marchewka - 20163 przepisów (strona:708/1345)

ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZE SKLEPU GALERIA HERBAT 132

Czubryca Czerwona 50g   Cząber otarty 30g   Pieprz ziołowy 50g      Cebula prażona 350g     P rzyprawa do kawy 50g   Suszona Marchew 1 50 g   Pietruszka nać suszona 40g   Sól czosnkowa 300g   Tzatziki 100 g     Przyprawa do piernika 300 g     Kurkuma mielona 50g     Mąki , Nasiona

Gotowanie Patki
Sałatka śledziowa z fioletowymi ziemniakami 112

kilka puszek, ziemniaki i takie tam. Szybko i sprawnie można wtedy przygotować pyszną sałatkę śledziową. #wyhaczrybke Składniki 250 g matjasów w oleju od Seko 500 g fioletowych ziemniaków 1 marchew 1 mała puszka groszku konserwowego 3 kiszone ogórki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy razem z marchewką

R'n'G Kitchen
Jesienna zupa pomidorowa 94

naszym przypadku, lenistwo popłaca…w zasadzie to lenistwo dla mózgu to nie jest, bo trzeba sporo natrudzić się, by przygotować coś na szybko, bez wysiłku :P Składniki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 kawałek pora  100 g świeżych grzybów 2 łyżki masła 4 ziemniaki 1,2 l wrzątku 1 słoik sosu Barilla pecorino 200 g brukselki

R'n'G Kitchen
Azjatycki makaron z pędami bambusa 73

minutę przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną ostrą papryczkę. 3. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki czerwoną paprykę i smażymy przez 5 minut. 4. Kolejno dodajemy podłużne plastry marchewki (marchew pokroiłam za pomocą obieraczki do warzyw) i ponownie smażymy przez 5 minut. 5. Jako ostatnie na patelni lądują opłukane i odcedzone pędy bambusa razem z miodem, sosem ostrygowym i sokiem

Bez Cebuli
Pieczona wołowina z warzywami 124

warzywami to odchudzona wersja tradycyjnego gulaszu. Mięso włożyłam do woreczka i poddusiłam z warzywami. Podałam z kaszą jęczmienną.   SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 500 g mięsa wołowego Kilka mini marchewek lub 1 duża Kalafior Groszek mrożony 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Pieprz Kasza Jęczmienna

Gotowanie Patki
ZUPA OGÓRKOWA 235

ok.10 kulek ziela angielskiego - pęczek koperku - słoik 0,9l ogórków kiszonych (lub 2 mniejsze) - cały wywar mięsny (lub dowolna ilość) - sól i pieprz do smaku - kwaśna śmietana do podania Marchew i pietruszkę (umyte i obrane) ścieram na tarce, łodygi selera naciowego i por kroję na małe kawałki, wrzucam do garnka, zalewam częścią wywaru z żeberek, dodaję ziela angielskie i liście

Smaczne Zdrowe
Marchewkowa zupa krem 138

drobiowego (z kostki) kilka łyżek śmietany cukier sól i pieprz Przygotowanie: Marchewki oskrobać, umyć. Zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, posiekać. Masło rozgrzać, podsmażyć na nim cebulę, a następnie wrzucić marchew i smażyć ok. 5 minut. Wlać mleko i gotować, aż warzywa będą miękkie. Zmiksować, połączyć z bulionem. Zupę zagotować. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Rozlać na talerze, udekorować śmietanką

Motylkowa Kuchnia
Kasza jaglana z kurczakiem, cukinią i marchewką 145

cebule 1 pęczek koperku 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Filety drobno kroimy. Posypujemy solą i pieprzem. Cukinię, pomidory i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek i czosnek siekamy. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. W garnku z grubym dnem podsmażamy na rozgrzanym oleju filet z kurczaka

Szefowa kuchni
Piersi kurczaka pieczone z warzywami 103

przygotowywania:  do 25 minut Pieczenie:  do 40 minut w 180 stopniach Ilość porcji:  8 Składniki: • 2 średnie, całe piersi z kurczaka • 1 duża marchew • 4 średnie pieczarki • mała główka czosnku • 2 łyżki oleju np. ryżowego • przyprawy: łyżeczka soli i pieprzu, łyżka ziół prowansalskich Będziesz potrzebować również większe naczynie żaroodporne

AniaGotuje.pl
ZAPIEKANY SCHAB Z SEREM 132

serem oraz ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 190-200 stopni C ustawienie góra - dół. Podajemy z ziemniaczkami i np. z  MARCHEWKĄ NA CIEPŁO . Smacznego

Pani na deser
ZUPA Z KASZY MANNY MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 156

seler 1 por 1 łyżka natki,koperku lub innych ziół   oregano lub majeranek sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło rozgrzewamy w rondlu i wrzucamy do niego starte lub drobno pokrojone warzywa czyli marchewkę,seler,por,cebulę.Zasypujemy kaszą manną  i zasmażamy na złoty kolor.Zalewamy bulionem i gotujemy aż wszystko będzie miękkie.,przyprawiamy zupę odrobiną oregano lub majeranku oraz solą.Dodajemy posiekany koperek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rosół domowy 123

makaronem nitki, ale też lubimy z makaronem w kształcie kokardek. A wy jak robicie? Tradycyjnie, czy urozmaicacie ? :) #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam Składniki: 2 skrzydełko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka korzeń 2 natki pietruszki, kawa kawałek pora kawałek selera 1 niewielka cebula sól 3 ziarenka ziele angielskie 4 ziarenka pieprzu czarnego 1 liść laurowy 2 litry wody dodatkowo

Gotuj z Mąką
Zupa bretońska 160

syte zupy są mile widziane o tej porze roku. Jeśli lubicie fasolkę po bretońsku, to i taka zupa przypadnie Wam do gustu. Składniki: wywar na skrzydełkach lub udku 1 marchewka 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1 laska kiełbasy zwyczajnej ziele angielskie liść laurowy słodka mielona papryka ostra mielona papryka koncentrat pomidorowy majeranek 1 puszka czerwonej lub białej

Kuchnia domowa Ani
Zupa Grzybowa z Ziemniakami 224

przykład do lasu i zebrać trochę grzybów aby przygotować zupę. Do przygotowania zupy będziemy potrzebować: około 2 l wody około 600 g grzybów około 700 g ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera (około 70 g) 1 cebula natka pietruszki do posypania zupy na talerzu 1 łyżka masła olej do smażenia do zabielenia zupy: 4 łyżki śmietany

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa z Kalafiora i Kapusty 90

SKŁADNIKI 600g kapusty 1,8l bulionu 300g kalafiora 170g marchwi 300g ziemniaków sól pieprz 1 łyżka koperku 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki lubczyku WYKONANIE: .Do bulionu wrzucić kapustę poszatkowaną , chwilkę gotować, dodać marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę, a na końcu różyczki kalafiora. Całość gotować do miękkości. Na samym końcu dodać przyprawy

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania