marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:46/253)

Udka kurczaka w pomidorach z piekarnika 207

Pomysł na prosty, tani, pachnący i dietetyczny obiad we włoskim stylu. Danie właściwie robi się samo. Kurczak zamarynowany wcześniej w cytrynowej marynacie jest tak mięciutki, że rozpływa się w ustach. Całość dopełnia pyszny sos pomidorowy, którym podlewamy już częściowo podpieczonego w piekarniku kurczaka. Świetne danie i z bagietką, każdą kaszą, kluskami czy makaronem. Składniki: 5 udek z kurczaka(...)balsamicznego oregano Wykonanie: nożki umyć, osuszyć i przeciąć na pół. Sok z cytryny wymieszaź z olejem na gładką emulsję, następnie wymieszać z solą, pieprzem i papryką w proszku. Marynatą natrzeć kurczaka, ułożyć w naczyniu, przykryć folią spożywczą i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki kurczaka wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 `C i piec około 20 minut do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowana pierś prosto z czerwonej marynaty 148

głównej pierś z kurczaka prosto z czerwonej, aromatycznej marynaty rzucona od tak sobie na patelnię grillową , bo jak to powiadają najstarsi górale amerykańscy "less is more ". Pierś z kurczaka w czerwonej marynacie na pomidorowym sosie z sałatką Na marynatę do dwóch piersi składają się banalne składniki: - 3 łyżki sosu pomidorowego (wariacje związane z sosem pomidorowym(...)czas marynować w pokojowej temperaturze. Poza tym taką pokojową temperaturę powinno mieć mięso przed grillowaniem.  Rozgrzewamy porządnie patelnię do grillowania, solimy dopiero marynatę, dokładnie wcierając wszystkie składniki w mięso. Kładziemy piersi z kurczaka, smażymy ok. 3 minuty, przekręcamy o 90 stopni, smażymy kolejne 3 minuty na dość mocnym ogniu. Powtarzamy tę czynność na drugiej stronie mięsa.  Sprawdzamy mięso

Right Behind The Kitchen
Kurczak z sosem z grillowanej papryki 126

kuminu 2 łyżka Soku z cytryny 3 łyżki Ziaren słonecznika 2 łyżki Oliwy z oliwek Sól i pieprz Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do niego resztę składników marynaty i marynuj w nich kurczaka minimum 30 min. Rozpal grilla lub włącz piekarnik i ustaw na 220°C. W międzyczasie ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu pamiętając by najpierw(...)trochę ostygnie. Zdejmij spaloną skórę z papryki (powinna bardzo łatwo odchodzić), przełóż ją do malaksera. Dodaj resztę składników sosu. Zblenduj na gładką masę. Wyjmij kurczaka z marynaty, możesz usmażyć go na grillu lub upiec w piekarniku (ok. 15-20 min). Ja swojego usmażyłem na grillu elektrycznym. Komosę i kurczaka wyłóż na talerz następnie polej wszystko sosem i dodaj swoje ulubione

Oslov.
Kotleciki szu szu 79

mizerią lub surówką z kapusty pekińskiej . Zapraszam po sprawdzony przepis na kotleciki szu szu, czyli niezwykle pyszne, soczyste i aromatyczne kawałki kurczaka. Kotleciki szu szu SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka masło klarowane lub olej do smażenia SKŁADNIKI NA MARYNATĘ/PANIERKĘ: 3 żółtka jajek 3 łyżki oliwy/oleju rzepakowego/oleju z pestek winogron/oleju ryżowego 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 średnie ząbki czosnku(...)spore łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, większa szczypta ostrej papryki, sól, pieprz Składniki marynaty mieszam za pomocą rózgi kuchennej. Gdy marynata jest gotowa obtaczam w niej każdy kawałek mięsa. W tym celu układam na sporym, płaskim talerzu (lub misce) kawałki kurczaka, polewam marynatą, obtaczam mięso z obu stron. Tak zamarynowane mięso przykrywam i odstawiam

Zasmakuj Kuchni
Kurczak w piwie 273

jednak ja trochę eksperymentowałam z tym przepisem, przygotowałam chyba z 30 różnych kurczaków na butelce piwa, a ten jest tak inny, że muszę się nim podzielić. Po pierwsze kurczak ma przepyszną marynatę, która nadaje zniewalający smak mięska,  a po drugie oblewające go piwo sprawia, że skórka jest tak chrupiąca oj palce lizać.  Składniki:  kurczak 1 butelka mała(...)różnego rodzaju marynat. A najważniejszą jego zaletą jest, to że jak przygotujemy za dużo marynaty, możemy ją szczelnie przechować w lodówce.  Wszystkie składniki marynaty razem miksujemy i nacieramy nią umytego i osuszonego kurczaka. Zamarynowanego kurczaka zostawiamy na noc w lodówce. W naczyniu żaroodpornym  ustawiamy umytą małą butelkę piwa i nadziewamy na nią kurczaka. Pieczemy

Niezły Młynek
Szaszłyki na grilla z kurczakiem 156

kilka godzin przed grillowaniem, a będzie bardziej soczyste. Składniki na około 10 szaszłyków: podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule Marynata do kurczaka: łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku Marynata do warzyw: łyżeczka oregano łyżeczka tymianku łyżeczka(...)oliwy z oliwek sól do smaku łyżeczka oregano łyżeczka tymianku łyżeczka bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku'; document.write(" "); Krok 1 Kurczaka i boczek kroimy w kostkę, przekładamy do miski i dodajemy składniki marynaty. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Krok 2 Cukinię kroimy w plastry (bądź połówki plastrów), a paprykę w kwadratowe kawałki. Przekładamy

Kuchnia Bazylii
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z szybką surówką i sosem kebab-gyros 247

Dziś zapraszam Was na pyszną propozycję obiadową. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z szybką surówką i łagodnym sosem kebab-gyros od Folwark . U mnie dodatkiem były jeszcze frytki, ale możecie z nich zrezygnować lub zamienić np. na pieczone ziemniaki. Spróbujcie. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z szybką surówką(...)lekko ubijamy tłuczkiem. W misce przygotowujmy marynatę. Łączymy oliwę z oliwek z przyprawami (bazylią, ostrą czerwoną papryką, solą, cytrynowym pieprzem) i sokiem z cytryny. Obtaczamy nasze plastry z kurczaka w przygotowanej marynacie i wkładamy je na około 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wyciągamy nasze mięso z lodówki i przekładamy do folii do pieczenia. Związujemy folię

Słodkie okruszki
UDKA PIECZONE W MARYNACIE JOGURTOWEJ 170

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki podstawowe: 6 udek z kurczaka. Składniki marynaty: 90 g jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka czosnkowo-ziołowej Cykoria, 1/2 łyżeczki soli. Przygotowanie: Kurczaka myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso, odkładam do lodówki. Piekę

JejKuchnia
Kurczak po chińsku 248

pędy bambusa. Ja przedstawiam wersję na co dzień, na obiad dla każdego, z ogólnodostępnych składników. Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 papryka 1-2 cebule 1 mała cukinia 2 marchewki makaron sojowy sos sojowy czarny sezam Marynata: sok z ½ cytryny 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki(...)czosnku 1 łyżeczka imbiru suszonego lub 2 łyżeczki świeżego tartego imbiru 0,5 łyżeczki cynamonu pół papryczki chili 1 łyżka oleju (może być sezamowy jeśli macie) Kurczaka pokroić w paski, włożyć do marynaty i zostawić na minimum 3 godziny. Rozgrzać wok lub dużą, głęboką patelnię, i podsmażyć mięso. Następnie dodać warzywa pokrojone w słupek (cebula w piórka). Smażyć, aż warzywa

Dobra karma
Sałatka z kurczakiem stir fry i mozzarellą 85

łatwa sałatka z kurczakiem smażonym metodą stir fry z dodatkiem włoskiej mozzarelli i pomidorków koktajlowym pasuje na każdą okazję. Zrobienie sałatki nie zajmuje wiele czasu. Oto przepis na sałatkę z kurczakiem stir fry i mozzarellą. 30 minut 2-4 porcje 1/2 główki sałaty lodowej 250 g mini mozzarelli 150 g piersi kurczaka 10 pomidorków koktajlowych marynata do kurczaka: 1 łyżeczka

My Chcemy Jeść
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 276

kurczak w miodzie i rozmarynie 3. Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich 4. Kurczak pieczony z rozmarynem 5. kurczak pieczony z majerankiem i papryką 6. Kurczak pieczony w pikantnej marynacie 7. Kurczak pieczony ziołowy 8. Filet z kurczaka w panierce z krakersów 9. Faszerowane piersi kurczaka z serem kozim i bazylią 10. Kotlety z kurczaka i warzyw 11. Kotlety siekane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone udka z warzywami 245

Pieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PODUDZIA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ 163

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 4 podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: łyżka oleju, czubata łyżeczka ostrej musztardy, łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu, łyżeczka soli, łyżeczka ziół prowansalskich. Przygotowanie: Kurczaka myję i osuszam. Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej

JejKuchnia
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 300

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak z wolnego chowu z warzywami 209

Ostatnio w jednym z dyskontów – Lidl – pojawiała się promocja na kurczaka z wolnego chowu . No cóż postanowiliśmy sprawdzić czym różni się od zwykłego kurczaka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!