marchewka - 20163 przepisów (strona:700/1345)

na szybko szczawiowa zupa z makaronem gwiazdki i jajkami... 204

Składniki: rosół z kury wiejskiej lub inny 2,5 litra, marchew z rosołu 3 sztuki, szczaw konserwowy 2 słoiki, woda 1/2 litra, śmietana 18% 200 ml, mąka pszenna 5 łyżek, przyprawa w płynie - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, makaron gwiazdki 1 opakowanie, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk rosół z kury wiejskiej zagotować, dodać marchewki z rosołu rozdrobnione widelcem

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z filetów kurczaka. 199

ziaren pieprzu kolorowego lub czarnego sól pieprz czarny mielony zioła do brobiu olej lub smalec do smażenia Sposób wykonania :   F ilety opłucz pod bieżącą wodą , pokrój w kostkę. Marchew i pietruszkę obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę lub półksiężyce. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Pokrojone mięso wrzuć do rondla, dodaj warzywa, olej, ziele angielskie, listki laurowe i ziarna

Przepisy i porady kulinarne
Zupa Soy Sauce Ramen Oyakata 255

temat poczytacie  w  Księdze Mistrza Oyakata . Soy Sauce Ramen Oyakata  to japońska zupa z makaronem o wyrazistym smaku sosu sojowego, wzbogacona mieszanką suszonych warzyw: szczypiorku, kukurydzy, marchwi i pora. Przygotujemy ją w kilka minut, wystarczy tylko wszystkie składniki zalać wrzątkiem, wymieszać i odczekać trzy minuty. W kubku znajduje się makaron, saszetka z przyprawą i warzywa

Kulinarne przygody Gatity
LEKKA SAŁATKA ŚWIĄTECZNA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI + FILMIK 176

PRZYGOTOWANIE :  Brokuł dzielimy na różyczki, marchew obieramy i kroimy w plastry. Warzywa gotujemy na parze na półmiękko. Studzimy, z marchewki odkładamy 2 kawałki na trzonki choinki, resztę drobno kroimy.  Jajka gotujemy i obieramy.  Ryż gotujemy, odcedzamy, studzimy.  Do miski przekładamy ryż, odcedzonego tuńczyka, przyprawy, majonez i dokładnie mieszamy. Na kwadratowy talerz nakładamy część sałatki, tworzymy kształt

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa marchewkowa z chili 153

drugie śniadanie a jak Wy ją potraktujecie zależy wyłącznie od Was. Po czasie spędzonym na dworze idealnie rozgrzewa. Składniki: na 4 porcje 100 g fileta z kurczaka 300 g marchwi 100 g korzenia pietruszki 50 g korzenia selera 50 g ryżu białego Papryczka chili świeża Sól 40 g almette śmietankowe Natka pietruszki Wykonanie: Filet z kurczaka gotujemy w około 1itrze

Smaki Ewy
Parzybroda na pieczonym kurczaku 115

language:#0400;} Jeśli zostaną wam resztki pieczonego kurczaka, polecamy wykorzystać go w ten sposób. Składniki 300-350 g mięsa z pieczonego kurczaka 1 łyżka smalcu z gęsi 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 cebula 4-5 ziemniaków średniej wielkości 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1,5 l wrzątku kapusta pekińska (około

R'n'G Kitchen
Sałatka Leśna polana 720

ogórki konserwowe  60g żółtego sera  1 podwójna pierś z kurczaka  sól, pieprz  przyprawa gyros olej  szczypiorek  koperek  majonez Sposób wykonania: Marchew i ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kosteczkę. Ogórki również pokroić w kosteczkę. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać

Cukiernia Pychotki
Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni. 196

parmezanu lub innego sera 100 g masła (często zmniejszam ilość) szczyptę soli i pieprzu *Skład: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki). Może zawierać seler . Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy gotową mieszankę (kaszotto) i smażymy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie podlewamy kaszotto bulionem (porcjami

Słodkie okruszki
PIECZONY SCHAB, ZIEMNIAKI I COLESŁAW – wspomnienie smaków dzieciństwa! 182

świeży czosnek – 2 ząbki * świeży rozmaryn * papryczka chili * pieprz czarny świeżo mielony * papryka ostra wędzona * sól COLESŁAW: * biała kapusta – 1 mała główka * cebula – 1 szt * marchew – 1 szt * Majonez Kielecki – 6-7 łyżek * mleko – 0,5 szkl * cukier puder – 4 łyżeczki * sok z cytryny – 3 łyżki * sól, pieprz – do smaku SPOSÓB

Ostra na Słodko
Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim 149

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim Składniki: Dorsz – 500g Marchew – 5 sztuk Pietruszka – 3 sztuki Seler – 1 sztuka Cebula – 1 sztuka Oliwa z oliwek – 2 łyżki Przecier pomidorowy – 250g Sól, pieprz, czosnek Papryczka chili – szczypta Ciasto francuskie – jedno opakowanie Wykonanie

Kuchnia Bon Appetit
Barszcz ukrański na zakwasie 171

ziela angielskiego sól, pieprz 1 łyżka masła ghee 2 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: obraną, pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu w garnku, w którym gotujesz zupę w międzyczasie obrać buraki, marchew, pietruszkę i seler i pokroić w kostę. Dorzucić do cebuli i podsmażyć razem. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, następnie zalać bulionem i zagotować w międzyczasie obrać i pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szynka w galarecie 501

zielona natka pietruszki - cytryna 1. Łączymy ze sobą składniki sosu i smarujemy nim plastry szynki, zwijamy i układamy na głębokim półmisku. Można ułożyć wokoło ugotowaną i pokrojoną w plastry marchew.  2. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę, a następnie schładzamy ją do temperatury pokojowej i zalewamy szynkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. 3. Przed podaniem wierzch dekorujemy plastrami

Apetyczna babeczka
Dymfoki.. 181

razu doprawiłam solą), a mięso razem (dodałam tylko zgnieciony czosnek 4 sztuki).. Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty..na samym dole położyć skórę z boczku i następnie warstwami.. ziemniaki, marchew, mięso i tak do samej góry, plus na końcu znów liście kapusty.. ja podlałam jeszcze nieco białym winem bo piwa było szkoda :-) Dusić w żarze przez około dwie godziny

Gaździnka warzy
Zupa gulaszowa z kurkami 303

ostra, majeranek, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek granulowany 2 łyżki smalcu 3-4 łyżki mąki  3 łyżki koncentratu pomidorowego 1. Szynkę, paprykę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w plastry. Kurki rozmrażamy. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy mięso, bardzo mocno, do zarumienienia. Dodajemy paprykę, cebulę i kurki, smażymy chwilę, po czym zalewamy 3 litrami wody. Dodajemy marchewkę i przyprawy

Szefowa kuchni
Zupa z soczewicą i batatami 247

lodówce. Resztę zdziałały zioła i przyprawy. Zupa jest aromatyczna i obyło się tym razem bez marudzenia. Składniki: 1,5 litra bulionu warzywnego 250 g wędzonego boczku 1 duża marchew 1/2 dużego selera 1 duży batat pół cebuli 3 ząbki czosnku ¾ czerwonej soczewicy kilka suszonych pomidorów z oliwy, dobrze odsączonych, pokrojonych w kostkę 2 łyżki suszonych płatków papryki (można pominąć

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania