marynata - 6549 przepisów (strona:295/437)

Pieczona pierś kaczki 229

pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Używamy termoobiegu, jeśli nie ma takiej funkcji – ustawmy nieco wyższą temperaturę. Kaczkę pieczemy w rękawie do pieczenia, lub pod przykryciem razem z marynatą. Po 40-45 minutach rozcinamy na górze rękaw lub odkrywamy kaczkę i pieczemy jeszcze ok 10 minut do zarumienienia skórki. Możemy przygotować ją również na inny, szybsz sposób. Obsmażamy

MarcinChef
Kanapki z kaczką 194

pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Używamy termoobiegu, jeśli nie ma takiej funkcji – ustawmy nieco wyższą temperaturę. Kaczkę pieczemy w rękawie do pieczenia, lub pod przykryciem razem z marynatą. Po 40-45 minutach rozcinamy na górze rękaw lub odkrywamy kaczkę i pieczemy jeszcze ok 10 minut do zarumienienia skórki. Możemy przygotować ją również na inny, szybsz sposób. Obsmażamy

MarcinChef
Sałatka grillowa z słodkim dresingiem 167

Grill to nie tylko mięso, marynaty, ... to również sałatki. Sałatka grillowa z słodkim dresingiem jest jednym z moich autorskich pomysłów i tworzy świetne połączenie z grillowanym mięsem drobiowym. Składniki : opakowanie mixu sałat pół papryki czerwonej średnia czerwona cebula 3-4 rzodkiewki 10-15 dag pomidorków koktajlowych 2 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy (kremowej, nie za ostrej) 2 łyżki

Mechanik w kuchni
Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli 176

kolendrą, miętą czy bazylią. Niewielka zmiana w składzie, a jaka zmiana w smaku sałatki! Sałatkę najlepiej podawać po 30-60 min od zrobienia. Sok z limonki pełni tutaj funkcję marynaty. Pozwoli na głębsze połączenie smaku ogórka oraz cebuli. Jeśli macie ostrą czerwoną cebulkę, aby złagodzić jej smak, warto posypać ją delikatnie solą. A następnie odlać powstały sok. Do sałatki można

Mieszam w Garnku
Sałatka z buraczków 105

buraczków 2016-04-08 16:39:54 Wczesna jesień, to idealny czas na przyrządzanie rozmaitych przetworów. W naszych spiżarniach pojawiają się słoiki wypełnione po brzegi różnokolorowymi dżemami, kompotami, marynatami i sałatkami. W naszej spiżarni większość półek zajmuje sałatka z buraków, której robię na prawdę ogromne ilości. Wszyscy domownicy ją uwielbiają. Jest to świetny, witaminowy dodatek do tradycyjnych polskich obiadów. Napisz

Wędrówki po kuchni
Konfitura z marchwi i cytryn 102

trzeba było zapomnieć. Dziś nie mamy tego zmartwienia, gdyż wszelkie tego typu dobra dostępne są przez cały rok, a półki sklepowe wręcz uginają się od dżemów, syropów owocowych czy marynat. Jednak nie zapominajmy, że przetwory nawet najlepszych firm nie zastąpią smaku tych prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. A konfitury z marchewki zapewne w sklepie nie znajdziecie, więc warto przygotować

Wędrówki po kuchni
Królik duszony wg Aleex 165

Obsmażyć mięso na rumiano. 5. Obsmażone z każdej strony porcje królika przełożyć do rondla. 6. Do oleju z przyprawami w garnku dolać kilka łyżek wody i płyn pozostały z marynaty. Zagotować. 7. Ułożone w rondlu kawałki królika zalać wodą z przyprawami. Dodać pokrojoną na ćwiartki cebulę. 8. Rondel przykryć i dusić mięso do miękkości, odchylając pokrywkę, aby odparował płyn

W mojej kuchni
Ser w oliwie z czosnkiem niedźwiedzim 130

miesiące.  Oliwę można mieszać , ja dałam pół na pół ze smakową oliwą czosnkową. Je śli już opustoszycie słoiczek i zostanie Wam zalewa pr oponuję wykorzystać ją ponownie jako marynatę np. do plastrów oscypka lub do polewania mięsa podczas gr illowania

Apetyczna babeczka
Butter Chicken 148

zmielić. W misce wymieszaj zmielone składniki, dodaj kurkumę, cynamon, słodką paprykę, curry, kardamon oraz odrobinę soli. Następnie dodaj sok z limonki, oliwę oraz miód i wymieszaj tak aby powstała marynata, do której dodaj kurczaka pokrojonego w paski. Wszystko razem wymieszaj- odstaw do lodówki na 20 min.  Orzechy należy rozdrobić (zblendować) dodać 100 ml wody i odstawić.  Imbir, czosnek

Niezły Młynek
Indyk curry 184

Bardzo smaczny i nieskomplikowany obiad. Pasta curry to doskonała i aromatyczna marynata do mięs. Składniki 2 podudzia indycze 1 czerwona papryka kawałek pora pasta curry firmy Proeco Polska 1. Mięso nacieramy pastą curry i wstawiamy do lodówki na godzinę. 2. Paprykę … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Domowe paprykowe nachosy z serowym dipem 111

serowy: 1 szklanka mleka 5 serków topionych garść startego parmezanu 1 pełna łyżeczka słodkiej papryki sól (do smaku) Wykonanie: Nachosy: Każdy placek tortilli kroimy na 8 trójkątów. Przygotowujemy „marynatę” do nachosów: do miseczki wlewamy olej oraz przyprawy, dokładnie mieszamy. Pędzelkiem smarujemy każdy trójkąt z obu stron. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

MyCookBook.pl
Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami i papryką. Szybkie danie 2w1 z piekarnika. 268

Ziemniaki z papryką wyjmuję z naczynia, przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozkładam na całej jej powierzchni. Na dnie naczynia w którym mieszałam ziemniaki z papryką została marynata z oleju i przypraw, przekładam do niej pokrojone mięso i dokładnie każdy kawałek w niej obtaczam. Tak przygotowane piersi układam na blaszce pomiędzy ziemniakami i papryką. Całość wkładam do nagrzanego

Kuchnia z widokiem na ogród
Ryż z polędwiczkami z kurczaka 148

chili, 1 średnia cebula, ½ łyżeczka cukru, 100 g pieczarek, ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych, pęczek szczypiorku, 2 łyżki kapary, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku. Przygotowanie: Marynata: w misce mieszamy sos sojowy z drobno posiekaną chili, szczyptą soli, pieprzem. Dodajemy  oczyszczone z błonki, wypłukane, osuszone papierowym ręcznikiem polędwiczki i mieszamy. Pozostawiamy na czas przygotowania pozostałych składników

Moniki Smakołyki
POLĘDWICA OTULONA CIASTEM FRANCUSKIM 120

majeranku, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ¼ łyżeczki pieprzu, 2 ząbki czosnku Dodatkowo: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 jajko WYKONANIE   Musztardę mieszamy z przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia polędwicę obsmażamy ze wszystkim stron na patelni. Owijamy w folię aluminiową, pozostawiamy do wystudzenia. Rozwijamy ciasto, na środku układamy

słodki bratek
Filet z kurczaka w paście pietruszkowej 176

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania