marchewka - 20163 przepisów (strona:705/1345)

Marchewka z chrzanem 139

obiadowa z marchewki i chrzanu. Bardzo szybko się ją przygotowuje. Dobrze smakuje do dań mięsnych. 2 spore marchewki 1 łyżka gęstej śmietany 18% pół łyżki tartego chrzanu (konserwowego) pieprz Marchew zetrzeć na grubej tarce lub pół na pół, na grubej i średniej. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać

Praktyczna pl
Duszony kurczak z warzywami i kopytkami 103

mielonego anyżu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 290 ml soku pomidorowego (najlepiej Pudliszki) 500 g kopytek (do smażenia lub gotowania) sól, pieprz Przygotowanie Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Warzywa kroimy: Marchew i seler w półtalarki, paprykę w paski, rzepę w kostkę, cebulę w piórka. Olej, sosy, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i przyprawy (cynamon, paprykę, kolendrę, imbir, koper włoski, anyż, kminek

R'n'G Kitchen
Sałatka warstwowa Wianek 176

oczkach obrane jajka. Układamy je lekko naokoło szklanki, delikatnie oprószamy solą. Na wierzchu rozsmarowujemy równo łyżkę lub dwie majonezu.  Na to wysypujemy orzechy, a na orzechy wykładamy tartą marchew, lekko uciskamy dłońmi. Przykrywamy majonezem.  Na majonez wykładamy drobno pokrojonego kurczaka i groszek, a następnie starte na tarce ziemniaki. Uciskamy.  Całość pokrywamy równo majonezem i posypujemy żółtym serem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wigilijne śledzie 414

pieprz do smaku   *** Śledzie moczymy w wodzie przez około 4-5 godzin, następnie osuszam i kroimy na kawałki, takie „na jeden kęs” *** *** Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach a czosnek kroimy w plasterki. Wszystko przesmażamy na oleju przez kilka minut *** *** Następnie do warzyw dodajemy wodę, koncentrat pomidorowy, ocet balsamiczny, liście laurowe, gorczyce

Blog z Apetytem
na szybko szczawiowa zupa z makaronem gwiazdki i jajkami... 191

Składniki: rosół z kury wiejskiej lub inny 2,5 litra, marchew z rosołu 3 sztuki, szczaw konserwowy 2 słoiki, woda 1/2 litra, śmietana 18% 200 ml, mąka pszenna 5 łyżek, przyprawa w płynie - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, makaron gwiazdki 1 opakowanie, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk rosół z kury wiejskiej zagotować, dodać marchewki z rosołu rozdrobnione widelcem

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z filetów kurczaka. 185

ziaren pieprzu kolorowego lub czarnego sól pieprz czarny mielony zioła do brobiu olej lub smalec do smażenia Sposób wykonania :   F ilety opłucz pod bieżącą wodą , pokrój w kostkę. Marchew i pietruszkę obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę lub półksiężyce. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Pokrojone mięso wrzuć do rondla, dodaj warzywa, olej, ziele angielskie, listki laurowe i ziarna

Przepisy i porady kulinarne
Zupa Soy Sauce Ramen Oyakata 243

temat poczytacie  w  Księdze Mistrza Oyakata . Soy Sauce Ramen Oyakata  to japońska zupa z makaronem o wyrazistym smaku sosu sojowego, wzbogacona mieszanką suszonych warzyw: szczypiorku, kukurydzy, marchwi i pora. Przygotujemy ją w kilka minut, wystarczy tylko wszystkie składniki zalać wrzątkiem, wymieszać i odczekać trzy minuty. W kubku znajduje się makaron, saszetka z przyprawą i warzywa

Kulinarne przygody Gatity
LEKKA SAŁATKA ŚWIĄTECZNA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI + FILMIK 162

PRZYGOTOWANIE :  Brokuł dzielimy na różyczki, marchew obieramy i kroimy w plastry. Warzywa gotujemy na parze na półmiękko. Studzimy, z marchewki odkładamy 2 kawałki na trzonki choinki, resztę drobno kroimy.  Jajka gotujemy i obieramy.  Ryż gotujemy, odcedzamy, studzimy.  Do miski przekładamy ryż, odcedzonego tuńczyka, przyprawy, majonez i dokładnie mieszamy. Na kwadratowy talerz nakładamy część sałatki, tworzymy kształt

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa marchewkowa z chili 145

drugie śniadanie a jak Wy ją potraktujecie zależy wyłącznie od Was. Po czasie spędzonym na dworze idealnie rozgrzewa. Składniki: na 4 porcje 100 g fileta z kurczaka 300 g marchwi 100 g korzenia pietruszki 50 g korzenia selera 50 g ryżu białego Papryczka chili świeża Sól 40 g almette śmietankowe Natka pietruszki Wykonanie: Filet z kurczaka gotujemy w około 1itrze

Smaki Ewy
Parzybroda na pieczonym kurczaku 112

language:#0400;} Jeśli zostaną wam resztki pieczonego kurczaka, polecamy wykorzystać go w ten sposób. Składniki 300-350 g mięsa z pieczonego kurczaka 1 łyżka smalcu z gęsi 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 cebula 4-5 ziemniaków średniej wielkości 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1,5 l wrzątku kapusta pekińska (około

R'n'G Kitchen
Sałatka Leśna polana 712

ogórki konserwowe  60g żółtego sera  1 podwójna pierś z kurczaka  sól, pieprz  przyprawa gyros olej  szczypiorek  koperek  majonez Sposób wykonania: Marchew i ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kosteczkę. Ogórki również pokroić w kosteczkę. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać

Cukiernia Pychotki
Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni. 186

parmezanu lub innego sera 100 g masła (często zmniejszam ilość) szczyptę soli i pieprzu *Skład: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki). Może zawierać seler . Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy gotową mieszankę (kaszotto) i smażymy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie podlewamy kaszotto bulionem (porcjami

Słodkie okruszki
PIECZONY SCHAB, ZIEMNIAKI I COLESŁAW – wspomnienie smaków dzieciństwa! 170

świeży czosnek – 2 ząbki * świeży rozmaryn * papryczka chili * pieprz czarny świeżo mielony * papryka ostra wędzona * sól COLESŁAW: * biała kapusta – 1 mała główka * cebula – 1 szt * marchew – 1 szt * Majonez Kielecki – 6-7 łyżek * mleko – 0,5 szkl * cukier puder – 4 łyżeczki * sok z cytryny – 3 łyżki * sól, pieprz – do smaku SPOSÓB

Ostra na Słodko
Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim 138

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim Składniki: Dorsz – 500g Marchew – 5 sztuk Pietruszka – 3 sztuki Seler – 1 sztuka Cebula – 1 sztuka Oliwa z oliwek – 2 łyżki Przecier pomidorowy – 250g Sól, pieprz, czosnek Papryczka chili – szczypta Ciasto francuskie – jedno opakowanie Wykonanie

Kuchnia Bon Appetit
Barszcz ukrański na zakwasie 158

ziela angielskiego sól, pieprz 1 łyżka masła ghee 2 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: obraną, pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu w garnku, w którym gotujesz zupę w międzyczasie obrać buraki, marchew, pietruszkę i seler i pokroić w kostę. Dorzucić do cebuli i podsmażyć razem. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, następnie zalać bulionem i zagotować w międzyczasie obrać i pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!