Koreański zwijany omlet.

Koreański zwijany omlet.

Koreański zwijany omlet.

Przepis na : śniadanie

Wakacje, a także ich pewne konsekwencje, spowodowały, że moja przerwa w blogowaniu bardzo się przeciągnęła. Tak dawno już nie gotowałem, że zacząłem mieć wątpliwości, czy potrafię zrobić prosty omlet. Nawet jeśli w wersji koreańskiej. ;) Mój tata, który chyba codziennie zagląda na bloga, zaczął się o mnie martwić. Marzena nic nie mówiła, ale (kto wie?) może też się już niepokoiła... W końcu jednak znowu razem gotujemy - jakie to miłe uczucie! :) Omlet, jak napisałem, niby jest prosty, ale jednak wymaga pewn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.