makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:344/561)

azjatycki rosół - a'la Ramen 355

ostrygowy - ocet ryżowy - sok z 1/2 limonki - sos chilli - pieprz biały - szczypta cynamonu - sól do smaku do podania: - jajko ugotowane na półtwardo (4 minuty od zagotowania się wody) - makaron azjatycki (u mnie ryżowy) - szczypiorek lub kolendra Boczek obsmażamy na bardzo mocnym ogniu z obu stron na złoto. Ćwiartkę z kurczaka płuczę pod bieżącą wodą i rozdzielam na dwie części. Boczek(...)wodą i zostawiam na średnim ogniu. Ł yżką zbieram szum, który powstanie. Imbir ścieram na tarce, czosnek kroję w plasterki, z papryczki wyjmuję pestki i kroję w paseczki. Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam pokrojone wcześniej składniki. Podsmażam uważając aby się nie przypaliły, dodaję łyżkę sosu sojowego. Jeszcze chwilę pozostawiam na patelni aż sos się zredukuje i dodaję do garnka

Cook&Love
Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać 203

dodatek do makaronów i sałatek. Jak przyrządzać szparagi Szparagi świetnie smakują na surowo, trzeba je tylko pokroić na krążki lub w paski. Jeśli chcecie żeby były mniej chrupkie wrzućcie je do wrzątku z odrobiną cukru na minutę, dwie. Naszym zdaniem, przed smażeniem nie trzeba, a nawet nie należy blanszować szparagów, tylko od razu wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnię(...)się co o metodach obróbki szparagów rozpisywać, bo jest to warzywo niesłychanie wdzięczne do przygotowania. Polecamy Wam do wypróbowania kilka przepisów ze szparagami, prostych i smacznych. SZPARAGI Z MAKARONEM W MAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków

Niedzielny kucharz
Chińszczyzna, czyli kurczak na sposób chiński 288

słoiczka i nie z torebki ! 100% smaku i pewności, co na talerzu leży. Kurczaka na sposób chiński serwować możecie z ryżem, tak jak zrobiłam to ja, lub z makaronem. Wybór należy do Was. Składniki: 1 cała pierś z kurczaka 1 papryka 2 średnie marchewki 1 mała cukinia 1 cebula 600 ml napoju kokosowego Alpro ( lub mleko kokosowe + woda(...)proszku ) syrop lub cukier trzcinowy  Wykonanie: Cebulę pokroić w pół plastry, paprykę marchew i cukinię - w cienkie paski. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubsze paski. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso i podsmażyć do lekkiego zrumienienia. Usmażone mięso zdjąć z patelni. Na patelnię wrzucić cebulę, smażyć pół minuty, dodać marchew i smażyć

kolorowotorcikowo
Lazania z Mięsem – Prosta i Pyszna 304

sera żółtego startego na tarce o średnich oczkach Link do filmu z przygotowania: Lazania z mięsem https://www.youtube.com/watch?v=T4nwzi8N--A Przygotowanie: Makaron można zrobić między innymi według tego przepisu (makaron robię przed przygotowaniem sosów i odkładam na czas przygotowania sosów): http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2016/01/przygotowanie-makaronu-na-lazanie.html lub kupić gotowy w sklepie i przygotować według przepisu na opakowaniu. Najpierw przygotuję sos mięsny: Cebulę kroję(...)cebuli. Umyte pieczarki kroję w cienkie półplasterki. Teraz na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę z czosnkiem przez około 5 minut tak aby cebula się zeszkliła – sos możemy przygotować na dużej patelni lub rondlu. Do zeszklonej cebuli dodaję mięso i smażę jeszcze około 10 minut. Następnie dodaję przecier pomidorowy, mieszam i jeżeli sos jest za gęsty dodaję sok pomidorowy ( w moim przypadku

Uwaga Babcia Gotuje
Klopsiki w sosie myśliwskim 297

mięsko i aromatyczny, esencjonalny sos to połączenie doskonałe. Klopsiki podałam z kaszą gryczaną i muszę powiedzieć, że smakowało to wyśmienicie ale oczywiście można je zaserwować z ziemniaczkami, kluskami czy makaronem i z pewnością będzie równie smacznie. Polecam!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam wieprzowo-wołowego) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku kilka pieczarek(...)czosnek, sól, pieprz, majeranek, papryki w proszku oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Dokładnie mieszamy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Z mięsa formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni, na niewielkiej ilości oleju, podsmażamy klopsiki z każdej strony na brązowy kolor *** *** Klopsiki zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z cebulką *** *** Do podsmażonych

Blog z Apetytem
Muszle nadziewane kurczakiem i gorgonzolą 215

pieprz – szczypta cukru Przygotowanie: Makaron włożyć na 5 minut do wrzącej i osolonej wody. Po tym czasie odcedzamy delikatnie i wykładamy do naczynia lub na talerz. Kurczak pokroić w kostkę, doprawić przyprawą toskańską, solą i pieprzem. Zamiast mieszanki toskańskiej użyjmy ulubionych ziół (oregano, tymianek i paprykę w proszku). Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony

I LOVE LIFE
Tortille z krewetkami 232

makaron y – sałatka makaronowa z pesto Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 2 pszenne tortille – 1 długi ogórek – 1-2 pomidory – 50 g sera feta – 10-15 czarnych oliwek bez pestek – 250 g krewetek – 2 łyżki masła – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki jogurtu greckiego – kilka krążków czerwonej cebuli Przygotowanie : Na patelni rozpuść

nietylkopasta.pl
Pyszny makaron z kurczakiem i brokułami 192

drugim garnku wodę na brokuła. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Brokuła myjemy, oddzielamy różyczki. Ja duże różyczki brokuła dzielę albo na ćwiartki albo na połówki, żeby można było po prostu wygodniej jeść. Wrzucamy do gotującej się wody na 5-8 min. Pora kroimy na pół, potem w paski i wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na oleju do uzyskania

Justa próbuje gotować
Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką 158

dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam mięso w roladę ciasno. Obkładam liściem botwiny i spinam wykałaczką. Roladki smażę około 10 minut na oleju na wolnym ogniu. Obracam z każdej strony. Jest to delikatne mięso i nie wymaga długiego smażenia. Podczas smażenia wyjmuję wykałaczki z roladek żeby nie przeszkadzały kiedy je obracam na patelni

wesoła kuchnia
Makaron ze szparagowym pesto, pomidorami i fetą 225

połówki i dodajemy do ugotowanego makaronu. Fetę kruszymy, dodajemy pesto i całość delikatnie mieszamy. Jeżeli pesto jest zbyt gęste dodajemy trochę oliwy z oliwek. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku i posypujemy posiekaną bazylią (ja dodatkowo posypałam ziarnami czarnuszki). Świetnie smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło (wystarczy wrzucić na patelnię i  podgrzać kilka minut). Smacznego

DefinicjaSmaku
Grillowane szparagi z sosem orzechowym 193

szparagi w wersji na słono ( makaron ze szparagami ), więc dziś dla odmiany wariant słodki. Staram się maksymalnie wykorzystać sezon, dlatego moja kuchnia staje się ostatnio nieco monotematyczna Uwielbiam zielone szparagi nie tylko za walory zdrowotne i piękną prezencję, ale też za to że nie wymagają długiej obróbki termicznej. Jeśli tak jak ja użyjecie patelni grillowej, uda Wam się przygotować pyszne

Powiedz dietom nie
Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami. Błyskawiczny gulasz z piersi kurczaka. 219

bagietki. Doskonale pasuje z ryżem, makaronem, kaszą, kluskami czy plackami. Polecam :) Składniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 czerwona papryka, - 15 dag pieczarek - śmietana 18% - 2 łyżeczki mąki - sól, pieprz - czosnek mielony - papryka słodka mielona - sos sojowy - olej - zielona cebulka lub szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Piersi z kurczaka, paprykę, pieczarki kroję w paseczki. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju obsmażam na niej

Kuchnia z widokiem na ogród
Sos paprykowy z mięsem mielonym 287

mięsem mielonym do klusek, makaronów, kopytek, kasz czy ziemniaków? Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego np. łopatka,karkówka 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku 200 g pasty paprykowej, 200 ml soku pomidorowego, 50 ml domowego sweet chili sauce do smaku sól, pieprz czarny, oregano 1 łyżka oleju, Przygotowanie sosu paprykowego: Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dorsz w sosie śmietanowym z dodatkiem kurkumy z suszonym pomidorem, bazylią i pomidorkami 204

minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy masło i smażymy rybę z obu stron. Jak rybka będzie prawie gotowa, to dodajmy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojone w paski suszone pomidory i chwilkę podsmażamy. Wlewamy śmietankę, dodajemy kurkumę, świeże, umyte listki bazylii. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, kaszą lub makaronem. Smacznego

kruche babeczki
Danie Polskie- Gulasz wieprzowy 149

musimy zapalać go na patelni nie uzywamy drastychnych ilości mąki jest jak by zdrowszy. Dodajemy do naszego gulaszu gotujemy okolo 20 min na małym ogniu. Dodajemy majeranek otarty w naszych dłoniach wtedy wydziela się intensywniejszy zapach, Dodajemy słodką paprykę ja zawsze daję jej sporo bo lubię jak gulasz ma ciemniejszy kolor. Wstawiamy makaron do zimnej osolonej wody z dodatkiem łyżki

Viola cooks with passion
Rosół drobiowy - ozonowanie żywności 246

palnikiem gazowym bądź na suchej patelni. Mięso z kurczaka włożyć do garnka, zalać wodą, włożyć warzywa i przypieczoną cebulę, zagotować. Gdy wszystko się zagotuje, zmniejszyć ogień, zdjąć powstałe szumy, dodać liście i ziela angielskie. Gotować na małym ogniu przez kilka godzin. Pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Podawać gorący z makaronem i posiekanym koperkiem lub natką pietruszki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
OMLET ZE SZPARAGAMI 211

kawałeczki i podsmażyłam na patelni. Dodałam go na wierzch masy jajecznej. Wstawiłam omlet do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pozostał tam przez około 15-18 minut aż masa się ścięła.    Pozostało już tylko posypać go świeżym tymiankiem i życzyć smacznego! Jeśli lubicie szparagi to polecam: Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej z cheddarem  makaron ze szparagami parmezanem

potrawyregionalne