marynata - 6549 przepisów (strona:298/437)

Drożdżowe ślimaczki z powidłami 118

przygotowania ślimaczków wykorzystałam powidła węgierkowe,  które otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Powidła DAGOMA mają doskonałą konsystencję, smak i kolor. To idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów i marynat. Są produkowane z najwyższej jakości śliwek węgierek. Kiedy spróbowałam pierwszą łyżeczkę powideł od razu zachwyciły mnie swoim smakiem. Jestem pewna, że jeszcze niejednokrotnie zagoszczą w mojej kuchni. Produkt jest wart

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak z chimichurri 120

chimichurri pochodzi z kuchni argentyńskiej i jest tam podawany do grillowanych mięs lub służy jako marynata. Jest bardo aromatyczny i stanowi fajny dodatek nie tylko do dań z grilla, ale też np. kasz czy makaronu. Może też być alternatywą dla zwykłej musztardy. Dzisiaj wykorzystałam go do podania trzeciej wersji filetu z kurczaka.  Trzeba tego spróbować KURCZAK Z SOSEM CHIMICHURRI

Bon appetit mon amie
wędlina długo pieczona z wieprzowej łopatki 162

minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń do wystygnięcia, następnie przenosimy ją na kilka godzin w chłodne miejsce i gotowe. Naszej łopatki używamy tak jak innych wędlin. Do marynaty nie dodałem peklosoli, czy też saletry. Należy więc wyrób traktować jako pół trwały

Miód i pieprz
Lekka sałatka z siekaną wołowiną 228

świeżej rukoli 100 g pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebula 100 g sera grana padano  100 g uprażonych pestek dyni  stek z polędwicy wołowej  marynata 3 łyżki oliwy 1 posiekany ząbek czosnku 4 listki świeżej bazylii 1/3 posiekana papryczka chilli winegret   3 łyżki oliwy 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól i pieprz

Niezły Młynek
Placek po CYGAŃSKU 322

łyżkami oleju. Posypujemy papryką i sprasowanym czosnkiem,solą i pieprzem. Mieszamy i nacieramy mięso. Wkładamy szczelnie zakryte na noc do lodówki.  Krok 2 Następnego dnia mięso wyjmujemy z marynaty i obsmażamy je na patelni  na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokrój na takie większe kawałki i usmaż na drugiej patelni, teraz przełóż do mięsa . Dodaj paprykę drobno pokrojoną. Dodajemy

Różowa kuchnia
Współpraca z firmą FOLWARK. Sosy i majonezy. 143

teriyaki Wywodzący się z kuchni japońskiej sos na bazie sosu sojowego i pomidorów z dodatkiem sezamu i wyraźną słodką nutą. Może służyć jako marynata do ryb, mięs na grilla lub jako dodatek do dań z ryżem. Doskonały jako dip. Majonez kremowy Majonez – legendarny, podstawowy sos w każdej kuchni

Kuchnia z widokiem na ogród
Miodownik z pianką jagodową 189

barwie. Wielką zaletą  miodu jest to, że przez długi okres czasu nie krystalizuje się i pozostaje płynny. Miód akacjowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów, sosów i marynat.  To także doskonały słodzik napojów. Miód akacjowy jest szczególnie lubiany przez dzieci. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie użyję go do swoich wypieków.  Zapraszam do zapoznania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Grzybki Marynowane po Staropolsku 94

Drodzy Sezon Grzybiarski trwa, uwielbiam zbierac grzybki i je przygotowywa na różne sposoby. Z ostatniego zbioru grzybki trafiły do marynaty, a robię je sposobem jaki przekazała mi moja mama. Ok 1,5 kg grzybów podgrzybki, sitaki 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 0,5 szklanki cukru kryształu ziele angielskie gorczyca liśc laurowy pieprz czarny ziarnisty 2 cebule Najpierw musimy

Moje Słodkie Piekiełko
Udka kurczaka po hiszpańsku – pełny obiad z jednej blachy 302

ziemniaki. Obtaczamy je dokładnie. Posypujemy ziemniaki lekko oboma wędzonymi paprykami i suszonymi ziołami. Na ziemniaki kładziemy zamacerowane odpowiednio wcześniej udka kurczaka, dodatkowo polewając je z wierzchu gęstą marynatą z dna (na pewno opadł tam czosnek i farfocle z pomarańczy), mięso jeszcze raz delikatnie solimy, pieprzymy, posypujemy ziołami. Rozrzucamy plastry chorizo, cząstki cebuli, pomidorki, oliwki. Wstawiamy całość do piekarnika nagrzanego

Karo in the Kitchen
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym 216

oliwę i sok z cytryny i wszystko dokładnie wymieszać. Nakłute widelcem mięso marynować minimum 2 godziny w lodówce, a najlepiej całą noc. Na patelni rozgrzać masło. Polędwiczki odsączyć z marynaty i smażyć krótko z każdej strony, aż złapią złocisty kolor. Mięso zdjąć z patelni, dać im trochę odpocząć, a następnie pokroić w grubsze kawałki. Do pozostałego sosu dolać wodę, dodać

Calzonella.com
Marynowana pierś z kurczaka 109

piersi z kurczaka mąka sól 2 jajka bułka tarta marynata; 1,5 octu 3 szkl wody szczypta chili w płatkach pół łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru szczypta czosnku niedźwiedziego 2 cebule kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy 2-3 ząbki czosnku ugotowana marchewka Piersi umyć, przekroić na mniejsze filety. Mąkę wymieszać z solą. Panierować w mące

Gotowanie jest łatwe
Szybkie azjatyckie danie z kurczakiem i makaronem 217

sojowy - słodka i ostra papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę i marynujemy. Co do marynaty? Łyżka czosnku, dwie łyżki słodkiej i 1/3 łyżeczki ostrej papryki, trochę pieprzu i sporo sosu sojowego - tyle, by nasze przyprawy dokładnie oblepiały mięso, ja lałam na oko, ale wyszło tego

Kulinarne zapędy Kokosa
Czosnkowa polędwiczka z cebulą 165

Polędwica to mięso szybkie w obróbce i niewymagające dużej ilości dodatków. Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól marynata: 4-5 łyżek oleju 1 łyżka octu … Czytaj dalej Czosnkowa polędwiczka z cebulą

czarrna od kuchni
Musztardowa kaczka duszona z grzybami i żurawiną 171

smaku solą oraz pieprzem. Do przygotowania kaczki wykorzystałam musztardę sarepską, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski. Musztarda sarepska to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, sałatek i marynat. Ma doskonały smak i konsystencję. Produkt jest wart polecenia i zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wołowina po mongolsku szybkie danie 144

tapioki albo kokosowa) 2 główki czosnku cienko pokrojone 1 łyżka imbiru w proszku 1/4 kubka bulionu 2 łyżki miodu 2 cebule dymki Przygotowanie: Wołowinę kroimy w cienkie paski, przygotujemy marynatę z oliwy, sosu sojowego i mąki. Marynujemy mięso w lodówce min. godzinę. Przed smażeniem nadmiar mąki strzepujemy. W woku rozgrzewamy oliwę, dzielimy na pół naszą wołowinę w zależności od wielkości

PaleoLife

Proponowane wyszukiwania