marynata - 6549 przepisów (strona:318/437)

Jarzynowe carpaccio 89

krążki. Ocet z miodem, solą i pieprzem wymieszałem trzepaczką do piany, następnie ubiłem dolewając powoli oba rodzaje oleju. Sosem posmarowałem cztery talerze, ułożyłem na nich plasterki warzyw. Pokropiłem pozostałą marynatą. Posypałem krążkami cebuli i pestkami dyni. Do carpaccio podałem chleb ze smarowidłem jajecznym

R'n'G Kitchen
Schab marynowany w majonezie 221

papryki łyżeczka ostrej papryki łyżeczka czosnku  Wykonanie: Schab oczyścić, wymyć i odstawić. Wodę i przyprawy dokładnie wymieszać i zalać nimi mięso. Schab ma być przykryty w całości w marynacie. Gotowe mięso w zalewie schować do lodówki na minimum całą noc. Po tym czasie mięso wraz z zalewą przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 1,5 godziny

Krakowskie smaki Ani
Chłodnik z marynowanych buraczków. 112

dodatków do niego. Potrzebujemy: 1/2 litrowego słoika buraczków marynowanych, około 200 g 2 ogórki gruntowe pęczek rzodkiewki 400 g jogurtu naturalnego sól, pieprz gotowane jaja wedle uznania Buraczki bez marynaty, obrane ogórki i rzodkiewki miksujemy blenderem na gładko.  Następnie dodajemy jogurt naturalny i całość razem mieszamy.  Doprawiamy solą i pieprzem.  Podajemy z jajkami gotowanymi na twardo, obficie

MamaOskarka
Chłodnik z botwinki z ziarnami czarnuszki 128

około 2 godziny. Przed podaniem zupę posypać ziarnem czarnuszki.  Czarnuszka ma gorzki smak, który zmienią się w ostry i korzenny. Stosowana również jako substytut pieprzu. Współgra z serami, marynatami, zupami, sałatkami, idealnie pasuje do domowych wypieków chleba. Niepozorne czarne ziarna odgrywają również dużą rolę w lecznictwie. W starożytności uważano, że czarnuszka "potrafi wyleczyć wszystko prócz śmierci".\ Nasiona posiadają działanie

Garnkowe fanaberie
Niezła rybka... 171

SEKO W najbliższych dniach przyjrzę się rybciom z bliska, ocenię ich smak i jakość...i przygotuję z nich coś na lato.  SEKO SA zajmuje się głównie produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek i past rybnych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. W ofercie jest ponad 200 pozycji asortymentowych opartych

Z Kuchni Do Kuchni
Udka z kurczaka z brokułami i pomidorkami koktajlowymi 152

Znudziły się wam zwykłe udka z kurczaka? Zapraszam na udka zapiekane, w marynacie cytrynowo-bazyliowej, z brokułami i pomidorkami koktajlowymi. Robi się je szybko i jeszcze szybciej zjada. Do przygotowania dania wykorzystałam udka firmy NASZ KURCZAK . Produkty te charakteryzują się specjalnym system jakości WIPASZ, czyli jest to optymalny program karmienia kurcząt, nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne opakowanie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Musztardowa karkówka na patyku 218

Podaję z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Do przygotowania potrawy wykorzystałam Musztardę Kielecką Grillową, którą otrzymałam do testowania od firmy W SP SPOŁEM. Musztarda to idealny dodatek do różnego rodzaju marynat, mięs, sosów czy potraw z grilla. Ma idealny, lekko ostry smak. Musztarda nadała mojej potrawie wspaniałego smaku. Będę po nią często sięgać, ponieważ jest przepyszna. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczony boczek na ostro 137

surowego boczku pół łyżeczki chili w proszku, pieprz, sól, papryka słodka, pieprz ziołowy 3 łyżki oleju Przygotowanie Oleju i przyprawy mieszamy ze sobą. Boczek układamy na folii aluminiowej, smarujemy marynatą ze wszystkich stron. Następnie zawijamy go szczelnie folią. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (u mnie około 48 h, ale może być krócej). Boczek pieczemy w folii, w piekarniku nagrzanym

e-PrzepisyKulinarne
Grill z wieprzowiną QAFP 191

żubrówka  - Karczek marynowany w ciemnym piwie z przyprawami korzennymi  - Sałatka ziemniaczana z grillowanym kabanosem  - I dodatkowo cała masa grillowanych warzyw Mięsa marynowane były w rozmaitych marynatach, ale sądzę, że i bez marynowania byłyby smaczne. Jakość tej wieprzowiny możemy docenić własnie przy takich prostych daniach - nie dosyć że ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, to na dodatek gotowe

Stare Gary
Zielone Curry ze szparagami i cukrowym groszkiem podane z jaśminowym ryżem 186

kokosowego light lub zwykłego 1-2 łyżki zielonej pasty curry ( w zależności od preferowanego stopnia ostrości) 1 zielona papryczka chilli  1 cebula 2 ząbki czosnku sól olej kokosowy marynata do kurczaka sos sojowy 1 łyżeczka przyprawy shoarma ( lub innej ulubionej przyprawy) ryż 1 szklanka ryżu jaśminowego 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli do ugotowania groszku 1 łyżka soku

DefinicjaSmaku
Grillowana jagnięcina oraz miętowe tzatziki z dodatkiem fety 174

doby przed podaniem. Ząbek obrać i przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Rozgnieść ziarna jałowca. Miętę, szałwię oraz tymianek posiekać. Wymieszać z musztardą oraz oliwą z oliwek. Powstałą marynatą natrzeć mięso, umieścić w zamkniętym pojemniku i wstawić do lodówki. Na 30 min przed przyrządzeniem wyjąć mieso z lodówki, tak aby nabrało temperatury pokojowej. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnię i smażyć

DefinicjaSmaku
Sałatka z pieczonym bakłażanem (a'la caprese) 291

tygodniu na Definicji Smaku będzie bardzo grillowo :) Pojawią się przepisy na marynaty do mięs, sałatki, sosy i całą masę grillowych pyszności. Na początek przepis na genialną i zarazem prostą sałatkę z pieczonym bakłażanem, która świetnie pasuje do potraw z grilla. Moi gości zajadali ją ze smakiem :) Aromatyczny bakłażan, świeże malinowe pomidory oraz wyrazista w smaku feta z odrobiną orzeźwiazjącej mięty

DefinicjaSmaku
Grillowana kukurydza z pikantnym masełkiem pietruszkowo- czosnkowym 139

drobno papryczki chili ( z pestkami lub bez, w zależności od preferowanego stopnia ostrości) 1 płaska łyżeczka vegety lub soli SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kukurydzę przekroić na pół. Można skropić oliwą ( lub marynatą pozostałą z grillowanych mies). Ułożyć na ruszcie i grillować ok 10 min z każdej strony, aż ziarenka zaczą się rumienić i będą miękkie. Masło wyjąć z lodówki aby trochę zmiękło

DefinicjaSmaku
Conchiglioni z kurczakiem, suszonymi pomidorami i mozarellą. 362

niego łyżkę wody z gotowania makaronu, ponieważ w trakcie zapiekania sos mocno zgęstnieje, a makaron wchłonie wodę i zmięknie. 5. Kurczaka usmażyć ( nie trzeba dodawać oleju, bo jest w marynacie). W środku powinien być mocno różowy, tak by w trakcie pieczenia się nie wysuszył ( 3-5 min powinno wystarczyć). 6. Muszle nadziewać kurczakiem wymieszanym z pomidorami. Najlepiej robić to przy

DefinicjaSmaku
Pita z kurczakiem curry, mango, kolendrą i sosem czosnkowym 444

kolendry rukola chlebki pita z tego przepisu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pierś z kurczaka kroimy w niedużą kostkę. Przyprawę curry mieszamy z jogurtem, solą, olejem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Powstałą marynatą zalewamy kurczaka i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3h. Mango obieramy i kroimy w niedużą kostkę, pomidorki koktajlowe kroimy w niedużą kostkę. Cebulę i kolendrę drobno śiekamy. Wszystkie składniki

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania