marchewka - 20163 przepisów (strona:699/1345)

Jak wzmocnić nasz układ odpornościowy? 101

papryka i brukselka. Przyswajanie Żelaza utrudniają picie kawy i herbaty oraz spożywanie nabiału.  Berta-karoten znajdziemy w cytrusach, mango, szpinaku, brokułach, pomarańczowych, ciemnozielonych i żółtych owocach: melony, mango, marchew, szpinak, dynia, brokuły, morele.  Witamina E to przede wszystkim żółtka jaj, nasiona, oleje nasion, orzechy, awokado, margaryna.  Witamina C to pomarańcze, cytryny i grejpfruty.  Cynk znajdziemy

Moja smaczna kuchnia
Gulasz po węgiersku i placki po zbójnicku czyli pomysł na pyszny obiad 176

bulionu/ rosołu -olej do podsmażenia -papryka mielona słodka i ostra -30 dag pieczarek -3 łyżki koncentratu pomidorowego -około 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Mięso (w kostkę), paprykę, cebulę i marchew (w plasterki) pokroić. Do garnka (w moim przypadku garnek próżniowy Happycall Vacuum Pot ) wlać odrobinę oleju i na dobrze rozgrzanym podsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać także cebulę, marchewkę

Arbuziaki
Warsztaty Zero Waste z firmą Sokołów oraz przepis na pieczone ziemniaki 118

jednocześnie zaskakujące wyśmienitym smakiem. Pieczony ziemniak został zaserwowany w towarzystwie takich dodatków, jak starta łodyga brokułu, podsmażone resztki wędlin i pieczonego mięsa oraz z chrupiącymi chipsami z obierków marchwi. Całości dopełnił wyjątkowo aromatyczny sos, z długo gotowanego wywaru na bazie kości z pieczonego mięsa, obierek z warzyw, głąba kapusty i zwiędłych ziół, z bukietem przypraw. Trzecie danie było pomysłem

Obiad gotowy
Bułki marchewkowe z dynią na zakwasie 145

pokazania. Przygotowywane są na soku marchewkowym świeżo wyciskanym. Dzięki temu mają fajny kolor i smakują obłędnie. Będą znakomitym śniadaniem w domu, szkole, pracy, polecam. Bułki na soku z marchwi z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Poniedziałek: Sajgonki bez zawijania, czyli spring rolls bowl 125

oraz łyżkę sosu rybnego do miksera i zmiksuj całość. Dolej 6 łyżek i znowu zmiksuj. Dodaj więcej wody jeśli sos jest za gęsty. Krok 5 Umyj warzywa. Marchew obierz i pokrój w słupki, papryki w krótkie paski. Krok 6 Wyłóż do miseczki makaron, ułóż wokół warzywa, krewetki, kiełki i chipsy ze smażonego papieru ryżowego, posyp sezamem, polej sosem. Smacznego! Artykuł

Niedzielny kucharz
Holenderska zupa z grochu (erwtensoep) 198

kostkę. Z selera naciowego usuwamy zdrewniałe końcówki i kroimy w cienkie (kilka mm) plasterki. Por rozcinamy wzdłużnie, dokładnie płuczemy (piasek!) i kroimy w grube półtalarki. Do wywaru dodajemy groch, marchew i seler naciowy. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i gotujemy kolejne 20 minut. Dodajemy również seler korzenny oraz por, wkładamy całą kiełbasę. Wyjmujemy natomiast karkówkę i gdy chwilę przestygnie, drobno kroimy

Kulinarna Pokusa
CZERWONA PAPRYKA MARYNOWANA W OCCIE 165

sól 3 łyżki  Sposób wykonania Umyte i wysuszone papryki pozbawiamy gniazd nasiennych z pestkami. Papryki kroimy wedle uznania. Ja kroiłem w ćwiartki. Układamy w wyparzonych, suchych słoikach. Obraną marchew oraz cebulę kroimy w plastry. Dodajemy do papryki oraz pozostałe składniki wedle uznania. Podgrzewamy wodę, dodajemy ocet z cukrem i solą. Całość mieszamy i gotujemy przez 3 minuty. Doprowadzamy

chefintheforest
Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików 184

ziaren ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 1 łyżka ziaren gorczycy Cukinię myjemy i ścieramy (ze skórką) na tarce, duże oczka. Solimy, mieszamy i odstawiamy, żeby puściła sok (min 2h). Marchew obieramy i ścieramy na tarce, duże oczka. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę w paski. Warzywa dodajemy do odciśniętej z soku cukinii. Dokładnie mieszamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę - wszystkie składniki

CookYourself
Pieczeń z cukinii 187

słonecznika (około 50 g) łyżeczka suszonego czosnku lub 2 ząbki świeżego pół łyżeczki kurkumy łyżeczka soli pęczek ulubionego zielska, u mnie pietruszka 50 ml oleju roślinnego Przygotowanie: Cukinię i marchew zetrzyj na grubych oczkach tarki. Suchą kaszkę wymieszaj ze startymi warzywami, tylko ani się waż odciskać soku z cukinii, to całe dobro ma wchłonąć kaszka. Na suchej patelni podpraż słoneczki

greenscarf
MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM I POMIDORAMI 130

minuty, wyjmujemy z wody i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki. W szerokim garnku rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojony boczek , cebulę oraz startą marchew, seler i pietruszkę. Smażymy często mieszając, przez 5 minut, na średnim ogniu. Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, w 2-3 partiach dorzucamy poszatkowaną kapustę. Smażymy 3 minuty, dolewamy 1/2 szklanki

cool and minty
Szybkie ciasto z truskawkami 184

także miesiąc sezonowych warzyw i owoców. Teraz są naprawdę tanie i pyszne, dlatego szkoda byłoby z nich nie korzystać Co warto jeść w czerwcu? kalafior, bób, fasolkę szparagową, młodą marchew, brokuły, botwinę, kalarepę rzodkiewkę, rabarbar, czereśnie, maliny, agrest, poziomki, porzeczki, i oczywiście … truskawki To one ostatnio królują tutaj na blogu (i w sumie nie tylko u mnie :)). Po serii

365 dni dookoła kuchni
Marchewka z chrzanem 148

obiadowa z marchewki i chrzanu. Bardzo szybko się ją przygotowuje. Dobrze smakuje do dań mięsnych. 2 spore marchewki 1 łyżka gęstej śmietany 18% pół łyżki tartego chrzanu (konserwowego) pieprz Marchew zetrzeć na grubej tarce lub pół na pół, na grubej i średniej. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać

Praktyczna pl
Duszony kurczak z warzywami i kopytkami 110

mielonego anyżu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 290 ml soku pomidorowego (najlepiej Pudliszki) 500 g kopytek (do smażenia lub gotowania) sól, pieprz Przygotowanie Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Warzywa kroimy: Marchew i seler w półtalarki, paprykę w paski, rzepę w kostkę, cebulę w piórka. Olej, sosy, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i przyprawy (cynamon, paprykę, kolendrę, imbir, koper włoski, anyż, kminek

R'n'G Kitchen
Sałatka warstwowa Wianek 182

oczkach obrane jajka. Układamy je lekko naokoło szklanki, delikatnie oprószamy solą. Na wierzchu rozsmarowujemy równo łyżkę lub dwie majonezu.  Na to wysypujemy orzechy, a na orzechy wykładamy tartą marchew, lekko uciskamy dłońmi. Przykrywamy majonezem.  Na majonez wykładamy drobno pokrojonego kurczaka i groszek, a następnie starte na tarce ziemniaki. Uciskamy.  Całość pokrywamy równo majonezem i posypujemy żółtym serem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wigilijne śledzie 426

pieprz do smaku   *** Śledzie moczymy w wodzie przez około 4-5 godzin, następnie osuszam i kroimy na kawałki, takie „na jeden kęs” *** *** Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach a czosnek kroimy w plasterki. Wszystko przesmażamy na oleju przez kilka minut *** *** Następnie do warzyw dodajemy wodę, koncentrat pomidorowy, ocet balsamiczny, liście laurowe, gorczyce

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania