makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:339/561)

pesto szpinakowe 133

sera żółtego wykonanie: Słonecznik podprażamy na suchej patelni. Przekładamy do wysokiego naczynia blendera, dodajemy obrany czosnek i rozdrabniamy. Dodajemy pokrojony szpinak, trochę oleju i rozdrabniamy. Dodajemy pozostały olej (ilość zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać), sól, pieprz oraz opcjonalnie starty ser i miksujemy. Gotowe pesto przekładamy do słoiczka. Podajemy np. z makaronem, pieczywem

Domowy Smak Jedzenia
Sos pieczarkowy 437

smażonego lub duszonego mięsa oraz do makaronu, czy kaszy. Do sosu pieczarkowego zawsze dodaję sok z cytryny oraz koperek lub pietruszkę. Super sprawdzi się też świeża kolendra. Wówczas nie trzeba już dodawać tej suszonej w proszku. Taki sos pasuje idealnie do kurczaka, polędwiczki wieprzowej czy schabu pieczonego lub smażonego na patelni.  Z czym Wy podajecie sos pieczarkowy

AniaGotuje.pl
SOS KURKOWY 210

bardzo nam zasmakował.Można go podawać do makaronu,kasz,ziemniaków i mięsa. SKŁADNIKI 400g kurek 2 łyżki masła sól,pieprz 300 ml śmietanki 30% natka pietruszki WYKONANIE Kurki bardzo dokładnie oczyścić,są one bardzo kruche i delikatne.Większe grzybki można pokroić na mniejsze kawałki a mniejsze zostawić będą fajnie wyglądały. Na patelni rozgrzać masełko i wrzucić pokrojone i oczyszczone kurki

Mała w garnku miesza
Grzyby leśne z porem w śmietanie 211

zjedzenia. Polecam taki sosik np. do kasz, makaronu, placków ziemniaczanych, ziemniaków, kopytek, klusek śląskich... można i dalej wymieniać, ale pora na przepis! Składniki: 30 dag świeżych leśnych grzybów 1/2 dużego pora masło sól,pieprz ocet winny śmietana 18% odrobina wody Sposób przygotowania: 1. Grzyby oczyścić, ewentualnie obrać. pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę masła, dodać grzyby i chwilę

Kuchnia domowa Ani
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 218

Między pulpety wkładamy kawałki sera. 2 Na patelni, na małej ilości oleju podsmażamy czosnek do zeszklenia i zalewamy przecierem pomidorowym, aby nabrał aromatu czosnku, doprawiamy cukrem i solą. Całość podgrzewamy do zagotowania. 3 Następnie zalewamy pulpeciki sosem i zapiekamy w piekarniku około 20 minut. 4 Całość posypujemy koperkiem i podajemy z makaronem, ryżem, bądź ziemniakami. Porady Jeżeli nie przepadacie

Kuchnia Bazylii
Fusilli z warzywami w pomidorach 167

Dziś zrobimy coś bardzo szybkiego do makaronu i bardzo zdrowego! Składniki fusilli  Malma nierafinowany olej kokosowy  Woj Len cukinia baby czerwona papryka żółta papryka lub igołomska świeże pomidory lub pomidory z puszki bazylia szczypiorek oliwa z oliwek czosnek i cebula ser owczy do posypania i ser w plastrach Na rozgrzaną patelnię dajemy trochę oleju kokosowego . Podsmażamy cebulę

Z Kuchni Do Kuchni
Wieprzowina w sosie teryiaki 326

patelni do miski.  Na rozgrzaną patelnię dajemy mięso i przesmażamy. Po kilku minutach, gdy mięso już lekko zmieni kolor dodajemy warzywa z miski i całość podsmażamy dodając pozostałe przyprawy i całość podsmażamy.  Gdy już całość się poddusi dodajemy ziarna sezamu i posypujemy zieloną cebulką.  Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem soba.    Smacznego

Kuchnia na wzgórzu
Makaron soba z tofu i szpinakiem 164

pieprz, sok z cytryny do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.Tofu kroimy w kostkę. Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy w paski, ale niezbyt drobno (chyba ,że ktoś woli w formie pesto, ja kroję tylko na pół) Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę na rozgrzana oliwę i podsmażamy chwilkę. Następnie na patelnię dodajemy szpinak, pokrojone w kostkę tofu

Bon appetit mon amie
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. 224

ściągamy skórki i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy około 5 minut na średnim ogniu, dodajemy pomidory i podsmażamy jeszcze przez kilka minut. Wywar odcedzamy i przecieramy do niego na sitku o drobnych oczkach pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i dodajemy śmietanę. Podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego

Symfonia smakowa
Zupa cukiniowo - ziemniaczana 192

chlebowe grzanki- posmarowane oliwą i podprażone na patelni. * woda- 800 ml (lub bulion warzywny/mięsny) * ziemniaki- 500 g * cukinia- 750 g * cebula- 1 duża * czosnek- 2 ząbki * masło klarowane/olej ryżowy- 4 łyżki * suszona włoszczyzna- 2 łyżki * listek laurowy- 1 szt. * ziele angielskie- 6 szt. * sól, pieprz- do smaku * chipsy bekonowe i 'makaron' ze skórki z cukinii- opcjonalnie Do garnka wlać

Kraina Miodem Płynąca
Halibut niebieski dzwonko 220

rozgrzewamy dość mocno. Wykładamy rybę na patelnię do grillowania i  zaczynamy ładnie grillować/dusić. Ryba zacznie puszczać soki i aromat rozniesie się po całej kuchni. Aromat bardzo naturalny, gdyż przypawy Skworcu  nie mają chemii . Halibut zetnie się szybko. Jest niesamowicie biały i delikatny. Podałam tę wyjątkową rybę w towarzystwie makaronu z sosem z boczniaków.  Makaron

Z Kuchni Do Kuchni
PONIEDZIAŁKOWE PORZĄDKI W LODÓWCE 180

masz... ,chłopska patelnia..., jadło z patelni?  I postanowiłam, że będą to : Poniedziałkowe Porządki W Lodówce :-) Bo  poniedziałek, to u mnie dzień porządków (z racji dnia wolnego) i w domku... i w lodówce.  Tak było i dziś.  Stanęłam przed szeroko otwartą lodówką, a tam... i boczek.. i wędlinka... i makaron... i kurczak gotowany...  I ruch

Walijskie Pichcenie
FINKTON’s BAKED BEANS z gry BIOSHOCK – fasola w sosie pomidorowym 343

niż fasoli), solimy tak jak wodę na makaron i gotujemy fasolę na średnim ogniu przez ok. 1,5-2h do miękkości. 1 PODSMAŻANIE KIEŁBASY LUB BOCZKU (5 min) Kiełbasę kroimy w drobne plasterki lub kostkę w przypadku boczku (możecie dodać trochę tego i tego, będzie jeszcze lepsze). Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy na rumiano

Nerds Kitchen
Czyżby to ryżyk ? - Czyli sałatka: koperkowa świeżość :) 2501

duże ogórki sól, pieprz 2 łyżki oleju Makaron ugotować al dente, odcedzić i przelać zimną wodą. Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ścieram je ze skórką), delikatnie posolić i odstawić na kilka minut. Po tym czasie odcisnąć je z nadmiaru wody. Mięso pokroić w drobną kostkę, posolić, usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Koperek umyć i drobno

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Makaron z naleśników ze szpinakiem i filetem z morszczuka (fit) 218

Makaron z naleśników nadal robi w moim domu furorę. Tym razem postanowiłam przygotować go w wersji typowo kobiecej, czyli nieco dietetycznie w towarzystwie szpinaku i ryby (której jem zdecydowanie za mało!). Wyszło niezwykle efektownie i bardzo smacznie :) Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Na naleśniki: 2 szklanki mąki gryczanej 2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka oleju Szczypta(...)sól Składniki na naleśniki umieszczamy w misce miksera i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto jest zbyt gęsto dolewamy nieco wody, jeśli za rzadkie dosypujemy mąki. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy nieco tłuszczu. Smażymy naleśniki. W między czasie rozgrzewamy drugą patelnię. Rybę oprószamy solą oraz pieprzem i delikatnie skrapiamy cytryną. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną

Kolizje Smaków
Rosol z rosolu z wczoraj 185

wody  seler - tyle ile marchwi  1/2 łyżeczki mielonego imbiru  5 cm skórki z imbiru  2 łyżki grzybów mung*  sól   1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej  100 g makaronu soba, ryżowy lub  sojowy  pieprz  3 łyżki sosu ostrygowego  3 łyżki marynowanego bambusa*  1 łyżeczka sosu ostrygowego  sok z 1/2 pomarańczy lub cytryny  dymka - do posypania  1/2 łyżeczki anyż mielony(...)kolumny na co najmniej 1 h. Następnie smażymy, aż płyn odparuje. Do bulionu dolewamy wodę i dodajemy wszystkie składniki z pierwszej kolumny poza skórką z imbiru. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i przesmażamy imbiry. Dzięki temu będzie miał bardzo intensywny aromat. Doprowadzamy szybko do wrzenia, po czym gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez

Kuchnia od dwojga
Penne z kurczakiem i warzywami w sosie kokosowym 244

papryka 1 zielona papryka 1 cukinia 400 ml mleczka kokosowego sól, świeżo mielony pieprz do dekoracji świeża rukola WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso, przyprawić solą, pieprzem i smażyć mieszając od czasu do czasu. Por umyć i pokroić w krążki (tylko białą część), po czym dodać do mięsa i jeszcze(...)pokroić w kostkę. Cukinię również pokroić w kostkę. Dodać warzywa do mięsa i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie umyć i obrać w różyczki brokuł. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju. Gdy już warzywa zaczną powoli mięknąć, to dodać brokuł. Na koniec wsypać ugotowany makaron, wymieszać i doprawić solą

Passions hobbies life
Przepis na spaghetti bolognese 191

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na spaghetti bolognese . Esencja włoskiej kuchni i włoskiego smaku, czyli przepis na spaghetti bolognese, gdzie dzięki takim składnikom jak makaron spaghetti, pomidory, ser parmezan i mięso mielone wraz z ziołami przeniesiesz się w świat prawdziwej śródziemnomorskiej kuchni.   Przepis na spaghetti bolognese Składniki dla 4 osób: 500g przecier pomidorowy 500g mięso mielone wieprzowo – wołowe 100g boczek(...)spaghetti bolognese Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchew i selera obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, a boczek kroimy w drobną kostkę. Na głęboką dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, dobrze rozgrzewamy, wsypujemy pokrojony boczek, a po chwili wcześniej przygotowane mięso mielone i smażymy przez kilka minut. Do przesmażonego mięsa dodajemy pokrojoną cebulę

Księga-Smaku
Sos bolognese z papryką 145

pomidory 190 g koncentratu pomidorowego lub przecieru z pomidorów Oregano Sól Pieprz Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni z głębokim dnem lub w garnku podgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy cebulę, paprykę, marchewkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i przesmażamy do zmięknięcia. Dodajemy mięso mielone. Gdy zmieni kolor wkładamy(...)oregano. Całość podlewamy winem i gotujemy około 5 minut (aż wyparuje). Ponownie podlewamy wodą i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy około 30-40 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ulubionym makaronem spaghetti (u mnie bucatini

VioletoweKucharzenie
GULASZ WĘGIERSKI, WOŁOWY -Pörkölt + FILMIK 184

aromatyczny i paprykowy. Przygotowany na wołowinie z dodatkiem warzyw i kiełbasy węgierskiej, posmakował nie jednej osobie. Osobiście się w nim zakochałam za jego pyszny smak. Można go podać z makaronem, kaszą, plackami itp. Polecam. SKŁADNIKI : 1/2 kg wołowiny na gulasz 0.5 kg papryki różnokolorowej 1-2 cebule 1 mała marchewka kawałeczek selera 30 dkg kiełbasy paprykowej ( niekoniecznie ) 2 łyżeczki przecieru(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso kroimy na kawałki a warzywa w mniejszą kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki lub kostkę. Do mięsa wsypujemy mąkę i papryki w proszku, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, przekładamy mięso i chwilkę podsmażamy, cały czas mieszając. Do mięsa dodajemy liść, ziele i pieprz w ziarnkach, wlewamy 0.5 l wody i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie półmiękkie

Kulinarne Fantazje Marioli
Phở bò 236

białe cebule 10-centymetrowy kawałek imbiru 8 łyżeczek cukru trzcinowego 1 łyżka soli 4 łyżki jasnego sosu sojowego 4 łyżki sosu ostrygowego lub rybnego sok z limonki Do garnirowania: makaron ryżowy wstążki 250 g polędwicy, steku lub ładnej łopatki, pokrojonej w bardzo cieniutkie plasterki 1 cebula, pokrojona w bardzo cieniutkie plasterki (jak papier) garść kiełków fasoli mun cieniutkie krążki papryczki(...)zielonej cebulki listki tajskiej bazylii świeża kolendra cząstki limonki sos sojowy, sos rybny 1 . Cebulę kroimy na połówki, imbir w grube plastry i opalamy nad ogniem lub na suchej patelni, aż skórka sczernieje. Odkładamy. Mięso i kości bardzo dokładnie myjemy, z 500 g mięsa odkrajamy 250 g, owijamy folią spożywczą, wkładamy do zamrażalnika.  2. Resztę mięsa i kości wkładamy

Kuchnia Prezydentowej