makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:349/561)

Naleśniki wytrawne (bezglutenowe) 142

Zapraszam do usmażenia naleśników według mojej propozycji, na "słono" czyli wytrawnych oraz bezglutenowych. Przepis na ciasto naleśnikowe jest absolutnie mojego autorstwa, naleśniki fajnie się smażą, są

Kawa z mlekiem
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 142

dość grube paski. Dobrze rozgrzać woka lub głęboką patelnię. Wlać olej i wrzucić mieszankę chińską i kapustę. Podsmażyć ale nie rumienić. Po kilku minutach wlać bulion, przykryć i gotować ok. 10 minut , aż wszystko zmięknie ale zachowa jędrność. Odkryć, odparować, dodać sos balsamiczny, pomieszać, podawać. Idealnie do tego zestawu pasuje makaron ryżowy albo ryż. Smacznego

Mama z miasta
Udka z kurczaka pieczone w sosie grzybowym 253

mieszam z bulionem (lub wodą) i wylewam na patelnię. Doprowadzam do wrzenia, dodaję parmezan, sól i pieprz. Na końcu dodaję pęczek posiekanej pietruszki.  Gotowym sosem zalewam przygotowanego wcześniej kurczaka. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni. Piekę godzinę bez przykrycia. Podałam z ryżem, ale świetnie będzie pasowała także kasza ziemniaki, czy nawet makaron.  Smacznego

Cook&Love
Pasta kanapkowa z pestek dynii 150

łyżka mleka/jogurtu Wykonanie: pestki dyni podprażyć na patelni bez tłuszczu. Odstawić do przestudzenia   podprażone pestki dynii zmielić w uniwersalnym rozdrabniaczu (można w młynku do kawy)   zmielone pestki wymieszać z serkiem, przyprawami i gdyby pasta była za gęsta rozluźnić dodatkiem mleka lub jogurtu podawać z grzankami, ziemniakami w mundurkach lub makaronem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KURKI W ŚMIETANIE, Z BOCZKIEM I CEBULĄ 174

posypania grzybów - i/lub koperek do ziemniaków - ziemniaki lub makaron Kurki dokładnie myję (do wody dodaję łyżkę soli, brud sam odpada...). Grzyby przekładam do garnka, zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia (uwaga- grzyby lubią kipieć... trzeba pilnować), gotuję na średnim palniku ok.15 minut, w lekko osolonej wodzie. W tym czasie na patelni podsmażam, na oleju i maśle klarowanym, drobno pokrojony boczek

Smaczne Zdrowe
Conchiglie z mulami w sosie śmietanowym na cydrze 184

mrożonych muli bez skorupek 500 g makaronu Conchiglie 2 szalotki 4 ząbki czosnku   200 ml cydru 300 ml słodkiej śmietanki sól morska biały pieprz  1 pęczek świeżej natki pietruszki  1 łyżka oliwy 80 g masła   1 cytrna Wykonanie:  Mule rozmrozić, opłukać dokładnie przez sito, odsączyć z wody. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, wrzucić posiekane

Wino Francja Kuchnia
8 rzeczy, dzięki którym poczujesz się jak we Włoszech 165

Camilleriego, chociaż jedyną ofiarą jest skwierczące na patelni mięso. Otaczające nas przedmioty Śródziemnomorskie rośliny na balkonie czy w ogródku, Vespa, włoski samochód albo po prostu oprawione zdjęcia lub pocztówki. Spoglądając na nie, korzystając z nich doznajemy bezpośredniego kontaktu z tym, co odległe. flickr Jedzenie Słodkie śniadania, antipasti, pizze i makarony, lasagne, fantastyczne desery i lody… Każdy nosi kulinarną cząstkę

Bon Ton Italia
Lazania - krok po kroku -lasagne 387

pracy, a efekty będą takie same. SKŁADNIKI opakowanie makaronu lasagne 600 g mięsa mielonego cebula papryczka chili pół szklanki wytrawnego wina 700 ml przecieru pomidorowego 1/2 l mleka łyżka masła łyżka mąki sól gałka muszkatołowa masło 5 łyżek startego żółtego sera typu Parmezan lub Grana Padano SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na dużej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę,  papryczke chili i mielone

zielonacukinka
Amarantusowy sos z tahini 155

będzie pysznie!. Możecie sos połączyć np. z orkiszowym makaronem, dzikim ryżem czy wykorzystać jako nadzienie do ciastek z mąki gryczanej. O amarantusie już pisałem ale przypomnę: duża zawartość białka, kwasów GLA, magnez, nienasycone kwasy tłuszczowe i skwalen. Sezam to również źródło magnezu i białka jednak głównie wapnia i cynku. Załączajcie patelnię i do dzieła! Dla 1 osoby Czas przygotowania 30min

Kuchnia PROzdrowotna
BlamCO Mac & Cheese – FALLOUT – 3,75 zł 319

akurat macie pod ręką. Całość dobrze mieszamy z makaronem i podgrzewamy chwilę na małym ogniu, aż ser się rozpuści i utworzy kremowy sos. Zestawiamy garnek z palnika, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na kilka minut – w tym czasie zabieramy się za następny punkt. 4. SMAŻONA BUŁKA TARTA (1,5 min) Na patelni rozpuszczamy resztę masła (1 łyżkę), dodajemy 3 łyżki bułki

Nerds Kitchen
Lasagne wegetariańska - ze szpinakiem, pieczarkami i orzechami włoskimi 259

tłuszczu 2 pomidory świeża bazylia 12 płatów makaronu lasagne, u mnie szpinakowy Arrighi dodatkowo: prostokątna forma do zapiekania Przygotowanie: Obierz cebulę i pieczarki i włóż do pojemnika robota kuchennego. Rozdrobnij je naciskając kilka razy przycisk puls. Możesz je też drobno posiekać nożem, ale tak jest szybciej:) Na dużej, głębiej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę z pieczarkami. Niech

Chilli Czosnek i Oliwa
CANNELLONI PO MEKSYKAŃSKU 143

meksykańsku... z farszem z mięsa mielonego z dodatkiem papryki czerwonej, kukurydzy oraz fasolki czerwonej, a do tego sos pomidorowy. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka 😋 Składniki : 1 op. makaronu cannelloni 500 g mięsa mielonego ( u mnie - z indyka) 2 cebule do farszu + 1 cebula do sosu 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 puszki pomidorów(...)smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili tymianek 100 g parmezanu Wykonanie: Farsz: Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy do zeszklenia. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w kostkę i wrzucamy do zeszklonej cebuli. Smażymy około 3-5 min. Następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z owocami morza i pomidorami koktajlowymi w sosie z wina marsala 140

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Makaron z owocami morza i pomidorami koktajlowymi w sosie z wina marsala Składniki – 2 porcje: Makaron np. spaghetti – 200g Krewetki – 10 sztuk Mule – 20 sztuk Ośmiornica – 2-3 macki Kalmary baby – 6 sztuk Pomidory koktajlowe – 20 sztuk Czosnek – 3 ząbki Papryczka chili – 1 sztuka Wino marsala(...)jelita) i dokładnie myjemy. W przepisie wykorzystujemy ugotowane (gotowe) macki ośmiornicy, które kroimy w kawałki 2-3 cm. Kalmary czyścimy i kroimy w krążki 0,5-1cm. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek i papryczkę chili. Następnie dodajemy pomidory i smażymy przez 3-4 minut. Następie dodajemy krewetki i smażmy przez około 1,5 minuty

Kuchnia Bon Appetit
Cannelloni ze szpinakiem i kokosem 166

cannelloni (6 rurek) mleko kokosowe (200 ml, czyli 1/2 puszki) sól pieprz Czas przygotowania: 45 min Liczba porcji: 1 duża lub 2 małe Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy na patelni (lub kroimy i dusimy świeży). Wyciskamy do niego czosnek.  Oliwki kroimy i mieszamy ze szpinakiem. Przyprawiamy wszystko. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy 2 łyżkami schłodzonego mleka kokosowego.  Surowe rurki cannelloni napełniamy(...)siebie w naczyniu posmarowanym mlekiem kokosowym. Następnie na wierzch wylewamy resztę mleka kokosowego i rozprowadzamy po rurkach tak, żeby każda ich część była przykryta. Jest to ważne, bo nieprzykryty makaron będzie suchy

Weganka gotuje
Cytrynowo-koperkowa zapiekanka z kurczakiem i makaronem orzo 157

oraz pełną łyżkę musztardy. Całość dokładnie mieszamy i przygotowaną miksturą zalewamy makaron z dodatkami. Całość dokładnie mieszamy, po czym wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 45-60 minut, aż makaron będzie miękki i nasiąknie płynem, a z bulionu i fety zrobi się pyszny, kremowy sos. Jeśli Wasze casserole zacznie się przypiekać, zmniejszcie temperaturę do 160⁰C i odrobinę wydłużcie czas(...)rozpuścił. Z tej porcji zrobicie danie obiadowe dla 4 osób, lub posiłek dla 2 dorosłych osób na dwa dni. Na drugi dzień łatwo odgrzać zapiekankę w rondlu lub na patelni, podlewając ją odrobiną wody lub bulionu. Zapiekankę z powodzeniem możecie zmontować na wieczór, nie piec jej, tylko wszystkie wymieszane składniki zalane bulionem kompletnie ostudzić, przykryć całość folią i wstawić

Karo in the Kitchen
Makaron z Klopsikami w Sosie Pomidorowym – Spaghetti 139

łyżki usiekanej natki pietruszki sól , pieprz na sos: 700 g przecieru pomidorowego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól , pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania : Makaron z klopsikami i sosem pomidorowym Przygotowanie : Czosnek kroję w drobniutką kostkę. Cebulę kroję w drobna kostkę i dodaję do czosnku. Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach. Umyte i osuszone(...)kulkę , uformowane układam na tace (desce , papierze do pieczenia ) później dodam je do gotującego się sosu. Klopsiki mam uformowane teraz przygotuję sos: Sos z klopsikami możemy przygotować na dużej patelni lub rondlu. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażam cebulę z czosnkiem tak żeby cebula się zeszkliła. Następnie do cebuli dodaję przecier pomidorowy , doprawiam solą , pieprzem, mieszam i doprowadzam do wrzenia

Uwaga Babcia Gotuje
pomidorowo - cukiniowy sos do makaronu 176

parmezan do posypania Spaghetti ok 200g przygotowanie cebulę pokroić w kostkę, seler obrać i pokroić na małe plasterki, cukinię pokroić w kostkę bez obierania, czosnek i papryczkę posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę , chwilę poddusić . Dodać plasterki selera naciowego i dusić razem ok 5 minut . Dorzucić  cukinię , przesmażyć jeszcze 3 -4 minuty, wlać pomidory z sosem, posolić popieprzyć(...)jeszcze oliwą i dusić ok 40 min. Przez pierwsze 10  - 15 min dusiłam pod przykryciem, potem już bez. Sos powinien być gęsty. Doprawić do smaku solą i pieprzem Makaron ugotować zgodnie z instrukcją , odcedzając zostawmy nieco wody , może się przydać do  rozrzedzenia  sosu jeśli mocno się zredukował  Najlepiej  makaron wrzucić do sosu , wymieszać i podawać

Stare Gary
Meksykańskie chili con carne z domowymi nachos 205

ryżem, makaronem, z tortillą, czy w postaci quesadillas (przepis opublikuję lada dzień). Z przepisu wychodzi ok. 6-8 porcji.  Jak zrobić domowe nachos? Nachos wykonujemy z ciasta na domową tortillę . Do ciasta możemy dodać ziół, bądź słodką lub ostrą paprykę. Z rozwałkowanego ciasta , przy pomocy noża do pizzy, wycinamy trójkąciki, a następnie pieczemy je na suchej patelni do momentu(...)przykryciem 25-30 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dorzucamy fasolę i gotujemy 10 minut, nie zapominając o mieszaniu. Wyjmujemy liście laurowe. Podajemy posypane serem, z ryżem, makaronem, nachos, w tortilli lub w postaci quesadillas.  Smacznego

Be Fit Be Strong
Czerwone pesto z suszonych pomidorów 127

Pierwszy noworoczny przepis jest dziecinnie łatwy. Świetnie nadaje się na szybki, a wręcz błyskawiczny obiad! Czerwone pesto z suszonych pomidorów można oczywiście wykorzystać klasycznie do makaronu (i jest naprawdę przepyszny!), ale cudownie sprawdza się również jako dodatek do mięsa, zwłaszcza kurczaka, czy pieczywa. Czerwone pesto z suszonych pomidorów Składniki: 8 suszonych pomidorów z zalewy 10 czarnych oliwek (można je zamienić(...)sera (np. parmezanu, czy pecorino) 4 łyżki oleju z zalewy z pomidorów suszonych 3-4 łyżek oliwy z oliwek sól Pestki słonecznika i płatki migdałowe możemy podprażyć na suchej patelni, dzięki czemu nabiorą więcej aromatu, ale nie jest to niezbędne. Pomidory i oliwki odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, pestki słonecznika, płatki migdałowe

PatiGotuje
CANNELLONI Z FARSZEM MIĘSNYM Z PRZEWAGĄ PAPRYKI I PIECZAREK POD BESZAMELEM 145

łyżeczka natka pietruszki świeżej 2 łyżki Beszamel: mleko 350 ml.  mozzarella 1 kulka sól 1 szczypta pieprz 1 szczypta mąka 2 łyżki masło 3 płaskie łyżki Dodatkowo: makaron cannelloni ok. 200 gram Metoda: 1.  FARSZ: Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju z masłem.  Paprykę i pieczarki obrać. Paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki(...)zmięknie. Dodać posiekaną bazylię i pietruszkę. 3.  Mięso umyć, osuszyć i zmielić. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dokładnie wymieszać.  Dodać do warzyw na patelni i dokładnie wymieszać. Gdy mięso podsmaży się dodać przecier. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 4.  Farszem dokładnie napełnić rurki cannelloni ( musza być pełne farszu) i ułożyć je poziomo

Kuchnia Paulettes
Klasyczna lazania pomidorowa 136

smażenia  SOS BESZAMELOWY: 1/2 kostki masła [100g] 1/2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. mleka 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - płaska sól i pieprz czarny - do smaku POZOSTAŁE: 9 płatów makaronu do lazanii - bez konieczności gotowania 3 kulki mozzarelli [3x125g] 100g sera żółtego - starty na dużych oczkach tarki masło do wysmarowania naczynia Farsz mięsno-pomidorowy Cebulę obrać, posiekać w kostkę(...)dodać przeciśnięty przez praskę czosnek - lub pokrojony uprzednio w drobniutką kostkę . Chwilę jeszcze smażyć, ale niezbyt długo, by czosnek się nie przypalił - ma wtedy gorzkawy posmak . Całość zdjąć z patelni i odstawić na chwilę na bok. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie pokroić w drobne kawałki. Mięso mielone usmażyć. Gdy zbrązowieje, dorzucić podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz pokrojone

Grunt to przepis!
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM 129

sosie pomidorowym. Przygotowanie ich jest proste, a efekt końcowy zadowalający. Klopsiki są niewielkiej wielkości, w kształcie małych kulek, otulone sosem z dodatkiem ziół. My takie klopsiki lubimy jeść z makaronem, ale można także z ryżem.  SKŁADNIKI: Klopsiki: mięso mielone wieprzowe 300 g.  mięso mielone drobiowe 200 g.  czosnek 1 ząbek sól 1/2 łyżeczki kucharek 1/2 łyżeczki pieprz(...)sól, pieprz, kucharek,czosnek granulowany,natkę pietruszki, jajko, kasze mannę i przeciśnięty przez praskę czosnek razem wymieszać. Na mokre dłonie nabrać trochę mięsa i uformować małe kulki. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć z każdej strony klopsiki. Przełożyć do garnka. Sos: Klopsiki zalać bulionem i gotować na małym ogniu. Pomidory w puszce zmiksować blenderem razem z przecierem i dodać

Kuchnia Paulettes
Cytrynowy makaron z sosem mięsnym oprószony parmezanem 193

braku czasu) ale dzisiaj się zaparłam i w końcu się udało. W ten oto sposób powstało przepyszne, aromatyczne, delikatne ale bardzo smaczne danie.  Smacznego ;) Składniki: 2 opakowania makaronu cytrynowego Rama smaż jak szef kuchni  3 cebule pół selera 2 obrane marchewki 1 por 1 kg mięsa wołowego mielonego  sól pieprz 300 ml passaty pomidorowej 2-3 łyżeczki(...)startego parmezanu Wykonanie: Krok 1 Warzywa (cebulę, por, seler i marchew) należy obrać wymyć i pokroić w drobną kostkę. Następnie odłożyć do miseczki. Krok 2 Rozgrzać patelnię. Wylać na nią Ramę Smaż jak szef kuchni, poczekać aż znikną bąbelki, co oznacza, że osiągnięta została idealna temperatura do smażenia, wyłożyć warzywa i podsmażyć je do czasu, aż cebula, seler i marchew

Krakowskie smaki Ani
Piersi kurze w pysznym sosie 122

Doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną, chilli. Dokładnie wymieszać. Ząbek czosnku posiekać, cebulkę obrać i pokroić drobno, pieczarki przekroić na pół. Jak pieczarki są bardzo małe to zostawić całe. Na patelni rozgrzać olej i masło wrzucić cebulkę i smażyć do momentu aż straci kolor surowizny. Dodać pieczarki i smażyć chwilkę. Dodać kawałki kurczaka i smażyć aż stracą kolor surowizny. Wlać wywar(...)jogurtem greckim. Gdyby sos był za rzadki zagęścić go mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Następnie powoli wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu. Można podać to danie z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Ja ugotowałam młode ziemniaki w skórkach. Ugotowane ziemniaki podałam na talerzu razem z mięskiem i sosem. Pycha, polecam

Kuchnia Pokoleń
Kurczak ,,Fafa'' 127

zalewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Wrzucamy wszystko na patelnię i smażymy, zalewamy odrobina wody aby kura się nie przypaliła i gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy opakowanie śmietany, pozostałą część curry, przecier pomidorowy i gotujemy z 10 min. Na koniec skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy drobno posiekaną pietruszką. Do ryżu czy makaronu idealne rozwiązanie. Smaczny i szybki obiad

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Kolorowy makaron z bakłażanem i kurczakiem 137

czosnek 2-3 pomidory ok 300-400 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty) kukurydza natka pietruszki sól, pieprz, ulubione przyprawy (papryka słodka, ostra) Bakłażana pokroić w kostkę, posolić, odstawić na ok 20 min aby puścił soki. Pokroić cebulę, podsmażyć. Kiedy zmięknie, dodać przepuszczony przez praskę czosnek. Pokrojonego i doprawionego kurczaka wrzucić na patelnię, podsmażyć, a następnie zdjąć z patelni. Odlać

Nie do chrzanu!
Piątek – Makaron w sosie pomidorowym 123

masło i cebula. Zostawione same sobie na patelni na trzy kwadranse zmieniają się w przyjemną emulsję. Niech Was nie przeraża 5 łyżek masła w sosie – przy dwóch puszkach pomidorów to niewiele. Poza tym dzięki niemu sos jest gładki i aksamitny. Taki sos pomidorowy możecie zjeść ze spaghetti lub każdym innym makaronem. Smacznego! Zobacz menu na tydzień – fast

Niedzielny kucharz
DUSZONA KIEŁBASA Z JARMUŻEM 170

plastry grubości ok 0.5 cm.  Na patelnię wlewam olej i smażę kiełbasę na rumiano, następnie dodaję drobno pokrojony por i jarmuż. Mieszam i smażę ok 1 min.  Dodaję przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Duszę całość ok 2-3 min na małym ogniu.  Podaję do ziemniaków, kasz czy makaronu

Gotowanie Patki
Pesto bazyliowe 113

roboty 🙂 Idealne na kanapki do makaronów lub pizzy. Polecam każdemu, kto lubi prawdziwą włoską kuchnię. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 duży pęczek bazylii 50 g orzeszków piniowych 3 ząbki czosnku 50 g parmezanu oliwę (4-6 łyżek) szczypta soli (opcjonalnie) Przygotowanie: Na suchej patelni uprażyć orzeszki pini. W moździerzu utrzeć

KuchniaWeDwoje.pl
Spaghetti mexicana 89

mojego narzeczonego, które z chęcią skonsumowałam :) Pyszny, ostry makaron - palce lizać! Składniki na spaghetti mexicana (3 porcje): mięso mielone 500 g łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku cebula pomidory krojone w puszce 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli sól pieprz trzy łyżeczki pikantnej papryki oregano bazylia Podsmażyć mięso mielone na patelni razem z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą

Karola gotuje
Zielone pesto ze szpinakiem, słonecznikiem i dynią 144

Podsmażone ziarenka wkładamy do blendera. Na tej samej patelni lekko podsmażamy szpinak. W blenderze miksujemy czosnek, podsmażone ziarna oraz bazylię, dodajemy łyżkę oliwy. Do zmiksowanych produktów dodajemy podsmażony szpinak oraz garść startego sera. Podczas całego procesu miksowania dodajemy stopniowo szczyptę soli, pieprzu, oliwę virgin i jogurt naturalny. Można serwować wymieszane z makaronem z dekoracją ze startego sera. Smacznego

upichcona
MAKARONOWE MUSZLE Z SEROWYM TRIO 271

pieprzu 1 łyżeczko suszonej bazylii WYKONANIE: MAKARONOWE MUSZLE: Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Odcedź. Mozzarellę poszarp na małe kawałeczki, camembert pokrój w drobną kostkę. Oba sery wymieszaj w misce. Każdą muszlę nadziej 3/4 łyżeczki mascarpone i łyżeczką mieszanki mozzarelli i camembertu. SOS POMIDOROWY: Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wrzuć na nią

Słodko-Słony Świat Ilony
Podgrzybki w śmietanie 125

oczywiście podgrzybki w śmietanie. Do ryżu, makaronu, ziemniaków i grzanek pasuje idealnie. Składniki -ok. 30 dkg podgrzybków -2 cebule -szczypiorek -1/2 l słodkiej śmietany 12% lub 18% -5 dkg masła -warzywko i pieprz    Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podgrzybki w kawałki.    Cebulę posypujemy delikatnie warzywkiem i szklimy na patelni na maśle. Dodajemy podgrzybki i podsmażamy

Maminek kulinarny
Razowa zapiekanka z chorizo i beszamelem 204

plastrach - połowa chorizo- połowa żółtego sera - druga połowa makaronu - sos beszamelowy - druga połowa sera - pozostałe plastry chorizo - bazylia 2. Zapiekać w rozgrzanym do 175 C piekarniku przez 30 minut. Sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 5 dag masła 2 i 1/2 łyżki mąki pół łyżeczki soli pieprz gałka muszkatołowa Masło roztopić na patelni, dodać mąkę i smażyć jak zasmażkę. Dodać mleko

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania