marynata - 6549 przepisów (strona:302/437)

Paprykowo majonezowe , pieczone udka 188

kuraka , bynajmniej według moich chłopaków . Uwielbiają je praktycznie pod każdą postacią , pieczone, smażone, duszone , a nawet gotowane . Czasami jednak powiewa nudą , nawet od tak wspaniałego kąska . Ciekawym rozwiązaniem jest marynata z majonezu i mielonej papryki , pyszna lekko pikantna i chrupiąca. Majonez może nie najzdrowszy ale na pewno bardzo smaczny , mięsu nadaje soczystość i delikatność , pozostawia fajny smaczek…Polecam

Ogrodnik w podróży
Łopatka pieczona z czosnkiem, rozmarynem i marchewką 193

stopni C. Na dno brytfanki wylałem troszkę oleju, położyłem połowę marchewek i część czosnku , ułożyłem na tym mięso. Dołożyłem resztę marchewek, czosnku i to co zostało z marynaty. Całość oblałem 2 łyżkami miodu, przykryłem i piekłem półtora godziny. Ostatnie 10 minut zapiekałem bez pokrywki, aby płyn odparował a mięso się zrumieniło. Po przestudzeniu podałem mięso na zimno

R'n'G Kitchen
Kurczak pieczony na piwie z warzywami 185

łyżki oliwy wymieszałem z sokiem z jednej cytryny, dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, otartą skórką z cytryny, szczyptą soli i szczyptą czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Tak przygotowaną marynatą natarłem z zewnątrz kurczaka. Otworzoną puszkę piwa włożyłem do wnętrza kurczaka - niejako sadzając go na niej. Ziemniaki gotowałem w mundurkach w osolonej wodzie przez 10 minut. Marchewki obrałem i pokroiłem wzdłuż

Wyprawy kulinarne
Gyros drobiowy, domowy z piersi kurczaka. 301

czosnek mielony, zalewam olejem. Dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki co najmniej na godzinę. Po tym czasie mięsko przekładam na mocno rozgrzaną patelnię ( bez tłuszczu, bo jest on w marynacie z mięsem ) , smażę na wysokim, ogniu , co chwilkę mieszając, aż mięso będzie miękkie, ale nie wysuszone. Trwa to ok. 15 minut. Upieczone przekładam na talerz wyłożony ręczniczkami papierowymi aby pozbyć

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledź wiejski 227

już pisałam wcześniej, grudzień to dla mnie czas śledzia. Dziś do kolekcji śledzi na moim blogu dołączą śledź wiejski. Śledź jest marynowany w octowo-olejowej marynacie z dodatkiem przypraw i cebuli. Inspirację zaczerpnęłam od Agi, zaprzyjaźnionej blogerki, która prowadzi video-blog pod apetycznym tytułem  Talerz pokus . Śledź wiejski Czas przygotowania: 20 minut + czas marynowania Składniki

Kulinarne przygody Gatity
pyszne porcje kurczaka prawie bez tłuszczu:Airfryer hd9240/30 177

swojemu" ziemniaki obrać i pokroić w słupki, opłukać, zalać zimną wodą i odstawić co najmniej na 30 minut każde udko podzielić na 2 porcje, opłukać, w misce zrobić marynatę z podanych składników, włożyć porcje kurczaka, dobrze je natrzeć i schować do lodówki najlepiej na całą noc Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ porcje kurczaka włożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Dynia piżmowa, pomarańcze i żurawina… Trójca święta, za którą jestem wdzięczna w to Święto Dziękczynnienia 200

minut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 220 stopni , dodać pozostałe żurawinę i piec dodatkowe 15 minut (do czasu kiedy dynia będzie miękka i zacznie rumienić się na brzegach, a marynata i żurawina karmelizować ) . Wyjąć z piekarnika i doprawić do smaku solą wedle uznania (można także skropić dodatkowym sokiem z pomarańczowy, miódem lub octem balsamiczny m ) . To read this in English click

Jem więc Jestem
Śledzie z rodzynkami i marchewką 279

dusić pod przykryciem przez ok. 5 minut, a następnie kolejne 5 minut bez przykrycia. Ostudzić. Śledzie odcedzić z wody, osuszyć, pokroić na ok. 1,5cm paseczki. Dodać do nich marynatę z marchewki i rodzynek, przemieszać. Wstawić do lodówki na minimum 5h, by dobrze się zamarynowały. Smacznego! The post Śledzie z rodzynkami i marchewką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Aromatyczna pierś z kurczaka pieczona w jogurcie 293

sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jogurt naturalny łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, kuminem, oregano i oliwą truflową. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, tak aby pokryła całe mięso. Odstawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kurczaka pieczemy ok 15-18 min ( w zależności od grubości mięsa). Świetnie smakuje ze świeżą kolendrą

DefinicjaSmaku
Wołowe roladki z ogórkiem i kalarepą 172

wody w miarę jej odparowywania, tak, aby na koniec uzyskać dość gęsty sos. Podany czas jest wystarczający, aby mięso było tak miękkie, że dosłownie rozpływa się w ustach. Dzięki marynacie do mięsa w jakiej przygotowywane były roladki, sos przechodzi jej smakiem i nie ma potrzeby jego doprawiania. Ewentualnie można dodać troszkę pieprzu, żeby podkręcić smak ;) Smacznego!! aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Stek wołowy w sosie z kluskami śląskimi . 141

użyłam przypraw od firmy Skworcu . Zapraszam :) Składniki : 2 steki wołowe po 300 g   1 duża cebula 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka mielonego liścia laurowego od Skworcu 1 łyżeczka marynaty staropolskiej od Skworcu  1 łyżka zió ł prowansalskich 1 łyżeczka czosnku mielonego  sól , pieprz do smaku   3 łyżki ramy do smażenia  Sałatka szwedzka z Ogródka

Sama słodycz i szczypta chili
Chimichurri pasta lub sos z natki pietruszki 127

krajach Bliskiego Wschodu, choć najprawdopodobniej wywodzi się z Argentyny i Urugwaju, gdzie jest znany pod nazwą chimichurri i podawany głównie do grillowanych mięs. Chimichurri można też wykorzystać jako marynatę do mięs. Składniki 2 pęczki natki z pietruszki (opcjonalnie można dodać też 1 pęczek mięty lub kolendry albo 2 łyżki świeżego oregano) 4-6 ząbków czosnku  1-5  małych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sezon na grilla 132

Uwielbiam przyprawy, może być ich mnóstwo... a wy ?  jakie macie sposoby na grilla  Szaszłyki moje ulubione : * papryka * pieczarki *karkówka mmmmm... czy jest coś lepszego? boczek w marynacie wcześniej przygotowanej i biała kiełbaska - niebo dla podniebienia:) kiełbaska i przyprawa do gilla , smak i cudowny aromat :) zapalony grill i  jedzenia nie ma , bo znika w mgnieniu

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Zupa rybna z owocowej marynaty 138

Uwielbiam zupy rybne,  dlatego staram się urozmaicić ich smak- dziś w cytrusowej marynacie. Składniki: 70 dag filetów rybnych 40 dag pomidorów 30 dag ziemniaków 2 marchewki 2 pory 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 dag masła 1 grejpfrut 1 cytryna ½ puszki zielonego groszku sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny i grejpfruta

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z kaczą piersią i czosnkowym dressingiem 202

ziarnami sezamu uprażonymi na suchej patelni. Smacznego! Zachęcam do zapoznania się z asortymentem zdrowych koncentratów, bez konserwantów, Proeco Polska   znajdą one szerokie zastosowanie do zup, mięs, sałatek, marynat

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję