makaron spaghetti - 334 przepisów (strona:13/23)

Fusilli z chorizo 234

owczy Idiazabal, który dostaliśmy od przyjaciół dopełnił dzieła. Reszta to pyszna improwizacja. SKŁADNIKI (składniki na 3 porcje) 300 gram makaronu Fusilli al torchio (lub inny makaron – do tego dania polecam pappardelle, spaghetti, linguine) ok. 8 cm chorizo 6 plastrów długodojrzewającej szynki np. serrano, parmeńskiej 2 duże garście startego owczego sera Idiazabal (można zastąpić go np. pecorino, parmezanem) 2 wiejskie

OstryKęs
C - Spaghetti z tuńczykiem 195

się specjalnie efektownie, nie zawiera też w sobie zbytnio urozmaiconych składników, niemniej cieszy się uwielbieniem  moich domowników i pozytywnymi opiniami testujących przepis znajomych:)   Spaghetti z tuńczykiem Składniki: 1 opakowanie makaron spagetti             2 puszki tuńczyk kawałki w oleju, 2 średnie marchewka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Domowy makaron. 126

zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze moim zdaniem jest wałkowanie, ale jeżeli macie maszynkę do wałkowania ciasta na makaron to pójdzie wam to bardzo sprawnie. Z ciasta na makaron możemy zrobić np. spaghetti, płaty na lasagne i wiele innych, a smakować będzie naprawdę lepiej niż kupny. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 zółtko  sól Przygotowanie: Do jaj dodajemy mąkę(...)podsypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na bardzo cienki płat o grubości mniej więcej 1 mm. Następnie podsypujemy mąką i zwijamy w rulon, potem kroimy na pożądaną szerokość gotowego makaronu. Taki makaron możemy ugotować od razu w bardzo słonej wodzie przez ok. 2-3 minuty lub zamrozić i użyć w ciągu miesiącu. Smacznego

Kuchnia Łukasza
51. Wiosna, wiosna! Czyli zielone pesto z pietruszką i pistacjami. 178

Proponujemy Wam na dzisiejszy obiad pyszne, zielone pesto z pistacjami, pietruszką i czosnkiem  jako dodatek do makaronu. Danie idealne na wiosenne popołudnia. My nasze pesto połączyłyśmy z makaronem diet-food spaghetti ( klik ), ale możecie użyć każdy inny, dowolny, ulubiony :)  Składniki: 2 gałązki natki pietruszki garść słonecznika 15-20 pistacji sól pieprz  oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku(...)mało więc dodajemy tyle, aby uzyskać pożądaną konsystencje (najważniejsze, żeby się nie rozpływało, więc należy dodawać stopniowo) i doprawiamy solą i pieprzem.  Gotowe pesto łączymy z ugotowanym, ulubionym makaronem i podajemy.  Po połączeniu z makaronem, danie uzupełniłyśmy smażonymi ćwiartkami pomidorków koktajlowych.  Domownicy byli tak głodni, że niestety makaron nie załapał się na zdjęcie :(  Smacznego! ;) (function

Symfonia Smaków
Spaghetti z pieczonymi pomidorami i pesto 207

domu i mogę  przygotować pyszne drugie danie w dosłownie kilkanaście minut, czyli tyle ile będzie nam się gotował makaron. Nie wiem czy jestem bardzo odkrywcza, pewnie nie, ale taki skład wymyśliłam na szybko, przeglądając zawartość lodówki ;-). Spaghetti z pieczonymi pomidorami i pesto Składniki: 250 g spaghetti 1 kula mozzarelli 3 łyżki pesto (polecam pesto z natką

Kulinarne przygody Gatity
DIETETYCZNE SPAGHETTI Z MOZZARELLĄ (400 KCAL) 1577

ogórka. No i jak z tego zrezygnować? Na pewien czas można, ale z czasem chęć jest bardzo silna. Dlatego postanowiłem nieco odchudzić, a przede wszystkim "uzdrowić" klasyczne spaghetti. Na początek wymieniłem makaron - użyłem pełnoziarnistego, a konkretniej "świderek" gdyż tak jest wygodniej (moim zdaniem). Poza tym typ makaronu nie ma znaczenia. Kolejnym krokiem była zamiana mięsa mielonego - z wieprzowego na indycze

All My Fit Life
Makaron Bucatini ze szpinakiem, awokado i oscypkiem 175

dodać sos ze szpinaku i awokado. Gdyby był za gęsty można dodać odrobinę wody z gotowania makaronu. Całość przyprawić, posypać startym oscypkiem. Co do samego makaronu to myślałam, że to takie same niteczki spaghetti jakie dostępne są w naszych marketach. Jednak ten makaron jest zupełnie inny. W środku jest cienka rureczka. Sam makaron jest zdecydowanie moim faworytem

Magiczne Życie Marty
Spaghetti alla Norma 142

koniec wrzucić do sosu porwane listki bazylii i wymieszać. Spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu. Do sosu dodać trochę wody, w której gotował się makaron. Na koniec wrzucić do niego spaghetti i wymieszać. Wyłożyć na talerze, udekorować listkami bazylii oraz serem ricotta. Można również skropić danie oliwą z oliwek

wyzwania kuchenne
Putanesca - drugie podejście. 191

Jakiś czas próbowałam przygotować spaghetti alla putanesca, jednak sos wyszedł tak ostry, że musiałam putanesce podziękować. Relacja z poprzedniego gotowania tutaj . Tym razem putanesca była zjadliwa i okazała się fajnym sposobem na szybki obiad. Składniki: 3 łyżki oliwy 8 filecików anchois (drobno posiekane) 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka (bez ziarenek) 500g linguine 1 puszka krojonych pomidorów 150g (po odsączeniu(...)czarnych oliwek Olivana (o paczuszce od fimy pisałam tutaj ) 2 łyżki małych kaparów grana padano sól i pieprz do smaku Wstawiamy wodę na makaron, gdy zacznie się gotować solimy i wrzucamy makaron (gotując zgodnie z instrukcją na opakowaniu). W tym czasie przygotowujemy sos. Na patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy, gdy ta się nagrzeje dorzucamy drobno pokrojone anchois (mieszamy cały czas

Brzuszki Łakomczuszki
Makaron ze szpinakiem 243

Dopóki nie zaczęłam się odżywiać wg MM nie przepadałam ani za makaronem, ani tym bardziej za szpinakiem. Makaron istniał dla mnie jedynie w wersji spaghetti i to nie za często, szpinak praktycznie w ogóle. Teraz się zmieniło:) Makaron jadam na co dzień, szpinak bardzo często, bo i smaczny i szybki w przygotowaniu i zawsze mam zapas w zamrażarce. Makaron pełnoziarnisty

Zdrowa Kuchnia Sowy
Spaghetti w gniazdach cukinii z aromatycznym anchois 186

Makaron można przygotować na wiele sposobów. Dziś proponuje mega aromatyczne spaghetti w oliwie, ziołach z anchois w gniazdkach z cukinii  skropionej sosem teriyaki...symfonia smaku dla podniebienia :) Składniki dla 4 osób: 25 - 30 dag makaronu nitki od Lubelli 2-3 ząbki czosnku puszka anchois szczypior - tymianek - bazylia, dobrze jest wybrać jeden gatunek zioła mała cukinia 4-5 łyżki oliwy

Apetyczna babeczka
Tagliatelle Carbonara 145

miałam obiekcje co do sosu śmietanowego. Wydawało mi się, że to jakoś nie mój smak… no ale jak się okazało, byłam w błędzie. Teraz to nasze ulubiony makaron. Przebija smakiem nawet tradycyjne spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, które uwielbia chyba każdy. Jedynym problemem jest to, że zawsze wychodzi mi go za mało. Chyba muszę zwiększyć proporcje ponieważ mój(...)Mój minus to zdecydowanie kaloryczność. No ale Carbonarę trzeba koniecznie spróbować! Tagliatelle Carbonara   Składniki na 2 porcje:   ·        250-300 g makaronu ·        200 g chudego wędzonego boczku ·        80 g szynki surowej np. szwardzwladzkiej (opcjonalnie

Mania Gotowania
Zapiekane muszle 8088

zrobić taki makaron, ale jakoś zawsze odkładałam to na później. Danie przyrządziłam na podstawie przepisu znalezionego   na   makarony.co . Wyszło pysznie, szybko i zawsze to makaron w innej wersji niż spaghetti. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Lubię gotować z kimś, dlatego tym razem również pichciłam z moim A., który dzielnie pomagał. Składniki na 4 porcje: 250g makaron conchiglioni 500 – 600 g mięsa mielonego Ząbek czosnku Puszka pomidorów (krojone) 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego + około pół słoiczka na sos do wypełnienia dna 1 cebula Olej do smażenia Starty

Fabryka pomysłów
Makaron wonton z sosem mięsnym i cukinią 255

Lubię spaghetti, ale nie zawsze chce mi się gotować makaron, więc dzisiaj propozycja na makaron z sosem podobnym do bolońskiego, ale z polskim, sezonowym akcentem.  Jako makaronu użyłam takie z zupki chińskiej - zalany wrzątkiem potrzebuje dosłownie kilku chwil, by być gotowym do jedzenia. Składniki: makaron z 1 zupki chińskiej (typu wonton) 1/2 cukini 30 dag mielonego mięsa (u mnie

Pasja Smaku
Cucina Romana i o tym jak wybrałam papieża. 162

ogromnego tanku w plastikową butelkę. :) Kolejna pozycja - makarony bo czego innego się spodziewać. Najbardziej słynna chyba carbonara  ale bez śmietanki tak jak u nas, czy spaghetti arrabiata. Mi udało się zjeść cudowny makaron z owocami morza - nazwy nie pamiętam. :(   Zdecydowanie karczochy - przewijają się chyba w każdym menu. Karczochy po żydowsku, smażone w głębokim tłuszczu, czy po prostu położone

Brzuszki Łakomczuszki

Proponowane wyszukiwania