marchewka - 20163 przepisów (strona:697/1345)

Prosty gulasz wołowy 89

PAMPUCHÓW sprawdzi się idealnie i zaspokoi niejedno podniebienie. Składniki 500 g dobrej jakości wołowiny (zrazowe, pręga lub antrykot – w zależności od upodobań) łyżka mąki pszennej cebula pół marchewki korzeń selera (nieduży kawałek, ok. 50 g) pół korzenia pietruszki 500 ml wody lub bulionu łyżka masła klarowanego, smalcu lub nierafinowanego oleju kokosowego 80 ml wytrawnego czerwonego wina dobrej jakości (opcjonalnie

Analiza Smaku
Domowa lazania z ricottą, parmezanem i szałwią. Kuchnia włoska! 88

małych ugotowanych ziemniaków - 250 g serka ricotta lub serka tłustego śmietankowego ze Strzałkowa - gałka muszkatołowa - 1 malutka cukinia - dwa krążki pieczonej dyni Hokkaido, może też być surowa w zastępstwie marchewka - 250 ml śmietany 18% i wzywż - 150 ml mleka - 3 jajka - 80 g masła - świeża szałwia - trójkącik parmezanu Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą z oliwek, na spód naczynia dodaj

SMYKWKUCHNI
Zupa z makaronem i soczewicą. 86

zwiększa odporność, nasza skóra staje się bardziej elastyczna. Poprawia koloryt naszej skóry. Zawiera takie witaminy jak: B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, kwas foliowy, również w skład marchwi wchodzą związki mineralne: wapń, miedź, fosfor, żelazo, cynk, magnez, sód, potas,. Posiada cukry – węglowodany odżywcze (sacharozę i glukozę), białko, prowitaminę A i β-karoten. Korzeń pietruszki jest jasnobeżowy ma kształt

Zdrowy Styl Joanny
Zupa toskańska z pulpetami 99

Zupa toskańska z pulpetami jest łatwa do zrobienia, jedyna rzecz wymagająca zachodu to pulpety właśnie. Plus jest taki, że nie trzeba ich smażyć, tylko ugotować w zupie. Składniki: 2 marchewki pokrojone w kostkę Kawałek selera pokrojony w kostkę (jakieś pół szklanki) 1 cebula pokrojona w kostkę 1 posiekany ząbek czosnku 2 duże garści jarmużu Puszka czerwonej fasoli (400 ml) Puszka

Niedzielny kucharz
Pulpety w sosie własnym 74

Pulpety mięsne w sosie własnym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Doskonale smakują z ziemniakami lub ryżem. Składniki mięso mielone jajko mąka masło śmietanka 18% marchewka pietruszka cebula koper sól, pieprz Przygotowanie Mięso mielone wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem, uformować pulpeciki, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron. Warzywa pokroić udusić na masełku. Na osobnej patelni

Wasze Przepisy
Lekki bigos wegetariański dla dzieci 78

mięsa. Ten przepis jest pomysłem bazowym, który można dowolnie modyfikować. Możemy na przykład dodać do niego gotowaną soczewicę, by zwiększyć jego wartość odżywczą. Świetnie wkomponuje się w nim tarta marchewka, por czy nawet seler. W okresie Bożego Narodzenia dodaję do takiego bigosu susz wigilijny – wówczas nabiera on prawdziwie świątecznego aromatu. Przepis na lekki bigos wegetariański publikuję w ramach cyklu

Wiszniówka
Meble do spiżarni – jakie wybrać 76

wykorzystanie przestrzeni przy skosach np pod schodami. Można w nim trzymać produkty w otwartych półkach, można zakupić pojemniki plastikowe, które świetnie się też sprawdzą do przechowywania warzyw: ziemniaków, cebuli, marchewki. tutaj duży wybór regałów 3 Małe, słupkowe regały – poręczne, łatwo można je przestawić, świetnie sprawdzą się gdy brakuje na miejsca. Ładnie się prezentują i schowają wszystkie pstrokate opakowania produktów

Dorota Smakuje
Kurczak w sosie słodko kwaśnym czyli zapachniało chińszczyzną 91

fileta z piersi kurczaka 1 łyżka soi 1 łyżka wytrawnego wina Marsala 1 łyżka mąki kukurydzianej 100 g selera korzeniowego po jednej małej papryce, czerwonej, zielonej i żółtej 1 marchewka 5 cm świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 100 ml sosu sojowego 100 ml wody 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki miodu 2 łyżeczki oleju sezamowego 1 czerwone chili 2 łyżki

codojedzenia
Zupa grzybowa z boczniaków i pieczarek 100

masz to też się bez niego obejdzie. Spróbuj nasz przepis na zupę pieczarkową z mlekiem kokosowym Składniki: 250 g pieczarek 250 g boczniaków 1/2 szklanki pęczaku 1 duża marchewka Kawałek selera korzeniowego 1 szalotka lub cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka estragonu 2 l bulionu ewentualnie wody 2 łyżki masła Natka pietruszki do posypania Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej

Niedzielny kucharz
Żelki Mini Fruits – Dr. Oetker 79

cytrusowy, zagęszczony sok cytrynowy. Truskawka – Zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczone puree jabłkowe, 4% puree truskawkowe, zagęszczony sok wiśniowy, 1,5% zagęszczony sok truskawkowy, aromat naturalny, błonnik cytrusowy, koncentrat z czarnej marchwi, substancja żelująca (pektyny jabłkowe i cytrusowe) Masa netto: 30g Wartości odżywcze: Owoce egzotyczne – 30g/ 100 kcal, tłuszcz – 0,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2g, węglowodany

Candy Pandas
Mężczyzna w kuchni też umie gotować. 5 przepisów, którymi można zaskoczyć kobietę. 72

będzie oryginalna wariacja włoskiego Ragu .             SKŁADNIKI – 400g mielonej wołowiny – 100g boczku wieprzowego – 300g passaty pomidorowej lub świeżych pomidorów – 50g marchewki, 50g cebuli, 50g łodygi z selera naciowego – składniki soffritto – szklanka białego lub czerwonego wina półsłodkiego – oliwa z oliwek – 200 ml bulionu warzywnego – przyprawy: sól

Menmagazine
Indyk - jak wykorzystać każdą z jego części? (przepis) 82

porcji: 2 Składniki na zupę warzywną z piersią z indyka: 400 - 500 ml bulionu warzywnego 150 g piersi z indyka ze skórą 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki ząbek czosnku 1/2 łyżeczki oregano 1//2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki pieprz i sól do smaku łyżeczka soku z cytryny masło klarowane lub olej do smażenia Jak zrobić

Kuchcik gotuje
Gulasz z żołądków drobiowych 65

Zapraszam do gotowania i życzę smacznego!              Składniki:     500 g żołądków z kurczaka 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz     Przygotowanie:     Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku

R'n'G Kitchen
ZIMOWY „RAMEN” – KREM Z WARZYW Z GRZYBAMI I SZPINAKIEM 98

obrane ze skórki pomidory – przesmażamy na małym ogniu ok. 5 minut. Zalewamy bulionem, gotujemy aż warzywa się rozpadną, tak by móc je zblendować ( ja sobie zostawiłam kilka plastrów marchewki w całości ). Po zblendowaniu dodajemy śmietanę hartując wcześniej – gotujemy. Doprawiamy do smaku. Nie będę Wam pisała tutaj ile czego, bo ta naprawdę zależy to od waszych upodobań – pamiętajcie

Ostra na Słodko