dostęp do sezonowych owoców i warzyw, a co za tym idzie pomaga w utrzymaniu zdrowej i zbilansowanej diety. Gama produktów jest bardzo szeroka i oferuje tradycyjne mrożonki jak marchew, szpinak czy kalafior po dania gotowe, które znacznie ułatwią i skrócą czas przygotowania szybkiego zdrowego posiłku. A zatem zapraszam na pole szpinaku, a następnie do fabryki. Miałam możliwość
Apetyczna babeczkazamienić na wieprzową lub drobiową, które wyjdą po prostu mniej kruche. Składniki (4 porcje) -500 g wątróbki jagnięcej -1 puszka pieczonej fasoli w sosie pomidorowym -1 pomidor -1 mała marchew -1/4 szkl. wody lub bulionu -1 kawałek pora -1 cebula -rozmaryn -tymianek -sól, pieprz -4 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie Cebulę pokroić w piórka, por w kawałki, czosnek przecisnąć przez
Zielona KuchniaOdstawiam na 10 minut do lodówki, następnie smażę na złoty kolor. Dynię przekrawam na pół, wybieram miąższ z pestkami, obieram ze skórki, kroję w kostkę. Cebulę kroję w piórka, marchew i czosnek w plastry. Do garnka wlewam 2 łyżki oleju, na rozgrzanym podsmażam cebulę i czosnek dodaję resztę warzyw oraz paprykę słodką.podsmażam 5 minut, mieszając. Zalewam bulionem, gotuję
słodki bratekpewnego czasu m.in. z wolnoobrotowej wyciskarki Unold 78255 . O niej chcę Wam dzisiaj opowiedzieć i pokazać dwa pyszne i zdrowe soki, jakie w niej przygotowałam. Sok z buraka, marchwi, jabłek i gruszek - smakuje jak barszczyk Składniki na 2-3 porcje: 2 średnie buraki (najlepsze są podłużne) 4-5 średnich marchewek 2 duże kwaskowate i twarde jabłka 1 duża gruszka Warzywa
Codzienna kuchnia niecodziennazalewę 1 i 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka octu tzn. 1/2 szklanki 10 % spirytusowego i 1/2 szklanki 5% jabłkowego 2 łyżki soli Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę- te składniki połączyć w dużej misce Całość posypać 1/3 szklanki cukru i dokładnie wymieszać, wygnieść rękoma - pozostawić na 2 godz
Proste Potrawycudownie rozgrzewa. Polecamy właśnie teraz. Składniki 300-350 g pieczonego mięsa gęsiego 5-6 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 łyżeczka przyprawy orientalnej 5 smaków 1,5 l wrzątku 200 g makaronu udon 1/2 główki sałaty lodowej sól, pieprz Przygotowanie
R'n'G Kitchensłoneczne dni. Składniki 5 skrzydełek z kurczaka 2 gałązki natki pietruszki 2 gałązki estragonu 1 ząbek czosnku 2 kapelusze grzybów suszonych 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 kawałek pora 300 g brukselki 4 średniej wielkości ziemniaki 50 g kaszy jęczmiennej 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów natka pietruszki sól, pieprz
R'n'G Kitchencebula 2 łyżki masła sól, pieprz 2 listki laurowe 2 łyżki śmietany 2 litry bulionu lub wody Wodę lub bulion postawić na ogniu, dodać kawałek obranego selera oraz marchew i pietruszkę, starte na tarce o grubych oczkach. Dodać listki laurowe. Pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę
talerz przyjemnoścismakuje z ziemniakami oraz różnymi mięsami :) SKŁADNIKI: woreczek kiszonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko mała cebula sól pieprz cukier olej sos koperkowo ziołowy (można pominąć) Kapustę lekko odciskamy. Marchew ścieramy na małych oczkach, jabłko na dużych. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do kapusty sos, mieszamy z 3 łyżkami wody i oleju, dodajemy do kapusty i dobrze mieszamy. Próbujemy i doprawiamy
Pani na deserłyżka oleju, sól, 2 szkl. bulionu drobiowego pieprz, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 3 ziarna pieprzu Dodatkowo: 3 kromki chleba testowego, 2 łyżki masła, czosnek granulowany WYKONANIE Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, podsmażamy warzywa. Zalewamy bulionem, dodajemy pieprz, ziele i liście laurowe.gdy warzywa zmiękną, dodajemy brokuła
słodki bratekOstatnio moja kuchnia jest zdominowana przez pomarańczowe warzywa i owoce - dynia, bataty, persymona, marchew - mam teraz na nie duży apetyt :) Czytaj więcej
Kasia Sarnabidi-language:#0400;} Bardzo lubimy takie treściwe zupy. Są mega sycące i rozgrzewające, a ich aromat uzależnia ;) Składniki 300 g wołowiny (u nas łopatka) 2 łyżki oleju 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 kawałek białej części pora 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1,5 l wrzątku 4-5 ziemniaków 90 g koncentratu pomidorowego
R'n'G Kitchenpomidorowego/passaty 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżeczka oleju kokosowego 50 g ryżu brązowego 4 łyżki czerwonej soczewicy przyprawy: sól i pieprz Pora kroimy w plasterki, podsmażamy na oleju kokosowym. Oczyszczoną marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do pora, chwilę smażymy. Podlewamy ok. 1 szklankę wody, dodajemy ryż i soczewicę. Dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając
KucharzycaSzynkę kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy w dużym garnku z grubym dnem, na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. 2. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Czosnek przeciskamy przez praskę. 3. Dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie do podsmażonego mięsa. Smażymy chwilę, po czym wlewamy pomidory z puszki, 1/2 szklanki wody
Szefowa kuchniszeregu patogenów, oraz bakterii i wirusów, które mogą wywołać różne infekcje, czy inne schorzenia... Składniki: kapusta dowolna ilość marchewka (ja na 10kg kapusty wziełam ok. 0,7 kg marchwi) liść laurowy ziele angielskie pieprz czarny w ziarnkach sól Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy (jeśli zamierzamy robić dużą ilość to można kupić już gotową poszatkowaną), marchewkę ścieramy na tarce o grubych
Dieta Rozdzielna i Zdrowie