Przepis na : śniadanie
Dziś przepis na pyszną pastę z wędzonej makreli na kanapki.Lubię ryby pod każda postacią,nawet te na kanapkach :). SKŁADNIKI 1 wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo mała cebulka łyżka majonezu łyżka ostrej musztardy 1 ogórek kiszony sól i pieprz do smaku WYKONANIE Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości.Obraną makrelę rozgniatamy widelcem,jajka ugotowane na twardo,cebulkę i ogórka kiszonego kroimy w kostkę,dokładnie mieszamy.Następnie dodajemy majonez,musztardę,doprawiamy do smaku i znowu dokładnie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)