makaron spaghetti - 334 przepisów (strona:15/23)

Spaghetti w sosie śmietanowo-serowym ze szparagami 249

niewiele czasu. A obiad być musi ! Makaron - zawsze ratuje z największej opresji ! Na jego bazie powstają smaczne ,szybki i sycące dania. A co najważniejsze - nie wymaga czasu i stania nad kuchenką godzinami ... I u mnie nastał czas, gdy muszę zrobić coś szybko, sprawnie, nie zapominając, że ma być też SMACZNIE ! Składniki: 1/2 opakowania spaghetti Lubella pęczek szparagów 150 ml śmietany(...)szczypta gałki muszkatołowej sól Wykonanie: Przygotować szparagi.  Odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować szparagi na parze. Ugotowane, ostygnięte szparagi pokroić pod skosem na grubsze plastry. Zostawić kilka do dekoracji. Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu. Na suchą patelnię wsypać ziarna kolendry i pieprzu - uprażyć, do momentu aż poczujecie wyrazisty, mocny zapach. Uważać, żeby ziaren nie przypalić. Uprażone ziarna

kolorowotorcikowo
Bucatini z chayote i sosem miętowym. 332

Bucatini with chayote and mint sauce. Bucatini, znany również jako perciatelli, to spaghetti z dziurką. Składniki. 2 piersi z kurczaka 1 garść makaron bucatini 2 ząbki czosnku 2 łyżki natka pietruszki przyprawa do dań Kucharek pieprz 0,5 łyżeczki papryka słodka 10 dag mozzarella biała starta oliwa z oliwek Sos miętowy. zdeglasowany smak z upieczonej roladki 100 ml śmietana

Kulinarny karnet Christophera
spaghetti z pulpecikami 1408

W naszej kuchni  unosi się piękny zapach czosnku i pomidorów. Uwielbiamy jadać makarony z  różnymi sosami. Dziś taki wariant z pulpecikami z mielonego

cookpl
Warsztaty kulinarne z makaronem Malma 175

włoskim stylu".       Warsztaty kulinarne z makaronem Malma Warsztaty poprowadził szef Andrea Scarantino, rodowity Sycylijczyk. Jestem ogromną wielbicielką makaronu, więc muszę przyznać, że temat warsztatów mnie bardzo ucieszył.  W trakcie warsztatów przygotowaliśmy spaghetti z polędwicą cielęcą, świeżymi pomidorami i bazylią, penne z zielonymi szparagami i sosem z mascarpone

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti a`la Carbonarra 177

Na zdjęciu widać wersję "na wynos":) U mnie carbonarra znika zanim zdąży wystygnąć. Mój syn mógłby jeść ją praktycznie codziennie:) Składniki: 300 g suchego makaronu tagiatelle

Blondynka Gotuje
Świderki z sosem mięsno-pomidorowym 328

stylu pośpiesznego bolognese ( bo ten prawdziwy powinien gotować się nawet 4 godziny). Świderki zamiast spaghetti. Czyli obiad w stylu włoskim po polsku bo Bunia zwyczajnie ma ,, lenia ". I wbrew temu co powtarzają specjaliści na temat makaronu , że powinien być gotowany al'dente i na świeżo - czasem warto zrobić w ten sposób - pozwolić by makaron ,, wypił" sos , odstał

Buniabaje w kuchni
Makaron z suszonymi pomidorami, migdałami i pomarańczą 195

odstaw, odmierz, naciągnij, przelej, odparuj... wszystko dla osiągnięcia niezwykłego efektu - aromatycznej "mikstury" pt. makaron z suszonymi pomidorami, migdałami i pomarańczą. Marlena de Blasi w swojej książce prezentuje wiele niebanalnych przepisów , które udowadniają, że kuchnia południowych Włoch to coś więcej niż aglio, olio e peperoncino czy spaghetti z bazyliowym pesto. Nie mam nic przeciwko tym popularnym daniom, co więcej uwielbiam(...)migdały przeszły wonią dodatków.  Wrzuć spaghetti do osolonego wrzątku, aby zdążył się ugotować, gdy sos będzie gotowy. Wyjmij oliwki i pomidory łyżką durszlakową i przełóż na patelnię z migdałami. Rondelek z winem postaw na dużym ogniu i gotuj, aż odparujesz wino do objętości 1 łyżki, po czym wlej je na patelnię. Odcedź makaron tak, aby pozostał lekko wilgotny

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron z owocami morza 157

Składniki: 500 g owoców morza 100 g spaghetti np. razowego 300 g passaty pomidorowej 4 ząbki czosnku 1 duża cebula pęczek zielonej pietruszki oliwa z oliwek sól, pieprz, chilli Na oliwie zeszklić cebulkę i czosnek. Dodać mrożone owoce morza, a po kilku minutach dorzucić passatę. Dusić około 15 minut do czasu, aż sos się zredukuje. Pod koniec wsypać do niego(...)pietruszkę, doprawić do smaku i chwilę jeszcze poddusić. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przełożyć go do sosu i wymieszać. Podawać udekorowane pietruszką

wyzwania kuchenne
Spaghetti z cukinii z bazylią, pistacją i olejem sezamowym! 210

Dzisiaj pokażę Wam jak łatwo i szybko możecie przygotować dietetyczny obiad, ba!- nawet dietetyczny "makaron" z cukinii! Przepyszne połączenie smaków! SKŁADNIKI: - 1 średnia długa cukinia - 15 pistacji - olej sezamowy - garść bazylii - 15 listków świeżej melisy - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony - ząbek czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek Cukinię za pomocą specjalnej obieraczki kroimy na makaronowe nitki. Wrzucamy(...)się osoloną wodę. Za pomocą łyżki cedzakowej lub sitka wyciągamy spaghetti cukiniowe. Odsączamy z wody i wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę z oliwek, dodajemy ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę), sól i pieprz. Smażymy około 3 minut. Cukinia ma być al dente! Siekamy pistacje i zioła.  Cukiniowy makaron wyjmujemy na talerz, posypujemy pistacjami i posiekanymi ziołami, skrapiamy olejem sezamowym

SMYKWKUCHNI
Spaghetti z sosem szpinakowym 161

szpinakowego potrwa tyle, ile będzie się gotował makaron. To ostatni moment, żeby jeszcze wykorzystać świeży szpinak. Potem zostanie nam już tylko mrożony, a to niestety nie to samo... Jeśli lubicie intensywny aromat czosnku, podsmażcie trzy ząbki, a czwarty, przeciśnięty przez praskę,  wrzućcie do gotowego gorącego sosu. Spaghetti z sosem szpinakowym Składniki: 300 g świeżego szpinaku 4 ząbki

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti Carbonara. 172

Smaczna kolacja dla całej rodzinki. Pyszna i momentalna w przygotowaniu, a zapach będzie się unosił na cały dom. Składniki:  300 g spaghetti 2 jaja 100 g twardego sera 150 g boczku sól, pieprz Przygotowanie:  Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej trochę makaron nie dogotować, aby był taki niby al dente. Po ugotowaniu makaron

Kuchnia Łukasza
Spaghetti bolognese 238

Składniki: 1 cebula, pokrojona w kosteczkę 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub drobiowego puszka pomidorów krojonych olej rzepakowy do

Kulinarny Pamiętnik
Spaghetti Carbonara 164

Dzień dobry! Jestem makaroniarą! Może tego nie widać na blogu, ale często goszczą u nas makarony, głównie na zmianę dwa klasyczne sosy - boloński i carbonara. Wstyd

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania