wykorzystanie przestrzeni przy skosach np pod schodami. Można w nim trzymać produkty w otwartych półkach, można zakupić pojemniki plastikowe, które świetnie się też sprawdzą do przechowywania warzyw: ziemniaków, cebuli, marchewki. tutaj duży wybór regałów 3 Małe, słupkowe regały – poręczne, łatwo można je przestawić, świetnie sprawdzą się gdy brakuje na miejsca. Ładnie się prezentują i schowają wszystkie pstrokate opakowania produktów
Dorota Smakujefileta z piersi kurczaka 1 łyżka soi 1 łyżka wytrawnego wina Marsala 1 łyżka mąki kukurydzianej 100 g selera korzeniowego po jednej małej papryce, czerwonej, zielonej i żółtej 1 marchewka 5 cm świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 100 ml sosu sojowego 100 ml wody 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki miodu 2 łyżeczki oleju sezamowego 1 czerwone chili 2 łyżki
codojedzeniamasz to też się bez niego obejdzie. Spróbuj nasz przepis na zupę pieczarkową z mlekiem kokosowym Składniki: 250 g pieczarek 250 g boczniaków 1/2 szklanki pęczaku 1 duża marchewka Kawałek selera korzeniowego 1 szalotka lub cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka estragonu 2 l bulionu ewentualnie wody 2 łyżki masła Natka pietruszki do posypania Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej
Niedzielny kucharzcytrusowy, zagęszczony sok cytrynowy. Truskawka – Zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczone puree jabłkowe, 4% puree truskawkowe, zagęszczony sok wiśniowy, 1,5% zagęszczony sok truskawkowy, aromat naturalny, błonnik cytrusowy, koncentrat z czarnej marchwi, substancja żelująca (pektyny jabłkowe i cytrusowe) Masa netto: 30g Wartości odżywcze: Owoce egzotyczne – 30g/ 100 kcal, tłuszcz – 0,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2g, węglowodany
Candy Pandasbędzie oryginalna wariacja włoskiego Ragu . SKŁADNIKI – 400g mielonej wołowiny – 100g boczku wieprzowego – 300g passaty pomidorowej lub świeżych pomidorów – 50g marchewki, 50g cebuli, 50g łodygi z selera naciowego – składniki soffritto – szklanka białego lub czerwonego wina półsłodkiego – oliwa z oliwek – 200 ml bulionu warzywnego – przyprawy: sól
Menmagazineporcji: 2 Składniki na zupę warzywną z piersią z indyka: 400 - 500 ml bulionu warzywnego 150 g piersi z indyka ze skórą 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki ząbek czosnku 1/2 łyżeczki oregano 1//2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki pieprz i sól do smaku łyżeczka soku z cytryny masło klarowane lub olej do smażenia Jak zrobić
Kuchcik gotujeZapraszam do gotowania i życzę smacznego! Składniki: 500 g żołądków z kurczaka 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Przygotowanie: Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku
R'n'G Kitchenobrane ze skórki pomidory – przesmażamy na małym ogniu ok. 5 minut. Zalewamy bulionem, gotujemy aż warzywa się rozpadną, tak by móc je zblendować ( ja sobie zostawiłam kilka plastrów marchewki w całości ). Po zblendowaniu dodajemy śmietanę hartując wcześniej – gotujemy. Doprawiamy do smaku. Nie będę Wam pisała tutaj ile czego, bo ta naprawdę zależy to od waszych upodobań – pamiętajcie
Ostra na Słodkopoprzedniego dnia. Nic się u mnie nie zmarnuję, wierzę, że u Was również #zerowaste Składniki: 2 łyżki masła 1/2 część pora ( biała) 1 marchewka 2 ziemniaki 1, 5 l wywaru warzywnego 1 łyża koncentratu pomidorowego 1 łyżka śmietany 18% pół łyżeczki papryki wędzonej sól, pieprz pół łyżeczki majeranku ziele
pieprzny smaczekindyka. Dużo łatwiej je cieniutko „rozklepać” i szybko usmażyć, a są przepyszne. Dziś prosty klasyczny przepis na sznycel z indyka. Podałam go z klasycznym puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem, taką którą pamiętam z dzieciństwa. Książka Zapach Świąt 45,00 zł Dodaj do koszyka e-book Kolacje, przepisy do 40 minut
nietylkopasta.plkrewetek 400 g ugotowanego wcześniej ryżu 3-5 łyżek oleju roślinnego 5 szalotek pokrojonych w talarki 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego 5 cm imbiru pokrojonego w talarki 1 marchewka pokrojona w kostkę 2 sałaty Bok Choy pokrojone drobno 150 g grzybów shitaka pokrojony Szczypiorek posiekany 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki wody 1 łyżka mąki kukurydzianej
RafalCookPIKANTNO SŁODKIE SZASZŁYKI Z KREWETEK BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE ZUPA KREWETKOWA Z DYMKĄ I RYŻEM Zupa rybna z dorszem i krewetkami: – Idealna dla fanów ryb i owoców morza
globuskulinarnyPIKANTNO SŁODKIE SZASZŁYKI Z KREWETEK BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE ZUPA KREWETKOWA Z DYMKĄ I RYŻEM Łosoś teriyaki z salsą z mango: – Dla fanów ryb i owoców morza – Dobrze
globuskulinarnyHolandia Co potrzebujesz by zrobić Snert 300 g suszonego zielonego groszku 500 g boczku wieprzowego 250 g polędwicy wołowej 300 g chorizo 200 ml bulionu warzywnego 1-2 marchewki 2-3 łodygi selera 1 duży ziemniak 2 cebule 1 por 0/5 selera Sól Pieprz świeżo zmielony 2-3 łyżki oleju roślinnego Woda Jak zrobić Grochówkę Suszony groszek wypukaj pod bieżącą
RafalCook