szukajcie także na stronie producenta . Przepis na wrapy z kapusty Drukuj przepis Porcji: kilkanaście małych wrapów Czas gotowania: 20 minut Składniki kapusta Cool Wrap - charakteryzuje się płaskim wyglądem świeża marchewka świeży ogórek serek śmietankowy papryka słodka sól i pieprz do smaku Przepis 1 Z kapusty odkrajemy boki, aby uzyskać kształt kwadratu. Odrywamy płaty kapusty i zalewamy wrzątkiem do zmięknięcia(...)międzyczasie serek doprawiamy papryką słodką, pieprzem i solą. Marchew i ogórka obieramy i kroimy w słupki. 3 Serek rozsmarowujemy na płatach, a następnie kładziemy na nie ogórka i marchewkę. Zawijamy w taki sposób jak gołąbki. 4 Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Porady Z pozostałej kapusty można zrobić bigos czy sałatkę. Artykuł Wrapy z kapusty – CoolWrap pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliicynamonem i w ogóle... Dlatego przygotowałam dla nas i dla Was babeczki marchewkowe ze śliwkami. Jak pachną... rozeszły się błyskawicznie i wcale się nie dziwię... SKŁADNIKI 2 szklanki marchewki startej na drobnej tarce 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 3 jajka 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia aromat pomarańczowy (kilka kropel) dodatkowo: 20 - 25 sztuk śliwek węgierek 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Marchewkę, jajka i olej mieszamy razem. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, sodę, przyprawę, kakao, proszek. Następnie mokre składniki przelewamy do suchych, dodajemy aromat pomarańczowy i mieszamy chwilę do połączenia składników. Śliwki kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki, zasypujemy cukrem i cynamonem, a następnie
Czary - gary w kuchniLANYMI KLUSKAMI. Składniki na 4 porcje: 500 g obranej i wypestkowanej dyni hokkaido 1 czerwona papryka 4 średnie pomidory 1 cebula 2 marchewki 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 1200 ml bulionu sól pieprz czarny ostra papryka słodka papryka oregano Lane kluski: 10 łyżek mąki pszennej około 125 ml wody 1 jajko sól(...)Sposób przyrządzania: Miąższ dyni pokroić w niewielką kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Marchewkę obrać i pokroić w niedużą kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cząstki. W dużym garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać czosnek, dynię, marchew i chwilę przesmażyć
Zakątek rozkoszy kulinarnychkrólik 3 łyżki oliwy 1 szkl wina białego lub innego półwytrawnego 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka sól pieprz pieprz ziołowy staropolski hyzop czosnek niedźwiedzi rozmaryn 4 papryki białe 1 szkl kaszy gryczanej suszone sproszkowane grzybki suszone ogórki kiszone 1 jajko tłuszcz do smażenia 200 ml dobrej śmietany Królika oczszczamy i porcjujemy. Z oliwy 3 łyżek wina i ziół(...)lodówki do następnego dnia lub kilka godzin. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, najlepiej smalec i z obu stron obsmażamy porcje królika. W garnku przygotowujemy resztki marynaty wraz z cebulą, marchewkę i pietruszkę kroimy na kawałki i podlewamy pozostałym winem. Na wierzchu układamy kawałki mięsa, dodajemy (opcjonalnie ) trochę ziół. podlewamy jeszcze ok pół szkl wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu
Gotowanie jest łatwekapusty białej 1/2 pęczka koperku jajko sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierowani olej do smażenia sos: 1 duża lub 2 małe cebule 1 marchewka 1 pietruszka korzeń 500 ml passaty pomidorowej w kartoniku (przecieru) około 300-400 ml wody olej 1 szczypta rozmarynu 1 szczypta oregano sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ryż i kaszę jaglaną(...)bułce tartej. Przygotowane gołąbki obsmażamy dość mocno z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Przygotowujemy sos. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy, szklimy na oleju, dodajemy startą na małych oczkach marchewkę i seler - całość przesmażamy 2-3 minuty mieszając. Dodajemy passate pomidorową (przecier) wraz z wodą, doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i oregano - całość zagotowujemy. Do przygotowanego sosu wkładamy gołąbki. Całość gotujemy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWarto zpróbować. Nie tylko znakomicie smakuje ale również bardzo syci na cały dzień. SKŁADNIKI: 2 l wody 1 Filet pojedynczy z kurczaka 150 g mrożonego kalafiora(same różyczki) Marchewka Liść laurowy, Kostka drobiowa rosołowa Przyprawy do smaku - pieprz, sól, wegeta, lubczyk Natka pietruszki Pół szklanki kaszy jęczmiennej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do garnka wlewam 2.5l wody. Następnie(...)wrzucam kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, marchewkę oraz filet z kurczaka. Gotuję aż filet będzie miękkawy. Następnie wrzucam kaszę jęczmienną i gotuję dalej ok 15 min a następnie wrzucam kalafiora. Całość gotuję do miękkości kalafiora ok 10min. Pietruszkę drobno siekam i wrzucam do zupy. Doprawiam. Całość podaję na gorąco
Gotowanie Patkikurczaka, takiego upieczonego w całości i w ten sposób powstało danie które dziś polecam. Kurczak tak upieczony jest soczysty, ma chrupiącą skórkę i jest bardzo aromatyczny. Posłanie z marchewki sprawia że kurczak jest jeszcze bardziej soczysty i jeszcze bardziej pachnie latem. Maślany kurczak pieczony na marchewce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesuper czyste. Nie obieramy żadnego używanego do zupy warzywa – wszystkie zostają w skórce. Selerowi korzeniowemu i porowi odcinamy wąsy. Seler korzeniowy kroimy na ósemki, pora – w poprzek na pół. Marchewki, imbir, seler naciowy i pietruszki – na kilka mniejszych, w miarę równych kawałków. Całe ząbki czosnku w łupinkach miażdżymy, a cebulę w łupinie kroimy na ćwiartki. Pęczek pietruszki i lubczyk łamiemy(...)litra filtrowanej wody 3 łyżki (45ml) nierafinowanego, tłoczonego na zimno oleju kokosowego 6-8 ząbków czosnku 2 garści grubo pokrojonego jarmużu lub szpinaku 1 czerwona cebula (100g) 3 średnie marchewki (350g) 2 duże pietruszki (350g) 1 por, biała i jasnozielona część (150-200g) 1 duży seler (350g) 3-4 łodygi selera naciowego (150-200g) 1 duży pęczek natki
Karo in the Kitchenprzepis na pyszną, zdrową surówkę do obiadku z kiszonej kapusty. Jest to niezwykle proste w wykonaniu, wręcz banalne ;-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI: -0,5 kg kiszonej kapusty -1 duża marchewka -4 łyżki oleju lub oliwy -1 mała cebulka -1 płaska łyżka cukru Jeśli chodzi o kiszoną kapustę, to musicie sprawdzić przed przygotowaniem surówki, czy jest bardzo kwaśna, jeśli(...)musicie ją przepłukać.Ja do tej surówki używam kiszonej kapusty, robionej w domu, w beczce kamionkowej :p, taka jest najlepsza. Kapustę dajemy do miski, marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach, cebulkę kroimy w bardzo drobniutką kosteczkę i dodajemy do całości. Dodajemy też olej oraz cukier. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. I surówka gotowa. Proste, szybkie, zdrowe i idealne
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwspaniała i bardzo pyszna. No to zaczynamy: SKŁADNIKI -500g mięsa (może być szynka wieprzowa lub łopatka) -0,5 główki kapusty -2 cebule -1 koncentrat pomidorowy dobrej jakości -3 marchewki -3 ząbki czosnku -troszkę oleju -łyżeczka słodkiej papryki -150g ryżu -dodatkowo wegetę, pieprz oraz maggi do smaku -3 litry wody * Ja do zupy dodaję jeszcze fix do gulaszu dowolnej(...)wlewamy troszkę oleju i dodajemy pokrojoną cebulkę, smażymy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę kroimy na małe kawałki, mięso mielimy. Do podsmażonej cebulki dodajemy zmielone mięso, oraz marchewkę. Wszystko mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy kapustę i czosnek przepuszczony przez praskę. Dusimy całość chwilkę na małym ogniu. Następnie dodajemy wodę. I gotujemy około 7 minut, po tym czasie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupowinniśmy jeść więcej lekkich i zdrowych rzeczy. dziś przychodzę do Was z bardzo pyszną surówką idealną do mies i obiadu. SKŁADNIKI -1 średniej wielkości kapusta pekińska -1 średnia marchewka -1 średnia cebulka -1 niewielka kalarepa -śmietana 12% około 3 -4 łyżki -pół łyżki cukru -pół łyżeczki soli -troszkę pieprzu do smaku Kapustę pekińską szatkujemy na drobno, marchewkę trzemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprzedstawić przepis na moją ulubioną cukinię-faszerowaną farszem z kasza jaglaną-REWELACJA :-) SKŁADNIKI FARSZ -100g surowej kaszy jaglanej (1 torebka) -1 mała cebulka -kilka sztuk pieczarek -1 marchewka -2 duże łyżki koncentratu pomidorowego -300g mięsa mielonego -1 duży ząbek czosnku -troszkę oleju -wegeta oraz pieprz do smaku DODATKOWO -3 średnie cukinie -200g sera żółtego -oregano(...)opakowaniu. Odsączamy z niej wodę. Do osobnego garnka dajemy troszkę oleju około 3 łyżki i dajemy pokrojoną cebulkę oraz pieczarki, całość podsmażamy. Następnie dodajemy startą na tarce jarzynowej marchewkę, mieszamy i dusimy chwilkę, dodajemy mięso, i dusimy, jak z mięsa wyjdzie woda odlewamy ją z farszu. następnie dodajemy przyprawy oraz koncentrat i na końcu kaszę jaglaną. Całość mieszamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudelikatna i dlatego jest świetną propozycją obiadową również dla dzieci. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 łyżki tartej bułki 1 jajko 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kilka ziemniaków 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki koperek sól lub vegeta pieprz Mięso wyrobić z jajkiem, tartą bułką, cebulą startą na miazgę, solą (vegetą(...)litrami wody i gotować 15 minut. Po tym czasie wrzucić klopsiki i gotować około 20 minut. Wyjąć warzywa i dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować kolejne 15 minut. Marchewkę zetrzeć ma tarce i dodać do zupy. Śmietanę połączyć z niewielką ilością wody i mąką. Dobrze rozmieszać, zahartować odrobiną zupy i połączyć z całością. Dodać koperek i doprawić do smaku
kuchnia doskiilości składników uzyskałam 4-5 porcji, ilość wody jest zależna od użytych warzyw. Ja użyłam około 700 mililitrów. wody. 2 cukinie zielone 1 cukinia biała 1/2 cebuli czerwonej 1 marchewka 1 pietruszka 100 gram sera typu lazur 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 kostka rosołowa woda Na patelni rozgrzać olej. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć pestki i pokroić(...)umyć i obrać, pokroić w plasterki i również dodać na patelnię. Wszystko wymieszać, dodać przyprawy i kostkę rosołową, dodać wodę i dusić pod przykryciem. Całość dusić około godzinę, aż marchewka będzie miękka. Co jakiś czas dolewać wodę, aby wszystko się lekko dusiło, a nie przysmażało. Gdy warzywa będą miękkie partiami przetrzeć je blenderem do każdej części dodając po łyżce
Czerwony Gupikrybą (na przykład z tego przepisu). Jest szybka, łatwa w wykonaniu, zdrowa i w porównaniu do gotowych surówek, tania. Składniki: 250g dobrej jakościowo kiszonej kapusty 1 mała marchewka pół średniej cebuli lub 1 mała pół jabłka 1 łyżeczka niepełna oleju Wykonanie: Kapustę kiszoną drobno szatkujemy i wrzucamy do miski. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)samo postępujemy z marchewką. Cebulę kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie te składniki dorzucamy do kapusty, dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Surówka jest już gotowa do podania
Anielska Kuchnia Ani