marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:37/253)

Hawajskie skrzydełka 157

razu wiedziałam, że będę musiała je wypróbować. Uwielbiam wszystkie potrawy mające w składzie ananasa :) oczywiście się nie zawiodłam. Są pyszne, coś dla lubiących słodkawe potrawy. Składniki: 12 skrzydełek kurczaka Marynata: 6 krążków ananasa z puszki pół szklanki sosu barbecue 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz szczypta imbiru Ananasa zmiksować i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć do miski skrzydełka, wymieszać

Moja Galeria Smaku
Grillowana pierś z kurczaka z chutney z mango 213

pierś z kurczaka z rewelacyjnym chutney z mango, podana z kaszą jaglaną i sałatą. Lekko, zdrowo i pysznie.  Składniki: z przepisu ze strony Kwestia Smaku 2 filety z kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku, starte 1/2 łyżeczki imbiru w proszku listki świeżego tymianku 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy sól morska szczypta ostrej papryki Filety z piersi przekroić

Moja Galeria Smaku
Skrzydełka z nutą imbiru. 158

Sezon grillowania w pełni, więc kolejna odsłona skrzydełek grillowanych. SKŁADNIKI:     10 skrzydełek z kurczaka MARYNATA:     2-3 łyżki sosu sojowego     1 łyżka miodu     2 łyżki soku ze świeżego imbiru lub marynowanego(ja użyłam tego drugiego)     3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

Kuchnia Beaty
Kurczak szu-szu 146

temu mniej czasu spędzimy w kuchni szykując to danie dla gości czy na niedzielny obiad - wystarczy wyjąć z lodówki i usmażyć, co zajmuje 15 min. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka Marynata: 3 żółtka 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki śmietany  4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka vegety 1. Mięso oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki

Kto ugości moich gości?
Udka z kurczaka w marynacie z miodem z bakłażanem grillowanym. 174

fioletowy pan ktoś mało kiedy gości na naszym stole i w warzywniaku tak ładnie się do mnie uśmiechał, został dodatkiem do dania głównego.Czego potrzebujemy?-udka z kurczaka-marynata; olej rzepakowy, łyżka miodu, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz cayenne, papryka ostra, papryka słodka, kolendra, kminek, majeranek, gorczyca. Wszystkie składanki łączymy w moździerzu.-olej rzepakowy-pół nieobranej cebuli-dwa ząbki czosnku nieobrane

BaRepas
Filet w pikantnej marynacie 227

składniki* 2 podwójne filety z kurczakamarynata* 1/3 szklanki oliwy* 2-3 ząbki czosnku* 1/2 łyżeczki słodkiej papryki* 1/4 łyżeczki ostrej papryki* 1/2 łyżeczki curry* 1 łyżeczka

Mix smaku
Ketchupowo jogurtowe skrzydełka z grilla 121

10 dużych skrzydełek z kurczakaMarynata :5 łyżek ketchupu pikantnego5 łyżek jogurtu greckiegosól do smakupieprz kolorowy do smakuczosnek granulowany do smaku1 łyżeczka ostrej papryki1 łyżeczka dowolnych ziół

Ewa w kuchni
Szaszłyki z kurczaka z purre z zielonego groszku 112

SZASZŁYKI:1 filet z piersi kurczakamarynataMięso pokroić w kostkę, zalać marynatą. Odstawić do lodówki na min. 40 minut.MARYNATA:3 łyżki oleju rzepakowego2 łyżki octu jabłkowego2 łyżki sosu

kolorowotorcikowo
Udka z piekarnika w marynacie / Baked Chicken Legs 179

również sos czosnkowy lub koperkowy. Smacznego:) Jeśli lubicie pieczonego kurczaka, polecam również łatwy przepis na udka z piekarnika bez skóry i kości w marynacie jogurtowej : Przepis na udka z piekarnika w marynacie, składniki: 2 udka z kurczaka (lub 4-5 pałek, podudzi) na marynatę: 4-6 łyżek oliwy, sok z połowy dużej cytryny lub jednej małej, 3-4 rodzaje ulubionych(...)opcjonalnie szczypta chili opcjonalnie warzywa do upieczenia razem z kurczakiem (np. ziemniaki, marchewka, cukinia, papryka, seler, por, ząbki czosnku) Przepis na udka z piekarnika w marynacie, składniki: Składniki marynaty połączyć i zalać nią kurczaka, dokładnie wmasować w mięso (warto naciąć skórę, by marynata mogła dostać się pod nią). Odstawić na 20 minut. Wyłożyć na blaszkę. Piec w 190 stopniach

Lekcje w kuchni
Japońskie szaszłyki z kurczaka Yakitori 120

kurczaka Yakitori.  Kurczak Yakitori.      Kurczak Yakitori to super łatwe japońskie jedzenie uliczne, które można zrobić tak samo łatwo w domu. Jest tak prosty i niesamowicie pyszny jednocześnie. Uwielbiam ten gęsty, bardzo intensywny, karmelizowany sos, którym polewamy szaszłyki z kurczaka. Wszystko pięknie lśni, mięso jest soczyste i mięciutkie.      Sos do kurczaka Yakitori przygotowujemy(...)pomysł na grillowane szaszłyki z kurczaka.      Grillowany kurczak Yakitori to opiekane na węglu drzewnym szaszłyki, podawane zawsze w towarzystwie specjalnego sosu. Istnieje wiele kombinacji Yakitori. Można dodawać ulubione warzywa, mieszać różne części kurczaka, eksperymentować z dodatkami. Ten przepis na kurczaka Yakitori zakłada niewiele składników; szaszłyki skomponowane są wyłącznie z filetu z kurczaka, szalotki i kilku kawałeczków cytryny

Moja Książka Kucharska
Butter chicken 191

curry z kurczaka z dodatkiem śmietany oraz masła. Podawane z ugotowanym na sypko ryżem basmati lub chlebkami naan. Składniki: 500 g udek bez skóry i kości lub piersi kurczaka na marynatę: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chilli łyżeczka garam masali łyżeczka kurkumy spora szczypta soli na sos: 2 łyżki masła łyżeczka nasion(...)ziaren kolendry cebula szczypta mielonego kardamonu łyżka garam masali szczypta chilli 4 pomidory łyżeczka cukru 1/2 szklanki śmietany sól Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Kurczaka pokroić w większą kostkę i wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i ustawić na funkcję grill.  Blaszkę wyłożyć

wyzwania kuchenne
Pieczone udka z kurczaka w prostej marynacie 385

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6-8 udźców z kurczaka ( moje były takie większe) 3 łyżeczki ulubionej przyprawy do kurczaka, ja użyłam przyprawy do złocistego kurczaka 3 łyżki ulubionego ketchupu, u mnie pikantny 2-3 łyżki majonezu 1 czubata łyżka musztardy 1 łyżeczka sosu sojowego ( opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: wszystkie składniki na marynatę przełożyłam do miseczki i dokładnie z sobą wymieszałam(...)góra-dół). Pieczemy ok 1 godzinę lub troszkę dłużej w zależności od piekarnika. upieczone udka podajemy z ulubionymi dodatkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Pieczone udka z kurczaka w prostej marynacie first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Indyjski chlebek Naan 352

podążając tematem cen jeden chlebek to koszt kilku groszy, w knajpie prawie 10 pln...Ale wrócmy do smaków. Dziś połączenie standardowe: chlebki naan, kurczak tikka masala, mango lassi.Kurczak, już u mnie gościł ale dla przypomnienia:Marynata:0.5 litra jogurtu naturalnego(...)łyżka garam masali 1 łyżka soli 6 ząbków czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki-pół na pół ostrej i słodkiej 1 cała pierś z kurczakaSkładniki marynaty mieszamy, opłukane i osuszone kawałki kurczaka kroimy w kostkę, wkładamy do marynaty, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia przekładamy do naczynia do zapiekania pieczemy około 1.5 godziny w temperaturze

Z butelką mleczka w tle
Aromatyczny kurczak i frytki z frytkownicy beztłuszczowej ZEEGMA Knapper 213

Zeegma Knapper , to mój taki mały poręczny piekarnik na każdą okazję. A dania z niej wychodzą naprawdę pyszne. Testowałam ją dłuższy czas. Przygotowałam w niej pieczone ćwiartki ziemniaków, kurczaka w najróżniejszych marynatach, frytki (grubsze i cieńsze), ziemniaczane talarki, pieczoną marchewkę i inne warzywa, a nawet małe pizze. Wykorzystałam  ją również do podgrzewania dań dla męża wracającego z pracy. Wszystko(...)teraz czas na przepis. Aromatyczny kurczak i frytki z frytkownicy beztłuszczowej ZEEGMA Knapper Składniki: 1 większa pierś z kurczaka 3-4 ziemniaki + pół łyżeczki oleju (można pominąć) Na marynatę do kurczaka: 2 łyżki oleju 1 pełna łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku 1/3 łyżeczki soli himalajskiej 1/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy

Słodkie okruszki
Butter chicken – indyjski kurczak w lekkim pomidorowym curry 236

obtaczamy w marynacie i odkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny , najlepiej – na całą noc.   Na patelni z grubym dnem rozpuszczamy 2 łyżki klarowanego masła i smażymy kurczaka odsączonego z marynaty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, około 10-12 minut, do czasu aż mięso będzie w pełni usmażone i lekko złote, a z patelni odparuje reszta marynaty(...)sosie. Danie tradycyjnie podajemy z ryżem lub chlebkami naan, posypane świeżą kolendrą, skropione sokiem z limonki i z kleksem kokosowej śmietanki lub gęstego jogurtu. MIĘSO I MARYNATA 500-600g mięsa z piersi kurczaka 6 -7 łyżek naturalnego gęstego kwaśnego jogurtu 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mieszanki przypraw

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania