maliny - 13477 przepisów (strona:399/899)

Placuszki bananowe z mango i malinami, jogurtem i chrupiącą granolą 227

gotowego jogurtu. Składniki: 2 banany 2 jaja 1/3 opakowania (ok. 80 gram) jogurtu kokosowo-migdałowego (dostępny w Biedronce, moje odkrycie) 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 1/3 mango 8 malin 3-4 łyżki granoli (np. z tego przepisu granola) łyżka oliwy z oliwek Banany i jajka miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem łyżki oliwy z oliwek (lub oleju(...)kokosowego) i smażmy niewielkie placuszki po 1-2 minuty z każdej strony na średnim ogniu. W tym czasie mieszamy jogurt kokosowo-migdałowy z jogurtem naturalnym. Mango kroimy w kostkę, maliny myjemy. Usmażone placuszki przekładamy na talerz, polewamy jogurtem i posypujemy owocami i granolą. Gotowe

Mango Papaja
Cytrynowa Babka drożdżowa na maślance. 199

Wprawdzie Święta dopiero za trzy tygodnie , ale skoro naszła mnie dziś ochota na drożdżowca to pomyślałam ,że wejdę już troszkę w klimat Wielkiej Nocy i sporządzę

Malinowa Kawiarenka
Jabłecznik korzenny. 262

Delikatne ciasto z jabłkami , jeszcze z nieco zimowym aromatem, bo z chłodniejszymi dniami kojarzą mi się  korzenne , rozgrzewające aromaty  Jabłka zazwyczaj łączymy z cynamonem

Malinowa Kawiarenka
Owoce z kremem mascarpone 168

Truskawki, maliny i borówki, przekładane kremem mascarpone - na przywołanie w końcu tego słońca ;) Miłej niedzieli! Składniki 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru herbatniki - na spód pół filiżanki mocnej kawy - schłodzonej owoce - truskawki, maliny, borówki kakao - do posypania z góry Sposób przygotowania Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. W oddzielnej misce mocno schłodzoną śmietankę ubić

pink envelope
Miętowe Bezy z Bitą Śmietaną i Malinami w Syropie 202

się", bo koszyczki nie równe, ale smak świetnie zrównoważony za to:) A co, napiszę o tym. Słodkie miętowe bezy, ubitą nieposłodzoną kremówką, rolę tak zwanej wisienki na torcie pełni malina w syropie :) Bosko, po prostu bosko smakują. Zjadłam w sumie dwie i dużo mnie kosztowało aby nie zjeść więcej. Za to dziecko nadrabiało, co jakiś czas pochłaniało bezę, jemu(...)papierem do pieczenia. I teraz zaczyna się zabawa. Bezy wkładamy do piekarnika nagrzanego na ok. 80 stopni i suszymy 4,5 -5 godzin :) DODATKOWO: 150 ml śmietanki kremówki 30% Maliny w syropie  ETERNO Wykonanie: Wystudzone gotowe bezy wypełniamy ubitą kremówką, oczywiście nie słodzimy kremówki! Na wierzchu układamy po trzy malinki i polewamy łyżeczką syropu. Te bezy są warte czasu

Blondynka Gotuje
Biszkopt z kremem czekoladowym i malinami, Niebieskie migdały 225

minut. Składniki na nadzienie i wierzch: 3 dojrzałe  awokado 4-5 łyżek ciemnego kakao 5-6 łyżek słodkiego syropu, np. z daktyli, agawy/miodu ok. 2 szklanki malin Zmiksuj/zblenduj składniki kremu. Posmaruj nim równo wystudzony biszkopt. Na wierzchu ułóż maliny. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę.  Przepis dodaję do akcji: Organizator: WEGANON Niebieskie migdały  (3 maja

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto "Czekoladowa Coca-cola " 365

Jakiś czas temu wpadł mi w oko przepis na ciasto z dodatkiem coca-coli.  Hmmmm zaintrygowało mnie to  , więc musiałam przetestować . Ale jak to

Malinowa Kawiarenka
125. Kruche ciasto z lekką pianką, która nigdy nie opada 422

Gzik. Składniki na kruche ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 5 żółtek Owoce: maliny, truskawki lub inne Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojone w kostkę, żółtka i szybko zagnieść. Podzielić na 2 części w proporcji(...)mieszamy. Spód ciasta smarujemy ubitą pianą, układamy gęsto owoce  lekko wpychając w pianę. Z zamrażalnika wyjmujemy drugą część ciasta (1/3), trzemy ją na grubych oczkach i posypujemy wierzch malin. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wierzch można oprószyć cukrem pudrem

Jadło i czytadło
Camembert Zapiekany z Pigwą z Miodem na Kremowym Occie Balsamicznym Figowym i Malinami 180

Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki: ser typu camembert (użyłam President) Pigwa z Miodem   1 łyżka kremowego octu balsamicznego figowego kilka malin (z racji pory roku użyłam mrożonych) Wykonanie: W pierwszej kolejności musimy włączy piekarnik i ustawi temperaturę na 180 stopni. Odkroiłam wierzch sera, do środka którego włożyłam lekko odsączoną z syropu(...)się piekł, ja zrobiłam sobie wzorek z kremowego octu balsamicznego figowego, który służy jako do jako dopełnienie smaku, a przy okazji posłużył jako ozdoba talerza. Poukładałam wcześniej rozmrożone maliny. Kiedy środek sera nabrał kremowej półpłynnej konsystencji wyciągnęłam go z piekarnika i delikatnie wyłożyłam na talerz. Na wierzchu wyłożyłam dodatkową porcję pigwy z miodem. Prawda, że prosto i szybko? SMACZNEGO życzy

Blondynka Gotuje
Zróbmy sobie Kids Party! 250

dziecko), byście go spróbowali.  Hej, to nie tylko dobrze wygląda, smakuje też niebiańsko!  KOLOROWE PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki: 2 podłużne kawałki ciasta francuskiego, delikatnie rozwałkowane swojskie maliny w zalewie (lub dżem dowolnego smaku) kolorowa posypka cukrowa Przygotowanie: W oba kawałki ciasta powciskaj posypkę cukrową z jednej strony tak, by pokryła jak najlepiej całą jego powierzchnię.  Blachę(...)wyłóż papierem do pieczenia. Jeden kawałek ciasta połóż na papierze stroną z posypką do dołu. Rozsmaruj na nim maliny w zalewie (lub dżem). Przykryj drugą częścią ciasta, tym razem posypką ku górze. Pokrój ciasto na długie kawałki, jak paluszki. Rozłóż je na blaszce tak, by między paluszkami były odstępy. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i piecz paluszki około

Gotowanie to kochanie
Owocowy deser z mascarpone. 315

kremówki 30% słodkie 125 ml. ajerkoniaku cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy 6 szt. kiwi 6 szt. bezy  puszka mandarynek w syropie maliny w syropie WYKONANIE: śmietanę ubijamy z 1/2 torebki cukru waniliowego i cukrem pudrem, mascarpone mieszamy z ajerkoniakiem, dodajemy 3-4 łyżki ubitej śmietany, na dno pucharka wkładamy łyżkę malin, kruszymy na kawałki bezę

Kuchnia Beaty
Malinowy pucharek z brzoskwiniowymi kawałeczkami 159

Ostatnio bardzo tęsknię za słońcem i krzakami pełnymi pięknie mieniących się kolorami owoców. A w szczególności za malinami. Jakże, te malutkie czerwono-różowe owoce rozpływają się w ustach... Na szczęście udało mi się w zachować ich małą cząstkę. Domowe naturalnie słodkie soki malinowe są wspaniałym dodatkiem do herbaty, gdy nieprzyjemny mróz zmrozi nasze ciało. Nadają się również idealnie do różnego(...)przykład jednego z nich. Deser jest zdrowy, niskokaloryczny, a co najważniejsze smaczny. Głównym elementem wiążącym, nadającym delikatną słodycz jest właśnie domowy sok malinowy. Jeśli nie posiadacie domowego soku z malin, możecie użyć kupnego. Uważajcie, jednak na jego skład. Składniki: (2 porcje) 1 szkl. jogurtu typu greckiego 0% tłuszczu 2 łyżki domowego soku malinowego 1/2 brzoskwini z puszki Przygotowanie: Połówkę brzoskwini

Słodkie okruszki
Babka Kawowo - czekoladowa 227

Lubie kawę  ... lubię jej smak we wszelkich deserach , jogurtach , serkach itp . Musiałam więc wypróbować jak smakuje w takim tradycyjnym wypieku jak babka . No i smakuje

Malinowa Kawiarenka
Witajcie w poniedziałek :) 141

jaki akurat macie w lodówce.  Możemy podać dodatkowo domowy sos Tzatziki. Shake malinowy  (4 osoby) 1 jogurt naturalny typu greckiego 2 lody (tzw. kanapka) 1 kubek półlitrowy malin 1 łyżka cukru Jogurt, maliny, cukier wrzucamy do blendera lub miksera, po czym dodajemy lody po wcześniejszym usunięciu wafelków. Fajna zabawa dla dzieci, bo one uwielbiają wafelki i chętnie

vegetanie
Ekologiczne placuszki śniadaniowe z płatków Symbio 173

dodatkiem do nich jest ekologiczny dżem malinowy Symbio  bez dodatku cukru, w którym się wręcz zakochałam. Ma idealny, nie za słodki i niezbyt kwaśny smak, wyraźnie wyczuwalne pesteczki malin i świetny skład (przecier jablkowy, maliny, pektyna). Świetnym dodatkiem do placuszków są również świeże owoce, jogurt naturalny czy  masło orzechowe . Składniki na 4 placuszki o średnicy

Zawsze głodna!