marchewka - 20163 przepisów (strona:698/1345)

Placki ziemniaczane 190

jarzynowej o małych oczkach, wówczas placki będą miały konsystencję zbliżoną do papki. Urozmaicając smak placków możesz dodać łyżeczkę przyprawy curry. Do urozmaicenia smaku placków ziemniaczanych możesz dodać 1 startą marchewkę. Zrobiłeś ten przepis? Oznacz @ugotuj.przepis na Instagramie i hashtagiem: #UgotujPrzepis Swoje placki ziemniaczane podałem ze śmietaną, a jaki jest Wasz ulubiony dodatek? Podzielcie się w komentarzach 🙂 Artykuł Placki ziemniaczane pochodzi

ugotuj-przepis.pl
Ryż curry z warzywami i prażonym sezamem 139

Szybko, zdrowo i nieco orientalnie - pyszny ryż curry z warzywami i prażonym sezamem. 300g ryżu 1 brokuł  300g marchewki, u mnie mini 300g fasolki szparagowej  1 czerwona papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku  sól, pieprz, curry olej 100g sezamu 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Brokuł dzielimy na różyczki, paprykę i cebulę kroimy

Szefowa kuchni
Złe informacje dla roślinożernych 92

kalafior nawet o 90% ! A dodam, że w tym samym okresie poprzedniego roku warzywa importowane taniały. Media podają, że wkrótce możemy spodziewać się też podwyżek takich warzyw jak: marchewka pietruszka kapusta ogórki buraki Ponoć nie maleje popyt na awokado. Eksperci przewidują, że wzrost cen tego owocu może tylko zahamować sezon truskawkowy, bo wtedy część konsumentów rzuca się z awokado właśnie

Fleksitarianizm.pl
Makaron z masłem szałwiowym 80

document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Zobacz też inne przepisy na makaron Makaron ryżowy z wieprzowiną Spaghetti aglio e olio Spaghetti napoli Wieprzowina na ostro Spaghetti z klopsikami Makaron z marchewki Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Artykuł Makaron z masłem

okolicepalnika.pl
Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika 112

Rybę dokładnie nacieramy w środku i na wierzchu solą oraz pieprzem cytrynowym i odkładamy na co najmniej jedną godzinę, aby przeszła przyprawami *** *** Po tym czasie przygotowujemy frytki warzywne: ziemniaki, marchew oraz buraka obieramy i kroimy w dość grube paski. Wszystko przekładamy na dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, polewamy olejem lub oliwą i dokładnie mieszamy. Następnie warzywa

Blog z Apetytem
Barszcz z kapustą kiszoną 131

Następnie cebule obieramy, kroimy w ćwiartki i wrzucamy do garnka. Na tłuszczu szklimy pokrojoną cebulę. Następnie warzywa z włoszczyzny obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Potem do cebuli dodajemy marchew i pietruszkę, przesmażamy wszystko minutę. W następnym kroku do warzyw dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz. Dodajemy również ziemniaki pokrojone w kostkę. Potem zalewamy wodą wszystko

Dorota Smakuje
Zupa meksykańska 75

słodka Mięso mielone podsmażyłam razem z cebulą pokrojoną w kostkę na patelni z odrobiną oleju. Pod koniec smażenia dodałam pokrojony drobniutko czosnek. Do garnka wrzuciłam pokrojoną w pół talarki marchew i w kostkę ziemniaki i zalałam 0,5 l wody. Nastawiłam na gotowanie. Kiedy mięso już podsmażyło się dodałam do gotujących się warzyw. Oprószyłam solą. Kolejno dodawałam pomidory, paprykę pokrojoną

Pieprzyć z Fantazją
Zapiekanka 4 sery z kurczakiem i fasolką. 156

Olej do smażenia ·        15 dag sera żółtego ·        Dowolny makaron Sposób przygotowania: 1.    Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 4.    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu

Kulinarna Chwila
Sajgonki utopione w papryce 137

sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem. 4.    Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa. 5.    Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy

Kulinarna Chwila
Aromatyczna zupa pomidorowo-bazyliowa bez soli, z chipsami z szynki serrano i indykiem 113

bezpieczną, bo jako główne składniki dania bez soli wybrałam dojrzałe pomidory i indyka, czyli produkty, które świetnie się czują w wersji lekko słodkiej i kwaśnej. Duża ilość bazylii, cebula, marchew i sporo innych przypraw rzeczywiście sprawiły, że danie jest smaczne, ciekawe, pełne aromatów. Ale bezpiecznie dodałam też produkt lekko słonawy w postaci chipsów z szynki serrano. Dzielę się z Wami

Eat me! Fit me!
Bulgur z warzywami 111

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, osączamy, studzimy. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę, kroimy. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orkisz osączamy z zalewy. Por kroimy w krążki. Szalotkę kroimy w piórka. Czosnek siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy czosnek i pomidory. Smażymy przez chwilę

R'n'G Kitchen
Tradycyjny barszcz 111

Chociaż składniki zupy różnią się w zależności od regionu, to niezmiennym i podstawowym składnikiem są buraki czerwone. Jeżeli chodzi o tradycyjny barszcz czerwony to zawiera on buraki, cebulę, czosnek, marchew i seler naciowy, które są wyczuwalne w zupie. Obrane i pokrojone w kostkę buraki są gotowane z różnymi warzywami, dając piękny kolor i wspaniały aromat. Zupę możemy podawać jako pierwsze

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
SUSHI DONUTS 151

sardela (katakuchi-iwashi-zushi), sandacz (suzuki-zushi), dorada (tai-zushi), wędzony łososia, grillowany węgorz (unagi-zushi), krewetki (ebi-zushi), paluszki surimi, przegrzebki (hotate-gai-zushi), WARZYWA: ogórek (kappa-zushi), marchew, rzepa japońska ( o-shinko-zushi), papryka (yaki-akapiman-zushi – czerwona, yaki-kipiman-zushi żółta), kanpyo (kanpyo-zushi) – włókno tykwy marynowane w karmelu, grzyby (shittake-zushi), pędy bambusa (takenoko-zushi), karczochy

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania