marchewka - 20163 przepisów (strona:704/1345)

Kluski ziemniaczane z pysznym farszem z mięsa i kapusty kiszonej 346

Witam Kochani dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na bardzo pyszne danie obiadowe. Mowa tu o mięciutkich kluskach ziemniaczanych nadziewanych farszem z mięsem mielonym,cebulką,marchewką ,kapustą kiszoną i czosnkiem. Kluski robi się łatwo i przyjemnie :) Jest to danie idealne na zimne jesienne dni :) Polecam gorąco i zapraszam SKŁADNIKI CIASTO -około 1 kg ugotowanych i przepuszczonych  przez praskę ziemniaków

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kapuśniak z kiszonej kapusty 320

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 300g-400g mieszanego mięsa w tym żeberko wędzone, kości lub kawałek boczku wędzonego 300g-400g kapusty kiszonej 3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 mała pietruszka korzeń kawałek zielonej części pora 3 duże ziemniaki 2 łyżki majeranku kilka kulek ziela angielskiego 2-3 listki ziela angielskiego 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego

W garach u Gosi
Gulasz z cielęciną i kaniami 163

Domowy gulasz z delikatnym mięsem cielęciną i moimi ulubionymi grzybami kaniami potocznie nazywanymi sowami.Jesienne rozgrzewające danie które szybko znika. 4 grzyby kanie 2 marchewki 30 dkg cielęciny 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 6 pomidorków koktajlowych 1 papryka zielona 1 łyżeczka curry 1/4 szklanki śmietany 30 % sól, pieprz estragon świeży, bazylia świeża 1 łyżeczka mąki pszennej olej rzepakowy Grzyby kanie

wesoła kuchnia
Jarzynka a la Vegeta – prosty przepis krok po kroku 478

pomidorów ½ kg selera ½ kg pora zielenina: natki pietruszki, naci selera, koperku (według uznania) 1 kg soli (ja używam różowej soli himalajskiej) Sposób przygotowania krok po kroku: 1. Marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz selera obieramy i myjemy. Pomidory, pory oraz zieleninę dokładnie myjemy. 2. Wszystkie warzywa mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Możemy je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki, aby ułatwić sobie

Okiem Blondynki by McBlondi
Krem z pieczonych buraków i ziemniaków 131

barszczem powiedziała "pyszny". Lekki, nie aż tak buraczkowy za sprawą dodatku pieczonych ziemniaków. Delikatnie słodki, odrobinę wytrawny. Przede wszystkim dobry. Zasmakuje każdemu.  Składniki (na 3-4 porcje): 2 marchewki  2 pietruszki  3 ziemniaki  3 duże buraki  litr bulionu warzywnego  sól i pieprz do podania: ugotowane jajko, migdały, bazylia świeża  Warzywa piekę w piekarniku

Mango Papaja
Co jem w ciągu dnia - zdrowa dieta, na wynos :) 440

posypałam także solą oraz świeżo mielonym pieprzem, podsmażyłam z dwóch stron, a następnie dusiłam na patelni. Natomiast sałatka, to zwyczajne połączenie miksu różnych sałat (w tej wersji miałam jeszcze marchewkę i kapustę) oraz czerwonej papryki. Do buteleczki na dressing nalałam sok z cytryny, który jest nieodzownym elementem moich sałatek. PODWIECZOREK ⇨ Jabłko z masłem orzechowym O tym połączeniu słyszałam już

Zdrowie na języku :P
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 115

guarantee! Have fun cooking! SKŁADNIKI: 1 cały kurczak (ok. 1,5 kg) Dowolne warzywa: 1 zielona papryka 1/2 średniej cukinii 1/2 sporego pora 1 średnia cebula 1 spora marchewka 1 cytryna 2-3 ząbki czosnku świeży tymianek, natka pietruszki Marynata: oliwa sos sojowy musztarda ostry sos miód ulubione zioła, czosnek sok z połowy cytryny INGREDIENTS: 1 chicken (approx

Martyna Cooks
KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 114

totally differetn soup, which is light and doesn’t remind the broth that is made of. SKŁADNIKI (4 porcje): 1-1,5 l rosołu drobiowego warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka) kurczak z rosołu 200 g mrożonki chińskiej 400 ml (1 puszka) mleczka kokosowego light 1-2 cm świeżego imbiru kardamon, pieprz, sól INGREDIENTS (4 portions

Martyna Cooks
salatka z fasolka i batatami na zime 143

lekko osolonej wodzie al dente,odcedzić . Oczyszczona marchew pokroić na mandolinie ,lub ręcznie na cienkie plastry,paski. Cebulę poszatkować na piórka. W dużym rondlu rozgrzać olej ,wrzucić cebulę, dodać marchewkę i bataty pokrojone ,dusić do miękkości. Do fasolki dodać gotowe warzywa,wymieszać .Dodać przecier,przyprawy i dusić 15 minut. Nałożyć do słoików i pasteryzować 25-30 minut.:)) Jak lubicie rybe

w mojej kuchni
Zupa Kitchari oraz recenzja ksiązki ZDROWE ZUPY. 213

łyżeczki mielonej kolendry 1,5 łyżeczki soli morskiej (lub więcej) pół szklanki fasoli mung pół szklanki brązowego ryżu 5-6 szklanek bulionu lub wody pół małego kalafiora  2 marchewki natka pietruszki Przygotowanie; Groch i ryż płuczemy i zalewamy wodą . Odstawiamy na około 8 godz. a najlepiej na całą noc. W garnku rozpuszczamy masło klarowane, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę

Radość kipiąca uśmiechem.
LEKKIE SPAGHETTI Z CUKINII Z SOSEM BOLOŃSKIM 185

tego pyszne! Eksplozja smaku! ❤ Składniki: 1 porządnie wyszorowana cukinia (nie obrana), z której zrobiłam spaghetti Na sos: 600 g mielonego mięsa z indyka i szynki 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy sól pieprz słodka papryka kilka listków bazylii 1 puszka pomidorów w sosie własnym 1 łyżka koncentratu pomidorowego oliwa Wykonanie: Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę

Walijskie Pichcenie
Wegańska grochówka 169

mnie cały, połówki będą nawet lepsze o szybciej się gotują, namoczyć przez noc, i wypłukać w czytsej wodzie 3 średnie ziemniaki 2-3 korzenie pietruszku mały seler 4 średnie marchewki 2-3 cebule 2 łyżki mieszanki przypraw „Czubryca” -idealna do wszelakich strączków łyżeczka wędzonej soli do podania: 2 kostki wędzonego tofu podsmażonego na złoto Przygotowanie: W dużym

greenscarf
Barszcz czerwony, czysty na wędzonce 136

aromatyczny, pyszny. Filiżanka domowego barszczyku rozgrzeje i uszczęśliwi! Zapraszam do tradycyjnego gotowania! Składniki: 500 g surowego boczku wędzonego 1,2 l wody 3-4 buraki (około 500 g) 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu sól majeranek 1-2 szklanki zakwasu z buraków maleńka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z pieczonych pieczarek 311

przepis na najlepszą zupę pieczarkową jaką jadłam:). Dzięki temu, że pieczarki pieczemy z masłem a nie smażymy zyskujemy całkiem inny smak. 500g pieczarek 2 cebule 3 marchewki 3 duże ziemniaki 2 pietruszki 1/4 dużego selera 3 łyżki masła 50 ml śmietanki 30% sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, gałka muszkatołowa do podania/dekoracji: ser żółty cheddar, posiekana natka pietruszki

Szefowa kuchni
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 147

porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g mięsa -180 g jogurtu naturalnego -50 g sera żółtego startego -100 g brokuła -50 g fasolki szparagowej zielonej -100 g marchewki (u mnie młoda ) -1 łyżka oliwy/masła Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy najlepiej parę godzin wcześniej aby dobrze napęczniał. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle uznania i podsmażamy na patelni

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania