marynata - 6549 przepisów (strona:312/437)

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym 135

słodkiej śmietany 4 łyżki oliwy 2 łyżki masła Sól, pieprz Dodatkowo do zamarynowania należy użyć łyżki octu balsamicznego, łyżki oliwy, soli i pieprzu Sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, zanurzamy w niej pierś kurczaka i zostawiamy ja w chłodnym miejscu na minimum 1 godzinę. Rozgrzewamy na patelni oliwę oraz połowę masła, dodajemy drobno siekany czosnek ze szpinakiem i całość

Miód i pieprz
Polędwiczka z pieczarkami 105

Składniki  Przepis na cztery osoby 200 g pieczarek 1 polędwiczka wieprzowa ( ok 600 g) 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku sól,pieprz dodatkowo do marynaty 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oleju sól, pieprz (ewentualnie gałązka rozmarynu) Sposób przygotowania Mieszamy ocet balsamiczny z olejem, dodajemy pieprz, rozmaryn i niewielką ilość soli. Polędwiczkę myjemy, kroimy w plastry

Miód i pieprz
risotto z kurczakiem 206

sól Sposób przygotowania Pierś kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, mieszamy w misce jedną łyżkę oliwy, sól, słodką paprykę, pieprz ziołowy, oraz curry,  a następnie kawałki kurczaka wkładamy do marynaty, i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę. Pora oczyszczamy i kroimy na półplasterki ( tylko białą część), drobno siekamy ząbek czosnku,  zdejmujemy skórę z pomidora (wcześniej go parząc

Miód i pieprz
udka duszone z marchewką 134

marchewki 3 cebule (szalotki) 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oliwy sól pieprz sposób przygotowania  w misce mieszamy ocet winny, olej, sól oraz pieprz i tak sporządzoną marynatą dokładnie nacieramy umyte udka kurczaka, odstawiając je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Brytfankę smarujemy olejem, układamy w niej kawałki kurczaka i wkładamy naczynie bez przykrycia, na 20 minut

Miód i pieprz
Szynka domowa w majonezowej marynacie 175

Często szynki sprzedawane w sklepach niewiele mają wspólnego z prawdziwym mięsem. Pełno w nich konserwantów, barwników itp. Dlatego często sama przyrządzam własne domowe szynki- tym razem w marynacie majonezowej. Składniki: 1,2 kg szynki wieprzowej składniki na zalewę: 2 litry wody 2 łyżki majeranku 1 łyżki przyprawy typu Vegeta 2 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki soli listek laurowy

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka pieczarkowo-paprykowa na zimę 363

sałatce odpowiedniej kwaśności i smaku. To idealny dodatek zarówno do przetworów, jak i innych potraw, szczególnie przygotowywanych na zimno. Ocet można z powodzeniem wykorzystać do surówek, wytrawnych galaretek czy marynat. Produkt jest wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy Jamar , firma oferuje wiele wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczony boczek 151

czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą 2 łyżki domowej przyprawy barcecue, kminek, rozmaryn i olej. Natrzeć mięso. Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec po 10 minut z każdej strony. Pomidory pokroić

ClauditteMissCooking
Grillowany kurczak z sosem winno –wiśniowym 151

Dokładamy wydrylowane świeże wiśnie. Możemy dodatkowo kurczaka skropić sokiem wiśniowym. Miskę odstawiamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie filet z kurczaka zawijamy w folię aluminiową. Dodatkowo wlewamy marynatę do środka. Paczuszki układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy do miękkości mięsa (od czasu do czasu sprawdzamy miękkość szpikulcem). Pod koniec otwieramy paczuszki i wyjmujemy filet na ruszt, żeby się przypiekł

VioletoweKucharzenie
Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami 174

wymienię zdjęcia ;) Podobne przepisy Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Perliczka w pomarańczowej marynacie .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit

Pociąg Do Kuchni
Kapuśniak rozgrzewający 156

zimnej wody (i tak tutaj należy to zrobić) oddaje smak wywarowi. Mięso wrzucane do wrzątku „zamyka” smak w środku i zatrzymuje soki. Podobne przepisy Perliczka w pomarańczowej marynacie Jesienny pieczony udziec indyka Krem szparagowy biały Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb

Pociąg Do Kuchni
Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą 141

strony przyłożyć na talerzu z płatkami, jeszcze raz obtoczyć w jajku i porządnie w płatkach. Smażyć na gorącej oliwie na złoto.   Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Kapuśniak rozgrzewający Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem... Winna kapusta modra .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important

Pociąg Do Kuchni
Jesienny pieczony udziec indyka 164

Podawać z duszonymi albo pieczonymi ziemniakami lub ryżem, które można podlać sosem z indyka. Podobne przepisy Egzotyczny krem z dyni Inny tatar z łososia Kapuśniak rozgrzewający Perliczka w pomarańczowej marynacie .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit

Pociąg Do Kuchni
Karkówka pieczona po afrykańsku 152

stopni (na dno dodać trochę oliwy). Mięso powinno być bardzo miękkie, tak żeby kotlety można rozdzielić praktycznie bez noża. Podobne przepisy Jesienny pieczony udziec indyka Perliczka w pomarańczowej marynacie Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kap... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line

Pociąg Do Kuchni
Konfitura z pomidorów z chili i kolendrą 162

zastyga – dodajemy chili i kolendrę, gotujemy jeszcze kilka minut na mniejszym ogniu. Konfiturę rozlewamy gorąca do słoików i natychmiast zamykamy. Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Makaron z owocami morza .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Kurczak egzotyczny z grilla 192

Sezon grillowy trwa w najlepsze, upały wręcz zachęcają do spożywania posiłków na balkonach, tarasach czy nad wodą. Dlatego zapraszam dzisiaj na kurczaka z grilla w marynacie lekko egzotycznej z dodatkiem soku z ananasa. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik