marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:44/253)

Szaszłyki z Kurczakiem i Warzywami – Idealne na Grilla i do Piekarnika 139

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szaszłyki to jedna z najczęściej przygotowywanych przekąsek podczas wspólnego grillowania. Domowe szaszłyki z kurczakiem i warzywami, pieczone na grillu smakują wyśmienicie. Niestety nie każdy z nas posiada grilla i może przygotować takie smakołyki. Polecamy wówczas pyszne szaszłyki z piekarnika, które smakują równie dobrze. Szaszłyki z piekarnika to idealny pomysł na szybki posiłek w ciągu dnia, a także(...)cukinia – 180 g cebula papryka czerwona 200 g 10 sztuk pieczarek Marynata do kurczaka : 1/3 łyżeczki soli  1/3 łyżeczki pieprzu  pół łyżeczki słodkiej papryki łyżka oliwy  pęczek pietruszki  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę ok 3cm. Składniki na marynatę umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy. Dodajemy kurczaka, ponownie mieszamy. Odkładany na ok 1h. Wszystkie

Przepiski.pl
Udka pieczone 117

Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 2 cebule 2 łodygi selera naciowego 1/2 kopru włoskiego przyprawa do kurczaka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki marynata: 1 łyżka musztardy 4 ząbki czosnku 1/2 … Czytaj dalej Udka pieczone

czarrna od kuchni
Udka pieczone 179

Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 2 cebule 2 łodygi selera naciowego 1/2 kopru włoskiego przyprawa do kurczaka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki marynata: 1 łyżka musztardy 4 ząbki czosnku 1/2 … Czytaj dalej Udka pieczone

czarrna od kuchni
FILETY Z KURCZAKA A'LA KFC 428

przyrządzony w ten sposób smakuje podobnie, a ośmielę się stwierdzić, że nawet zdecydowanie lepiej od oryginalnych stripsów z KFC 😍 Potrzebujemy: 1 podwójną pierś z kurczaka  Składniki na marynatę do kurczaka:  1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (jeśli nie lubimy bardzo pikantnych, dajmy ostrą paprykę) 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego  1/2 łyżeczki słodkiej  papryki Pierś z kurczaka

Walijskie Pichcenie
Glazurowany kurczak pieczony 83

zmiażdżony w prasce czosnek  rozetrzeć z solą i pieprzem w moździerzu i wetrzeć w kurczaka, wymieszać składniki marynaty: 1 łyżka miodu, sos sojowy, olej i musztarda, natrzeć marynatę dokładnie kurczaka z zewnątrz i wewnątrz, następnie wstawić kurczaka na całą noc do lodówki, następnego dnia posmarować kurczaka połową glazury( woda, papryka, miód) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury

Kuchnia Beaty
Gotowa panierka do nuggetsów to idealne rozwiązanie dla gastronomii? 69

dlaczego więc nie miałbyś też spróbować tego rozwiązania? Panierka do nuggetsów, marynata i kurczak Te składniki to podstawa, jeśli zamierzasz przyrządzić aromatyczne nuggetsy z kurczaka. Dobre, sprawdzone mięso od lokalnych dostawców zapewni wysoką jakość dania. Panierka do kurczaka to gwarancja jego apetycznego wyglądu i chrupiącej skórki. Marynata natomiast zapewni mięsu odpowiedni smak i pikantność. Korzystanie z gotowych, dedykowanych dla gastronomii(...)smażenia kurczaka woda intensywnie odparowuje, co powoduje tzw. „puste przestrzenie” między mięsem a panierką. Dlatego jeśli chcesz tego uniknąć, pamiętaj, by dodawać do marynaty tyle wody, ile zaleca instrukcja. Panierka do kurczaka o brązowym kolorze i gorzkim smaku Jak zrobić soczyste nuggetsy o idealnej złocistej barwie? Smażyć je w świeżym, rozgrzanym do 170 stopni Celsjusza oleju przez maksymalnie

Słodkie okruszki
Curry z kurczakiem i zielonym groszkiem podane z raitą/kurczak 143

gotowego dania na talerzu. Tym razem przyrządziłam curry z kurczakiem i zielonym groszkiem. Podałam je z brązowym ryżem oraz orzeźwiającą raitą z ogórka, polecam :) 2 piersi z kurczaka 300 ml mleczka kokosowego marynata: łyżeczka żółtej pasty curry pół łyżeczki cayenne pół łyżeczki kuminu pół łyżeczki kolendry curry: 400 g krojonych pomidorów z puszki młoda cebulka łyżka oliwy z oliwek(...)pół łyżeczki nasion kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki soli ziołowej Dzień wcześniej kurczaka kroimy w kosteczkę i zalewamy mleczkiem kokosowym, odstawiamy do lodówki. Na następny dzień mleczko odlewamy i kurczaka nacieramy marynatą. Posiekaną cebulkę podsmażamy na łyżce oleju. Następnie dodajemy kurczaka i podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki i całość mieszamy z pastą curry, koncentratem pomidorowym oraz mleczkiem kokosowym. Dusimy pod przykryciem

Mienta blog
Pyszna sałatka a’la Cesar (wg Karola Okrasy) 259

troszkę sobie ułatwiając sprawę po prostu dodałam majonez. Nie mniej jednak sos smakuje rewelacyjnie i następnym razem również w ten sposób go przygotuję. Na 3-4 porcje: 2 piersi kurczaka ok 180-200 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka curry 1 łyżka oleju 3 ząbki czosnku 20 g filecików anchovies sałata lodowa pomidorki koktajlowe natka pietruszki ser Grana(...)oraz curry. Jeden ząbek czosnku drobno siekamy, lekko solimy i rozcieramy nożem, dodajemy do jogurtu. Wlewamy około 1 łyżkę oleju, mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Do przygotowanej marynaty wkładamy pojedyncze piersi kurczaka, mieszamy, tak, by całe pokryte były złocistym jogurtem. Wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego

Smaki Na Talerzu
Pałki z kurczaka w miodowo-pikantnej marynacie 87

Danie, które dzisiaj przygotowałam praktycznie robi się samo. Wystarczy kupić mięso, zrobić marynatę, natrzeć nią kurczaka, wstawić do lodówki, a następnie upiec.Przygotowany w ten sposób kurczak jest miękki, aromatyczny, a mięso łatwo odchodzi od kości. Najlepsza w tym wszystkim jest przypieczona i chrupiąca skórka. Idealnie sprawdzi się na weekendowy obiad! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 1 kg pałek z kurczaka(...)dokładnie marynatą, przełożyć do naczynia żaroodpornego, w którym będziemy piec. Przykryć i odstawić na około 30 minut (może być na całą noc do lodówki). Jeżeli została nam marynata to przelać wszystko do kurczaka.  3. Naczynie z mięsem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 50 minut. Następnie odkryć i zapiekać jeszcze 15-20 minut do zrumienienia

Danka Pichci
SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA 135

Moja propozycja na danie z kurczaka, które robi się bardzo szybko. Mięsko wychodzi aromatyczne, chrupiące z wierzchu i soczyste w środku. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: MARYNATA: pół jogurtu(...)greckiego (200 g) 2 łyżki przyprawy do kebaba szczypta soli trochę pieprzu MIĘSO: ok. 70 dag piersi z kurczaka patyczki do szaszłyków ok. 8 szt WYKONANIE: Marynatę mieszamy. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą przykrywamy i chowamy do lodówki na ok. 2 godziny (lub całą noc) Patyczki moczymy w wodzie, nabijamy nasze mięso

Pani na deser
Kurczak marynowany w jogurcie 165

Pyszny kurczak z marynaty jogurtowej..do jogurtu dodałam tylko przyprawę  z kurczaka i nic więcej..a mięso było pyszne..polecam.  kurczak - skrzydełka, udka lub podudzia   jogurt naturalny  przyprawa do kurczaka Knorr  Jogurt naturalny wymieszać z przyprawą.Kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie wymieszać dokładnie z marynatą i odstawić na około 12 godzin do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Szaszłyki z kurczakiem w marynacie ziołowej 193

czerwona cebula 1 mała cukinia 3-4 pieczarki kilka kawałków bakłażana   marynata: 4-5 łyżek oleju sok z 1/2 cytryny 1 … Czytaj dalej Szaszłyki z kurczakiem w marynacie ziołowej

czarrna od kuchni
Teriyaki kurczak na sałacie rzymskiej. Szybki mega obiad z Kikkoman. 109

przedstawiam powstał w ostatnich dniach i baaardzo nam przypadł do gustu. Lekka pełnia smaku do ogarnięcia w pół godzinki.  Składniki: ok. 300 g piersi z kurczaka 1-2 łyżki marynaty Teriyaki Kikkoman 1 łyżka oliwy z oliwek płatki wędzonego chili sałata rzymska pomidory koktajlowe sos Cezar sól, pieprz do smaku Przygotowanie:  Pierś kurczaka pokrojoną w medaliony - lekko osoloną(...)rzymskiej zalanej sosem Cezar. Opcjonalnie przygotowujemy grzanki i wszystko obsypujemy tartym serem Grana Padano. Po prostu mega. Mega proste i mega szybkie i jeszcze bardziej mega smaczne😃 Dobra marynata Teriyaki i kurczak to para, której nie da się popsuć. Gorąco polecam na gorące dni🌞 Znajdźcie własne inspiracje na szybkie dania pełne smaku. Niebawem przepis na sos Cezar oraz PONZU

Kuchnia po mojemu
Pęczotto z kurczakiem, fenkułem, suszoną śliwką i listkami świeżej mięty 224

bulionu warzywnego) - połówka piersi z kurczaka (wcześniej zamarynowana przez noc) - garść suszonych śliwek - garść listków świeżej mięty - jeden świeży fenkuł włoski - przyprawy: sól, pieprz ziołowy, kozieradka - łyżka miodu Marynata do kurczaka: - łyżeczka oleju - łyżeczka musztardy - łyżeczka miodu - łyżeczka sosu sojowego - sól, pieprz, tymianek - ząbek czosnku Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, po czym marynujemy przez(...)wcześniej przygotowanej marynacie.  Następnego dnia wyjmujemy najpierw kurczaka z lodówki. Pęczak płuczemy, po czym zalewamy dwiema szklankami wody (lub bulionu warzywnego) i gotujemy, aż woda całkowicie się wchłonie, a pęczak zacznie być kleisty. W tym czasie oczyszczamy fenkuła i kroimy go na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło (lub olej) i wrzucamy pierś z kurczaka. Smażymy, aż będzie rumiana

Sajkofanka smaku
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 24949

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Są naprawdę pyszne! Masło w marynacie odgrywa ważną rolę, gdyż zapobiega utracie wilgoci, dzięki temu mięso staje się bardziej soczyste. Natomiast dodatek jogurtu sprawia, że mięso kruszeje i robi się delikatne. Jednak(...)pieczonymi ziemniakami z jabłkami i rozmarynem, dlatego wyłożyłam je na dno blachy, a na nich ułożyłam udka wyciągnięte prosto z marynaty i wszystko włożyłam do piekarnika. Dzięki temu obiad robił się sam! Składniki: 8 udek z kurczaka 100 g masła 100 g jogurtu greckiego 1 łyżka rozmarynu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Dodatkowo: 5-6 ziemniaków 2 jabłka 1 łyżka

Kuchnia MagdaLeny
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 24949

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Są naprawdę pyszne! Masło w marynacie odgrywa ważną rolę, gdyż zapobiega utracie wilgoci, dzięki temu mięso staje się bardziej soczyste. Natomiast dodatek jogurtu sprawia, że mięso kruszeje i robi się delikatne. Jednak(...)pieczonymi ziemniakami z jabłkami i rozmarynem, dlatego wyłożyłam je na dno blachy, a na nich ułożyłam udka wyciągnięte prosto z marynaty i wszystko włożyłam do piekarnika. Dzięki temu obiad robił się sam! Składniki: 8 udek z kurczaka 100 g masła 100 g jogurtu greckiego 1 łyżka rozmarynu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Dodatkowo: 5-6 ziemniaków 2 jabłka 1 łyżka

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania