makrela - 1690 przepisów (strona:21/113)

Pasta rybna 50

Czas czytania: 2 min Bardzo lubię wędzone ryby, używam ich do kanapek, sałatek, pizzy i past. Dziś chciałam zaproponować wam najprostszą i najszybszą pastę rybną. Miałam wędzoną makrelę, więc przyrządziłam pastę właśnie z makreli, ale możecie do tego użyć dowolnej ryby. Pasta świetnie smakuje na kromce żytniej bagietki z dodatkiem ogórków korniszonowych lub kiszonych. Pasty rybne nie są raczej ulubionym(...)full svg * { fill: #343434; } Pyszna pasta rybna. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword ryba Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 150 g wędzonej makreli 70 g kremowego serka 2 łyżeczki soku z cytryny 1 1/2 łyżki łyżki chrzanu ostrego 1 szczypta pieprzu cayenne lub chilli 2 łyżki oliwy Instructions Makrelę dokładnie obrać pozbywając się

SprawdzonaKuchnia.pl
KANAPKOWA PASTA RYBNA Z ANCHOVIES 88

Kremowa i pełna smaku kanapkowa pasta z wędzonej makreli, kremowego twarożku i filecików anchovies.  Doprawiona startym czosnkiem i opcjonalnie także czerwonym pieprzem oraz świeżą kolendrą. Znakomity zamiennik wędlin na kanapkach. Można przechowywać do 2 dni w lodówce. Wędzoną makrelę z powodzeniem można zastąpić inną wędzoną rybą, np. pstrągiem. Można także użyć odsączonego z zalewy tuńczyka z puszki(...)słoiczka. Zamiast twarożku sprawdzi się miękkie masło, które odpowiednio wcześnie należy wyjąć z lodówki i zostawić na blacie do ocieplenia. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 250 g makreli wędzonej (waga przed oczyszczeniem) lub tuńczyka z puszki  100- 150 g kremowego twarożku, np. Almette, Philadelphia lub   75 g miękkiego masła 2-3 fileciki anchovies 1 ząbek czosnku sól, świeżo zmielony czarny

cool and minty
Pasta z makreli, twarogu, jajek i warzyw 79

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem twarogu, jajka i warzyw. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne smakowite śniadanie jak również dodatek farszu do jajek lub przekąsek. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: >4 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 3 jajka na twardo 250 g twarogu 3 rzodkiewki 1 cebula czerwona 1/2 pęczku(...)koperku 1/2 pęczku natki pietruszki 1 łyżka majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego pieprz sól 1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo. 2. Po ugotowaniu jajka studzimy, kroimy drobno i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i cebulę. Tak samo robimy z posiekanym koperkiem i natką

karolgotuje
Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli 98

Jedna z moich ulubionych, dyżurnych past na kanapki - pasta z wędzonej makreli, z czerwoną fasolą, jogurtem i szczypiorkiem. Kilka składników, ale doskonale do siebie pasujących. Szybka w wykonaniu, tania i pyszna - czego chcieć więcej. Alternatywa do szynki i żółtego sera do szkolnej śniadaniówki. Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli 1 wędzona makrela 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki(...)jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 1/3 pęczka szczypiorku sól, pieprz do smaku Makrelę obrać ze skóry, wyjąć kręgosłup, podrobić mięso wyjmując z niego ości, przełożyć do miski. Fasolę przepłukać, odsączyć i rozgnieść widelcem na drobniejsze kawałki, dodać do ryby. Dodać jogurt, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek - całość dobrze wymieszać i doprawić solą

Smaczny zeszyt
Śniadaniowa pasta z wędzonej makreli FIT 68

Wtedy wystarczy chwycić za chrupkie pieczywo, czy ukroić sobie kromki chleba i śniadanie gotowe. Dlatego dziś mam dla Was przepis na błyskawiczną, a zarazem bardzo smaczną pastę z wędzonej makreli z twarogiem. Mniam! Kaloryczność dla całej pasty (8-10 porcji) to około: 620kcal, B: 64,3g, T: 34,4g, W: 10,3g. Składniki: – 1 wędzona makrela – 200g twarogu(...)półtłustego – 2 łyżki skyr’a naturalnego – 2 łyżki szczypiorku – sól, pieprz Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, a następnie mieszamy z twarogiem i skyrem. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podajemy np. ze świeżymi kiełkami. Smacznego! Artykuł Śniadaniowa pasta z wędzonej makreli FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 39

uwielbia pastę z wędzonej makreli – łapka w górę! ;-) Składniki Wędzona makrela 1 makrela, ok. 340g Jajko 5 jajek Ogórek kiszony 3 większe ogórki Cebula 1 średniej wielkości Majonez 3 łyżki Musztarda 1 łyżeczka lub chrzan Sól Pieprz The post Pasta jajeczna z wędzoną makrelą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pasta z makreli wędzonej i jajek 45

Pasta z makreli wędzonej i jajek – kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to mama dość często przygotowywała ją na kolację :) Czasami zajadaliśmy pastę jajeczną z makrelą i kiszonym ogórkiem, innym razem z ogórkiem konserwowym – zależy, co The post Pasta z makreli wędzonej i jajek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
ROLLSY Z PASTĄ RYBNĄ (keto, LCHF, bez glutenu) 128

weekendzie gdy zostają mi puste naleśniki, które zazwyczaj smażę na śniadanie w wolne dni. Do tego szybka do zrobienia i zdrowa pasta z wędzonej ryby (u mnie z makreli lub halibuta), która jest idealnym dodatkiem do keto naleśników. Rollsy z pastą rybną to świetna propozycja na śniadanie, kolację czy lunch do pudełka na wynos. Składniki na rollsy z pastą rybną(...)Składniki na naleśniki: 2 jajka 20 ml śmietany 30% lub śmietanki kokosowej odrobina masła ghee do smażenia Składniki na pastę rybną (tutaj z makreli i halibuta): 50 g makreli wędzonej 50 g halibuta wędzonego 30 ml majonezu domowego na bazie jajka, oleju MCT lub innego zalecanego oleju zimnotłoczonego o neutralnym smaku (np. z awokado , z ostropestu itp.) 50 g cebuli

Ola la LCHF
Placuszki z kaszy manny z wędzoną makrelą 81

moim domu wytrawne placuszki z kaszy manny to nie nowość, ponieważ oprócz prostoty w przygotowaniu są naprawdę smaczne.  Tym razem chciałam Wam zaprezentować wersję z wędzoną makrelą, która posmakowała nawet mojej niespełna 2 letniej córce. Takie placuszki idealnie komponują się z dowolnym sosem lub różnymi dodatkami. Możecie przyrządzić je bardziej na ostro lub ziołowo! Tu nie ma ograniczeń. Polecam(...)paprykowe z żółtym serem - klik . (10 sztuk) 1/2 szklanki kaszy manny (1 szklanka = 250 ml; u mnie kasza manna orkiszowa )   1/2 szklanki mleka 1 jajko Dodatkowo: 100g wędzonej makreli (użyłam makreli wędzonej na gorąco z przyprawami) sól ziołowa , pieprz Ponadto: olej do smażenia   Kaszę manną wymieszać z jajkiem oraz mlekiem i odstawić na chwilę, aby kasza zgęstniała

Di gotuje
Pasta z makreli - fit przepis 135

Witacjcie :) Swojego czasu nie jadałam wcale ryb. Teraz staram się nadrobić ten czas. Jak mi idzie? Całkiem dobrze :) Sprawdźcie co ciekawego mam dzisiaj dla Was Pasta z makreli - fit przepis   jedna wędzona makrela pęczek szczypiorku 100 chudego twarogu łyżeczka musztardy sarepskiej 3 łyżki jogurtu naturalnego sól ( u mnie jak już pewnie zauważyliście nowość czyli sól Himalajska - więcej znajdziecie tutaj(...)świeżo mielony pieprz  dodatkowo ogórki kiszone  Makrelę musimy obrać ze skóry i starannie usuwamy wszystkie ości. Ja po obraniu dokładnie sprawdziłam każdy kawałek, po czym rozdrobniłam rybę. Dodajemy twaróg, pokrojony drobno szczypiorek, musztardę, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Kanapki z pastą obowiązkowo podałam z ogórkiem kiszonym, który idealnie dopełnia smak

Kuchnia moimi oczami
Pasta z wędzonej makreli 97

miłośników wszelakich smarowideł kanapkowych. Najczęściej robię różne pasty a'la hummus, wariacji na ich temat jest bez liku. Lubię też pasty jajeczne i rybne. Ta pasta z wędzonej makreli bardziej przypomina chyba sałatkę, pokrojone w drobna kostkę ogórki przyjemnie chrupią, a suszone pomidory dodają charakteru. Pasta z wędzonej makreli  Składniki: 1 wędzona makrela (ok 300g) 2 kiszone ogórki średniej(...)wielkości 100g żółtego sera 2 łyżki majonezu 4 suszone pomidory pieprz do smaku sok z cytryny słodka papryka Makrelę obrać dokładnie ze skóry i ości. Ogórki pokroić w drobną kostkę, odcisnąć z nadmiaru soku. Pomidory pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny, papryką. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Obiad gotowy
Sałatka z buraczków i wędzonej makreli 135

robiłam  danie z przepisu  Jamie'go Olivera  z książki "5 składników" Prosto szybko i przyjemnie. Zaskakująco dobre połączenie. Nigdy nie wpadłam na pomysł żeby smażyć wędzoną makrelę, a to na prawdę smaczna rzecz. Warto spróbować. Użyłam filetów wędzonych na gorąco. Bardzo polecam! składniki ( 2 2 filety wędzonej makreli ok 300 g gotowanych buraków (gotowych, pakowanych próżniowo) garść(...)mieszanki młodych listków sałat (w oryginale rukiew wodna) 2 łyżeczki  chrzanu (gotowego lub świeżo startego) 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz oliwa przygotowanie Skórę makreli ponacinać skośnie bardzo ostrym nożem co 1 cm. Ułożyć skórą do dołu na nieprzywierającej ( teflonowej) patelni i smażyć na średnim ogniu tak długo aż skórka zrobi się chrupiąca. Pod koniec smażenia przełożyć na drugą

Stare Gary
Pasta z makreli w oleju z serkiem wiejskim 121

Wystarczy kilka składników i mamy pyszne  smarowidło do chleba . Pasta jest szybka,  prosta w przygotowaniu i bardzo pyszna. Ja wykorzystałam  makrelę w puszcze, ale  świetnie sprawdzi się  również wędzona makrela. Składniki: 1 puszka makreli w oleju 150 g serka wiejskiego 1/2 małej czerwonej cebuli łyżka posiekanej kolendry sól, pieprz Wykonanie: Makrelę osączyć z oleju, wrzucić

magiczna kuchnia Kasi
Pasta jajeczna z makrelą 106

jajkami  w roli głównej, ale tym razem postanowiłam je przygotować trochę inaczej, niż tak klasycznie. Będzie to pewna odmiana dla typowych jajek faszerowanych. Oto pasta jajeczna z makrelą, która może być typowym smarowidłem do domowych kanapek, lub po prostu przekąską, którą można podać jako dodatek do różnego rodzaju sałatek lub dipa do pokrojonych warzyw. Oczywiście jeśli macie ochotę, taka(...)kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Pasta z bakłażana Pasta z tuńczykiem Pasta jajeczna z makrelą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 8 ugotowanych jajek 1 wędzona makrela 1/2 szalotki 2 łyżki majonezu sól pieprz opcjonalnie naturalny jogurt Wykonanie: Jajka obieramy i kroimy  w kostkę. Makrelę obieramy

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z wędzonej makreli z twarogiem 161

Pyszna pasta na kanapki z wędzonej ryby i twarogu, nazywana często awanturką. Zamiast makreli można użyć innej wędzonej ryby. Pastę można wzbogacić dodatkiem szczypiorku lub natki pietruszki, zamiast musztardy można dodać keczup. składniki: 2 średnie wędzone makrele ( ok 500 g ) 500 g twarogu 1 mała cebula 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu 2 łyżki musztardy, u mnie rosyjska świeżo zmielony(...)pieprz Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Makrele obrć ze skóry i ości. Podzielić na małe kawałki i dodać do twarogu, wymieszać. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, dodać do twarogu i makreli. Dodać też jogurt, majonez i musztardę oraz pieprz do smaku. Całośc ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt suscha mozna jeszcze dodac jogurtu lub majonezu. Jeśli pasta

Monia miesza i gotuje