marchewka - 20163 przepisów (strona:702/1345)

Prosty ramen z pieczonej kaczki 100

grzybowy, bardzo esencjonalny, sycący! Taka miska ramenu z powodzeniem może służyć za obiad. Ramen z pieczonej kaczki: 1 kaczka o wadze ok. 2 kg 1 pęczek obranej włoszczyzny (3 marchewki, 2 pietruszki, seler, por) 1 gwiazdka anyżu (ważna, nie pomijamy) 4 ząbki czosnku kawałek imbiru wielkości dużego kciuka 60 g suszonych grzybów shiitake (ważne, nie pomijamy) 2-3 łyżki jasnej

Poezja smaku
Smażony ryż z kurczakiem i warzywami 100

imbiru, szczypty curry, papryki i czosnku, według uznania można dodać również chilli. Jeśli używamy świeżych warzyw, to kroimy je w słupki podobnej wielkości, ja użyłam warzyw mrożonych - mieszanki brokuła, marchewki, papryki, fasolki szparagowej i cebuli, więc ten punkt przygotowań mnie ominął :) Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy.  Tak przygotowani możemy zabrać się za robotę właściwą, do której przyda

Kulinarne zapędy Kokosa
Królik w potrawce warzywnej 98

Składniki : mięso z królika mąka tłuszcz do smażenia 2 marchewki duża cebula 2 garście fasolki szparagowej mały kalafior i mała kapusta pietruszka mały seler mała cukinia pieprz, sól, liść laurowy 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie Przygotowanie: Pokrojone na kawałki mięso z królika obtoczyć lekko w mące i obsmażyć krótko Warzywa obrać i pokroić w plastry, kalafiora podzielić na małe różyczki

Proste Potrawy
Zapiekany sandacz w sosie porowo-śmietanowym 68

śmietany 18% 100 g startej mozzarelli 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie:     Filety osuszamy przy pomocy papierowego ręcznika.   W tym samym czasie marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z pokrojonym w piórka porem, szklimy na maśle. Dolewamy słodkiej śmietany, lekko redukujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.   Usuwamy skórę z sandacza

R'n'G Kitchen
Krupnik 114

Krupnik w dośc klasycznej wersji tej niezwykle popularnej w Polsce zupy, przygotowany na jęczmiennym pęczaku i drobiowym bulionie. Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 szyja indycza 2 średnie marchewki (po około 150 g) 1 duża pietruszka – najlepiej razem z natką kawałek pora (50 g) – najlepiej zarówno zielonej jak i białej części kawałek selera korzennego (100 g) 3 średniej wielkości ziemniaki

Kulinarna Pokusa
Blender bezprzewodowy Blendygo: cała kuchnia w twoim ręku 122

kilka soczystych pomidorów, odrobina oliwy czy innych dodatków i obiad macie z głowy. Świeżo zebrane maliny, śliwki, czy porzeczki zamienicie od razu w mus owocowy. Przecier z dyni i marchewki możecie zrobić nawet siedząc w samochodzie. Ponadto, jeden płynny posiłek dziennie odciąży organizm nie tylko malucha, ale także i wasz. Nie tylko smoothies Blendery często kojarzymy jedynie z owocowo-warzywnymi

kuron.com.pl
Zupa krem z dyni 85

pieczywo (chleb, bułki, pieczywo czosnkowe, grzanki), tosty, ptysiowy groszek, prażone pestki (słonecznika, dyni), mięsne klopsiki. By miała więcej witamin i wartości odżywczych, możesz dodać również… cukinię, patisona, pora, marchewkę, korzeń pietruszki lub selera, pomidora (świeżego lub z puszki). Jeśli masz nadmiar dyni, możesz ją obrać, pokroić w kostkę i zamrozić. Do mrożenia nadaje się również purée z dyni

Kulinarny S.O.S.
Wegeburgery z buraka – przepis krok po kroku 98

dzień Już jakiś czas temu, zrezygnowałam z jedzenia mięsa i szukałam jakiejś alternatywy dla kotlecików, które można by podawać na obiad. Tak trafiłam na przepis na wegeburgery z marchewki , na stronie Jadłonomii. Zainspirowana tym daniem, postanowiłam przygotować podobne wegeburgery, tym razem z buraka. Pozmieniałam nieco proporcje, zamieniłam składniki na bezglutenowe, poeksperymentowałam z przyprawami i wyszły naprawdę pyszne. To co, macie

Okiem Blondynki by McBlondi
Lasagne z mięsem i cukinią 109

też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim przypadku sos zyskuje na lekkości, ma mniej kalorii). Ja bardzo lubię do bolońskiego sosu dodawać również warzywa: marchew, seler naciowy, cukinię a nawet dynię – zwiększamy dodatkowo objętość sosu oraz ilość błonnika w diecie, obniżamy cenę gotowego dania i jego kaloryczność. Dzisiaj zapraszam Was do wypróbowania bardzo prostej zapiekanki, którą

Dorota Smakuje
Jedzenie w podróży – co przygotować? Zbiór pysznych inspiracji 158

Proste, pyszne i zdrowe. Takie przekąski powinny znaleźć się zawsze w naszych pojemniczkach czy torbach na drogę. My bez nich się nie ruszamy. Do pojemników pakuję pokrojone w słupki marchewki, paprykę, rzodkiewki, jabłuszka i inne ulubione warzywa czy owoce moich dzieci. U nas nigdy nie brakuje małych pomidorków Mój syn i córeczka zjadają je tonami Ja zresztą też je uwielbiam

Słodkie okruszki
Pasztet z kaczki 110

mięsa z kaczki ( po ugotowaniu) - wykorzystajcie z każdego miejsca - każde jest dobre -  ok.30 dkg kaczej wątróbki -  tak około 70 g selera ( korzeń) - 3 średnie marchewki -  1 większa cebula -  1 duża pietruszka - 4 duże , kurze jajka - 2 małe , najlepiej czerstwe bułeczki - sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie - do smaku - ew, do smaku 10 ml koniaku

Kuchnia Pełna Emocji
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym / Pork Loin in Gravy 97

Gulasz z polędwicy wieprzowej to najlepszy wybór na jesienny czy zimowy obiad. Jest gotowy znacznie szybciej niż tradycyjny gulasz wieprzowy. Doskonale smakuje z zestawem surówek (na przykład z marchewki, pora czy kapusty kiszonej) albo z buraczkami. Smacznego:) Przepis na polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, składniki: polędwiczka wieprzowa, na marynatę: 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki oleju, płaska łyżka musztardy

Lekcje w kuchni
Domowa zupa ogórkowa 59

przykryciem aż ziemniaki będą miękkie (ale nie rozgotowane). Dodajemy ogórki starte na dużych oczkach tartki i wlewamy kwas z kiszonych ogórków. Zagotowujemy, dodajemy drobno pokrojoną lub startą na tarce marchewkę, dolewamy wody, aby uzyskać konsystencję zupy. Gotujemy przez kilka minut. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy świeże lub mrożone pokrojone zioła – ja lubię koperek

Lamarida.pl
Kurczak w sosie porowym / Creamy Chicken with Leek 87

ostrymi przyprawami. Dzięki duszeniu por traci swoją ostrość i staje się bardzo łagodny. Do kurczaka w sosie śmietanowo-porowym możecie dorzucić inne warzywa, świetnie smakuje na przykład z marchewką. Do sosu porowego doskonale pasują tez pieczarki - wystarczy zrumienić je przed dodaniem do sosu i dusić całość do miękkości. Taki sos możecie wzbogacić o ulubione świeże zioła - zamiast natki pietruszki doskonale

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania