Uwielbiam drobiowe żołądki!Moja mam robi z ich pyszny gulasz, ja gulasz robię bardzo rzadko... ponieważ, niestety muszę go potem jeść sama :( Najczęściej na żołądkach
Walijskie Pichcenieolej. Smaż cebulę, aż będzie przeźroczysta. Jeśli nie chcesz używać tłuszczu zamień go na wodę. Dodaj marchewkę, czosnek, chilli i paprykę i smaż kilka minut. Wsyp ryż, przyprawy, fasolkę i cukinię. Zagotuj, dobrze wymieszaj, zmniejsz ogień i przykryj pokrywka. Gotuj do czasu, aż ryż będzie miękki, a cała woda wchłonięta. Jeśli wydaje ci się, że jest już
Lejdi of the housezrobił, to mogą być pieczarki. Składniki: - marchewka - pietruszka - cebula - seler - kapelusze grzybów (patrz wyżej) - ziemniaki (opcjonalnie) - olej Składniki: Marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Seler obieramy i kroimy w grube plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Wszystko gotujemy w wodzie z małą ilością oleju, a następnie rozdzielamy bulion od warzyw za pomocą durszlaka. Bulion zostawiamy
Kryzysowa Książka Kucharskacebula będzie szklista dorzucamy kurki. Podsmażamy razem przez ok. 2 minuty i dodajemy pozostałe warzywa: seler, marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Mieszamy. Wlewamy ok. 4,5 szklanki wody. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, dodajemy sporą szczyptę soli i zagotowujemy. Gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie wyławiamy ziele oraz liście laurowe i blendujemy ręcznym blenderem. Dolewamy śmietankę i blendujemy ponownie
Poezja smakułyżki masła • szczypiorek do posypania Wykonanie : • Cebulę pokroić w kostkę, pora w paski. • Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. • Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pozostałe warzywa. • Zalać ok. 1,5 litra wody gorącej, dodać przyprawy i gotować do miękkości warzyw. • Pod koniec gotowania dodać pokrojone serki pleśniowe, gotować aż się rozpuszczą
To co kochamsmakowych do mięsa. Gęsina sama w sobie jest bardzo smaczna. Szkoda zabijać jej naturalny smak. A wiec, gotujemy! Składniki: -dwie gęsie piersi ze skórą -smalec ( 1/2 łyżki ) -dwa ząbki czosnku -sól do smaku -1/2 kg kiszonej kapusty -1-2 marchewki W gęsiarce lub w głębokim rondlu z grubym dnem rozgrzewamy dobrze smalec. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem piersi
Kulinarne przemysleniacytryny. Obrać i umyć marchewkę, ziemniak i cebulę. Pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę i marchewkę. Zeszklić i dodać groszek. Mieszać chwilę i włożyć karczochy i ziemniaka. Dodać sól, mąkę i cukier. Wlać wrzącą wodę. Przykryć, 5 min. gotować i potem zmniejszyć ogień. Gotować do miękkości warzyw. Wyłączyć ogień. Przykryć folią aluminiową. Odstawić na bok i odczekać pół
Tureckie Przepisyjednak najbardziej smakuje penne. Składniki 300 g makaronu penne (lub innego) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 marchewki 1/2 pora (biała część) cebula pietruszka 4 pomidory 3 ząbki czosnku sól ,pieprz chilli w płatkach (może być w proszku) Przygotowanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (al dente). Marchew ,cebulę i pietruszkę kroimy w drobną kostkę ,por w piórka. Warzywa
R'n'G Kitchenumyte i obrane ze skóry podudzie z kurczaka. W między czasie obieramy warzywa i kroimy w kostkę – najpierw marchewkę z pietruszką i wrzucamy do garnka, potem ziemniaki. Na końcu kroimy buraki w kostkę, łodygi w słupki i liście na drobno i gotujemy z resztą warzyw do miękkości. Podczas gotowania doprawiamy zupę solą, pieprzem i cukrem. Gdy zupa jest już gotowa
Kuchenne Wariacjepieprz ziarnisty, ziele angielskie, listek laurowy, sól, 3-4 ziemniaki, Mięso opłukać, włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, cebulę – nie dodaję pora), kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, listek laurowy, sól. Zalać zimną wodą i na wolnym ogniu gotować aż mięso będzie miękkie. Ugotowaną zupę przecedzić – z mięsa można zrobić pierogi lub gołąbki. Grzyby zostawić do zupy
królestwo garówświeża bazylia Na samym początku warzywa umyć, marchewkę i pietruszkę obrać. Marchewkę pokroić w półplasterki. Do garnka wsypać marchewkę, pietruszkę, por, seler oraz pokrojone na mniejsze kawałki pierś z kurczaka. Całość zalać wodą (około 2,5 l). Przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. W międzyczasie liście botwinki drobno posiekać, a buraczki obrać i pokroić
Ugotowaćkoniec dodać marchewkę i wlać 1 szklankę wody. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem. Gdy marchewka będzie miękka to do garnka dodać odsączone 2 puszki tuńczyka, mały słoik koncentratu pomidorowego i całość ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem. Chwilę gotować. Na sam koniec dodać ugotowany ryż i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Paprykarz jeszcze chwilę gotować. Następnie przełożyć
Ugotowaćprzygotowania. Najważniejsze jest to, że szybko i tanio. Składniki : 1 opakowanie spaghetti razowe lub normalne. 1 słoik mieszanki marchewki z groszkiem (Lidl) 1 duża cebula 1 słodka śmietanka 12%, 500 ml bazylia, oregano, pieprz, ostra papryka, oliwki, Zaczynamy od makaronu, który gotujemy al dente. Następnie kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy na patelnię z oliwą z oliwek. Chwilę przesmażamy
vegetanieCałość dodać do gotującego się wywaru z warzyw razem z gałką muszkatołową, imbirem i pastą curry. Przykryć i gotować jeszcze 20 minut, doprawić solą i pieprzem, po czym zdjąć z palnika i nieco przestudzić. Zmiksować razem z ugotowaną wcześniej włoszczyzną (bez marchewki - jedynie białe warzywa: pietruszka, seler, por). Dodać śmietanę i zmiksować ponownie na gładki krem
W SMAKdrobno, przepłukujemy wodą Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do wysokości 1 cm ponad kapustę Posypujemy kminkiem i mieszamy. Gotujemy na średnim ogniu, pod przykryciem ok. 10-15 minut Podajemy z pyzami drożdżowymi i gulaszem z polędwicy wieprzowej duszonym z cebulką i marchewką Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comszklanki) Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić. Przełożyć do garnka i zalać wodą (ok.1,5 litra). 2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. 3. Szczypior, pietruszkę i koper drobno pokroić i przełożyć do garnka. Gotować i co jakiś czas przemieszać. 4. Kiełbasę i boczek pokroić. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do kapusty. 5.Doda
A Ty Smakuj Mniekurek grzybów, 2 łyżki inuliny, 1 cebula, 1 łyżka masła, liście mięty; kilka łyżek gęstej śmietany, marchewka kawałek kurczaka, ...............................................................WYKONANIE ..................... .......................... Grzyby umyj, oczyść, osusz i pokrój dowolnie,a małe zostaw w calości. Wodę zagotuj w garnku,dodaj kurczaka i gotuj przez 30minut.Wrzuć pokrojone w plasterki warzywa . Obierz i pokrój ziemniaki .Gotuj. Następnie wrzuć do garnka grzyby. Obierz cebulę, pokrój
w mojej kuchniTo bezmięsne danie doskonałe dla tych , którzy unikają mięsa lub maja go dosyć po świętachSKŁADNIKI2 kg kapusty kiszonejszklanka suszonych grzybów1/2 kg pieczarek2 marchewkiliść laurowyjedna cebulasól, pieprz
W kuchennym oknie EwyLepienie pierogów to dla mnie relaks, mogę siedzieć w kuchni i lepić, aż skończy się farsz lub ciasto. Przyjemne zajęcie, zwłaszcza, że do ciasta używam oliwę
Moja smaczna kuchniasię za dość - jak to mówią! :-)Składniki:- porcja rosołowa lub 4 skrzydełka - 0,4 kg kurek- 2 marchewki- 1 pietruszka- kawałek selera- 2 cebule średnie- ziele angielskie- liść laurowy- pieprz, sól- 3 łyżki masła- śmietana- natka pietruszki- koperek świeżyWykonanie:Gotujemy wywar z kości i włoszczyzny, aż do miękkości składników wraz z zielem angielskim i liśćmi
Walijskie Pichcenie