marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:33/253)

Pieczony kurczak w słodko-ostrej marynacie 126

pyszny i zdrowy obiad. Mimo że w tej potrawie nie ma dużo składników, smaki są niesamowite i bardzo dobrze się ze sobą łączą. Oto przepis na pieczonego kurczaka w słodko-ostrej marynacie. Składniki 6 udek z kurczaka 2 marchewki 1 czerwona cebula 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek z chili 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej kolendry(...)świeżo mielony pieprz Udka myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski. Oliwę z oliwek mieszamy z sosem sojowym. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, kolendrę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Marynatą nacieramy kurczaka. Miskę przykrywamy i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Marchewki obieramy i kroimy na długie paski. Najłatwiej zrobić to za pomocą obieraczki do warzyw. Cebulę kroimy w piórka

My Chcemy Jeść
KURCZAK PO KARAIBSKU 173

pęczka natki pietruszki 2 łyżeczki tymianku 4 łyżki cukru 1/2 szkl.keczupu olej  sól pieprz **************************************** Robimy najpierw sałatkę z pomidorów ,cebuli i czosnku ,drobno je krojąc.Teraz Marynata do kurczaka - mieszamy w miseczce sos worcestershire z octem balsamicznym i 3 łyżkami oliwy.Dodajemy tymianek , posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy 1 łyżeczką soli i pieprzu.Wymieszać.Włożyć pałki kurczaka do marynaty

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
FIT: pieczony kurczak z brokułem&kalafiorem&fetą i ryżem! 1275

nasion (u mnie: pestki słonecznika i dynia)1 woreczek brązowego ryżupieprz, sól, pietruszka, 1 łyżeczka oliwy, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, 1 ząbek czosnku, szczypta papryki słodkiem i curryPrzygotowanie:Marynata: kurczaka kroimy w paski, wkładamy do miski, zalewamy  oliwą, sosem sojowym, dodajemy pietruszkę, sól, pieprz, paprykę i curry. Mieszamy. Odstawiamy na minimum 20 minut do lodówki.Ryż gotujemy

Kitchens Alphabet
Szaszłyki shoarma z mango, papryką i cebula 198

Połączenie curry, chilli, kuminu, sosu sojowego z soczystym kurczakiem i słodkim mango to prawdziwa bomba smaków. Po prostu musicie ich spróbować! :) SKŁADNIKI (ok. 10 szt.) 1 podwójna pierś z kurczaka marynata 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka żółtej pasty curry 1 płaska łyżeczka kuminu 1 ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki

DefinicjaSmaku
Pałki z kurczaka w miodowo-cynamonowej marynacie 166

razem postawiłam na połączenie miodu z cynamonem i goździkami podkręcając nieco smak pieprzem kajeńskim. Mięso wyszło bardzo delikatne, miękkie i soczyste. Potrzebne nam (na 2 porcje): - 4 pałki z kurczaka *marynata: - sok z połówki cytryny - 2 pełne łyżki miodu - łyżeczka cynamonu - 5-6 goździków - spora szczypta kardamonu - sól - pieprz - chili Przygotowanie:   Składniki na marynatę mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji(...)wkładamy do woreczka i zalewamy marynatą. Woreczek zamykamy i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie woreczek z mięsem umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia woreczek rozrywamy, dzięki czemu skórka będzie chrupiąca.   Ja podałam kurczaka z sałatką z marynowanych ogórków

W poszukiwaniu inspiracji
Grillowany kurczak w kurkumie i sezamie 45

szybki sposób na pysznego kurczaka. Nietypowy, grillowany kurczak w kurkumie i sezamie fajnie wzbogaci Wasze rodzinne menu, gwarantuję! Dodatkowo także podniesie walory zdrowotne obiadu. Mięso marynujemy w przeciwzapalnej kurkumie, antygrzybicznym czosnku i bogatym w kwasy tłuszczowe omega-3 białym sezamie. Serdecznie zapraszam Was do przepisu! Zanim przejdziemy do przepisu, kilka słów o wykorzystanych składnikach do marynaty kurczaka Kurkuma Kurkuma jest

Natka Pietruszki
General Chicken - oryginalny przepis - Kurczak generalski po chińsku 149

wyjątkową chrupiącą skorupkę i nie bierze sie ona od wytaplania kurczaka w mące czy nawet tylko w bułce tartej. Jednym ze składników tej wyjatkowo chrupiacej skorupki na kurczaku jest sama marynata. Po czwarte: w kuchni chińskiej nie stosuje się maki ziemniaczanej ale kukurydzianą. Chcesz spróbować prawdziwego General chicken? Zrób go tak jak mówię. Przepis wydębiłam z trudem od znajomego, który(...)zostawić by sos nieco zmniejszył temperaturę ale nie stał się zupełnie zimny. Wykończenie: nagrzać olej do głębokiego smażenia do tmp. 175*C. Brać po 1 kawałku kurczaka z mokrej marynaty i obtoczać każdy kolejno w granulacie odkładając na tackę. Gdy wszystkie kawałki są obtoczone każdy barć w dłonie i docisnąć panierkę jeszcze do mięsa by dobrze przylegała. Każdy kawałek mięsa

Sztuka gotowania w/g Samiry
Udka Zapiekane 98

Zazwyczaj zapiekam całe udka z kurczaka, czyli tak zwane ćwiartki. Możecie w tak przyrządzonej marynacie również przygotować pałki z kurczaka czy podudzia. Przepis ten idealnie sprawdzi się dla osób, które lubią soczyste, delikatne i mięciutkie mięso z kurczaka w marynacie, która nadaje mu wyrazistego smaku. Tak przygotowane udka z kurczaka to świetny pomysł na niedzielny czy też świąteczny obiad(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 4 udka z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżki sosu sojowego szczypta pieprzu Wykonanie Udka z kurczaka umyć i obrać ze skóry i oczyścić (jeśli lubicie ze skórką, można ją zostawić). Osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso delikatnie ponacinać z wierzchu, wówczas marynata wsiąknie w jego głąb. Przygotować marynatę

Przepiski.pl
Sałatka z grillowanym kurczakiem i pistacjami 182

przygotowaniu zdrowa sałatka z grillowanym kurczakiem i dużą ilością warzyw i pistacji. Taka sałatka może być śniadaniem w pracy lub lekkim obiadem. Na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku Przyprawa do mięsa Ostra czerwona papryka 1 łyżeczka liścia lubczyku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego Dodatkowo: 1 czerwona papryka 4 pomidory 1 ogórek 4 łyżki pistacji

VioletoweKucharzenie
Meksykańska sałatka z kurczakiem podana w łodeczkach z sałaty 224

powoduje, że całość jest jeszcze smaczniejsza i spójna. Polecam na każdą okazję, szczególnie na drobne przyjęcia ze względu na sposób podania. Składniki (na 2-4 porcje): 150 gram piersi kurczaka marynata: szczypta papryki wędzonej, chili, soli, oregano 1 łyżka oleju rzepakowego 50 gram surowego ryżu 1/2 ogórka zielonego (+ kilka cienkich plastrów pokrojonych za pomocą obieraczki do jarzyn, do dekoracji

Mango Papaja
Szaszłyki z kurczaka 192

naprawdę co było w lodówce. Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 2  większe filety z kurczaka  średnia cukinia większa czerwona cebula większa czerwona papryka zielone oliwki Marynata do kurczaka: 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1/3 łyżeczki kurkumy sól pieprz zioła prowansalskie 1. Kurczaka jakąś godzinę wcześniej marynujemy (wszystkie składniki marynaty mieszamy i wkładamy do niej filety(...)już pociętego w kostkę kurczaka, mieszamy, żeby kurczak ładnie zanurzył się w marynacie). Warzywa kroimy. 2. Na patyki do szaszłyków nabijamy po kolei wszystkie składniki. 3. Blaszkę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej gotowe szaszłyki i pieczemy w 200 stopniach około 30 minut. Podajemy z sałatką i ulubionymi dodatkami

kruche babeczki
Co zrobić z dużą ilością sałaty? Przepis na sałatkę Cezar z grillowanym kurczakiem. 165

istotne, nie chcemy przecież, by sałatka była mdła. Dodatek odrobiny sera zamyka cały przepis.  Przepis na sałatkę Cezar z grillowanym kurczakiem.  Składniki: 40 dag filetów piersi z kurczaka marynata : łyżka oleju, szczypta ostrej papryki w proszku, płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku, dwie szczypty soli, płaska łyżeczka kurkumy -> łączymy wszystko ze sobą, główka sałaty rzymskiej, kruchej(...)szczypta pieprzu -> mieszamy ze sobą, tak by powstała jednolita masa, łyżka sera żółtego startego na tarce o drobnych oczkach. Wykonanie: Mięso rozkrawamy na mniejsze kawałki i otaczamy w marynacie. Wkładamy na patelnię do grillowania, lub na blaszkę grillową i zapiekamy/podsmażamy przez 15 minut, by mięso nie było surowe, a jednocześnie nadal soczyste. Gdy przestygnie, siekamy na mniejsze kawałki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kurczak w sosie BBQ – „Wspomnienie lata” 350

imbiru w proszku2 łyżeczki wędzonej paprykiziarenka suszonego chili (opcjonalnie)oraz:ok. 750g – 1 kg pałek z kurczakasól Kurczaka myję i osuszam. Posypuję solą. Wszystkie składniki marynaty mieszam i polewam kurczaka (najlepiej zostawić na kilka godzin w lodówce).Piekarnik nastawiam na 220 stopni. Pałki kurczaka wykładam na płaską blaszkę którą wykładam folią aluminiową! Raz robiłam tego kurczaka w naczyniu(...)żaroodpornym i ciężko tego żałowałam przy jego długim szorowaniu. Kurczaka kilkakrotnie odwracać i za każdym razem smarować pozostałą marynatą.Smacznego  Post Kurczak w sosie BBQ – „Wspomnienie lata” pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Filet drobiowy grilliowany orientalnie 122

minut ?, oczywiście!, grillowany kurczak w sosie sojowym z dużą ilością sałaty w czosnkowym dressingu poleca się na obiady i kolacje. Składniki dla 4 osób: - 2 filety z kurczaka Marynata do mięsa - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka majeranku - 3 łyżeczki oleju rzepakowego - sól - pieprz Mi ks sałat ok. 10-12 dag  - roszponka, rukola, sałata lodowa Dressing do sałaty(...)łyżeczka sosu sojowego  - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 1/2 łyżeczki majeranku - sól - pieprz - cukier  Zioła, przyprawy i sos sojowy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl 1. Przygotować marynatę do mięsa. Fileta umyć, osuszyć i natrzeć olejem z przyprawami. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnie grillową. Grill wykładam papierem do pieczenia aby mięso było bardziej soczyste, a płytki grilla pozostaną czyste

Apetyczna babeczka
Szaszłyki z kurczaka i warzyw 173

się i zawsze pozostaje chłodny, zapewniając bezpieczeństwo podczas grillowania. Postanowiłam jednocześnie grillować 4 szaszłyki dla siebie, oraz całe kawałki kurczaka z warzywami dla Piotra. Składniki na Szaszłyki z kurczaka i warzyw: Marynata: 1 łyżka posiekanych ziół, np. natki pietruszki lub bazylii, tymianku, rozmarynu 1/3 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu szczypta soli morskiej 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka sosu sojowego(...)Pieczarki myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w grube plastry. Kurczaka i paprykę kroimy w kawałki o boku ok. 3-4 cm, cebulę kroimy w ósemki. Warzywa i kawałki kurczaka zanurzamy w marynacie, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. W między czasie moczymy w wodzie patyczki do szaszłyków, aby nie spaliły się podczas grillowania. Włączamy elektryczny grill. Nabijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania