majonezu z pewnością przypadnie wszystkim do gustu. Jest też bardzo szybka w przygotowaniu, więc tym bardziej polecam! Jeżeli lubisz takie chrupiące dodatki do dań głównych, polecam także surówkę z marchewki i pora , czy surówkę z kapusty i ananasa – wszystkie przepyszne! Scroll down for recipe in English Surówka z pora z kukurydzą (2-3 porcje) Składniki: 1 duży
karmelowySkładniki: około 800 g ziemniaków 1 marchewka 1 cebula 4 łyżki mąki 2 jajka 4 łyżki płatków owsianych sól, pieprz Obrane ziemniaki pokroić na kawałki. i umieścić w naczyniu Thermomix z pozostałymi składnikami. Całość miksować czas 30 s/obr. 7 Wylać do miski, nakładać
ClauditteMissCookingWitam Kochani dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na bardzo pyszne danie obiadowe. Mowa tu o mięciutkich kluskach ziemniaczanych nadziewanych farszem z mięsem mielonym,cebulką,marchewką ,kapustą kiszoną i czosnkiem. Kluski robi się łatwo i przyjemnie :) Jest to danie idealne na zimne jesienne dni :) Polecam gorąco i zapraszam SKŁADNIKI CIASTO -około 1 kg ugotowanych i przepuszczonych przez praskę ziemniaków
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokufont:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 300g-400g mieszanego mięsa w tym żeberko wędzone, kości lub kawałek boczku wędzonego 300g-400g kapusty kiszonej 3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 mała pietruszka korzeń kawałek zielonej części pora 3 duże ziemniaki 2 łyżki majeranku kilka kulek ziela angielskiego 2-3 listki ziela angielskiego 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego
W garach u GosiDomowy gulasz z delikatnym mięsem cielęciną i moimi ulubionymi grzybami kaniami potocznie nazywanymi sowami.Jesienne rozgrzewające danie które szybko znika. 4 grzyby kanie 2 marchewki 30 dkg cielęciny 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 6 pomidorków koktajlowych 1 papryka zielona 1 łyżeczka curry 1/4 szklanki śmietany 30 % sól, pieprz estragon świeży, bazylia świeża 1 łyżeczka mąki pszennej olej rzepakowy Grzyby kanie
wesoła kuchniapomidorów ½ kg selera ½ kg pora zielenina: natki pietruszki, naci selera, koperku (według uznania) 1 kg soli (ja używam różowej soli himalajskiej) Sposób przygotowania krok po kroku: 1. Marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz selera obieramy i myjemy. Pomidory, pory oraz zieleninę dokładnie myjemy. 2. Wszystkie warzywa mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Możemy je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki, aby ułatwić sobie
Okiem Blondynki by McBlondibarszczem powiedziała "pyszny". Lekki, nie aż tak buraczkowy za sprawą dodatku pieczonych ziemniaków. Delikatnie słodki, odrobinę wytrawny. Przede wszystkim dobry. Zasmakuje każdemu. Składniki (na 3-4 porcje): 2 marchewki 2 pietruszki 3 ziemniaki 3 duże buraki litr bulionu warzywnego sól i pieprz do podania: ugotowane jajko, migdały, bazylia świeża Warzywa piekę w piekarniku
Mango Papajaposypałam także solą oraz świeżo mielonym pieprzem, podsmażyłam z dwóch stron, a następnie dusiłam na patelni. Natomiast sałatka, to zwyczajne połączenie miksu różnych sałat (w tej wersji miałam jeszcze marchewkę i kapustę) oraz czerwonej papryki. Do buteleczki na dressing nalałam sok z cytryny, który jest nieodzownym elementem moich sałatek. PODWIECZOREK ⇨ Jabłko z masłem orzechowym O tym połączeniu słyszałam już
Zdrowie na języku :Pguarantee! Have fun cooking! SKŁADNIKI: 1 cały kurczak (ok. 1,5 kg) Dowolne warzywa: 1 zielona papryka 1/2 średniej cukinii 1/2 sporego pora 1 średnia cebula 1 spora marchewka 1 cytryna 2-3 ząbki czosnku świeży tymianek, natka pietruszki Marynata: oliwa sos sojowy musztarda ostry sos miód ulubione zioła, czosnek sok z połowy cytryny INGREDIENTS: 1 chicken (approx
Martyna Cookstotally differetn soup, which is light and doesn’t remind the broth that is made of. SKŁADNIKI (4 porcje): 1-1,5 l rosołu drobiowego warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka) kurczak z rosołu 200 g mrożonki chińskiej 400 ml (1 puszka) mleczka kokosowego light 1-2 cm świeżego imbiru kardamon, pieprz, sól INGREDIENTS (4 portions
Martyna Cookslekko osolonej wodzie al dente,odcedzić . Oczyszczona marchew pokroić na mandolinie ,lub ręcznie na cienkie plastry,paski. Cebulę poszatkować na piórka. W dużym rondlu rozgrzać olej ,wrzucić cebulę, dodać marchewkę i bataty pokrojone ,dusić do miękkości. Do fasolki dodać gotowe warzywa,wymieszać .Dodać przecier,przyprawy i dusić 15 minut. Nałożyć do słoików i pasteryzować 25-30 minut.:)) Jak lubicie rybe
w mojej kuchniłyżeczki mielonej kolendry 1,5 łyżeczki soli morskiej (lub więcej) pół szklanki fasoli mung pół szklanki brązowego ryżu 5-6 szklanek bulionu lub wody pół małego kalafiora 2 marchewki natka pietruszki Przygotowanie; Groch i ryż płuczemy i zalewamy wodą . Odstawiamy na około 8 godz. a najlepiej na całą noc. W garnku rozpuszczamy masło klarowane, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę
Radość kipiąca uśmiechem.tego pyszne! Eksplozja smaku! ❤ Składniki: 1 porządnie wyszorowana cukinia (nie obrana), z której zrobiłam spaghetti Na sos: 600 g mielonego mięsa z indyka i szynki 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy sól pieprz słodka papryka kilka listków bazylii 1 puszka pomidorów w sosie własnym 1 łyżka koncentratu pomidorowego oliwa Wykonanie: Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę
Walijskie Pichceniemnie cały, połówki będą nawet lepsze o szybciej się gotują, namoczyć przez noc, i wypłukać w czytsej wodzie 3 średnie ziemniaki 2-3 korzenie pietruszku mały seler 4 średnie marchewki 2-3 cebule 2 łyżki mieszanki przypraw „Czubryca” -idealna do wszelakich strączków łyżeczka wędzonej soli do podania: 2 kostki wędzonego tofu podsmażonego na złoto Przygotowanie: W dużym
greenscarfaromatyczny, pyszny. Filiżanka domowego barszczyku rozgrzeje i uszczęśliwi! Zapraszam do tradycyjnego gotowania! Składniki: 500 g surowego boczku wędzonego 1,2 l wody 3-4 buraki (około 500 g) 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu sól majeranek 1-2 szklanki zakwasu z buraków maleńka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!