maliny - 13477 przepisów (strona:392/899)

Galaretki pełne owoców - zdrowa słodycz 202

marakui w kolorze żółtym oraz czerwonego smoothie z dodatkiem truskawek oraz foremek do lodu z dwoma wzorami. Część foremek wypełniliśmy owocami borówki amerykańskiej (ale mogą też być inne jagodowe, maliny, jeżyny, poziomki itp.), małe winogrona bezpestkowe lub owoce pokrojone w kawałki (np. brzoskwinie, jabłka, gruszki, morele). W galaretkach można także zatopić suszone owoce (rodzynki, żurawiny) lub płatki migdałów, a same(...)Składniki: Świeży sok z jabłek i owoców marakui Marwit (250 ml), Czerwony sok typu smoothie Owocudo Marwit (200 ml), 3 i 1/2 łyżeczki agar-agar, garść owoców jagodowych (borówki, maliny itp), 2-4 łyżeczki syrop z agawy (opcjonalnie), cynamon i imbir (opcjonalnie) . Przygotowanie: Umyte i osuszone owoce przełożyć po 1-2 szt. do foremek na lód, część foremek pozostawić

SzczyptaSmaQ
Deser jogurtowy z chia i melonem 157

smaczne wykorzystałam je ponownie. Deser może być również śniadaniem. Pychotka Składniki: 3 łyżki nasion chia 400 ml jogurtu naturalnego 1 melon Galia 3 łyżki miodu lub cukier 1/2 szklanki malin Nasiona wsypać do jogurtu, wymieszać i odstawić na całą noc do lodówki. Wyjąć, wymieszać z miodem i włożyć go do pucharków.  Ułożyć warstwę malin, a następnie pokrojonego melona

O kuchni z uczuciem
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i malinami 112

400ml jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki sody  120ml oleju (u mnie 60 ml oleju rzepakowego i 60ml oliwy z oliwek cytrynowej) szczypta soli śliwki i maliny (ilość taka aby pokryć wierzch ciasta), u mnie dodatkowo garść żurawiny suszonej cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misce i wymieszać łyżką lub trzepaczką na gładkie(...)gęse ciasto. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć owoce - wypestkowane śliwki skórką do dołu i maliny. Piec w 170'C około 50 minut, do suchego patyczka. Wystudzić, posypać cukrem pudrem

Cakes By Kejt
Drożdżówka sypana ze śliwkami 122

Dziś u mnie ciasto z serii "klasyka gatunku" . No bo jak tu w czasie sezonu śliwkowego  nie zrobić drożdżowca z tymi owocami ??? No nie da

Malinowa Kawiarenka
Kilka pomysłów na... 146

ziemniakami i ciecierzycą  Placki cukiniowe z suszonymi pomidorami, posypane ziarnami dyni; pomidor   Naleśniki gryczane z serkiem chrzanowym, szpinakiem, pomidorami i wędzonym łososiem  mrożony koktajl banan-malina-brzoskwinia z domowymi lodami (dwa rodzaje) Lody malina-mleczko kokosowe, z domowymi lodami "prince polo"  A i bardzo wam dziękuję, za ponad 200 obserwatorów

More food, love and dreams
BABCINA KONFITURA MORELOWA Z DODATKIEM MALIN, BEZ DODATKU CUKRU 179

można oczywiście dodać cukier. Moja konfitura jest niskosłodzona (my takie jadamy), gdy wolimy bardziej słodkie, ilość cukru (ksylitolu) musimy zwiększyć. Składniki: - 3kg moreli (u mnie nasze polskie) - 250g malin - ok.950g ksylitolu (lub cukru) - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny Morele umyć, wyjąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki, dodać maliny, wyciśnięty sok z cytryny, zasypać 300g ksylitolu (lub cukru), dokładnie wymieszać

Smaczne Zdrowe
OreoLove 134

Propozycja dla wszystkich ciaskożerów. Zamiast zajadać się ciastkami, można jednym wielkim! I powiem tu nieskromnie, znacznie lepszym niż te z paczki. A świeże maliny, to idealne zwieńczenie tego deseru! Składniki: 3 paczki ciasteczek typu Oreo 300 g serka mascarpone łyżka soku z cytryny 0,5 litra mleka 500 ml śmietany 30-36% 80 g masła 20-30 g żelatyny cukier(...)etapie dosłodzić sobie cukrem pudrem. Następnie wylewamy masę na spód tortownicy, gdzie już mamy herbatnikowy spód. Polecam w połowie drogi wrzucić trochę owoców (u mnie były borówki i maliny) i przykryć je resztą masy i wstawiamy do lodówy, aż do stężenia (kilka godzin). Na koniec łączymy pozostałe herbatniki z resztą masła (można pominąć tłuszcz, ale wtedy warstwa wierzchnia będzie sypka

Karczma Honorietty
Beza Pavlovej w przaśniej letniej sukience 171

poprzednim wpisie . Teraz czas na kolejny krok. A mianowicie, co położyć na tej naszej bezie. Przedstawiam moją wersję. Beza, sos z mango, śmietanka z mascarpone i owoce sezonowe: wiśnie, maliny, jagody. Niezła zabawa i powiem szczerze i nieskromnie - smak obłędny! Składniki: Mango Śmietanka kremówka 30% - 300ml Serek mascarpone - 125g Napój kokosowy z cząstkami kokosa - 50ml Maliny, wiśnie, jagody Kilka liści

Karczma Honorietty
Uczta dla podniebienia - muffinki bardzo czekoladowe z kremem malinowym 127

mleka  - 200 g czekolady (wedle gustu, ja wykorzystałam gorzką) - 30 g kakao - 170 g mąki pszennej (można użyć pełnoziarnistej) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 120 g malin (mogą być mrożone, a kiedy te także są nieosiągalne, to można spokojnie zastąpić je konfiturą malinową dobrej jakości) - 250 g serka mascarpone - 200 g naturalnego serka kanapkowego (typu Almette) - ewentualnie cukier(...)muffinek. 6. Muffinki pieczemy ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Po upieczeniu najlepiej rozłożyć ja na kratce do wystygnięcia. 7. W międzyczasie przygotowujemy krem. Rozgniecione maliny (lub konfiturę) mieszamy z mascarpone i serkiem, a następnie dosładzamy do smaku. Należy pamiętać, że muffinki same w sobie będą słodkie, a krem ma tą słodycz przełamywać. Dobrze wymieszany krem nakładamy

two broke sisters
Ciasto jogurtowe z owocami letnimi 169

Szał porzeczki, jagód i malin! Uwielbiam twórczo czyścić lodówkę :) Tym razem ostał mi się napoczęty jogurt naturalny ze zbliżającym się do końca terminem przydatności. No cóż z nim począć - no oczywiście że upiec ciasto jogurtowe !!! Z racji, iż jogurtu było ciut więcej niż w oryginalnym przepisie  (do podejrzenia choćby tu - Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką lub tu - Ciasto jogurtowo(...)własny TU ) 3 kubeczki mąki pszennej - u mnie tortowa 2 łyżeczki proszku do pieczenia - czubate 5-6 garści mrożonych lub świeżych owoców letnich - u mnie czerwona porzeczka, jagody i maliny Do dużej miski wyłożyć jogurt. Wbić całe jaja. Kubeczka po jogurcie użyć do odmierzenia oleju i dolać do reszty płynnych składników. Rozbełtać łyżką. Kubeczek po jogurcie umyć, wytrzeć, odmierzyć potrzebną

Grunt to przepis!
Malinowy sernik na zimno 112

jeśli zadajesz sobie pytanie czy dasz radę.... odpowiedź brzmi TAK! Smak galaretki zmieniasz wedle uznania, ta sama zasada tyczy się owoców. Ja używam tych sezonowych, więc gdy sezon na maliny w pełni, wybór jest oczywisty. Sernik na zimno z malinami Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Maliniak 105

mleka sojowego 120 ml oleju roślinnego- to jest ta zmiana 180 g białego cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka kardamonu ok 900 g mąki pszennej farsz: około 300 g malin lub innych owoców jagodowych. * nie miałam ochoty robić kruszonki, ale w lodówce nalazłam jakieś „skitrane”resztki startej gorzkiej czekolady więc je wykorzystałam. Wyrośnięte już ciasto rozwałkowałam na szerokość(...)blachy, przełożyłam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i robiłam fałdę z ciasta a w „dołek” wrzuciłam garść malin, które posypałam cukrem (mała łyżeczka) i znowu zrobiłam fałdkę itd. Ciasto odłożyłam do ponownego wyrośnięcia (przez przypadek było to dwie godziny, ale 30 minut wystarczy). Piekła w temp. 190 C około 40 minut. Smacznego

greenscarf
Buleczki, Marchewkowe Slimaczki i Uciekajacych dni pare, Slodki Czwartek odc.88 207

idealną przekąską własnie do naszych śniadaniówek. Jest to zdrowa, bez mleczna i bez jajeczna wersja drożdżówek. U nas część z cukrem i cynamonem, a druga z jagodami i malinami oraz drobinkami pistacji. Przepis autorstwa Marty Dymek, znaleziony w sierpniowej KUCHNI. Bułeczki, Marchewkowe Ślimaczki ciasto: 3 szkl. mąki pszennej, u mnie pól na pół pszenna i orkiszowa(...)minut. Ciasto nie powinno kleić się do rąk. Ciasto formujemy w kulę i wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na ok godzinę by wyrosło. nadzienie: kilka garści owoców, jagód, malin czy porzeczek (w oryginale 400 g) cukier puder i posiekane pistacje do posypania ew. cynamon, i cukier trzcinowy jako nadzienie Kiedy ciasto wyrośnie dzielimy je na dwie części, każda rozwałkowujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Waniliowe muffiny z puree z cukinii i musem malinowo-porzeczkowym 130

gram musu z cukinii (cukinię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, bez skórki, przez 30-40 minut) ziarenka z 1 laski wanilii 8-9 łyżek musu z malin i porzeczek (garść porzeczek i malin smażymy przez 5 minut na wolnym ogniu z dodatkiem odrobiny wody, studzimy) Masło, mus z cukinii, jajka oraz miód dokładnie mieszamy. Dodajemy ziarenka wanilii

Mango Papaja
Krucha tarta z brzoskwiniami, nektarynkami, morelami… 139

dalej ;) Maliny i jagody też się pojawiły. Na straganach taki wybór owoców, że czasem trudno się zdecydować na co mamy ochotę. Zapiekane owoce zawsze stanowią dobrą opcję na deser. Czy to pod kruszonką czy też w z niewielką ilością kruchego ciasta tak jak tu. Do tego o tej porze roku owoce są tak słodkie, że całkowicie zrezygnowałam z dodawania cukru(...)problemów. Polecam! 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany   5-6 moreli 2-3 nektarynki 2-3 brzoskwinie szklanka malin garść jagód Obie mąki przesiewamy po czym siekamy je z masłem. Dodajemy żółtko i śmietanę i zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu dzielimy

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania