy z kurczaka, kurczak z pieczarkami, kurczak z czosnkiem, ryż smażony, kurczak w zalewie, pieczarki z ryżem, kurczak z ryżem, pieczeń z mielonego, mielone pieczarki, czerwona fasola, fasola czerwona

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.