marynaty - 6066 przepisów (strona:105/405)

Marynata do karkówki na grilla 143

push({}); Przygotowanie: Do garnka wlewamy 1 i 1/2 szklanki piwa, następnie dodajemy 2 łyżki miodu i 2 łyżki musztardy oraz sypiemy przyprawę do grilla. Całość dokładnie mieszamy. Do naszej marynaty wkładamy plastry najlepiej cienko pokrojonej karkówki. Karkówkę pozostawiamy najlepiej na kilka godzin aby mięso przegryzło się z marynatą. Tak zamarynowaną karkówkę pieczemy na grillu. Można piec zarówno na tacce aluminiowej

Blog kulinarny S9.PL
Łosoś pieczony z paprykami 86

rzepakowego). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos sojowy wymieszać z jedną łyżką oliwy lub oleju rzepakowego. Łososia podzielić na 4 filety i zamoczyć go (skórą do góry) w marynacie z sosu sojowego i oliwy. Odstawić na 10-15 minut. Następnie dużą blachę do pieczenia (najlepiej taką płaską dołączoną do piekarnika, wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać zamarynowane papryki i ułożyć(...)nich filety z łososia (skórą do dołu). Polać łososia resztą marynaty i skropić całość sokiem z limonki. Wstawić blachę z łososiem i paprykami do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C (góra- dół) i piec całość przez ok. 18-20 minut w zależności od grubości filetów (do czasu aż mięso ryby będzie w środku upieczone). Po tym czasie przełożyć upieczonego

Kulinarne Przeboje
Pieczone bataty z mozzarellą 155

Składniki: 5 średnich batatów 150 g sera mozzarella Marynata: 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki chilli 3 ząbki czosnku  3 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Bataty obieramy i kroimy na półcentymetrowej grubości plastry. Wrzucamy do miski i nacieramy ze wszystkimi składnikami marynaty. Plastry układamy na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blasze. Pieczemy przez 20 minut

Qchnia po prostu
Tofu z sosem pomidorowym i makaronem razowym 171

wody - ok 1/3 szklanki. Gotujemy całość przez około 10 minut, a następnie miksujemy blenderem. Tofu pokruszyć w dłoniach na małe kawałki - jak mielone mięso. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty , a następnie wylać wszystko na tofu i dokładnie wymieszać. Całe tofu pokrywamy marynatą.  Tofu możemy podpiec w piekarniku w 190 minutach przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając

Plate of Joy
Kotlety w panierce z jogurtu greckiego 126

Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy je na kotlety *** *** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Do tak przygotowanej marynaty wkładamy rozbite kotlety i mieszamy, tak aby całe mięso pokryło się marynatą. Całość zakrywamy folią i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę *** *** Mięso wyjmujemy z lodówki na około

Blog z Apetytem
Pyszne kotleciki Szu Szu 200

płaskie łyżeczki soli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki po 1/4 łyżeczki pieprzu i ostrej papryki olej do smażenia       *** Filety z kurczaka kroimy w średniej wielkości plastry *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski przekładamy żółtka, mąkę, jogurt lub śmietanę, przeciśnięty czosnek, olej oraz przyprawy *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Do marynaty przekładamy mięso i dobrze mieszamy, aby każdy kawałek kurczaka był pokryty

Blog z Apetytem
Niedzielny obiad: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z  ryżem z kalafiora 128

minut Liczba porcji : 2 Masło orzechowe co do zasady kojarzy się raczej z daniami, przekąskami słodkimi (oraz Ulicą Sezamkową:). Tymczasem jest to wspaniały składnik potraw wytrawnych: sosów, marynat. W kuchni azjatyckiej jest mnóstwo przepisów z wykorzystaniem masła orzechowego. My polecamy bardzo proste, a niecodzienne danie z masłem orzechowym – szaszłyki z filetów z kurczaka. Masło stanowi podstawę marynaty do mięsa

Niedzielny kucharz
Tagliatelle z gorgonzolą, kurczakiem i gruszką 105

filetu z kurczaka 15 dag. gorgonzoli 2 gruszki konferencja makaron tagliatelle 200ml śmietany 30% 1 łyżka majeranku olej natka pietruszki przyprawy:sól,pieprz grubo mielony, gyros WYKONANIE: marynata do mięsa: 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy gyros pieprz,sól majeranek mięso kroimy w większą kostkę, wkładamy do marynaty na 2-3 godz.(albo na całą noc), następnie smażymy około

Kuchnia Beaty
Dorsz na pieczarkowym risotto 129

Marynata do ryby sok z połowy cytryny łyżeczka musztardy szczypta tymianku sól 3,4 łyżki oleju rzepakowego mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Rybę płuczemy , osuszamy na papierowym ręczniku.Składniki na marynatę łączymy ze sobą dokładnie mieszając ,zalewamy rybę i wkładamy do lodówki na minimum pół godziny przed pieczeniem. Risotto 100 g ryżu 0k. 250 g pieczarek 1 mała cebula

Andzia Pichci
Chicken Sticks 102

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 centymetrowe paski *** ***Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy jogurt, mąkę oraz przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy *** *** Mięso z kurczaka wkładamy do marynaty i odstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki *** *** Płatki kukurydziane wsypujemy do mocnego woreczka foliowego *** *** Za pomocą tłuczka do mięsa rozgniatamy płatki na drobne kawałki *** *** Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno(...)marynaty i obtaczamy w rozgniecionych płatkach *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Po usmażeniu mięso wykładamy na chwilę na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami ( u mnie ketchup i sos czosnkowy) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
ŁOSOŚ Z MIODEM I IMBIREM #lososmowi 57

sól fioletowa marchew kwaskowate jabłko orzechy włoskie olej fioletowe ziemniaki koperek borówki amerykańskie jajko wymieszaj miód z sosem sojowym, startymi czosnkiem i imbirem, dopraw solą i pieprzem posmaruj łososia marynatą, ułóż skórą do góry na talerzu i wstaw do lodówki na noc kapustę albo pokrój na drobne kawałki, zalej sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem, albo zrób(...)zastąpiły cytrynę) jajka ugotuj na miękko, wystudź, obierz, przekrój na pół tuż przed podaniem łososia smaż na małym ogniu, skórą do dołu, pod przykryciem przez ok 4 minuty, smarując marynatą co 1-2 minuty. na talerzu ułóż plaster kapusty, na nim łososia i surówkę z marchewki. Dodaj ziemniaki, posyp je posiekanym koperkiem. dodaj jajko i borówki Smacznego!   #lososmowi Artykuł

SandraFrej.com
Zapiekanka.ze schabu.i.makaronem 167

przepis 🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘  Składniki dla 4 osób:  150 g makaronu np. Świderki 40 dag schabu bez kości  1 kulka mozzarella 1/2 pęczka kopru  4 ogórki kiszone  Marynata do mięsa:  2 łyżki przyprawy do schabu Skworcu https://www.skworcu.com.pl/1377,przyprawa-do-schabowych-premium-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 2 łyżki czosnku niedźwiedziego Skworcu https://www.skworcu.com.pl/1519,czosnek-granulowany-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  1 łyżka papryki czerwonej skworcu https://www.skworcu.com.pl/317,papryka-mielona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html(...)sera żółtego tartego  Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente.  Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Dokładnie nacieramy mięso. (Jeśli mamy czas mozemy pozostawić w lodówce na ok 30 min). Na rozgrzaną patelnię wykladam mięso. Smażymy na rumiano. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron,mięso,pokrojone

Gotowanie Patki
Burger z kurczakiem i sosem czosnkowym 154

papryki czerwonej  1 liść sałaty 2 łyżeczki pasty słonecznikowej ( użyłam z żurawiną od Primavika ) 3 pieczarki  1/4 cebuli  1 ząbek czosnku  1 łyżeczka oliwy  marynata do kurczaka: sól, papryka słodka, papryka ostra, curry, mieszanka ziół greckich, czosnek granulowany, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1 łyżeczka musztardy, 1/3 łyżeczki miodu Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu typu(...)greckiego (użyłam o zawartości 3% tłuszczu) 1 mały ząbek czosnku  sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pierś z kurczaka rozbij lekko dłonią i wymieszaj ze składnikami do marynaty. Odstaw na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Jeżeli nie masz czasu nie musisz marynować mięsa. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Po chwili dodaj

Zdrowie na języku :P
Grillowane polędwiczki marynowane w winie 78

łyżeczka suszonego majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 łyżeczka soli     *** W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (czosnek przeciskamy) *** *** Polędwiczki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w ok 4 centymetrowe kawałki *** *** Mięso delikatnie rozbijamy *** *** Kawałki mięsa moczymy z dwóch stron w marynacie i układamy w misce. Mięso wkładamy

Blog z Apetytem