marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:43/253)

Hinduski szaszłyk. 336

pierś z kurczaka   Składniki marynaty: 1 łyżeczka gorczycy 1 łyżeczka tandoori  masala 1 cebula 3 ząbki czosnku 0,5 cm świeży  imbir 1 mała czuszka 0,5 łyżeczki kminku 0,5 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka musztardy 0,5 łyżeczki soli 50 ml oliwy z oliwek 150 ml jogurt naturalny Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski(...)krótko przesmażyć na części oliwy. Przestudzić, przełożyć do miseczki i dodać wszystkie pozostałe składniki, zmiksować blenderem. 1/3 część przeznaczyć do zamarynowania pokrojonego  w paski kurczaka. Paski kurczaka włożyć do marynaty ( pasty)  i trzymać w otrzymanej paście przez około 4 godziny. Następnie nabić na  dwa patyki do szaszłyków i grillować w piekarniku 20 -25 minut. Oczywiście możemy

Kulinarny karnet Christophera
Pieczony kurczak taco 132

rosołu. Kurczaka rozkładamy na blasze lub w patelni bez rączki. Do naszej przyprawy taco dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę wcieramy w naszego kurczaka. Co ważne, kurczaka w marynacie możemy odstawić na ok. godzinę, tak by nieco lepiej się zamarynował. Całość wstawiamy do piekarnika. 1,5-kilogramowy kurczak (ważony przed wykrojeniem kręgosłupa) w przyprawie taco powinien piec się

Kuchennyviral.pl
Grillowany filet z kurczaka 298

niezdrowo objadając się na noc. Dzisiaj na obiad przygotowałam filet z kurczaka z grilla w marynacie. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu :) Do jego przygotowania oprócz podwójnego filetu z kurczaka (podwójnego), potrzebujemy marynaty, którą go doprawimy. Marynata (składniki dla podwójnej piersi z kurczaka): 5 łyżek oliwy z oliwek 2 - 3 ząbki czosnku koperek 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz, vegeta opcjonalnie: skórka

Taste Of My Day
KURCZAK MAŚLANY W MARYNACIE MIODOWO- MUSZTARDOWEJ Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 47

Kurczak maślany w marynacie miodowo- musztardowej z czosnkiem niedźwiedzim to pyszna propozycja(...)obiad z pałkami z kurczaka. Mięso jest kruche i soczyste o nieziemskim aromacie czosnku niedźwiedziego z lekką nutą słodyczy, dzięki dodatkowi miodu. Jadłam kiedyś podobnie przygotowanego kurczaka u znajomych a teraz sama postanowiłam trochę pokombinować ze smakami i upiec takie mięso z dodatkami, które smakują mojej rodzinie.  Składniki na kurczaka maślanego w marynacie miodowo- musztardowej z czosnkiem

Zrób to smacznie
PIECZONE PODUDZIA Z KURCZAKA Z MIODEM I SEZAMEM + FRYTKI Z BATATÓW 169

Bardzo klasyczny niedzielny obiad trochę w innej odsłonie. Pieczone podudzia z kurczaka w marynacie słodko-ostrej, obsypane sezamem a do tego pieczone w ziołach frytki z batatów. Składniki: 0,5 kg podudzi z kurczaka (tzw. pałki) 2 łyżki miodu 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny ok. 2-3 cm imbiru 2-3 łyżki sezamu 1 łyżka sosu sojowego(...)łyżek oliwy 0,5 kg batatów mielona słodka papryka mielona papryka chili zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Podudzia z kurczaka najlepiej zamarynować dzień wcześniej. Marynata : Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy. Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. W misce łączymy ze sobą 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, miód, sos sojowy, posiekany czosnek, starty imbir

Kuchnia MagdaLeny
Grillowany kurczak z musem z cukinii 103

słodkim musem z cukinii oraz kurczaka to nasz pomysł na smaczny, zdrowy i lekki posiłek. Grillowany kurczak, sos pomidorowy i mus z cukinii Nie ma marynaty i nie będzie panierki. Nagie piersi z kurczaka, doprawione jedynie solą i pieprzem – to dzisiaj chcemy Wam polecić. Nie bójcie się, to danie nie jest nudne! Wszystko za sprawą ciekawych dodatków. Świeża cukinia(...)słodki mus z cukinii oraz kwaśny sos pomidorowy – to co otrzymamy? Odpowiadamy – ciekawe, smaczne, aromatyczne i kolorowe danie, które z pewnością wyróżnia się na tle nudnych kurczaków w marynacie, z gotowanymi ziemniakami i sztampowymi sałatkami. Artykuł Grillowany kurczak z musem z cukinii pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia

Ciasna Kuchnia
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 122

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Dzięki marynacie z jogurtu greckiego mięso kruszeje i robi się delikatne. Natomiast musztarda nadaje dość intensywnego i oryginalnego smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie, tym mięso(...)jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową

Kuchnia MagdaLeny
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 122

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Dzięki marynacie z jogurtu greckiego mięso kruszeje i robi się delikatne. Natomiast musztarda nadaje dość intensywnego i oryginalnego smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie, tym mięso(...)jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową

Kuchnia MagdaLeny
Chicken tikka masala 370

sklepie i wykorzystanej za pierwszym razem. Poniższy przepis jest już opracowany przez mnie. Nie chcę się chwalić, ale ten kurczak tikka masala jest fantastyczny! :) Składniki:   1. Marynata   2 duże piersi kurczaka (450 g) 1 szalotka posiekana mały kubeczek (110 ml) jogurtu lub dobrej, kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka płatków chili 1 płaska łyżeczka kuminu rzymskiego 4  łyżki(...)ogniu, cały czas mieszając. Dorzucić wszystkie przyprawy oprócz papryki w proszku, podsmażać ok. 3-5 minut do uwolnienia aromatów. 3. Wrzucić cebulę, podsmażać, aż lekko się zezłoci, wrzucić kurczaka wraz z marynatą, podsmażać mieszając ok. 5 minut, w razie potrzeby zwiększyć nieco ogień - płyn powinien się wyraźnie zredukować. 4. Wrzucić pomidory, pokrojone w dużą kostkę (wcześniej powinny zostać sparzone

Kuchnia Prezydentowej
KURCZAK W CIEŚCIE KOKOSOWYM 87

czosnkowym. Pycha! Przepis na soczystego i pysznego kurczaka.     Smak kurczaka będzie jeszcze lepszy, jeżeli zamarynujesz mięso na jakiś czas w przyprawach. Oto jedna z moich ulubionych marynat do kurczaka (można marynować skrzydełka, filety itd.) : śmietanka 30%, masło orzechowe, pasta tamaryndowa, słodko-kwaśne chili i sos sojowy do smaku. Wystarczy  połączyć wszystkie składniki, dodać do mięsa i wymieszać(...)dokładnie, tak aby marynata pokryła każdy kawałek kurczaka. Odstawić do zamarynowania. Zobacz wypróbowany przepis na kurczaka w cieście kokosowym. Kurczak w cieście kokosowym - składniki: 500g filetów z piersi kurczaka szklanka mąki pszennej ok. 3/4 szklanki wody (można użyć mleczka kokosowego) 1 duże jajko 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka cukru sól i pieprz czarny do smaku tłuszcz do smażenia dodatkowo

Moja Książka Kucharska
Kokosowe stripsy z kurczaka 67

Kokosowe stripsy z kurczaka. Stripsy z kurczaka.      Pyszne i soczyste paski kurczaka w chrupiącej kokosowej panierce. Można je przygotować i podawać na wiele sposobów. Skorzystaj z przepisu i przygotuj stripsy z kurczaka jak prawdziwy mistrz! delikatne drobiowe mięso otoczone chrupiąca panierką Panko z wiórkami kokosowymi kurczak marynowany w mielonej papryce, czosnku, soli i cayenne uwielbiane przez dzieci(...)soku z cytryny i odrobiny oleju. Paseczki z kurczaka marynujemy przez minimum 30 minut, najlepsze jednak będą jeżeli pozwolimy im marynować się nieco dłużej (nawet przez całą noc). Zobacz jak zrobić stripsy z kurczaka o czosnkowo-cytrynowym smaku, smażone w chrupiącej panierce Panko. Domowe stripsy z kurczaka składniki: 500g filetu z kurczaka, starannie oczyszczonego z błonek i kostek, pokrojonego

Moja Książka Kucharska
Kurczak w sosie jabłkowym 180

Kurczak w sosie jabłkowym to wykwintne danie, którym można się pochwalić nie tylko przed rodziną ale i znajomym. Jest proste i nie wymaga od nas dużego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka kurczaka z sezamem 137

lyzki oleju sezamowego lub rzepakowegokolendra lub natka zielonej pietruszkiWykonanie:obrac czosnek i imbir.Drobno posiekac.Wymieszac oba sosy,dodac miod i posiekany czosnek z imbirem.Marynata gotowaw marynacie obtoczyc kurczaka.Naczynie z kurczakiem i marynata przykryc folia spzywcza i umiescic na cala noc w lodowce.Dlugie marynowanie jest gwarantem rewelacyjnego smaku potrawy,choc mozna rowniez marynowac 1-2 godzinynastepnego dnia piekarnik nastawic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania