sałatkach, z makaronem. Sprawdza się przygotowane na wiele sposobów. Kiedy jestem pod presją przygotowania szybkiego obiadu i to jeszcze dodatkowo obiadu z mięsem na czele, sięgam po piersi z kurczaka właśnie. Piersi z kurczaka przygotowane w zdrowszej formie to te pieczone lub grillowane. Do pieczenia dodałam odrobinę oleju po to tylko aby nie przywarły do patelni. Jeśli zdecydujecie się
mecooksoddzielnego naczynia. Na patelnię wkładamy cebulę, szklimy, dodajemy paprykę, pieczarki i czosnek. Mieszamy, uważając, by warzywa się nie przypaliły. Gdy warzywa się podsmażą, ponownie wrzucamy mięso z kurczaka, dodajemy słoiczek pasty paprykowej, pokrojone pomidory, wszystko mieszamy, wlewamy ok.100 ml wody i dusimy ok. 15 minut. Kurczaka z warzywami i pieczarkami podajemy z ulubionymi dodatkami: ryżem, kaszą, makaronem itp. przed podaniem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzajadają się gotowanym makaronem polanym tym sosem w alternatywie do domowego dżemu . A wszyscy domownicy cieszą się różnymi wypiekami, które zagęszczam i dosładzam tym musem. Jednym słowem z kilku jabłek mamy wiele zastosowań! Polecam Składniki: 2 duże jabłka (około 200 g) Wykonanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda z nasionami i kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię. Smażymy na wolnym
Lamarida.plsuchej patelni i studzimy. Za pomocą blendera miksujemy na rukolę z dodatkiem oliwek, oleju, zalewy z oliwek, soku z cytryny i pieprzu marynowanego. Dodajemy słonecznik i ponownie miksujemy, kawałeczki ziaren powinny być wyczuwalne w pesto. Rada: pesto jest więcej niż potrzeba, pozostałą część schowajcie do lodówki. Idealnie smakuje z pieczywem lub jako dodatek do makaronu + ser żółty
Moniki Smakołykiminuty. Napęczniały makaron odcedź. Obierz ze skórki i pokrój batata w kostkę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z olejem.Pokrój kurczaka w cienkie paski. Posyp solą, chili i pieprzem i odstaw na bok. Przygotuj sos fistaszkowy. Wymieszaj masło fistaszkowe z wrzątkiem, olejem sezamowym, ryżowym octem, sezamem, imbirem, solą i drobno pokrojoną chili. Rozgrzej olej na patelni i zrumień mięso, wrzucając
codojedzeniakostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła , dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić, dodać kurki , podsmażyć, dodać pokrojoną w paski pierś drobiową, podsmażyć. Całość zalać szklanką bulionu drobiowego, gotować ok 15 minut z zielem angielskim, liściem laurowym i kolorowym pieprzem, dodać śmietanę, sól, pieprz do smaku. (Sos można zagęścić łyżką mąki ale niekoniecznie.) Podawać z ryżem, makaronem, lub ziemniakami
Darcia w kuchniSkładniki 400 g makaronu wstążki ( np. tagliatelle, papardelle ) 350 g prawdziwków 150 g wątróbek drobiowych 50 g boczku 1 ząbek czosnku 1 cebula pół szklanki białego wina pół szklanki śmietany 22 % 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 3 łyżki masła Przygotowanie Grzyby oczyściłem, pokroiłem na plasterki. Cebulę i czosnek posiekałem. Boczek pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem masło oraz
R'n'G Kitchenpodsmażamy na patelni. Dodajemy kurczaka pokrojonego w drobną kostkę oraz czosnek. Smażymy na małym ogniu około 4 minuty tak aby mięso się ścieło. Dodajemy śmietanę oraz chrzan. Trzymamy wszystko na ogniu na tyle długo, by sos się zredukował i zgęstniał. Na koniec doprawiamy do smaku i dodajemy posiekaną natkę pietruszki Uwagi Można podawać z kaszą, makaronem, ziemniakami bądź ryżem. Dowolność
Mr. TasteWaszą patelnię można wstawiać do piekarnika). Naczynie z fasolą wstawić pod przykryciem do nagrzanego piekarnika na około godzinę (fasola musi być bardzo miękka i powinna wchłonąć dużo sosu). Fasola Gigantes Plaki może być podawana na ciepło lub zimno – posypana pokruszoną fetą i świeżą kolendrą, skropiona dobrą oliwą. I macie Grecję w domu :) Podobne przepisy Makaron z owocami morza Makaron
Pociąg Do Kuchnihasło "a może na obiad coś w sosie grzybowym" to już nie było odwrotu i została spałaszowana w innej postaci. I to jeszcze wyszło wydanie z ziemniakami i z makaronem Tagliatelle czyli każdy miał to na co miał ochotę. Jako dodatek można zrobić szybką surówkę z marchewki z dodatkiem kukurydzy z tego przepisu. Składniki 1-1,3 kg karkówki(...)szklanki wina. Całość smażymy razem aż wino nam się nie zacznie redukować. Mięso odlewamy na sicie z wina (nie wylewamy) obtaczamy dokładnie w mące ziemniaczanej. Na rozgrzanej patelni dokładnie obsmażamy mięso. Jak mięso się już przyrumieni dolewamy wino z zalewy dokładnie mieszamy i smażymy na większym ogniu aż wino się zredukuje. Gotowe mięso łączymy z cebulą i dokładnie mieszamy chwilę
Piekielna Kuchnia PatiZnacie zapewne zapiekanki z wykorzystaniem makaronu przypominającego rurki zwane cannelloni. Moje cannelloni zrobiłam z płatów makaronu w kształcie prostokątów. Płaty posmarowałam przygotowanym farszem, polałam sosem pomidorowym i wszystko zapiekłam pod pysznym beszamelem. W ten sposób uzyskałam inną wersję cannelloni z mięsem i.... Składniki: 11 -12 płatów lazanii 250 g cielęciny 250 g mięsa wieprzowego (np. schab) 150 g wątróbki(...)sera ( parmezan) 250 ml domowego sosu pomidorowego Składniki na sos beszamelowy: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej ½ l mleka sól i pieprz świeżo starta gałka muszkatołowa Wykonanie: Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oliwy. Mięso umyłam, pozbawiłam błon, pokroiłam w kostkę, oprószyłam mąką i przełożyłam na rozgrzaną patelnię. Wymieszałam, żeby mięso podsmażyło się z każdej strony. Wyjęłam
Kuchnia u KrysiObiad w kilka minut... spaghetti z cukinii podane z sosem serowym, przyrządzonym z trzech rodzajów sera: pleśniowego, topionego i żółtego twardego. Mimo lekkiego makaronu z cukinii, danie nie należy do dietetycznych, ze względu na kaloryczny sos serowy. Jednak od czasu do czasu możemy pozwolić sobie na takie pyszności. Kremowy sos serowy o intensywnym i wyrazistym smaku idealnie pasuje do delikatnej(...)żółtego 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 ml śmietany 30% sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej olej do smażenia Wykonanie: Sos: Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy do zeszklenia. Następnie wlewamy śmietankę oraz dodajemy wszystkie sery, pokrojone na mniejsze kawałki. Cały czas mieszamy, aż sery się rozpuszczą
Kuchnia MagdaLenytutto e cuocete fino a che la salsa si addensa. Aggiustate di sale e pepe. Per ultimo aggiungete l'emmentaler grattugiato. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, 2 ząbkami czosnku, 2-3 gałązkami tymianku, podsmażamy pieczarki ok. 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem. **** Pulite i funghi e tagliateli a fettine(...)filo d'olio. Unite 2-3 rametti di timo, 2 spicchi d'aglio, i funghi e fate rosolare per circa 10 minuti. Insaporite con sale e pepe. Ugotowany makaron łączymy z sosem, z brokułami, z pieczarkami i szynk ą . Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do formy żaroodpornej. Wierzch zapiekanki oprószamy startym parmezanem. Zapiekankę pieczemy
La grande e la piccola cuocaprzyprawy równo pokryły kurczaka i całość przerzucamy do garnka. Na patelnię wlewamy 1/2 szklanki wina lub 1/2 szklanki wody i dorzucamy serki topione. Pomagając sobie trzepaczką roztapiamy je. Możemy patelnie zdjąć z ognia i wówczas dodajemy śmietanę z jogurtem greckim, całość dokładnie mieszamy i przelewamy do rondelka, rondelek wstawiamy na gaz i wszystko jeszcze raz mieszamy i chwilę podgotowujemy(...)ewentualnie solą i pieprzem do smaku. Po wyłożeniu na talerz możemy zetrzeć jeszcze na wierzch sera cheddar lub innego żółtego sera i całość posypać pietruszką lub szczypiorkiem. Podajemy z makaronem, kopytkami lub ziemniakami
Piekielna Kuchnia PatiSKŁADNIKI Lasagne: 250 g makaronu typu lasagne 500 g jarmużu 500 g ricotty 50 g parmezanu 50 g suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku s ó l, pieprz oliwa z oliwek Sos beszamelowy: 500 ml mleka 50 g masła 50 g m ą ki pszennej ga ł ka muszkata ł owa s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Lasagne(...)oliva Besciamella: 500 ml di latte 50 g di burro 50 g di farina 00 noce moscata sale, pepe PRZYGOTOWANIE Oczyszczony jarmuż drobno kroimy. Przesmażamy jarmuż na rozgrzanej patelni z 1-2 łyżkami oleju, dolewamy odrobinę wodę, po czym dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy farsz do lasagne. Mieszamy ricottę, jarmuż, posiekane
La grande e la piccola cuoca