bardziej dietetycznej odsłonie. Makaron został zastąpionym przepysznymi szparagami. Smacznie i zdrowo! Składniki 500g mięsa mielonego z szynki 2 łyżki oliwy pomidorowej 2 ząbki czosnku średnia biała cebula strąk czerwonej papryki marchew puszka pomidorów pelatti (400g) 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego sól, czarny pieprz, oregano, bazylia 10szt białych szparagów sól, cukier Sposób przygotowania Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę pomidorowa
Pyry na Gaznajlepiej drobnego, makaronu razowego * pół kostki fety * garść listków świeżej bazylii Dressing : * saszetka oleju kujawskiego pomidory, czosnek i bazylia * 3 łyżki soku pomarańczowego - najlepiej świeżo wyciśniętego * świeżo mielony czarny pieprz * szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie : Sałatę drobno pokroić bądź porwać, ogórka, paprykę oraz rzodkiewki pokroić w paseczki i mniejszą kostkę. Kurczaka przyprawić, obsmażyć na patelni teflonowej, pokroić
Magiczne Życie Martyzioła prowansalskie sól, pieprz do smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie; Filet z kurczaka pokroić w niewielką kosteczkę, oprószyć pieprzem i solą. Cebulę obierać i drobno pokroić. Na patelni podsmażyć cebulkę, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać mięso i obsmażyć. Następnie dodać obranego ze skórki i drobno pokrojonego pomidora chwilkę razem smażyć, dodać koncentrat. Całość dusić około(...)minut, dodać mascarpone i dusić jeszcze przez chwilkę do połączenia składników. W między czasie dodać słodką i ostrą paprykę, zioła, doprawić do smaku . Posypać natką pietruszki podać z ulubionym makaronem
W garach u GosiJako że sos szpinakowy nie zawsze prezentuje się zachęcająco, po przygotowaniu przełożyłam go do rękawa cukierniczego :) Składniki (na 3 porcje sosu): 200 g szpinaku mrożonego 100
My Culinary ArtBardzo delikatne i wyrafinowane danie, które z kawałkiem chrupiącej świeżej bagietki może być przystawką, a z makaronem, np. tagliatelle, może stać się obiadowym daniem. Pasują do tych medalionów jedynie neutralne w smaku, niezbyt aromatyczne dodatki, ponieważ i mięso, i sos, i ser brie tworzą bardzo łagodną kompozycję subtelnych aromatów, którą z lekko leśnym, kwaskowatym wdziękiem podkreśla akcent żurawinowy. Mimo(...)łyżki wody 6-8 plastrów polędwicy wieprzowej o grubości 2 cm 5 łyżek oliwy z oliwek do smażenia sól, pieprz 4 plastry sera brie wielkości medalionów 1 . Na patelni rozpuszczamy łyżką cukru i 2 łyżki wody, gotujemy, aż cukier się rozpuści i lekko zgęstnieje. Wrzucamy żurawinę, mieszamy, zmniejszamy ogień i pod przykryciem trzymamy 2 minuty. Wykładamy żurawinę na talerzyk, odstawiamy
Kuchnia Prezydentowejwarzywami zapraszam do przepisu na kurczaka po chińsku! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Kurczak z warzywami po chińsku Kurczak w tym przypadku podany z makaronem ryżowym:) Składniki : 1 pierś z kurczaka 2 średniej wielkości cebule 3 papryki czerwone 2 małe pory lub 1 duży 4 marchewki 5-6 grzybów mun Kiełki fasoli mung(...)dusimy/smażymy do miękkości. Warzywa skrapiamy sosem sojowym, doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa należy sprawdzać aby nie zrobiły się błotniste muszą delikatnie chrupać. Gdy warzywa gotowe zdejmujemy je z patelni. Na patelnie dajmy odrobinę oleju i smażymy naszego kurczaka. Gotowe grzyby mun kroimy w długie paski i dorzucamy do kurczaka. Całość skrapiamy sosem sojowym i smażymy do czasu aż kurczak
Sprawdzone przepisy kulinarneWiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!garnka lub wysokiej patelni wlewamy bulion warzywny. Zagotowujemy i dodajemy przygotowane pulpeciki. Gotujemy kilkanaście minut. Po tym czasie wkładamy umyty szpinak razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chwilę razem dusimy aż zmiękną liście szpinaku. Na koniec dodajemy łyżkę alemette i dokładnie rozprowadzamy serek w bulionie. Ewentualnie dodatkowo doprawiamy solą lub pieprzem. Podajemy w ziemniakami lub makaronem. SMACZNEGO (function
Smaki Ewymakaronu, ziemniaków czy klusek śląskich. Świetnie smakuje również z przeróżnymi mięsami. Jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia, kto nie próbował to zapraszam. Składniki: 300 g kurek 1 cebula 200 ml śmietany 30% masło do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Kurki dokładnie oczyścić, większe przekroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni na maśle
magiczna kuchnia Kasiżółtego olej rzepakowy Makaron muszle gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Cebule obieram i kroję drobno. Cebule przesmażam na oleju. Połowę odkładam na talerzyk. Do cebuli dodaję sprasowany czosnek, przecier pomidorowy, tymianek, bazylię i przesmażam dalej aż sos zrobi się gęsty i zredukuje. Doprawiam solą, pieprzem, oregano, papryką wędzoną. Odłożoną cebule przekładam na drugą patelnię, dodaję do niej kurki
wesoła kuchniakiedy ryż czy makaron już nam się znudziły... Składniki: szklanka kuskusu 1,5 szklanki bulionu cebula średniej wielkości 2 ząbki czosnku brokuł 200g sera feta 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, chilli Sposób przygotowania: Do większego naczynia np miski wsyp kuskus. Zalej wrzącym bulionem i zakryj. Kuskus powinien napęcznieć przez około 5 minut. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę
wysmienitySuper smakuje z makaronem chociaż ja sporą cześć zjadłam bezpośrednio po przygotowaniu. A jak wiadomo buraczki to niezła skarbnica witamin i minerałów. Spaghetti z buraczkowym pesto. Składniki: 2 mniejsze ugotowane buraczki* 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżki orzechów nerkowca 1 łyżeczka soku z limonki sól pieprz Przygotowanie: Orzechy podprażyć na suchej patelni, buraczki pokroić na mniejsze
Ala piecze i gotujeklasycznego makaronu do lasagne pożywnym i wartościowym sezonowym warzywem- cukinią! Potrawa tylko na ty m zyskuje, zapewniamy!:) A oto, jak to zrobić: Składniki: -500 g mięsa mielonego – średnia cebula - czosnek - pomidory z puszki - 2 większe cukinie - koncentrat pomidorowy - ser mozzarella - przyprawy : cukier , sól , pieprz , suszone oregano bazylia , oliwa z oliwek Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy
Aromatyczne Podróżekurczaka ponownie do patelni, dodaj curry i kmin rzymski, smaż mieszając przez minutę. Wlej bulion i gotuj pod częściowym przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez około 15-20 minut. Dodaj mleko kokosowe i gotuj 5 minut, lub do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym, wraz z plasterkami
karmelowyPrzygotowanie: 1. Na patelni rozpuścić masło, dodać bakłażana. Smażyć aż bakłażan się zarumieni 2. Dodać pomidory oraz wyciśnięty czosnek, sól oraz pieprz. 3. Smażyć aż pomidorki zmiękną 4. Dodać szklankę przecieru pomidorowego i wódkę 5. Podgrzewać jeszcze kilka minut, co jakiś czas mieszając. Sos powinien być gęsty, nie płynny by łatwo się go nakładało do makaronu. 6. Nadziewać każdą
KreatywnePiny