marchewka - 20163 przepisów (strona:704/1345)

Aromatyczna zupa pomidorowo-bazyliowa bez soli, z chipsami z szynki serrano i indykiem 102

bezpieczną, bo jako główne składniki dania bez soli wybrałam dojrzałe pomidory i indyka, czyli produkty, które świetnie się czują w wersji lekko słodkiej i kwaśnej. Duża ilość bazylii, cebula, marchew i sporo innych przypraw rzeczywiście sprawiły, że danie jest smaczne, ciekawe, pełne aromatów. Ale bezpiecznie dodałam też produkt lekko słonawy w postaci chipsów z szynki serrano. Dzielę się z Wami

Eat me! Fit me!
Bulgur z warzywami 102

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, osączamy, studzimy. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę, kroimy. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orkisz osączamy z zalewy. Por kroimy w krążki. Szalotkę kroimy w piórka. Czosnek siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy czosnek i pomidory. Smażymy przez chwilę

R'n'G Kitchen
Tradycyjny barszcz 102

Chociaż składniki zupy różnią się w zależności od regionu, to niezmiennym i podstawowym składnikiem są buraki czerwone. Jeżeli chodzi o tradycyjny barszcz czerwony to zawiera on buraki, cebulę, czosnek, marchew i seler naciowy, które są wyczuwalne w zupie. Obrane i pokrojone w kostkę buraki są gotowane z różnymi warzywami, dając piękny kolor i wspaniały aromat. Zupę możemy podawać jako pierwsze

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
SUSHI DONUTS 143

sardela (katakuchi-iwashi-zushi), sandacz (suzuki-zushi), dorada (tai-zushi), wędzony łososia, grillowany węgorz (unagi-zushi), krewetki (ebi-zushi), paluszki surimi, przegrzebki (hotate-gai-zushi), WARZYWA: ogórek (kappa-zushi), marchew, rzepa japońska ( o-shinko-zushi), papryka (yaki-akapiman-zushi – czerwona, yaki-kipiman-zushi żółta), kanpyo (kanpyo-zushi) – włókno tykwy marynowane w karmelu, grzyby (shittake-zushi), pędy bambusa (takenoko-zushi), karczochy

Ostra na Słodko
Jak wzmocnić nasz układ odpornościowy? 90

papryka i brukselka. Przyswajanie Żelaza utrudniają picie kawy i herbaty oraz spożywanie nabiału.  Berta-karoten znajdziemy w cytrusach, mango, szpinaku, brokułach, pomarańczowych, ciemnozielonych i żółtych owocach: melony, mango, marchew, szpinak, dynia, brokuły, morele.  Witamina E to przede wszystkim żółtka jaj, nasiona, oleje nasion, orzechy, awokado, margaryna.  Witamina C to pomarańcze, cytryny i grejpfruty.  Cynk znajdziemy

Moja smaczna kuchnia
Gulasz po węgiersku i placki po zbójnicku czyli pomysł na pyszny obiad 163

bulionu/ rosołu -olej do podsmażenia -papryka mielona słodka i ostra -30 dag pieczarek -3 łyżki koncentratu pomidorowego -około 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Mięso (w kostkę), paprykę, cebulę i marchew (w plasterki) pokroić. Do garnka (w moim przypadku garnek próżniowy Happycall Vacuum Pot ) wlać odrobinę oleju i na dobrze rozgrzanym podsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać także cebulę, marchewkę

Arbuziaki
Warsztaty Zero Waste z firmą Sokołów oraz przepis na pieczone ziemniaki 108

jednocześnie zaskakujące wyśmienitym smakiem. Pieczony ziemniak został zaserwowany w towarzystwie takich dodatków, jak starta łodyga brokułu, podsmażone resztki wędlin i pieczonego mięsa oraz z chrupiącymi chipsami z obierków marchwi. Całości dopełnił wyjątkowo aromatyczny sos, z długo gotowanego wywaru na bazie kości z pieczonego mięsa, obierek z warzyw, głąba kapusty i zwiędłych ziół, z bukietem przypraw. Trzecie danie było pomysłem

Obiad gotowy
Bułki marchewkowe z dynią na zakwasie 130

pokazania. Przygotowywane są na soku marchewkowym świeżo wyciskanym. Dzięki temu mają fajny kolor i smakują obłędnie. Będą znakomitym śniadaniem w domu, szkole, pracy, polecam. Bułki na soku z marchwi z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Poniedziałek: Sajgonki bez zawijania, czyli spring rolls bowl 112

oraz łyżkę sosu rybnego do miksera i zmiksuj całość. Dolej 6 łyżek i znowu zmiksuj. Dodaj więcej wody jeśli sos jest za gęsty. Krok 5 Umyj warzywa. Marchew obierz i pokrój w słupki, papryki w krótkie paski. Krok 6 Wyłóż do miseczki makaron, ułóż wokół warzywa, krewetki, kiełki i chipsy ze smażonego papieru ryżowego, posyp sezamem, polej sosem. Smacznego! Artykuł

Niedzielny kucharz
Holenderska zupa z grochu (erwtensoep) 192

kostkę. Z selera naciowego usuwamy zdrewniałe końcówki i kroimy w cienkie (kilka mm) plasterki. Por rozcinamy wzdłużnie, dokładnie płuczemy (piasek!) i kroimy w grube półtalarki. Do wywaru dodajemy groch, marchew i seler naciowy. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i gotujemy kolejne 20 minut. Dodajemy również seler korzenny oraz por, wkładamy całą kiełbasę. Wyjmujemy natomiast karkówkę i gdy chwilę przestygnie, drobno kroimy

Kulinarna Pokusa
CZERWONA PAPRYKA MARYNOWANA W OCCIE 158

sól 3 łyżki  Sposób wykonania Umyte i wysuszone papryki pozbawiamy gniazd nasiennych z pestkami. Papryki kroimy wedle uznania. Ja kroiłem w ćwiartki. Układamy w wyparzonych, suchych słoikach. Obraną marchew oraz cebulę kroimy w plastry. Dodajemy do papryki oraz pozostałe składniki wedle uznania. Podgrzewamy wodę, dodajemy ocet z cukrem i solą. Całość mieszamy i gotujemy przez 3 minuty. Doprowadzamy

chefintheforest
Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików 174

ziaren ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 1 łyżka ziaren gorczycy Cukinię myjemy i ścieramy (ze skórką) na tarce, duże oczka. Solimy, mieszamy i odstawiamy, żeby puściła sok (min 2h). Marchew obieramy i ścieramy na tarce, duże oczka. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę w paski. Warzywa dodajemy do odciśniętej z soku cukinii. Dokładnie mieszamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę - wszystkie składniki

CookYourself
Pieczeń z cukinii 177

słonecznika (około 50 g) łyżeczka suszonego czosnku lub 2 ząbki świeżego pół łyżeczki kurkumy łyżeczka soli pęczek ulubionego zielska, u mnie pietruszka 50 ml oleju roślinnego Przygotowanie: Cukinię i marchew zetrzyj na grubych oczkach tarki. Suchą kaszkę wymieszaj ze startymi warzywami, tylko ani się waż odciskać soku z cukinii, to całe dobro ma wchłonąć kaszka. Na suchej patelni podpraż słoneczki

greenscarf
MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM I POMIDORAMI 117

minuty, wyjmujemy z wody i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki. W szerokim garnku rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojony boczek , cebulę oraz startą marchew, seler i pietruszkę. Smażymy często mieszając, przez 5 minut, na średnim ogniu. Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, w 2-3 partiach dorzucamy poszatkowaną kapustę. Smażymy 3 minuty, dolewamy 1/2 szklanki

cool and minty
Szybkie ciasto z truskawkami 175

także miesiąc sezonowych warzyw i owoców. Teraz są naprawdę tanie i pyszne, dlatego szkoda byłoby z nich nie korzystać Co warto jeść w czerwcu? kalafior, bób, fasolkę szparagową, młodą marchew, brokuły, botwinę, kalarepę rzodkiewkę, rabarbar, czereśnie, maliny, agrest, poziomki, porzeczki, i oczywiście … truskawki To one ostatnio królują tutaj na blogu (i w sumie nie tylko u mnie :)). Po serii

365 dni dookoła kuchni