sezamowy i cukier. Odstawić. Na patelnię po tofu dodać czosnek i imbir pokrojone w cienkie plasterki. Podsmażyć chwilę i dodać różyczki brokuła. Oprószyć solą, podlać wodą (około 1/4 szklanki) i przykryć pokrywką. Dusić około 3-5 minut. Zdjąć pokrywkę, dodać tofu oraz sos. Podgrzewać całość delikatnie mieszając, aż sos zgęstnieje. Można podawać z ryżem, makaronem lub bez dodatków. Posypać sezamem
zadanie-gotowaniekurczak zmieni kolor. Na patelnię wlewamy wino i zagotowujemy całość, następnie wlewamy passatę, dodajemy cukier oraz liście laurowe. Wszystko gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje
Cooking Monstermięso i odparowujemy zawartość patelni, powstały tłuszcz ( a zrobi się go sporo) zlewamy. Widelcem rozgniatamy środki mandarynek, skórki wyrzucamy. Zalewamy kilkoma łyżkami wody, dodajemy keczup i skórkę otartą z cytryny. Mieszamy, gotujemy pod przykryciem jakieś pięć minut, aby nam wszystko odmokło i powstał aromatyczny sos. Podajemy z czym tam kto lubi...surówka, ryż, makaron czy też ziemniaki. Delikatny kurczak
Dieta moja pasjapieprz do smaku 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Chili kroimy w drobną kosteczkę, oliwki w plasterki, anchois w mniejsze kawałki, a pietruszkę siekamy. 3. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy przez minutę czosnek i chili. 4. Następnie dodajemy oliwki, kapary oraz anchois i smażymy przez kolejne 2-3 minuty. 5. Ostatnie na patelni lądują pomidory. Całość gotujemy
Bez Cebulimożecie ją podać z makaronem, np. nitkami lub grzankami. Składniki: 1,25 l wywaru warzywnego lub rosołu* 0,5 kg pieczarek 2 średniej wielkości cebule 1/2 szklanki śmietany 30% sól, pieprz 1/2 pęczka zielonej pietruszki 2 łyżki masła Wywar zagotować. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozgrzać patelnię. Dodać masło, rozpuścić. Wsypać cebulkę
Ugotowaćklopsami :-) Najlepsze świeżutkie, prosto z patelni. Jednak zawsze smażę ich więcej, aby starczyło na dwa dni, a tego drugiego dnia robię sos grzybowy i w nim je podgrzewam, ewentualnie wykorzystuję sos, który pozostał mi kiedyś od innego mięsa. Taki sos wlewam do słoika i wkładam do zamrażalnika, żeby wykorzystać go do klopsów czy do makaronu. Składniki: 400g mięsa mielonego
Anielska Kuchnia Animakaronu ze szpinakiem. Omlet ze szpinakiem 2 jajka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 garść szpinaku ( u mnie mrożony wcześniej ) sól, pieprz do smaku kilka pomidorków koktajlowych 1/4 mozzarelli 1 łyżeczka oleju kokosowego ( możesz użyć rzepakowego ) Jajka wbijam do miski i porządnie ubijam widelcem, doprawiam solą i pieprzem. Na patelni teflonowej
Kuchnia na wzgórzusłonecznika prażymy na rozgrzanej patelni ciągle mieszając, żeby się nie przypalił. Następnie wrzucamy wszystkie gotowe składniki do blendera wraz z oliwą i dokładnie miksujemy. Jeżeli masa jest zbyt gęsta należy dolać trochę oliwy i ponownie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. PS. Pesto jest bardzo smaczne i można dodawać go do makaronu lub smarować nim kanapki
The Sweet Damselwrzenia, od razu zestawiam patelnię, zawartość przelewam do blendera lub wysokiej miseczki, miksuję. Powinno być płynne po dolaniu śmietanki, ale jeśli będzie za gęste trzeba dodać trochę wywaru z bulionu i warzyw. 4. Zmiksowany sos pieczarkowy wlewam do zupy, wsypuję estragon, mieszam, zagotowuję, doprawiam do smaku. Rozlewam do miseczek lub talerzy, podaję z makaronem, kleksem kwaśnej śmietany i siekaną pietruszką
Kuchnia Prezydentowejdzieciom. :) Potrzebujemy: 1 opakowanie bio makaronu orkiszowego jeżyki, do kupienia TUTAJ 3 uda z kurczaka pół papryki czerwonej 1 duża marchew 1 duża cebula 2 łyżki przyprawy warzywnej bez soli i glutaminianu 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany 18% łącznie około 700 ml wody (podlewanie plus sos) dwie łyżki oleju rzepakowego Olej rozgrzewamy na patelni i wkładamy na niego oprószone
MamaOskarkaminut. Osobno rozgrzać olej na patelni , włożyć mięso, przyprawić imbirem, wlać przyprawę do zup maggi, dodać dżem z czarnej porzeczki , posolić do smaku i smażyć około 10 minut na wolnym ogniu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wody, wlać do mięsa dodać marchewkę z groszkiem i mieszając dusić do zgęstnienia. Podawać z ryżem lub makaronem
Tradycyjna Kuchniadodatek do kiełbasy z grilla, patelni lub mikrofali, ale także innych mięs. Smakuje podobnie jak leczo - możemy sobie w zimie przypomnieć smaki lata :) wystarczy podsmażyć do niego kiełbaskę :) Narobiłam go w tym roku sporo - powinno na całą zimę wystarczyć :) U mnie jest to częsty obiad, gdy nie chce mi się nic gotować. Gotuję tylko makaron (właściwie sam się gotuje
Kolorowy Przepisownikpesto 1 puszka pomidorów białe wino 1/2 szklanki 1/2 szklanki wody 6 ząbków czosnku świeżo zmielony pieprz świeżo zmielona sól himalajska mielone chilli natka pietruszki Przygotowanie: Do rozgrzanej głębokiej patelni wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy powoli mięso (wcześniej doprawione pieprzem i chilli). Obsmażamy każdy kawałek z każdej strony. Dodajemy wymieszane razem czerwone pesto i pomidory(...)połowie duszenia dodajemy troszkę octu balsamicznego taki chlust. Pod sam koniec dodajemy posiekany drobno czosnek i szczyptę soli himalajskiej. Jeśli jest potrzeba jeszcze doprawiamy. Ja podałam mięso z makaronem do spaghetti z pełnego ziarna. Na koniec posypałam pietruszka
ClauditteMissCookingpatelni. Liście rzodkiewki przebieramy i zostawiamy tylko ładne i zielone. Myjemy je, odsączamy z nadmiaru wody i blanszujemy bez użycia tłuszczu. Do blendera kielichowego wrzucamy uprażonego słonecznika i pestki dyni, mielimy. Dodajemy liście rzodkiewki, oliwę z oliwek, przyprawy i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Pesto rzodkiewkowe podajemy z pełnoziarnistym lub orkiszowym makaronem. Świetnie(...)Bieluch) 1 ząbek czosnku sól pieprz świeżo mielony Jarmuż myjemy i osuszamy na sicie. Następnie drobno siekamy, usuwając twarde łodygi. Pieczarki portobello myjemy i ścieramy na tarce. Na patelnię wrzucamy jarmuż i blanszujemy dopóki nie będzie miał intensywnego zielonego koloru (3 - 4 minuty). Można dolać odrobinę wody. Dodajemy pieczarki i posiekany lub starty na tarce czosnek. Dusimy do momentu odparowania
My Chcemy JeśćŚwietny pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad, czyli kawałki piersi kurczaka z brokułami. Poniższe danie idealnie pasuje do ryżu jak i makaronu. Zasmakuje fanom mięsa drobiowego jak i brokuła. Jeżeli nie macie pomysłu, co przygotować z piersi kurczaka to zachęcam wypróbować moje inne przepisy na wykorzystanie mięsa drobiowego ( klik ). Składniki na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka(...)drobno posiekać. Do garnka wlać wodę i ugotować brokuła (musi być al dente). Ugotowany brokuł przecedzić przez sito, przelać zimną wodą i pokroić na mniejsze różyczki. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli dodać pokrojone mięso. Całość ze sobą przesmażyć. Gdy mięso się zetnie wlać 1,5-2 szklanki wody
Ugotować