czerwona 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy sok z cytryny ok 1 łyżeczka Kaszankę pokroić na kawałki , owinąć każdy kawałek plastrem boczku i nadziać na zpikulce lub patyczki. Składniki marynaty wymieszać, umoczyć szaszłyki i odstawić na ok godzinę. Grillować aż do upieczenia
Gotowanie jest łatwekurczak 3 łyżki oliwy 3 łyżki wina białego sól pieprz 2 łyżeczki miodu pieprz ziołowy szczypta lubczyku szczypta mięty szczypta oregano Kurczaka poporcjować, umyć, osuszyć . Składniki marynaty wymieszać, oblać porcje kurczaka, umieścić w misce i pozostawić na ok 3-4 godziny. Grillować na złoty kolor
Gotowanie jest łatweząbków czosnku , przeciśniętego przez praskę 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki świeżego oregano, posiekanego 1 łyżka vegety, można pominąć sól, pieprz czarny Przygotowanie : Z podanych składników zrobić marynatę i włożyć do niej pokrojone na porcje mięso ( ja włożyłam do rękawa ) - najlepiej na noc, pozostawić w chłodnym miejscu Dnia następnego piekłam w piekarniku przez około 80 min. w temp
Proste Potrawychłodnym miejscu ( lodówka) na dwie doby. Po 12 godzinach mięso odwracamy. Po tym czasie każdy kawałek obsmażamy na rumiano, oprószamy suszonym tymiankiem. Dodajemy liść laurowy, krążki cebuli z marynaty i ząbek czosnku ( dla podkręcenia smaku można dodać część małej papryczki chili) . Zalewamy wrzącą wodą do połowy wysokości mięsa. Dusimy do miękkości uzupełniając płyn w razie odparowania. Podajemy z ulubionymi dodatkami
kawawszklancesłodkie smaki z czystym sumieniem go Wam polecam. U mnie w kuchni spełnia wiele ról. Zarówno świetnie smakuje z wędlinami, potrawami z dodatkiem jajek jak i jest składnikiem wielu marynat ( skrzydełka kurczaka są boskie macerowane w tym sosie). Już nie mówię o domowych fast-foodach z którymi wspaniale się komponuje.. Zazwyczaj wykonuję większą porcję sosu i wekuję
kawawszklancełyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka policzki wieprzowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, czosnek rozgnieść w moździerzu lub w wyciskarce, dodać olej, pieprz, przyprawę w płynie, sok z cytryny i natrzeć marynatą policzki, do lodówki na całą noc w garnku szybkowara na 2 łyżkach oleju zrumienić policzki z każdej strony na policzki wsypać ćwiartki cebul, posypać majerankiem, wlać wodę i zamknąć szybkowar
W Mojej Kuchni Lubięwymieszałem. Wstawiłem do lodówki przykryte folią. Filety przyprawiłem solą i pieprzem, polałem oliwą wymieszaną z octem. Wstawiłem do lodówki na godzinę, kilkakrotnie w tym czasie odwracałem. Po wyjęciu z marynaty osuszyłem, posypałem z jednej strony posypałem mąką. Na blaszce wyłożyłem pergamin, wstawiłem do piekarnika na 15 minut ( piekarnik rozgrzany do 200 stopni C ). Gorący papier posmarowałem olejem, ułożyłem
R'n'G Kitchenpatelni rozgrzej oliwę, podsmaż sznycle wraz z cebulą i czosnkiem (tylko do zabielenia). Dodaj aronię, posyp cukrem, podsmaż. Gdy owoce zaczną „pykać” (pękać), dodaj rozmaryn i wino z marynaty oraz miód. Wymieszaj, odparuj alkohol. Następnie zalej całość gorącą wodą tak, aby przykryła mięso. Przykryj pokrywką i duś mięso do miękkości. Wyjmij mięso z garnka, sos przelej przez sitko
Garniec Magaliemiski wsypujemy pieprz bałkański, ziarna czarnuszki, słodką paprykę, czosnek w płatkach, sól, dodajemy drobno posiekane papryczki chilli i suszone pomidory. Całość mieszamy dolewając oliwę i tak sporządzoną marynatą, dokładnie nacieramy umyte uda kurczaka. Odstawiamy je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Po godzinie wyjmujemy udka kurczaka z lodówki układamy je na blasze i wstawiamy
Miód i pieprzczerwona cebula Przygotowanie: W misce wymieszać jogurt, oliwę, paprykę, kmin, płatki chili, sok z cytryny, sól, pieprz i czosnek. Dodać kurczaka pokrojonego w dość dużą kostkę. Dokładnie wymieszać, aby marynata pokryła kurczaka, miske przykryc folia i odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Następnie nadziać kurczaka na szpadki do szaszłyków, przekładając cebulą co kilka kawałków mięsa. Nagrzać piekarnik
Codzienne Gotowaniesmażenia Przygotowanie: W misce przygotować marynetę - wymieszać czosnek i ibir, sok z cytryny i ocet winny z przyprawami (garam masalą, kolendrą, kminem, pieprzem kajeńskiem i gorczycą) i oliwą. Do marynaty dodać pierś z kurczaka pokrojną w dość dużą kostkę. Dokładnie wymieszać, aż przyprawy pokryją mięso, przykryć folią i odstawić do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać olej
Codzienne Gotowaniethai - w niewielkiej miseczce dokładnie wymieszaj pastę z tamarynowca, brązowy cukier, sos rybny, pieprz kajeński i biały pieprz. Kurczaka pokrój na niewielkie kawałki, przełóż do miski i zalej marynatą przygotowaną z maki kukurydzianej rozrobionej z sosem sojowym, dokładnie wymieszaj i odstaw. W woku lub głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, drobno posiekaną papryczkę
Codzienne Gotowanieramach współpracy dostałam sosy od firmy Folwark. Zastanawiałam się jak nietypowo je wykorzystać. Piekąc schab pomyślałam, że fajnie byłoby do marynaty dodać remuladę duńską. I muszę przyznać, że to był dobry pomysł. Remulada duńska to sos majonezowy z warzywami o lekkim smaku curry. Schab podałam na Evolution White Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnicurry Royal Brand, solą, pieprzem, przyprawą w płynie i odstawić na 1 godzinę do lodówki do zamarynowania patelnię grillową na sucho mocno rozgrzać, położyć na ruszcie piersi z marynatą z każdej strony grillować z 10 minut na rumiano pokrojone prawdziwki zagotować i wylać na sito, w rondlu na maśle zeszklić pokrojoną cebulę, wsypać z sita prawdziwki, dodać pieprz, kucharka, podsmażać
W Mojej Kuchni Lubię