Pierś kurczaka w sosie szpinakowym

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym Składniki 500 gr piersi z kurczaka 250 gr świeżego lub mrożonego szpinaku. 2 ząbki czosnku 100 ml słodkiej śmietany 4 łyżki oliwy 2 łyżki masła Sól, pieprz Dodatkowo do zamarynowania należy użyć łyżki octu balsamicznego, łyżki oliwy, soli i pieprzu Sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, zanurzamy w niej pierś kurczaka i zostawiamy ja w chłodnym miejscu na minimum 1 godzinę. Rozgrzewamy na patelni oliwę oraz połowę masła, dodajemy drobno siekany czosnek ze szpi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Autor

stolpen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, pierś, szpinak, piersi, siekane, makarony, makaron, marynaty, mięso, sosy, kurczak z makaronem, dania z kurczakiem, makaron ze szpinakiem, sos do kurczaka, dania z piersi kurczaka, kurczak z czosnkiem, pierś w marynacie, potrawy z kurczaka, kurczak w marynacie, makaron z patelni, makaron smażony, kurczak w miodzie, gotowany kurczak, sos do makaronu, dania z makaronem

Inne przepisy z Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.